Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
23%
Zadovoljan
77
38%
Nemam stav
35
17%
Nezadovoljan
15
7%
Katastrofa
29
14%

Ukupno glasova: 203

19vendetta87
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 maj 2026, 21:44

Jup je napisao/la:
16 maj 2026, 21:35
19vendetta87 je napisao/la:
16 maj 2026, 21:19
ElAn10 je napisao/la:
16 maj 2026, 21:17
50 hiljada stanovnika imaju ovi ribari a mi gubimo u rukometu od njih, a to samo sto se kod nas ne radi kako treba sa djecama. Nemamo nijednu akciju za krilo, sve na snagu i fiziku, taktika i tehnika slabo, ybg mogli smo ove dobiti
Indija ima milijardu, pa jel to znaci da trebaju biti među najboljim na svijetu?
Prema teoriji trebali bi ,sad sto njih rukomet apsolutno ne interesuje i da je tercijarni sport to je druga prica ,nije da nemaju pare nije da nemaju milione i izbor sto se tice igrača nego jed.taj sport je zanemariv i nije popularan ovo je bukvalno odg :mrgreen:
Pa vidis da je i kod nas rukomet postao tercijarni sport. Igras utakmicu koja te vodi na SP, a drzava nije u stanju da se pobrine za transport i plati avionsku kartu.
Momci igraju, a jos umorni od puta.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 maj 2026, 21:46

16 maj 2026, 21:44
Jup je napisao/la:
16 maj 2026, 21:35
16 maj 2026, 21:19

Indija ima milijardu, pa jel to znaci da trebaju biti među najboljim na svijetu?
Prema teoriji trebali bi ,sad sto njih rukomet apsolutno ne interesuje i da je tercijarni sport to je druga prica ,nije da nemaju pare nije da nemaju milione i izbor sto se tice igrača nego jed.taj sport je zanemariv i nije popularan ovo je bukvalno odg :mrgreen:
Pa vidis da je i kod nas rukomet postao tercijarni sport. Igras utakmicu koja te vodi na SP, a drzava nije u stanju da se pobrine za transport i plati avionsku kartu.
Momci igraju, a jos umorni od puta.
A da ne govorimo o medijima. Jbt za citav dan sam 2 clanka procitao o mecu...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 maj 2026, 21:46

Okej je ovo, fino iskustvo za ovu mladu generaciju. Na ovaj roster pridodati Avdića, Hadžimuhamedovića i Hadžića iz mlade reprezentacije i dobije se neophodna širina na vanjskim pozicijama, a Boga mi i kvalitet odnosno fin potencijal.

S obzirom na kvalifikacionu grupu za Euro 2028, mislim da je realno da se tu kvalifikujemo. Ali puno bitnije od plasmana je napraviti nekakav sistem, forsirati mlade igrače, tražiti potencijalne reprezentativce po Evropi (koliko god ih malo bilo), pa se u budućnosti možemo nadati i nekim rezultati.

Jer plasman kao plasman nije toliko važan, igrali smo već Svjetsko, tri Eura, tako da nije to nešto što nismo doživjeli. Treba se potruditi na tim prvenstvima ne budemo samo prolaznici.

A djeluje da smo na dobrom putu s obzirom na sve okolnosti i generalno loše stanje u rukometu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 maj 2026, 21:52

Raonffa je napisao/la:
16 maj 2026, 21:46
Okej je ovo, fino iskustvo za ovu mladu generaciju. Na ovaj roster pridodati Avdića, Hadžimuhamedovića i Hadžića iz mlade reprezentacije i dobije se neophodna širina na vanjskim pozicijama, a Boga mi i kvalitet odnosno fin potencijal.

S obzirom na kvalifikacionu grupu za Euro 2028, mislim da je realno da se tu kvalifikujemo. Ali puno bitnije od plasmana je napraviti nekakav sistem, forsirati mlade igrače, tražiti potencijalne reprezentativce po Evropi (koliko god ih malo bilo), pa se u budućnosti možemo nadati i nekim rezultati.

