Dosad levat nije nikako kontaktirao Berina Nurkica - najveci talenat u Bayernovoj akademiji i jedan od najvecih u cijeloj Njemackoj a taman je u uzrastu da igra za naše kadete. Nije kontaktirao najveceg talenta Svicarske Danija Sunja momka kojem predvidjaju NBA, i koji dominira na turnirima i starijima gdje je cesto i najbolji igrac i strijelac. Sigurno nije ni cuo za njega jer ga scouting djece ne zanima a trebao bi ga najvise zanimati na toj poziciji uz trazenje para od sponzora i drzave. Nedavno je na turniru gdje su igrala i braca Prasovic on bio u idealnoj petorci i najbolji strijelac. Onda se cude ljudi za malog Leona Bosnica. Njega oblijetaju Svedjani da igra za njih a nasi nisu nazvali malog. Puno je naše djece vani koja su bolja od ovih ovdje samo ih treba traziti (koliko bi znacio Garza bez zvijezde) ali to ne znaci da treba zanemariti nasu ligu koja je pala sa ovim savezom jos nize jer su nasi najbolji igraci potekli odavde ali su svoj put vrlo mladi nastavili vani poput Muse ili Nurk-a.
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Upravo tako Ghuraba ako ga ne kaparises do 16-te odnosno sa 15 vodi se kao stranac. Tuga je zahvaljujuci npr internetu nikad lakse nije bilo doci do nase djece u inostranstvu i to pogledati. Sva sreća pa sad imamo Dzevdu tu
Čovjeka doslovno boli ona stvar za bilo čime a ne za budućnosti naše košarke a tuga je sto na ovoj poziciji moze mnogo toga samo ako hoce, a to je savrseno pokazao Harun kad je Srbe u savezu mnozio sa 0 uprkos podmetanjima i na kraju jos levate uzeo na sudu. Dzevdo uhljeb savršeno se uklopio u savez najvecih neradnika ikad počevsi od predsjednika pa do onda ovih najnizih instanci.
Dosad levat nije nikako kontaktirao Berina Nurkica - najveci talenat u Bayernovoj akademiji i jedan od najvecih u cijeloj Njemackoj a taman je u uzrastu da igra za naše kadete. Nije kontaktirao najveceg talenta Svicarske Danija Sunja momka kojem predvidjaju NBA, i koji dominira na turnirima i starijima gdje je cesto i najbolji igrac i strijelac. Sigurno nije ni cuo za njega jer ga scouting djece ne zanima a trebao bi ga najvise zanimati na toj poziciji uz trazenje para od sponzora i drzave. Nedavno je na turniru gdje su igrala i braca Prasovic on bio u idealnoj petorci i najbolji strijelac. Onda se cude ljudi za malog Leona Bosnica. Njega oblijetaju Svedjani da igra za njih a nasi nisu nazvali malog. Puno je naše djece vani koja su bolja od ovih ovdje samo ih treba traziti (koliko bi znacio Garza bez zvijezde) ali to ne znaci da treba zanemariti nasu ligu koja je pala sa ovim savezom jos nize jer su nasi najbolji igraci potekli odavde ali su svoj put vrlo mladi nastavili vani poput Muse ili Nurk-a.
Ma sve znam, al eto tako mislim.Ghuraba je napisao/la: ↑11 maj 2026, 17:33Ti ako njega ne zovnes do 16. godine, mozes se halaliti s njim za sva vremena. Izuzetak su oni koji od ranije imaju i nas pasos, a takvih je sve manje. Fibina pravila nisu kao u fudbalu, gdje mozes zvati igrace koji su debelo zagazili u trecu deceniju zivota. Zato ti je ta 'patriotska' teorija besmislena sa svakog aspekta.
Uglavnom, ubrzo se očekuju okupljanja omladinskih selekcija, ne znam zašto nisu počeli kontrolni treninzi za sve uzraste.
Kad sam nedavno gledao U19 roster Bayerna, haman svi Hrvati i Srbi imaju njihove zastave pored imena, samo ovi nasi nemaju nase (Muratovic i Nurkic) - sto dovoljno govori koliko se nasi trude po pitanju te djece. Bosnica sam s vremena na vrijeme pratio u Megi dok se nije pojavila ona vijest da ce igrati za Svedsku. On me stilom igre i onako konstitucijom poprilicno podsjeca na Micica. Sad ovih dana ponovo citam da je razvalio na zavrsnom turniru za pionire (haman preko 40 ppg). Moraju se tu uloziti ozbiljni napori i ostaviti sve nesuglasice od ranije po strani, jer mi od Kamenjasa nismo 'napravili' ozbiljnog igraca na seniorskom nivou. On i Berin se odmah sad trebaju zvati u kadetsku selekciju.Kompromis je napisao/la: ↑12 maj 2026, 06:34Upravo tako Ghuraba ako ga ne kaparises do 16-te odnosno sa 15 vodi se kao stranac. Tuga je zahvaljujuci npr internetu nikad lakse nije bilo doci do nase djece u inostranstvu i to pogledati. Sva sreća pa sad imamo Dzevdu tuČovjeka doslovno boli ona stvar za bilo čime a ne za budućnosti naše košarke a tuga je sto na ovoj poziciji moze mnogo toga samo ako hoce, a to je savrseno pokazao Harun kad je Srbe u savezu mnozio sa 0 uprkos podmetanjima i na kraju jos levate uzeo na sudu. Dzevdo uhljeb savršeno se uklopio u savez najvecih neradnika ikad počevsi od predsjednika pa do onda ovih najnizih instanci.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Nece ghuraba Bosnić ni da čuje za bh. Repku.
Ego mu je obrnuto proporcionalan visini kod babe
-
TripleThreat
- Kontakt:
Nakon sudskih sporova sa savezom, teško mi je očekivati da tu ima neke realne šanse da se izgladi situacija...
"Your favorite player's favorite player" - MB
Znam da su Vedranu nekad bila puna usta patriotizma, pa je poslije dosao onaj sudski spor sa savezom. Medjutim, tad su na celu istog bili Dalibor Milos i Amer Colan, kojih vise nema. Zato se potajno nadam da se s Alihodzicem i Berbicem moze naci zajednicka, mada oni ne djeluju kao tipovi koji ce se boriti za tu djecu. I Svedska i Belgija su za klasu slabije reprezentacije od nase, tako da im ni to ne moze biti argument ako malog posalje da igra za njih. Ako mu otac i pored svega toga ne bude dao da igra za nas, onda se bar nadam da ih ovi nasi novinari nece nastaviti velicati i snimati s njima kojekakve emisije (bas nedavno mi je iskakao intervju Adisa Hadzica s Vedranom iz Zetre)...Helemnejse je napisao/la: ↑12 maj 2026, 15:33Nece ghuraba Bosnić ni da čuje za bh. Repku.
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Za utjehu, Bosnic je alcelerant. Izgleda par godina starije od vrsnjaka. U finalu se raspao iako fizicki odskace trenutno. Nevidim ga kao nasi novinari nekim ozbilnim prospectom, tipa NBA i sl. Vidjet cemo.
Mi nikad nismo imali više prospekata a manje igrača. Da nije KK Spars sa trenerom Markom napravio što je napravio u to vrijeme , mi ne bismo imali reprezentacije.
Dobro pitanjeGhuraba je napisao/la: ↑11 maj 2026, 01:24Valjda Bjelopoljak napravi vise od recimo Alema Fejzica. Sta igra Durmic u Sparsima, 3 ili 4? Pretpostavljam da su on i Mahalbasic pokrivali te pozicije, ali me zanima koji je bio cetvorka. Znaci Frljuckic je nas Fundic.reds123 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 00:29Bjelopoljak ima odlicnu mehaniku, brz sut. Durmic je po mojoj procjeni oko 205, tako da ga je tesko dohvatiti u sutu. Jako visok izbacaj, ubacuje kontestirane suteve.
Frljukcic je sigurno ispod 2 metra nazalost, nema igre van reketa, nije prijetnja sutem. Zacementiran je na 5 kod sehovca.
Bristina je sigurno pismeniji od svih nasih visokih, ja ga vidim kao opciju na poziciji 4.Bristina jeste pismen, moze zabiti i s distance, ali konstitucija i brzina nogu mu i nisu bas za cetvorke. Osim ako se u medjuvremenu nije promijenio u pogledu tih stvari...
I on i Mahalbasic su 3/4.
Mislim da od 2009 moze igrati samo Subasic, s tim da vidim da Ramljak ima dobre brojke i Sirokom 2 i da je najbolji igrac, moguce da je napredovao kod njih.
Neko je spominjao igrace Igman Ilidze Dobracu i Dzubura.
Da li je neko ispratio sezonu Dobrace? Dobro tijelo, 210, ljevak, mozda je on opcija za poziciju 5.
Takodjer Dzubur se cini kao ozbiljna ruka na ovim klipovoma, da lo ga je neko gledao? Mada na toj poziciji imamo opcija…
-
Helemnejse
- Kontakt:
Imran je doživio veliki nazadak u Dubaiju
To mi je bas zao. Iako sam imao sumnji da ce se to desiti…nemaji ligu i takmicenje
- marlostanf1eld
- Kontakt:
To sam uocio na zadnjem ABA ili ANGT turniru sto su igrali i pisao o tome ovdje. Nabili su mu kilazu, guraju ga na neku 3icu i ne daju mu da igra sa loptom, a on je odlican dodavac i pnr igrac.
ABA Future Stars Tournament u Beču, istina, rekao si.marlostanf1eld je napisao/la: ↑16 maj 2026, 11:17To sam uocio na zadnjem ABA ili ANGT turniru sto su igrali i pisao o tome ovdje. Nabili su mu kilazu, guraju ga na neku 3icu i ne daju mu da igra sa loptom, a on je odlican dodavac i pnr igrac.
-
costacurta08
- Kontakt:
Da, za kontrolne treninge U-18
Subasic i ako bude na zavrsnom spisku, kao godinu mladji, moze ocekivati neke backup minute, iza Preldzica vjerovatno. Teletovic biljezio "zarez" u zavrsnici juniorskog prvenstva srbije. Mozda i ne bude starter u repci, kad vec pominjete da ima solidnog izbora na dvojci....Nije bas Mega toliko idealan izbor koliko se misli. Sta ima od toga sto ima vrhunske uslove i trenere ako nema minutazu.
Sto se tice centarske pozicije, u tom uzrastu je bitnije da imas osjecaja i kontas kosarku nego da imas fizikalije a nemas pojma ili si neki mlakonja koji ne moze uhvatit skok. Zato mislim da Frljuckic moze biti solidno rijesenje za ovu godinu...Ne znam kakva je situacija sa Dobracom, ili je to ona klasicna situacija, ima visinu ...ali ne bas i vjestinu
Ja se nadam da ce Omerovic biti na spisku kadeta jer ipak se izborio u Megi....Ne znam kakva je situacija sa Morankicem i da li bi mogao biti od koristi kao godinu mladji...U svakom slucaju, dosta ce se znati na kontrolnim okupljanjima...kojih ce valjda biti
(mora se i dijaspora testirati)
Sto se tice centarske pozicije, u tom uzrastu je bitnije da imas osjecaja i kontas kosarku nego da imas fizikalije a nemas pojma ili si neki mlakonja koji ne moze uhvatit skok. Zato mislim da Frljuckic moze biti solidno rijesenje za ovu godinu...Ne znam kakva je situacija sa Dobracom, ili je to ona klasicna situacija, ima visinu ...ali ne bas i vjestinu
Ja se nadam da ce Omerovic biti na spisku kadeta jer ipak se izborio u Megi....Ne znam kakva je situacija sa Morankicem i da li bi mogao biti od koristi kao godinu mladji...U svakom slucaju, dosta ce se znati na kontrolnim okupljanjima...kojih ce valjda biti
Krajem prosle godine je bio medjunarodni turnir u Rumuniji. Sa ekipom Slovenije je nastupao Vedad Suljic, 2010 godiste. Kasnije sam vidio da je bio izabran u najbolju petorku Slovenačke lige sto nije mala stvar. Sa svojim klubom (Olimpija) je bio drzavni sampion
-
costacurta08
- Kontakt:
Nisu problem urednici portala koji imaju neku korist od pisanja kojekakvih gluposti od tekstova, već roditelji djece koji dozvoljavaju sebi da uništavaju dječije zdravo i ispravno odrastanje.
Neostvareni valjda u svojim životima, pa kroz djecu žive svoje ambicije. Možda nemam pravo da se miješam, ali ako to društvu nanosi štetu onda bi neko trebao reagovati. Institucionalno, kao treneri individualno, kao klubovi organizaciono zaštititi ako ne dijete pojedinačno ono djecu kao grupu od procesa stagniranja ili propadanja.
Neko je spomenuo slučaj odlaska djece u Dubai ili ove klubove iz Srbije, uglavnom se djeca koja odu izgube kao pojedinci a sport ostane bez talenta i u konačnici ostajemo bez budućnosti.
Eh, kako objasniti da ako do 18.god ne potpiše ugovor nije kraj svijeta i uvjeriti ga/ju da nije prop'o/la ko sportista?!
Svi bi da su Lamal, a ne shvataju (ne žele da shvate) koliko je to štetno i kakve posljedice ostavlja po dijete toliko pritiska. Za dijete koje je u dobu intenzivnog rasta i sazrijevanja postaviti takva očekivanja ostavlja trajne posljedice. I navodi se primjer Dinama gdje mladi tek igrači oko 22. godine dobijaju intetnacionalne ugovore i materijalno vrijedne i koji traju. Sazreli kao osobe i psihički i fizički moraju da traju, klinac od 15, 16, 17 god nema pojma šta je život, ali kad pročita tekst o sebi, pa objave pa nagrade, kad ga klinci u razredu tapšu po ramenima on misli da je to to. Ništa škola, ništa socijalizacija, ništa tim, samo individualizam.
Kakvi su to roditelji jbte? Kakvi su to treneri koji podržavaju izgradnju jednog na uštrb svih ostalih i na kraju krajeva kakvi su svi ostali koji ćute i učestvuju u tom ako smijem reći destruktivnom po društvo ponašanju?.
Opet proljeće, opet reprezentacija, opet sve isto. Pritisci, lobiranja, pozivanja uticajnih, viđenih, menaĐŽera i na kraju dođe prvenstvo i shvatimo da je sav taj i takav "rad" bio naopak i pogrešan. Ništa ni ovaj post neće promijeniti ali barem da se negdje spomene koliko Naila Jusića ima u svakoj pori života pa i u sportu i ko sve odlučuje o tako kompleksnim stvarima kao što je i stvaranje igrača koji će da traje a ne privremenog kratkotrajnog instant proizvoda istripovanog roditelja.
Neostvareni valjda u svojim životima, pa kroz djecu žive svoje ambicije. Možda nemam pravo da se miješam, ali ako to društvu nanosi štetu onda bi neko trebao reagovati. Institucionalno, kao treneri individualno, kao klubovi organizaciono zaštititi ako ne dijete pojedinačno ono djecu kao grupu od procesa stagniranja ili propadanja.
Neko je spomenuo slučaj odlaska djece u Dubai ili ove klubove iz Srbije, uglavnom se djeca koja odu izgube kao pojedinci a sport ostane bez talenta i u konačnici ostajemo bez budućnosti.
Eh, kako objasniti da ako do 18.god ne potpiše ugovor nije kraj svijeta i uvjeriti ga/ju da nije prop'o/la ko sportista?!
Svi bi da su Lamal, a ne shvataju (ne žele da shvate) koliko je to štetno i kakve posljedice ostavlja po dijete toliko pritiska. Za dijete koje je u dobu intenzivnog rasta i sazrijevanja postaviti takva očekivanja ostavlja trajne posljedice. I navodi se primjer Dinama gdje mladi tek igrači oko 22. godine dobijaju intetnacionalne ugovore i materijalno vrijedne i koji traju. Sazreli kao osobe i psihički i fizički moraju da traju, klinac od 15, 16, 17 god nema pojma šta je život, ali kad pročita tekst o sebi, pa objave pa nagrade, kad ga klinci u razredu tapšu po ramenima on misli da je to to. Ništa škola, ništa socijalizacija, ništa tim, samo individualizam.
Kakvi su to roditelji jbte? Kakvi su to treneri koji podržavaju izgradnju jednog na uštrb svih ostalih i na kraju krajeva kakvi su svi ostali koji ćute i učestvuju u tom ako smijem reći destruktivnom po društvo ponašanju?.
Opet proljeće, opet reprezentacija, opet sve isto. Pritisci, lobiranja, pozivanja uticajnih, viđenih, menaĐŽera i na kraju dođe prvenstvo i shvatimo da je sav taj i takav "rad" bio naopak i pogrešan. Ništa ni ovaj post neće promijeniti ali barem da se negdje spomene koliko Naila Jusića ima u svakoj pori života pa i u sportu i ko sve odlučuje o tako kompleksnim stvarima kao što je i stvaranje igrača koji će da traje a ne privremenog kratkotrajnog instant proizvoda istripovanog roditelja.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.