FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
98
23%

Ukupno glasova: 431

12tiigrac21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 12tiigrac21 » 16 maj 2026, 12:45

DnevnaDozaPklata je napisao/la:
16 maj 2026, 01:40
12tiigrac21 je napisao/la:
15 maj 2026, 22:04
Valter je napisao/la:
15 maj 2026, 19:10

Ne sumnjamo da je istina. Neko ko se registrovao prije 28 dana, registrovao se samo sa jednim razlogom, da nam kaže potpunu istinu. Na prvom sljedećem Dininom gostovanju na TV ako mu bude postavljeno pitanje "ko je kriv za neusvajanje statusa FK Željezničara" slijedi odgovor svijetla obraza - "Seka".
Nešto ste mi zaboravni, Dinina vlada nam uplati pola miliona poreznog duga bez kojeg ne bi bilo ni novog Sporazuma sa Poreznom. Mnogo vi potcjenjujete ovaj narod i ove navijače, nemamo pamćenje zlatne ribice zaboravite to. A Nikšićeva izlobira produženje roka za plaćanje poreznog duga sportskih kolektiva i to su naši ljudi odradili, a on je imao sluha. Pa na sve vas se mora podjsećati. A ko nam ono gradi Jug napomeni me.
**** mater tebi, Kifli, Seki&Bakiru, Njivi, Forti, Rumenom Efendicu, ublehi Komsicu. Ako sam koga zaboravio slobodno ga dodaj.

Usput, liga nikad gora sto se tice sudjenja i nacionalnog kljuca,pardon saltanja izmedju S i H komponente koja kontrolise savez i rade sta god pozele. Njiva je i Velez ugurao doduse. To ne spominjes pizda ti materina botovska.

Sad mrs sa teme, botu.
Šta reći, koju poruku poslati?
Opasne devijacije, zabrinut sam za Vaše mentalno zdravlje.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 maj 2026, 12:52

Levin je napisao/la:
16 maj 2026, 12:43
perodeformero je napisao/la:
16 maj 2026, 12:37
Levin je napisao/la:
16 maj 2026, 12:14

Nije ti niko "dao" milion. Ne pričaj gluposti.
Kako nije, ovaj ti je trenutno dao bukvalno, zapravo posudio i moras mu vratiti
Tako je i dakle, nije ti "dao" već "posudio" a što moraš vratiti uz zakonski obavezne kamate.
Tome dodaj da su "Nijazova pojačanja" uvećala budžet za plate za 1.5-2 miliona KM i eto ti u kumulativu 2.5-3 miliona KM koja moraš sam naći u sljedećoj sezoni ako se ovaj gospodin povuće.

Edit : Mi se samo možemo nadati da se to neće desiti jer onda, vjerovatno, ulazimo u jednu od najvećih kriza u našoj historiji.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ultra1987
Kontakt:

Post Postao/la ultra1987 » 16 maj 2026, 13:07

Sta se sikirate ba, ispadamo iduce sezone u prvu ligu i to je to. Laksa gostovanja i bliza ce nam bit, mogu igraci autima na utakmice ne treba autobus i karantin. Opusteno ljudi satrat cemo Bratstvo i Stupcanicuuu💪💪💪💪

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 16 maj 2026, 13:17

ultra1987 je napisao/la:
16 maj 2026, 13:07
Sta se sikirate ba, ispadamo iduce sezone u prvu ligu i to je to. Laksa gostovanja i bliza ce nam bit, mogu igraci autima na utakmice ne treba autobus i karantin. Opusteno ljudi satrat cemo Bratstvo i Stupcanicuuu💪💪💪💪
Invazija na Tesanj i Vitez

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 16 maj 2026, 13:59

Danas dvica i u Banja Luci i na lavoru
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 16 maj 2026, 14:15

Kako to da nas pojedini ovdje uvjeravaju da Sanin ima dobre namjere i da se trebamo "nadati" da se ne povuce, a istovremeno da su on i Nijaz (kojeg je Sanin doveo) natovarili Zelji 2-3 miliona dodatnih troskova koje cemo morati vratiti S KAMATOM jer ONI NISU BILI U STANJU ZAVRSITI STATUT?!?!?! Puno rupa vam ima u prici.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 16 maj 2026, 14:45