Jer plasman kao plasman nije toliko važan, igrali smo već Svjetsko, tri Eura, tako da nije to nešto što nismo doživjeli. Treba se potruditi na tim prvenstvima ne budemo samo prolaznici.

A djeluje da smo na dobrom putu s obzirom na sve okolnosti i generalno loše stanje u rukometu.
Svaka cast na postu. Mada smo mi i ovu smjenu generacija uradili jer smo morali. Dok je bilo ovih starijih, nijedan selektor se nije usudio da zove par mladjih igraca, kao sto npr Barbarez radi.

Materijala itekako ima. Jos se nadam da cemo poceti igrati cesce ovaj rukomet iz prvog poluvremena.

Mada i ovo sve pada u vodu kad ti moras moliti Boga da sudije ustanu na pravu nogu, pa da normalno sude. Znaci ne da nas poguraju, nego normalno sudjenje za obje ekipe.

Znam da sam dosadan veceras sa sudijama, ali je sramota kako su sudili dok se FO nisu odvojili rezultatski, pogotovo prvo poluvrijeme.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Kizo886
Kontakt:

Post Postao/la Kizo886 » 16 maj 2026, 21:59

bordobijeli je napisao/la:
16 maj 2026, 21:18
ElAn10 je napisao/la:
16 maj 2026, 21:17
50 hiljada stanovnika imaju ovi ribari a mi gubimo u rukometu od njih, a to samo sto se kod nas ne radi kako treba sa djecama. Nemamo nijednu akciju za krilo, sve na snagu i fiziku, taktika i tehnika slabo, ybg mogli smo ove dobiti
Ne znam jesi li gkedao psljednje EP oni su igrali vrhunski rukomet.
I ne samo to, nego su 2025. na Svjetskom za U21 bili treći, Oli Mittun MVP prvenstva. 2023 su bili sa Ellefsenom sedmi, Ellefsen najbolji strijelac turnira. Tu su još Teigum i Poulsen, koji igraju Bundesligu. Imaju izuzetno talentovanog pivota Vedesbola, dobre golmane, Selvindi takođe izgleda zanimljivo. Fali im širine, ali sve su to jako mladi momci i u buduće bi mogli napraviti i u seniorskoj konkurenciji neki veliki rezultat, pogotovo jer se sa mladim selekcijama i dalje odlično radi i to im je postao sport broj jedan, potpuno su poprimili od Skandinavaca. Oni i Portugal su baš doživjeli ogroman napredak u rukometu što se tiče Europe.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 maj 2026, 22:03

Iskreno mene su pozitivno iznenadili, toliko trke i želje.
Kontri, brzih akcija, sve ono sto nismo imali godinama.
Nisam bio za Doborca ali covjek radi pristojan posao.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 16 maj 2026, 22:09

Da bismo nesto postigli u rukometu nama trener skandidavac oni forsiraju moderan rukomet.Ovi nasi su definitivno kurcevaca.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 maj 2026, 22:11

tuzla075 je napisao/la:
16 maj 2026, 22:09
Da bismo nesto postigli u rukometu nama trener skandidavac oni forsiraju moderan rukomet.Ovi nasi su definitivno kurcevaca.
Treba njega platit. Ja ne znam ni da li su nasi rijesili ikad onaj porezni broj, sta je vec bio problem.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 maj 2026, 22:13

Prvo poluvrijeme ekstra ali drugo već loše. Ništa nismo odbranili, na isti fazon smo golove primali, ljudi 2 meča igraju bez golmana i mi to ne kažnjavamo. Da smo tu tražili brze golove i dali im koji gol pa možda bi ih natjerali da igraju sa golmanom i onda bi lakše i odbranu bilo igrati.

Ova ekipa ima potencijala, ne znam da li još ko im ko može da se priključi ali mogla bi ovo biti fina ekipa.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 maj 2026, 22:18

DamirT je napisao/la:
16 maj 2026, 21:52
Raonffa je napisao/la:
16 maj 2026, 21:46

Svaka cast na postu. Mada smo mi i ovu smjenu generacija uradili jer smo morali. Dok je bilo ovih starijih, nijedan selektor se nije usudio da zove par mladjih igraca, kao sto npr Barbarez radi.

Materijala itekako ima. Jos se nadam da cemo poceti igrati cesce ovaj rukomet iz prvog poluvremena.

Mada i ovo sve pada u vodu kad ti moras moliti Boga da sudije ustanu na pravu nogu, pa da normalno sude. Znaci ne da nas poguraju, nego normalno sudjenje za obje ekipe.

Znam da sam dosadan veceras sa sudijama, ali je sramota kako su sudili dok se FO nisu odvojili rezultatski, pogotovo prvo poluvrijeme.
Slažem se za smjenu generacija, mada mogao je Damir možda još uvijek raubati neke starije igrače koji nisu pravili razliku a godinama su se vrtili tu oko reprezentacije. On je izabrao drugi put i na tome mu treba čestitati, pogotovo što su svi ovi igrači ušli na mala vrata jer realno niko od njih nije neki giga mega talenat kojeg je bilo nemoguće ne pozivati. Većinom su to momci koji su krenuli iz naše lige i sebi krče put kako znaju i umiju.

Ova podmlađena reprezentacija sigurno može igrati brži i moderniji rukomet, tome svakako treba težiti, a to su i pokazali večeras. Naravno, sve počinje od omladinskih selekcija i bez njih nema ničega. Mi smo na jednom turniru dobili Hadžimuhamedovića i Hadžića (ne znam je li Avdić igrao sa njima u juniorima) i to u juniorskoj reprezentaciji koja de facto nije postojala godinama, da ne kažem desetljećima. Sad skontaj da te omladinske selekcije imaju kontinuitet postojanja, koliko bi samo mogli profitirati od toga.

Farani, Portugalci, Egipćani, Nizozemci, sve te reprezentacije su se u ozbiljnom rukometu pojavile u zadnjih 5+ godina i svaka od njih je to uradila filtriranjem igrača kroz omladinske selekcije. Nije se baš tek tako pojavila generacija od 10-15 rukometaša pa oni sad dobri, nego ljudi imaju sistem.

Mi imamo nekoliko rukometnih sredina, imamo fin potencijal, ide nam na ruku to što rukomet nije globalno popularan sport i nije tolika razlika između naše lige i vrhunskog rukometa. Mislim jeste ogromna razlika, ali razlika je u karikiram 10 evropskih država gdje se igra bolji klupski rukomet u odnosu na nas. U košarci je razlika u 15-20, u fudbalu još veća itd. Vjerujem da će raja skontati šta sam želio reći u ovom pasusu.

Tako da samim tim imamo bolji početni položaj da u domaćim okvirima budemo konkurentiji u ovom sportu sa najboljima. Ali normalno kod nas je organizacija i savez cirkus nad cirkusima i dobro je uopšte da imamo seniorsku reprezentaciju, a kamo li još ove omladinske. Mada imamo primjer Izviđača, što znači da se može, ali klubovima iz probosanskih sredina je to misaona imenica iako ima nekih izuzetaka. Kad bi bilo volje i malo više ulaganja, mogli bi mi biti uvijek solidni i konkurentni u ovom sportu, jer talenta i tradicije imamo.

Što se tiče sudija, to je posebna priča i jedan od razloga zašto je rukomet kao sport nepopularan i nikada neće biti globalno privlačan kao recimo fudbal, košarka, pa i odbojka.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 maj 2026, 22:23

Evo usput ću prenijeti i večerašnji status Jasmina Tajića, vjerovatno jedinog bh. novinara kojeg rukomet suštinski zanima u našoj zemlji.

"Šteta, ostat će žal, ali uvijek će biti ali…

Rukometaši BiH neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Imao sam dojam nakon prve utakmice i prvog poluvremena druge da ćemo uspjeti ponoviti Island 12 godina kasnije. Mnogo je faktora, ali, po mom mišljenju, naše neiskustvo je najveći faktor. Ali je mnogo dobitaka iz ovih utakmica sa Farskim Ostrvima, prije svega mislim na igrače koje smo dobili, te smo kao ekipa dobili širinu u igri - koristili smo u dva meča gotovo sve igrače, koje smo imali na raspolaganju i to je pravi dobitak. Važno je da ova selekcija ima kontinuitet okupljanja, rada i sigurno možemo na Evropsko 2028. i onda na Svjetsko 2029. Ovim momcima se moraju obezbijediti uslovi, suludo je u 21. vijeku pričati da državnoj reprezentaciji trebaju bolji uslovi, ali to je Bosna i Hercegovina. Ove sedmice imamo okupljanje U20 reprezentacije, a upitan je njihov put na Evropsko prvenstvo u Rumuniji zbog nedostatka finansija. Upravo ta i ostale omladinske reprezentacije moraju biti oslonac za budućnost. Potencijal bh. rukometa je ogroman, ali bez prave podloge i podrške, one van terena, nema napretka. Boljim stvarima se nadamo godinama, ali ne dolaze.

P. S. Bojim se uvijek da nisam objektivan, ali kriterijum suđenja dva Slovaka na Farskim Ostrvima je bio u najmanju ruku čudan. Ovo smatram pokušajem objektivnog gledanja stvari. Subjektivni osjećaj je da su nas raznijeli svojim odlukama."

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 16 maj 2026, 22:24

Doborac je katastrofa trener

Mercedes1
Kontakt:

Post Postao/la Mercedes1 » 16 maj 2026, 22:35

Helemnejse je napisao/la:
16 maj 2026, 22:24
Zašto tako misliš?

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 16 maj 2026, 22:44

Mercedes1 je napisao/la:
16 maj 2026, 22:35
Zašto tako misliš?
Rezultati drug

Mercedes1
Kontakt:

Post Postao/la Mercedes1 » 16 maj 2026, 22:47

16 maj 2026, 22:44
Mercedes1 je napisao/la:
Zašto tako misliš?
Rezultati drug
Rezultati jesu loši ali čovjek je počeo da stvara novu reprezentaciju.
Ima dosta mladih igrača.Treba to istrpiti.Biće bolje.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 16 maj 2026, 22:49

Mercedes1 je napisao/la:
16 maj 2026, 22:47
Mercedes1 je napisao/la:

Zašto tako misliš?
Rezultati drug
Za Markovića je amater klasicni.
Nivo karine bilala sumana.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 maj 2026, 22:57

16 maj 2026, 22:49
Mercedes1 je napisao/la:
16 maj 2026, 22:47

Rezultati drug
Za Markovića je amater klasicni.
Nivo karine bilala sumana.
Ne mozes porediti igrace iz doba Markovica i sada. Tada smo imali igrace u najboljim godinama, a bilo ih je sa dosta ozbiljnim CV-om. Ovdje je vecina mladjih momaka, koji tek pocinju preuzimati ozbiljniju ulogu u reprezentaciji.

Nas je syebalo sto smo bukvalno preko noci krenuli u smjeni generacija, jer se ona generacija cijedila do samog kraja, umjesto da se pocelo postepeno ubacivati mladje igrace. Sad moramo sve odjednom, jer se tada to nije radilo.

Ne bi ni Markovic sa ovom ekipom pravio neke aman zaman rezultate.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 17 maj 2026, 16:30

Izbaci Grcka Nizozemsku sa Steinsom,Baijensom i Smitsom dok se mi zadovoljavamo porazima :tokralju:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 maj 2026, 16:37

guillermo je napisao/la:
17 maj 2026, 16:30
Izbaci Grcka Nizozemsku sa Steinsom,Baijensom i Smitsom dok se mi zadovoljavamo porazima :tokralju:
S tim da je Grcka duzi period u ovom sastavu. Nije sad da su jucer skupljeni. Polako, ne mozemo sve preko noci jbg. Mi smo podmladjivanje krenuli raditi odnedavno, a i to jer smo morali.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 17 maj 2026, 19:46

Reyhan Zuzo 20g. sin od Samira Zuze koji je trebao,a nikada nije nastupio za reprezentaciju Bih igra dobro za Nimes.
Sigurno od dijaspore mozemo dosta nadogratiti ovaj tim samo da se ima zelje,volje i novca za tim.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []