Ulm danas mora ici na pobjedu na gostovanju kod Münchena,dok Saarbrucken igra sutra kod Essena koji se bori za 2 mjesto i direktnu promociju

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Mislim da i Nürnberg II nije direktno ušao, oni ce igrati baraz za drittu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 08:26ali kako sam shvatio prvo mjesto u ovoj ligi nece značiti promociju u 3BL
Mislim da ove sezone nece biti kao ranije kada su baraž igrale ekipe iz regionalliga Sjever i Nordost,vec ce prvak iz Nordost(Lokom.Leipzig/Jena) igrati sljedece sezone u regionalligi Sjever.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2026, 10:35Mislim da i Nürnberg II nije direktno ušao, oni ce igrati baraz za drittu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 08:26ali kako sam shvatio prvo mjesto u ovoj ligi nece značiti promociju u 3BL
Na livescore pise da igraju play off, a ne da direktno ulaze.Amirutah1988 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 11:03Mislim da ove sezone nece biti kao ranije kada su baraž igrale ekipe iz regionalliga Sjever i Nordost,vec ce prvak iz Nordost(Lokom.Leipzig/Jena) igrati sljedece sezone u regionalligi Sjever.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2026, 10:35Mislim da i Nürnberg II nije direktno ušao, oni ce igrati baraz za drittu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 08:26ali kako sam shvatio prvo mjesto u ovoj ligi nece značiti promociju u 3BL
Mislim da si upoznat sa onom peticijom koji su mnogi klubovi podrzali u vezi promocije svih pobjednika regionallige,ali ostalo je samo mrtvo slovo na papiru.
Pa ja upravo drugačije vidio na aplikaciji rezultati da piše(na njoj pise da pobjednik Nordest regionallige ide u Sjevernukraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2026, 12:42Na livescore pise da igraju play off, a ne da direktno ulaze.Amirutah1988 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 11:03Mislim da ove sezone nece biti kao ranije kada su baraž igrale ekipe iz regionalliga Sjever i Nordost,vec ce prvak iz Nordost(Lokom.Leipzig/Jena) igrati sljedece sezone u regionalligi Sjever.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2026, 10:35
Mislim da i Nürnberg II nije direktno ušao, oni ce igrati baraz za drittu.
Mislim da si upoznat sa onom peticijom koji su mnogi klubovi podrzali u vezi promocije svih pobjednika regionallige,ali ostalo je samo mrtvo slovo na papiru.
Zato i mislim da nisu odmah ušli, vec ce to morati izboriti kroz baraz.

Kako godinama ponizavaju Nordost regionalligu,ako se vec igra taj baraz,treba svake sezone da bude druga regionalliga.schalke je napisao/la: ↑11 maj 2026, 13:17
Prvaci "Sjeveroistoka" i Bayerna igraju ove sezone doigravanje.
Realno srhanje je to, ali eto pravila. Igraš sezonu. Uložiš neki novac. Budeš prvi i opet ti prelazak u viši rang ti ovisi od ove dvije utakmice. Možda su ekipe Lokomotove i Nürnberga uložili više od Mepena. Imaju jače ekipe od Mepena, a opet jedna neće ući.
Meni je puno 4 a kamoli 5 da ispada.
schalke je napisao/la: ↑11 maj 2026, 22:54Nordost liga je u principu liga bivše Istočne Njemačke plus Zapadni Berlin. I pored toga, ta lige nema zagarantovan direktan ulazak u 3. ligu. Sa druge strane liga West je ustvari liga NRW-a, jer igraju samo ekipe iz te savezne države(pokrajine), a iz te lige se ipak ulazi direktno. Tu naravno ulogu igra broj stanovnika, jer u NRW-u živi skoro četrvtina svih stanovnika Njemačke.
Kad već pišemo o tom nekom imaginarnom preustroju četvrtog ranga, tj. Regionalnih liga, ja bih to ovako uradio. Spojio bih Nord i Nordost u jedinstveni Nord. U West bih dodao iz Südwesta pokrajine Rheinland-Pfalz i Saarland, a ostale dvije pokrajine Baden-Wüttemberg i Hessen bih spojio sa Bayernom u jedan novi Süd. I onako određeni broj ekipa iz Bayerna igra u Südwestu.
Na ovaj način bi dobili tri regionalne lige, pa bi tri ekipe ispadale iz 3. lige, a mijenjali bi ih pobjednici ove tri regionalne lige. Ne bi bilo nikakvog play-offa.
I ja bih ujedinio Nord i Nordost u jedno,ali je problem Nord lige oskudan broj timova koji moze pruziti u tom eventualnom ujedinjenju,Meppen ide u 3BL,Havelse ce uci,i jos 2-3 kluba su tu koja funkcionišu normalno(Drochtersen,Oldenburg i vjerujem Lübeck da ce se poboljsati za narednu sezonu)ostali klubovi nisu vrijedni,dok Nordost ima 7-8 pristojnih klubova(Lok.Leipzig,Jena,Erfurt,Zwickau,Hallescher,Chemnitzer,BFC Dynamo,Babelsberg),a sumnjam da ce doci do ujedinjenja,pa cak i rješenja.schalke je napisao/la: ↑11 maj 2026, 22:54Nordost liga je u principu liga bivše Istočne Njemačke plus Zapadni Berlin. I pored toga, ta lige nema zagarantovan direktan ulazak u 3. ligu. Sa druge strane liga West je ustvari liga NRW-a, jer igraju samo ekipe iz te savezne države(pokrajine), a iz te lige se ipak ulazi direktno. Tu naravno ulogu igra broj stanovnika, jer u NRW-u živi skoro četrvtina svih stanovnika Njemačke.
Kad već pišemo o tom nekom imaginarnom preustroju četvrtog ranga, tj. Regionalnih liga, ja bih to ovako uradio. Spojio bih Nord i Nordost u jedinstveni Nord. U West bih dodao iz Südwesta pokrajine Rheinland-Pfalz i Saarland, a ostale dvije pokrajine Baden-Wüttemberg i Hessen bih spojio sa Bayernom u jedan novi Süd. I onako određeni broj ekipa iz Bayerna igra u Südwestu.
Na ovaj način bi dobili tri regionalne lige, pa bi tri ekipe ispadale iz 3. lige, a mijenjali bi ih pobjednici ove tri regionalne lige. Ne bi bilo nikakvog play-offa.
Kad bi se smanjivalo Sjever po kvaliteti ne bi imao dvocifren broj klubova,Nordost bi mogao imati 13-14 solidnih klubova,Zapad je bezveze konceptiran,činjenica da su u top 5 klubovi drugi timovi Schalkea,Dortmunda i Gladbacha ,govori o tome da ozbiljnih klubova u ovoj regionalnoj ligi i nema,odnosno pad kvalitete timova.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.