Manijakdokraja9 je napisao/la:
16 maj 2026, 14:15
Kako to da nas pojedini ovdje uvjeravaju da Sanin ima dobre namjere i da se trebamo "nadati" da se ne povuce, a istovremeno da su on i Nijaz (kojeg je Sanin doveo) natovarili Zelji 2-3 miliona dodatnih troskova koje cemo morati vratiti S KAMATOM jer ONI NISU BILI U STANJU ZAVRSITI STATUT?!?!?! Puno rupa vam ima u prici.
Pa klub nije transparentan mi mozemo nagadjat samo po forumima, a jedina istina je da nesto smrdi i tako godinama vec a posljedica toga je da nam je svima vec preko glave ovoga i u slucaju da opet klub bude trebalo spasavat ne znam bas dal ce se odazvati toliko ljudi, mi spasavamo klub oni ga gase i tako u krug godinama. Najveca zrtva smo mi obicni navijaci koji moramo svasta i progutat radi ljubavi, a najteze mi je priznat da su mnogi koji ne vole ovaj klub upravu pa cak i Gavran debil.
U Saninov inat mogu samo najveci optimisti vjerovat a malo ih je, stoga dakle, nova-stara uprava zasjeda i imat ce o cemu pricat na kraju oni sto su protiv investitora digli ruku ispadose upravu (nazalost). Ponovo se vracamo na staro sivilo, sredina tabele pune tribine polovni igraci i tako dalje, a ne sumnjam ni da ce nas zateci 20 odlazaka i bez dolazaka u skorije vrijeme.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 maj 2026, 14:59

Od starta ovaj model je bio preloš. Preživjeli smo i gore situacije, tako da ćemo i ovu. Ključ je da, ako postoji i promil šanse, vratimo stari statut, otkačimo ovog indijanca iz amerike. Ovo da se samo on pita, nas 100% vodi u kanton (ko Čelik). Ako ima još uvijek pametnih ljudi koji vole želju i hoće, i pošteni su vrati se na stari način funkcionisanja. U prvi tim ubaci Gojaka, Kororu, Raščića, Dragovića, Foču., Ibraheema. Probaj vratiti koga od starih (Šehu, Drinu,..), Madžid da se oporavi pokušaj zadržati Pejića i Bičakčića i izaćeš na zelenu granu. Znači vratiti pare , ako smo dužni, ovoj ublehi američkoj.

berjan

Post Postao/la berjan » 16 maj 2026, 15:14

Manijakdokraja9 je napisao/la:
16 maj 2026, 09:09
b00t je napisao/la:
16 maj 2026, 08:49
GavranBeli je napisao/la:
16 maj 2026, 08:30
Veze politika s ovim nema ni u snu. Glupost cista, samo da se nesto pise, slicno kao sto se pisalo doci ce Berisa, doći ce Ronaldo, a vidjelo se ko je na kraju dosao. Ok je, ljudi pišu imaju pravo na to, al ne kontam narod koji vjeruje u to. Sanin, moze ulagati novac mimo statuta dok se on ne riješi. Ima opcija koje su otvoreno za takav vid investiranja. Pa kad usaglasis statut kad god to bilo do tad pravis sistem i ulažeš. Pojavit se jednom u klubu za šest mjeseci, voditi procese preko kamere to ne moze nigdje. Nije ovo Zimbabve. Tu se vidjela neozbiljnost totalna. Pa zamisli da živiš u Sarajevu, a vodis preko kamere firmu u Americi. Daj ba, vi pušite ove priče oko politike.
**** mater,odakle ti ideje ovolike da pises gluposti ?
Svi znamo sta mislimo o njemu, ali sta je netacno u ovome sto je napisao? Sanin ako HOCE da ulaze pare moze naci nacin kroz sponzorske ugovore i slicno dok se statut ne rijesi. I ja sam isto pisao za 1 dolazak u pola godine i to na par dana i vodjenje kluba "preko kamere". Vjerujem da politika koci, ali nije ni nase maslo za ramazana ocigledno, cim ne smiju da javno kazu sta je. Takodjer, ne bi Savo napustio ekipu 2 dana prije utakmice tek tako...

ima par opcija

da, ovo sve smrdi na to fakat da je htjeo ugraditi nesto oko imovine kao garanciju za ulog u statut a sto je nemoguce kako sam skontao u udruzenjima..

ne znam lupam fkt ali ne vjerujem ni u neke price da nesto blokira neko zbog politike SAMO

ili to, ili naravno neko je htjeo pinku da uzme sto nista cudno u ovoj drzavi, a on izigravao stranca sa nekim stranim advokatskim firmama umjesto da je zavrsio dao lovu nekom mufljuzu/ima , koji bi sjeo jednom dvaput na janjetinu s kim vec treba i to se zavrsilo
lik mozda hoce da ide sve po ZAKONU ali ne ide to tako ovdje, ko god je nesto ganjao po opstini socijalnom birou i td zna o cemu pricam

znaci nista cudno za ovu drzavu ne cudite se i ne pravite casne sestre zna se kako funkcionise sve,
nece hitna pomoc da ti dodje izmislja 300 razloga kad umires i zoves ih a ne ovo ostalo

zivili!

