Amar Dedić
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
zeljovac21
- Kontakt:
Re: Amar Dedić
Realno mogao bi on u bayern bekovi su im kriza
- Beduin
- Kontakt:
Ma zezam se jer skoro svaki nas igrac kad se spomene u fazoni Bundeslige odmah ovdje Schalkea iskoci.ElAn10 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 11:52Nema sanse, njega u njemackoj samo bayern, dortmund, leipzig i leverkusen mogu kupiti (mozda jos stuttgart).
Ja mislim da bi dortmund bio najbolji za njega, bolji i jaci je klub od benfike, nije neka prejaka konkurencija iako je ryerson sasvim dobar igrac (ako ostane), zna jezik, i klub bas po mjeri jer sam misljenja da on (jos) nije za najvece klubove.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pa dobro, on ima klauzulu cini mi se 50 miliona. A svakako nema dobrih desnih bekova na trzistu, tako da bi mogao dobro proci.NerminFatic je napisao/la: ↑15 maj 2026, 11:23Nerealno je i traziti i dobiti toliku odstetu, pogotovu Turci ne mogu dati ni frtalj toga. Meni je najrealnije da ostane u Lissabonu jos 1-2 godine, sto je super, i za manje pare bude prodat od Benfice nakon toga. Jedino Big Mo da ga povede, a koliko je to izvjesno...DamirT je napisao/la: ↑15 maj 2026, 10:46Amar Dedić odbio je Fenerbahče, seli u jednu od najboljih liga Evrope
Više klubova je pokazalo interes za njim, a kako piše portal Reprezentacija prednjači jedan klub iz Njemačke.
Benfica ima tri desna beka i nisu potpuno zatvoreni za opciju da prodaju jednog. Dedić ima ugovor do 2030. godine, a teško da će otići za cijenu ispod 30 miliona eura.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ne znam cemu zurba, neka ostane još 1-2 godine u Benfici i ako još napreduje neka onda ganja transfer u neki od top klubova.
Njemu je u Benfici super tek puni 24 godine.
Njemu je u Benfici super tek puni 24 godine.
Benfica top klub za Dedica. Meni je pozitivno sto su oni ustanovili i imali onaj poseban plan za njega sto se tice rizika povrede. Imam osjecaj da se nikad nije 100% oporavio od one jedne povrede. I kad je zdrav nije to bilo to. U Benfici su znali kako da ga doziraju. Steta sto Kolasinac nije imao tako nesto dok je bio mladji
Za repku mu je bolje u Benfici nego 95% klubova u Bundesligi.
Za repku mu je bolje u Benfici nego 95% klubova u Bundesligi.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Nije u prvih 11. Treba im pobjeda i remi sportinga da igraju LS sledece godine.
Odlicno, na klupi je nek odmori. Dolazi aBd zdrav na okupljanjeDzemoVoliMarmeladu je napisao/la: ↑16 maj 2026, 20:26Nije u prvih 11. Treba im pobjeda i remi sportinga da igraju LS sledece godine.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Top!
Nadam se da ce i Tarik i Seo zavrsiti na klupi, jer em ne ostaju u klubovima, em na tabeli ne mogu ni gore ni dole... Dzeko i Katic sutra valjda ne dobiju vise od 20-30 minuta,a volio bih da ne zaigraju nikako. Za Kerima bih isto volio da ne igra sutra (mozda je onim oprastanjem danas to i nagovijestio), jer ne mogu osvojiti, a protivnik je los i mogu ga dobiti s bilo kim.
Pored Tarika, vjerovatno nama najbitniji igrac kojeg apsolutno ne mozemo adekvatno zamijenit, samo se molim da nam je zdrav. Na krilu se jedna povreda moze i nekako prezivjet, jer Memic zna igrat na obje strane, u napadu isto trojica imaju u rotaciji, na lijevom beku bi se mislim nekako moglo sa Burnicem prezivjet ili Dedica samog tamo prebacit a Memica spustit na beka (iako licno ne bih bio fan toga) ali za Dedica prave zamjene nema. Cak i da je recimo pozvan Gazibegovic, a nije, Dedic je i dalje po meni miljama bolji u oba pravca. O Malicu necu ni da pricam. Dedic i Bajraktarevic su orali po desnoj strani oba meca baraza a pogotovo protiv Italije. Mi smo bez njega makar 25% slabiji ofanzivno usudio bih se reci.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Odigrao je zadnjih 20ak minuta. Iduće sezone Europa liga za Benficu. Nadam se da ostaje u Portugalu.
Samo Mourinho moze da ostane cijelu sezonu neporazen i opet ne osvoji naslov 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Odgovor Mourinha je očekivan. Nije iskoristio ponuđenu i nezasluženu priliku.hurem je napisao/la: ↑28 apr 2026, 11:18Nakon sto je Sporting u posljednjoj utakmici kiksao protiv posljednjeplasiranog AFS koji je već ispao iz lige, Benfica neočekivano ima sve u svojim rukama u naredna tri kola da izbori 2.poziciju na tablici koja vodi u LP!
Valjda ne uprskaju stagod do kraja (mada se ne bih iznenadio) i da izbore LP u slučaju da Amar i naredne sezone bude igrao za Benficu?!
Edit: par dana kasnije igrali na domaćem terenu protiv pretposljednje Tondele zaostalu utakmicu 26.kola, vodili 2:0 i rekoh to je to. Sad ulazim na rezultate kad ono primili dva gola u sudijskoj nadoknadi (92. i 94.min).
Dakle, Sporting protiv dvije najslabije ekipe lige (AFS i Tondela) uzeo samo 2 od mogucih 6 bodova i sada zaostaju 2 boda za Benficom koja ima bolji medjusobni omjer.
Šta ti je fudbal.
Vidjet cemo kakav je odgovor Mourinha na ove kikseve.
Rekao bih da je loše odradio posao. Čak i kroz LP gdje su prošli dalje zahvaljujući sudijskim greškama.
Sto se tiče Dedica, napredovao je i godila mu je ova sredina.
Ono na čemu mora poraditi jeste rad na centarsutu i povratnoj lopti. Koliko puta je kroz sezonu protrčao po desnoj strani i u presudnom trenutku upropastio akciju biranjem pogrešnog rješenja i lošom reakcijom.
Sada kada su ostali bez LP sumnjam da će Amar biti tu naredne sezone - gotovo izvjesno da neće.
- Goalgetter
- Kontakt:
Bezveze su otpustili ovog proslog trenera, samo zato sto je izgubio od Qarabaga koji je namucio jos neke timove osim njih, dosta bolje su igrali pod njim. Imam utisak da su mnogi igraci pod Mourinhom nazadovali.
Dovodi ga Murinjo u Real poslije SP-a!
Zasto ne bi bio tu naredne sezone? To njemu iz ponizenja mozda igrati Ligu Evrope a ne LŠ? Ako ima ista u glavi,ostace i odradit jos jednu sezonu, sad kad se konacno sastavio i uvezao dobre igre.. nece se valjda seljakati svake sezone iz kluba u klub..hurem je napisao/la: ↑16 maj 2026, 23:39Odgovor Mourinha je očekivan. Nije iskoristio ponuđenu i nezasluženu priliku.hurem je napisao/la: ↑28 apr 2026, 11:18Nakon sto je Sporting u posljednjoj utakmici kiksao protiv posljednjeplasiranog AFS koji je već ispao iz lige, Benfica neočekivano ima sve u svojim rukama u naredna tri kola da izbori 2.poziciju na tablici koja vodi u LP!
Valjda ne uprskaju stagod do kraja (mada se ne bih iznenadio) i da izbore LP u slučaju da Amar i naredne sezone bude igrao za Benficu?!
Edit: par dana kasnije igrali na domaćem terenu protiv pretposljednje Tondele zaostalu utakmicu 26.kola, vodili 2:0 i rekoh to je to. Sad ulazim na rezultate kad ono primili dva gola u sudijskoj nadoknadi (92. i 94.min).
Dakle, Sporting protiv dvije najslabije ekipe lige (AFS i Tondela) uzeo samo 2 od mogucih 6 bodova i sada zaostaju 2 boda za Benficom koja ima bolji medjusobni omjer.
Šta ti je fudbal.
Vidjet cemo kakav je odgovor Mourinha na ove kikseve.
Rekao bih da je loše odradio posao. Čak i kroz LP gdje su prošli dalje zahvaljujući sudijskim greškama.
Sto se tiče Dedica, napredovao je i godila mu je ova sredina.
Ono na čemu mora poraditi jeste rad na centarsutu i povratnoj lopti. Koliko puta je kroz sezonu protrčao po desnoj strani i u presudnom trenutku upropastio akciju biranjem pogrešnog rješenja i lošom reakcijom.
Sada kada su ostali bez LP sumnjam da će Amar biti tu naredne sezone - gotovo izvjesno da neće.
- Beduin
- Kontakt:
Ovdje kad citas rek'o bi covjek da je Amar odrzavao Benficu u zivotu tokom sezone. Pristojna sezona, nista spektakularno da bi se otimali za njega ili da mu se ne igra u LE. Pametan je on momak, za njega najbitnije da igra redovno u sasvim jakoj ligi, mlad je i ima svo vrijeme pred sobom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
I ode Mou put Reala
Ma kakav Mou i Real. Lik koji igra defanzivnu igru koja se ne poklapa sa načinom igre Rela, bit će protjeran nakon 5 kola. A Dedić je svakako nivo Reala, Bayerna, Barce. Gdje god da ode igrao bi...
- akisarajevo92
- Kontakt:
Real je igrao najefikasniji fudbal u njegovom mandatu, znali su zabijati i po 10 golova na jednom mecu u ligi
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: al87, Atlanta, Baidu [Spider], Blueforce21, Bosnjo22, Brix, CAGarfia, dubrovnik, Iceplayer, jasmin10, Kajkutenjoyer, Marokanci58, random11, Sensei i 98 gostiju.