Premijer liga BiH - aktuelno

Paromlinac

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Paromlinac » 17 maj 2026, 03:41

TofiTofita je napisao/la:
17 maj 2026, 00:32
**** majku, 6 godina nas nema, ne pratimo ove teme, ne pisemo na njima. Vratis se. Kontas to doslo sebi. Kad istih 20 kretena, isti rukopis, iste teme. Pa majku mu hebem, kontamo to se kulturno uzdize, pravi predstave - kad qrac.
S obzirom na vokabular koji koristis ocigledno je da si kulturno uzdignut do nebeskih visina, pa je i razumljivo tvoje razocarenje intelektualnom razinom forumasa, ali, sta je, tu je...Sto se tice predstava, narocito dramskih, na to za sada zaboravi, sve dok postoje iskompleksirani primitivci u vidu jadnih navijaca jos jadnijeg kluba kao vrlo indikativan primjer sveopsteg papanluka sredine koju svojim bitisanjem jos vise zagadjuju. Ziv mi i zdrav bio i svako dobro.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 maj 2026, 06:32

slika

Mostarci su sada i matematički osigurali nastup u Konferencijskoj ligi.

- Mislim da smo se zasluženo plasirali u Evropu. Imamo još dvije utakmice. Možemo ih odigrati do kraja bez pritiska. Hvala igračima. Čestitam igračima, navijačima, svima koji su učestvovali u ovom projektu. Mislim da smo napravili dobar rezultat nakon svega što se desilo. U Evropi smo dva kola prije kraja prvenstva, istakao je trener Veleža.

Trener Rudara Perica Ognjenović nije se pojavio pred kamerama.

😭🤣🤣😭😭😭😭🤣🤣😭😭

A što li se nije pojavio Perica pred kamerama😭

P.S.
Čestitam igračima, navijačima, svima koji su učestvovali u ovom projektu

Ovo svima koji su učestvovali u projektu su - Neka i Sema K

PRIZNADE

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 maj 2026, 06:36

OGLASIO SE SARTR

U Zenici otkazana predstava o Željezničaru: Upućene ozbiljne prijetnje organizatorima i glumcima

slika

slika

STRAŠNO

UŽAS

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 17 maj 2026, 06:45

A sta kad bi vico predlozio svojim klubovima da bratski podijele bodove pa da borac višak bodova pokloni zeljkanu? Ima li to u statutu i ako nema zasto nema??

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 maj 2026, 06:58

slika

slika

slika

Opaaaaa

Evo Zdenke Jugo - Istok

Auuuuu LJEPOTICE

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 maj 2026, 07:08

@Zigazaga
Prijatelju pogledaj tabelu na rezultatima samo 10. ispada
Kakav Vam je raspored ova dva kola - imate bod više od Sloge - ostajete u Ligi 10

Pozicija/tim Nagradni iznos
1. HŠK Zrinjski 299.099,20 KM
2. FK Borac 239.279,36 KM
3. FK Željezničar 211.866,92 KM
4. FK Sarajevo 184.454,48 KM
5. NK Široki Brijeg 157.042,03 KM
6. FK Velež 129.629,59 KM
7. FK Tuzla City 102.217,15 KM
8. FK Igman Konjic 74.804,71 KM
9. FK Sloga Meridian 47.392,27 KM
10. HŠK Posušje 19.830,28 KM
11. FK Leotar 14.940,00 KM
12. FK Sloboda 14.940,00 KM

Moj Željo sigurno 6. na tabeli
Ako dobijemo Športske dva razlike sigurno 5 .mjesto

P.S.
Nisam znao kad su dva kluba iz manjeg entiteta voljene BiH zadnji na tabeli da tad ispada samo onaj zadnji 10.na tabeli - a možda ni on ne ispadne

😭🤣😭😭😭😭🤣😭😭😭

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 17 maj 2026, 07:38

svrakino1921 je napisao/la:
17 maj 2026, 06:36
OGLASIO SE SARTR

U Zenici otkazana predstava o Željezničaru: Upućene ozbiljne prijetnje organizatorima i glumcima

slika

slika

STRAŠNO

UŽAS
Švrakino uz dužno poštovanje za tebe brat moj mislim da ova predstava nikoga u Zenici ne zanima

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 17 maj 2026, 08:19

17 maj 2026, 06:32
slika

- Mislim da smo se zasluženo plasirali u Evropu. Imamo još dvije utakmice. Možemo ih odigrati do kraja bez pritiska. Hvala igračima. Čestitam igračima, navijačima, svima koji su učestvovali u ovom projektu. Mislim da smo napravili dobar rezultat nakon svega što se desilo. U Evropi smo dva kola prije kraja prvenstva, istakao je trener Veleža.