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 16 maj 2026, 15:20

bablaz1 je napisao/la:
16 maj 2026, 14:59
Od starta ovaj model je bio preloš. Preživjeli smo i gore situacije, tako da ćemo i ovu. Ključ je da, ako postoji i promil šanse, vratimo stari statut, otkačimo ovog indijanca iz amerike. Ovo da se samo on pita, nas 100% vodi u kanton (ko Čelik). Ako ima još uvijek pametnih ljudi koji vole želju i hoće, i pošteni su vrati se na stari način funkcionisanja. U prvi tim ubaci Gojaka, Kororu, Raščića, Dragovića, Foču., Ibraheema. Probaj vratiti koga od starih (Šehu, Drinu,..), Madžid da se oporavi pokušaj zadržati Pejića i Bičakčića i izaćeš na zelenu granu. Znači vratiti pare , ako smo dužni, ovoj ublehi američkoj.
Sve si u pravu. Kod nas je trebalo biti nekakvo strateško partnerstvo. Ispade poslije da smo dali čovjeku komplet klub na upravljanje, a da nismo dobili nijednu jedinu informaciju o njegovim namjerama ulaganja, koliko će uložiti, šta planira, neke detalje ugovora, ništa nismo dobili. Da me neko pogrešno ne shvati, za investitora sam i danas ali mislim da zaslužujemo više informacija i više transparentnosti.
PS nije našao za shodno ni da nam se obrati za vrijeme boravka u Sa.

berjan

Post Postao/la berjan » 16 maj 2026, 15:27

12tiigrac21 je napisao/la:
16 maj 2026, 15:20
bablaz1 je napisao/la:
Sve si u pravu. Kod nas je trebalo biti nekakvo strateško partnerstvo. Ispade poslije da smo dali čovjeku komplet klub na upravljanje, a da nismo dobili nijednu jedinu informaciju o njegovim namjerama ulaganja, koliko će uložiti, šta planira, neke detalje ugovora, ništa nismo dobili. Da me neko pogrešno ne shvati, za investitora sam i danas ali mislim da zaslužujemo više informacija i više transparentnosti.
PS nije našao za shodno ni da nam se obrati za vrijeme boravka u Sa.
potpisujem, nakav partner fol, msm nemam nista licno protiv lika on je u americi cuo je kako pljackaju ovdje i sve vjerujem da je oprezan i sve, ali na kraju krajeva on je samo jedan biznismen bez puno emocija kad dodje stani pani potopit ce nas , nista negativno jednostavno takvi su oni

ali dati klub bez marke koji je prodao dzabera i napravio rekord po prihodima, ne znam ne znam sta da kazem vise

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 16 maj 2026, 15:30

bablaz1 je napisao/la:
Nigdje nema to da se samo on pita, ljudi lupetaju pa spominju imovinu i ostalo.
On se po statutu treba pitat za sportski sektor, nešto slično kao sto je recimo Man Utd riješio gdje Glazeri drže imovinu, a Ineos sportski sektor.
Čovjek je čak neke korekcije u statutu radio i na svoju štetu, tako da najmanje je do njega.
Jedino gdje vidim gresku je u komunikaciji sa javnosti/navijačima, treba se oglasit i reći šta kako, pa ako treba da ganjamo ministra ili koga već i po ulici ako treba.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 maj 2026, 15:35

Arma00 je napisao/la:
16 maj 2026, 15:30
bablaz1 je napisao/la:
Nigdje nema to da se samo on pita, ljudi lupetaju pa spominju imovinu i ostalo.
On se po statutu treba pitat za sportski sektor, nešto slično kao sto je recimo Man Utd riješio gdje Glazeri drže imovinu, a Ineos sportski sektor.
Čovjek je čak neke korekcije u statutu radio i na svoju štetu, tako da najmanje je do njega.
Jedino gdje vidim gresku je u komunikaciji sa javnosti/navijačima, treba se oglasit i reći šta kako, pa ako treba da ganjamo ministra ili koga već treba i po ulici ako treba.
Njegov glas u skupštini vrijedi više nego svi ostali zajedno. Samim tim on postavlja UO, i razrješuje. Vidjeli smo na šta je to ispalo sa nijazom. Nije sposoban imenovati upravu. Iako ostane ni na šta neće ličiti.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 16 maj 2026, 15:41

Neka dodje hadzija i svoj model uspostavi…plakali za investitorom i sada to ne valja.

Najbolje bi bilo da dodje neko uplati klubu 10 miliona i da se ne pita nista nego da mi ovdje odlucujemo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 maj 2026, 15:46

slika

Parmać: Nova tribina stadiona Zrinjskog ima dozvole, stadion Veleža nema ništa
**** 14.05.2026. 10:07

Vijećnik HRS-a Silvio Bubalo pitao je na sjednici Gradskog vijeća Mostara imaju li tribine na stadionima Zrinjskog i Veleža potrebne dozvole, a odgovor je dala načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Dragana Parmać.

Prema njezinim riječima, stadion HŠK Zrinjski ima potrebnu dokumentaciju.

“Stadion Zrinjski dobio je urbanističku suglasnost 2024. godine, a dozvolu za rekonstrukciju u veljači ove godine. Tako da je pravilno opskrbljen potrebnim dozvolama”, rekla je Parmać.

Za stadion Rođeni navela je kako, prema trenutnom stanju, nema dozvole.

“Stadion Rođeni, nažalost, nema nikakvih dozvola. Postoji, čini mi se, iz ove godine zahtjev za urbanističku suglasnost. Svjež je došao, pa još nije riješen”, kazala je Parmać.

Dodala je kako važeći planski dokumenti za taj prostor ne predviđaju stadion.

Šta Vam je ljudi
Ovi dole rade kako hoce i šta hoce
Budžetskim parama prave tribine a nigdje ni urbanisticke dozvole a no građevinske dozvole

..NEVJEROVATNO

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 maj 2026, 15:49

svrakino1921 je napisao/la:
16 maj 2026, 15:46
slika

Parmać: Nova tribina stadiona Zrinjskog ima dozvole, stadion Veleža nema ništa
**** 14.05.2026. 10:07

Vijećnik HRS-a Silvio Bubalo pitao je na sjednici Gradskog vijeća Mostara imaju li tribine na stadionima Zrinjskog i Veleža potrebne dozvole, a odgovor je dala načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Dragana Parmać.

Prema njezinim riječima, stadion HŠK Zrinjski ima potrebnu dokumentaciju.

“Stadion Zrinjski dobio je urbanističku suglasnost 2024. godine, a dozvolu za rekonstrukciju u veljači ove godine. Tako da je pravilno opskrbljen potrebnim dozvolama”, rekla je Parmać.

Za stadion Rođeni navela je kako, prema trenutnom stanju, nema dozvole.

“Stadion Rođeni, nažalost, nema nikakvih dozvola. Postoji, čini mi se, iz ove godine zahtjev za urbanističku suglasnost. Svjež je došao, pa još nije riješen”, kazala je Parmać.

Dodala je kako važeći planski dokumenti za taj prostor ne predviđaju stadion.

Šta Vam je ljudi
Ovi dole rade kako hoce i šta hoce
Budžetskim parama prave tribine a nigdje ni urbanisticke dozvole a no građevinske dozvole

..NEVJEROVATNO
A mi yebeni statut moramo 5 puta ispravljati i to kako nam kaže ministar i opet ne može

😭🤣😭😭😭😭🤣😭😭

Seher1921
Kontakt:

Post Postao/la Seher1921 » 16 maj 2026, 15:53

Ako nije bilo dozvola plati se naknadno neka sitna kazna i ide to. Vise kosta cekanje na dozvole nego da se gradi bez dozvola

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 16 maj 2026, 15:57

Je li suljo killer sad i trener?

Ko vialli u Chelsea

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 maj 2026, 16:04

Šta vam je, povratak na staro ne smije biti opcija. Ako će klub voditi Badžak, Bekrić i slični bolje nam je da odmah stavimo ključ u bravu. Manja patnja.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 16 maj 2026, 16:15

ELDIABLO20 je napisao/la:
16 maj 2026, 15:41
Neka dodje hadzija i svoj model uspostavi…plakali za investitorom i sada to ne valja.

Najbolje bi bilo da dodje neko uplati klubu 10 miliona i da se ne pita nista nego da mi ovdje odlucujemo.
Pa tako bi oni izgleda, da čovjek daje pare, a da se ne pita :urnebes:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ato00, b00t, Google Adsense [Bot], Hrasno15, Lokomotifa, Paromlinac, RaketaBN i 78 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []