Dres reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
- RollingPaper
- Kontakt:
Re: Dres reprezentacije BiH
Nadam se da ovo nije finalna verzija. Ima vremena da popravi dizajn, i da nas sve demantuje..
Meni nije jasno sto ste se svi uhvatili toga “14 dana nije nista radio”. Sto koliko se sjecam on nije rekao nego kako 14 dana nije imao nista. Ko god se bavi kreativnim poslom zna dobro sta to znaci. Imao sam dana gdje se sjebes i opet nista nemas za pokazati.AlenHalilovic je napisao/la: ↑12 maj 2026, 12:25Većina nas ovdje nisu stručnjaci niti dizajneri, ali ovo o čemu ti pričaš većina forumaša govori.Denal je napisao/la: ↑12 maj 2026, 12:01Evo jedan komentar kratak od mene koji se bavi grafičkim dizajnom preko 15 godina i ko je dizajnirao nekoliko dresova za klubove Premijer Lige.
Dres nije loš uopšte ali mogao se uraditi bolji posao definitivno. Razumijem pruge jer je htio da ne bude previše clean do te mjere da bude dosadan ili bland totalno, ali mislim da u ovom slučaju pruge nisu postigle željeni efekat jer ih je prvo - previše, a drugo, različitih su boja.
Zbog tih pruga, dres izgleda malo "messy" i nekako nabacano, iako je glavna ideja bila da bude jednostavan i sa tom idejom ću se uvijek složiti. Less is more.
Nisam fan ni rukava u drugoj boji, to mi se nikad nije sviđalo na dresovima. Moje mišljenje je da je dizajner trebao ići na strogi minimalizam, jer kad imaš bijeli dres, to ti otvara mogućnosti milion da napraviš nešto prelegantno. Plava boja isto jako, jako zahvalna i sa njom se dosta lijepih stvari može uraditi ako se potrefi nijansa.
Uglavnom, dres je jedna solidna 7/10. Moglo je bolje al moglo je sigurno i gore. Kupiti ga neću jer Kelme ne vrijedi tih para.
Vjerujem ti da si stručnjak i barem nebi 14 dana nista radio da bi 1 jedan dan počeo raditi i samo preslikao dres nekog kluba iz PL koji si dizajnirao.
Hajd ostavimo dizajn na stranu i ovo šarene linije. Ali svaki put kad dres nosim ili vidim uvijek u podsvijesti imam da je samo preslikana kopija dresa Željezničara.
Moj dojam za dres je 6/10. Kao sto dizajner iznad rece ove linije stvaraju preveliki vizuelni klaster. Mislim da ce na plavoj to puno ljepse izgledati. Nadao sam se ipak da ce biti ubacen neki mali simbol kao npr ratnik sa stecka koji pozdravlja ili slicno. Ovako poprilicno neuvjerljiv. Nije da Kelme nema dobrih dresova tako da je do nas najvise.
Sta fali monrijuadmin je napisao/la: ↑12 maj 2026, 11:55Kakav patriotski duh izbija iz Gradiške, kad citas isto kao da sutra vracaju naziv Bosanska Gradiška… nacionalni ponos ‘naši Zmajevi’ i sve to, ali putem Monri payment procesora![]()
![]()
![]()
I još multi-kulti opis ‘tko smo mi’
https://zmajevi.ba/o-nama/
Jel mozemo mi iz BiH jos negdje original naruciti ili samo na zmajevi.ba? Jer vidim da je skuplje i od tih 100€ tj. 250 KM kosta
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Stoji da od 01.06 krecu sa isporukom
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Narucio bih plavi na blef u nadi da ce biti ljepsi od ovog bijelog sto ne bi trebalo biti previse tesko. A i ovi tonovi ce se vjerovatno bolje uklopiti na plavu boju. Ako moze neko potvrditi od ovih sto su vidjeli dres? 
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Bolji je od starog plavog
- Donnie Darko
- Kontakt:
Rekreairao sam ih ja sinoć, pretpostavljam da će plavi biti ovakav. Prvo sam stavio bijele rukave, al su na teaseru plavi, sad sa obzirom da je AI teaser ne mora ništa značit. Rekao je da je isti dizajn samo boje izmjenjene ako se ne varam u onom intervjuu od prije par dana, tako da dobiješ ovo.

Daj Boze da bude ovako nesto, top. Svidja mi se nijansa plave basDonnie Darko je napisao/la: ↑12 maj 2026, 13:39Rekreairao sam ih ja sinoć, pretpostavljam da će plavi biti ovakav. Prvo sam stavio bijele rukave, al su na teaseru plavi, sad sa obzirom da je AI teaser ne mora ništa značit. Rekao je da je isti dizajn samo boje izmjenjene ako se ne varam u onom intervjuu od prije par dana, tako da dobiješ ovo.
![]()
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ako niste upratili, slabo ko će naručiti nove dresove jer su iskreno rečeno jako ružni plus sav taj ciganluk oko izbora dizajnera samog dizajna, dobavljača, isporuke preko treće ruke i prodaje na neviđeno.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Slabo ide prodaja a na kelme stranici za dan otisli na nevidjeno.
Meni je super...ne kontam isti Željini..pa uvijek će ličiti na neki..kontaj Legeu i šišmiš dizajn..danas legendaran ko ga ima..
- AndreWilliams
- Kontakt:
Meni su dresovi sasvim korektni. Vjerovato top tri od postojanja reprezentacije. Plavi za nijansu lijepši, ali ni bijeli nije loš. Idemo 
2014. htjeli se prodati za BOSS odijelo, 2026. su se izgleda uspjeli prodati, samo ne znamo za koju cifru.. možda Casio sat ili tako neštoMocvara1991 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:57Cinjenica je da savezu tolerisemo kriminal u mnogo cemu ,pa i oko dresova,jer smo napravili sportski uspjeh. Ali to je balkanski mentalitet i nacin razmisljanja. Sto se tice samih dresova, jedna smo od rijetkih reprezentacija koja nosi Kelme iz Evrope,cak nisam uspio pronaci podatak koja jos evropska repka nosi Kelme. Takodjer smo jedna od rijetkih na svjetskom prvenstvu. Ali zato smo jedina reprezentacija na svijetu koja ne uzima direktno od Kelmea nego preko privatne firme Jacimovic. Dok smo imali ugovor s Adidasom uzimalo se direktno od Adidasa i ne postoji primjer ni kod jedne reprezentacije na svijetu da na taj nacin uzimaju opremu kao kod nas. Mislite li da bi mogli to dogovoriti s Adidasom ili Nikeom... Nema j3bene sanse. Zato nam i pase Kelme. I treba pohvaliti nas savez,inovatori su,to je prvi slucaj u svijetu da reprezentacija kupuje opremu preko privatne sportske radnje. Cestitke.
Za “Boss” su digli ruke kada su čuli da će dobiti odijela
Govorkalo se da je u Izvršnom odboru NSBiH bio sporan i ugovor s "Adidasom"?
Ivica Osim:
– Bio im je sporan skoro svaki… Osim onog s "Bossom". Digli su ruke kada su čuli da će i oni džabe dobiti odijela. Najbolji pravnici su dali zeleno svjetlo za ugovor s "Adidasom" kako ne bi bilo spora s "Legeom", ali oni su po svojim mahalama čuli da će neko od tog ugovora u Savezu dobiti pola miliona eura i eto belaja. Ispadosmo mi budale, a oni pametni. Dajte analize, mišljenja eksperata… isto kao da mi to nismo već uradili. Naravno, na kraju nisu imali izbora nego prihvatiti.
Lakse cu se osjecati jer sam narucio preko Zmajeva a ne preko njihovih tamoWolffire je napisao/la: ↑12 maj 2026, 13:55Slabo ide prodaja a na kelme stranici za dan otisli na nevidjeno.
Da li neko zna jesu li velicine Kelme dresova true to size? Npr klasicni L i njihov L itd
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Može biti a i ne mora biti istina. Pijačarski trik u smislu navali narode još malo pa nestalo. Koji to prodavac želi da proda samo ograničen broj robeWolffire je napisao/la: ↑12 maj 2026, 13:55Slabo ide prodaja a na kelme stranici za dan otisli na nevidjeno.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Nek samo jave kinezima da odštampaju ove dječije u veličinama za odrasle a ovaj sa Hrgovića nek štampaju za djecu.

Trenutno korisnika/ca: Godfather, Lekqqq1921, zenica159 i 28 gostiju.