😭🤣🤣😭😭😭😭🤣🤣😭😭

P.S.

PRIZNADE
ŠTO SI NAPAO VELEŽ ZADNJIH DANA OD KAKO SI VIDIO DA ĆE ROĐENI POŠTENO U EVROPU

PUSTI LJUDE ZASLUŽENO JE. IMALI STE TEREN.
BRATSTVO GRAČANiCA

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 17 maj 2026, 08:25

RobijasiZenica1988 je napisao/la:
17 maj 2026, 00:02
Telalovic je napisao/la:
16 maj 2026, 23:54
16 maj 2026, 23:47
Vode li se ovde ikad normalne diskusije,da znam da li cu ovu temu i čitati uopšte?
Ako ce mi neki iskomplesirani debil odgovorit bolje da zaobiđe,nemam živaca za rasprave.
Imam ja i mozda jos dvojica sa kojima mozes normalno diskutovati. Ovo ostalo sve ludo ko da su Iz zenice
Aha,ma valjda ce se naci neko.
Po tvom nicku ovde,mozda I ti vučeš porijeklo iz Zenice ;) :D
Njegovi su ti sa Pala, a tetak psiholog mu je sa Durmitora. 😂
Inače dečko je poznati gurman vijetnamske kuhinje. Zna pojesti pokojeg kera. 😂
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 17 maj 2026, 08:29

Odinaka nije loš igrač. Neki trener da ga unaprijedi, i bio bi bombona. Brutalne fizikalije.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 17 maj 2026, 08:35

17 maj 2026, 00:41
Hvala vam svima na odgovorima.
Cini mi se onda da ima normalne raje,samo što debili češće dolaze do izražaja.
Bice zanimljivo ako Bog da,i da neko od naših klubova napokon uzme titulu :bih:
Ima normalne raje, cekamo da Zeljo ispadne pa da malo odmorimo od kontrasvihAzasve,baustelca nodia i onog dnevnicara sa Durmitora .
Makar jednu sezonu

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 maj 2026, 08:38

Threeplanetrees je napisao/la:
17 maj 2026, 07:38
17 maj 2026, 06:36
OGLASIO SE SARTR

slika

slika

STRAŠNO

UŽAS
Švrakino uz dužno poštovanje za tebe brat moj mislim da ova predstava nikoga u Zenici ne zanima
U pravu si
I hvala ti za ovo
Jer ovo što su napisao je brutalna istina

Kroz tvoje postove se vidi da si jako inteligentan

Još treba dodati da nam je u Zenici ubijen naš navijač

E sad dolazimo do glavnog problema a to je zašto je organizator uopšte uvrstio u svoj takmičarski program ovu predstavu a organizator je :

Zvono je na drugima
Zbog navijačkih prijetnji neće biti izvedena predstava "Za život cijeli"
Predstava je trebala biti izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici u ponedjeljak, 18. svibnja, u 20 sati, u okviru Natjecateljskog programa Festivala.

Kako je istaknuto u selektorskom izvještaju, među 14 prijavljenih predstava iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije dominiraju originalni dramski tekstovi, što predstavlja značajan pomak u odnosu na prethodne godine.

Zajednica kao centralni motiv

Moto ovogodišnjeg festivala je „zajednica“, a selektor Bevanda naglašava da sve odabrane predstave, na različite načine, propituju pripadnost – bilo da je riječ o građanskim, nacionalnim, vjerskim, subkulturnim ili marginaliziranim zajednicama.

Predstave otvaraju pitanja identiteta pojedinca unutar kolektiva, odnosa moći između individue i zajednice, ali i problema licemjerja, stigmatizacije i društvenih podjela. Poseban akcenat stavljen je na to mogu li zajednice biti pokretač pozitivnih promjena ili, naprotiv, održavati postojeće društvene podjele.

Sedam predstava u konkurenciji

U takmičarski program uvršteno je sedam predstava koje dolaze iz regiona i tematiziraju različite aspekte zajednice:

„Za život cijeli“ Benjamina Hasića u režiji Jasenka Pašića donosi priču o FK Željezničar kao simbolu zajedništva, ali i historije borbe i identiteta.
„Gorocvet“ Milivoja Mlađenovića kroz grotesku o smaku svijeta prikazuje reakcije male ruralne zajednice suočene s krizom.
„Gradonačelnik ili Ovo je predstava o Mujagi Komadini“ Adnana Lugonića tematizira modernizaciju Mostara i ulogu pojedinca u transformaciji zajednice.
„Podroom“ Armina Behrema vodi publiku u svijet klupske subkulture, istražujući granice slobode, ljubavi i nasilja.
„Na slovo F“ Lejle Kalamujić bavi se marginaliziranom zajednicom mentalno oboljelih i pitanjima stigme i razumijevanja.
„Režim isceljenja“ Tanje Šljivar kroz apokaliptični narativ inspirisan pandemijom istražuje kolektivnu krizu i pokušaje iscjeljenja.
„Tebe ljubi duša moja“ Harisa Pašovića donosi priču o zabranjenoj ljubavi u ratnom Sarajevu i poslijeratnim podjelama.
Jubilarno izdanje festivala

Ovo izdanje festivala posebno je značajno jer obilježava 25 godina postojanja jednog od najvažnijih pozorišnih događaja u Bosni i Hercegovini. Selektor je u izvještaju simbolično primijetio da riječ „zajednica“ u sebi sadrži ime grada Zenice, naglašavajući dugogodišnju vezu festivala i lokalne sredine.

Festival bosanskohercegovačke drame i ove godine donosi presjek savremenih teatarskih tendencija, ali i snažnu refleksiju društva kroz umjetnost, potvrđujući važnost pozorišta kao prostora dijaloga i kritičkog promišljanja stvarnosti.

Pazi molim te iz Srbije i Slovenije mogu predstave i sigurno interesuje nekog u Zenici

A gledaj šta kaže jedan od glumaca iz te predstave

Predstava je trebala biti odigrana 18. maja u sklopu Takmičarskog programa 25. Festivala bh. drame Zenica. Sabo je istakao da se odlučio oglasiti povodom "krajnje relativizirajućeg, kukavičkog i nedoraslog saopštenja zeničkog pozorišta".

"Strašnom smatram činjenicu da se MUP Zeničko-dobojskog kantona, gradonačelnik Zenice, premijer Zeničko-dobojskog kantona, ministar unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona kao ni ministar kulture Zeničko-dobojskog kantona nisu oglasili povodom informacija i zahtjeva koje su dobili od strane pozorišta, a tiču se ozbiljnih prijetnji navijačke grupe iz tog grada. Da li to znači da zenička policija, grad Zenica i ministarstvo kulture, na čelu sa Mirzom Mušijom podržava zeničke huligane u njihovim nastojanjima?? Da li to znači da svi gore pobrojani priželjkuju ono što zenički huligani iznose u svojim prijetnjama? Mi smo, prije svega, građani ove zemlje i dužnost policije je da zaštiti svakog građanina ove zemlje", naveo je.

Sabo ističe da insinuacije zeničkog pozorišta poput najave dolaska većeg broja navijača FK Željezničar smatra naivnim, kukavičkim i sramotnim pokušajem relativiziranja situacije i traženja izgovora za nekompetentnog i nedoraslost situaciji.

"Ko vam je najavio dolazak 'većeg broja navijača FK Željezničar?' Od koga ste dobili te informacije? Od SARTR-a sigurno niste. Ovaj čin otkazivanja nije, ni u kom slučaju, rezultat obostranog pritiska već je posljedica prijetnji koje je zenički festival i pozorište dobilo od navijačke skupine, institucija i pojedinaca iz tog grada te zbog toga taj grad nije mogao/htio obezbijediti sigurnost i sigurno izvođenje predstave", poručio je.

On navodi da predstava "Za život cijeli" nije priča o sportu, fudbalu, već o ljudima, o gradu, ljubavi, strasti, prkosu, ponosu i hrabrosti.

"To je priča o vrijednostima. O borbi protiv nepravde, principu i filozofiji života. O dizanju iz doslovnog pepela. O vjeri da pripadati nečemu znači preuzeti odgovornost jednih za druge. O svemu onome o čemu vi, pojedinci iz zenice i zeničke institucije, nemate pojma. Sramota! Sarajevski ratni teatar je nastao u najtežim trenucima za naš grad i našu državu, upravo kao simbol borbe protiv zla, mržnje i fašizma. Tragično je vidjeti kako to zlo i mržnja itekako živi par kilometara od nas", kazao je Sabo.

Ovaj glumac naglasio je da je predstava "Za život cijeli" gostovala kako u BiH, tako i u regionu gdje je uvijek dočekana ovacijama i simpatijama domaće publike, ljudi koji prepoznaju ljubav.

"Predstave Sarajevskog ratnog teatra su gostovale i gostuju u svim državama bivše Jugoslavije i uvijek smo dočekani s oduševljenjem. S ponosom gajimo kulturu sjećanja kroz naše predstave koje govore o opsadi Sarajeva i genocidu u Srebrenici i publika to uvijek i iznova nagrađuje. Beograd, Zagreb, Banja Luka, Skopje, Ljubljana, Podgorica, Novi Sad, Cetinje, Subotica, New York, London, Berlin, Oslo, Pisa samo su neki od gradova gdje redovno gostujemo sa našim predstavama. Nažalost, u Zenici to očigledno nije moguće. Apsolutno neću dozvoliti nikakvo relativiziranje niti manipulisanje sa novonastalom situacijom, kao ni podmetanje neistinitih tvrdnji u cilju ublažavanja ove, najblaže rečeno, nacionalne sramote", naveo je.

Znaci organizator je otkazao - skinuo predstavu sa takmicarskog dijela jer ima dojavu da ce doći TM na predstavu i izbit ce haos u njihovom pozorištu

I samo još ovo iz Zenice - da te iskoristim brate moj i mislim da ako Čelik bude igrao Ligu 10 iduće sezone da treba zabraniti gostovanja navijača oba kluba kad se budu sastajali u Ligi 10:

Nema sta sad,dobar pitez kluba za odgodu slavlja!
Ne treba previse ni navaljivat za slavljem.
Protiv Igmana sve fino izorganizovat i pred punim stadionom i svom djecom koju treba pustiti u igraliste proslaviti ovih 6 krvavih godina. Nadam se da cemo protiv Radnika i Igmana zajedno imati minimalno 20000 gledalaca.
Sad ne dizati tenzije i lazne informacije prije zvanicnog obracanja Robijasa javnosti i navijacima Čelika.
Dosta ima informacija koje su lažne,tipa da su nas manijaci napali u gračanici,pa do tog da su pratili,itd.
Klub se oglasio da je represija ostalo se čeka saopštenje Robijaša I to je to.
Braći brz oporavak.

Obavezno bez gostujućih navijača Željo - Čelik - Čelik - Željo

P.S.
Tebe i @Balordu najviše poštujem ovdje

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 17 maj 2026, 08:45

17 maj 2026, 07:08
@Zigazaga
Prijatelju pogledaj tabelu na rezultatima samo 10. ispada
Kakav Vam je raspored ova dva kola - imate bod više od Sloge - ostajete u Ligi 10

Pozicija/tim Nagradni iznos
1. HŠK Zrinjski 299.099,20 KM
2. FK Borac 239.279,36 KM
3. FK Željezničar 211.866,92 KM
4. FK Sarajevo 184.454,48 KM
5. NK Široki Brijeg 157.042,03 KM
6. FK Velež 129.629,59 KM
7. FK Tuzla City 102.217,15 KM
8. FK Igman Konjic 74.804,71 KM
9. FK Sloga Meridian 47.392,27 KM
10. HŠK Posušje 19.830,28 KM
11. FK Leotar 14.940,00 KM
12. FK Sloboda 14.940,00 KM

Moj Željo sigurno 6. na tabeli
Ako dobijemo Športske dva razlike sigurno 5 .mjesto

P.S.
Nisam znao kad su dva kluba iz manjeg entiteta voljene BiH zadnji na tabeli da tad ispada samo onaj zadnji 10.na tabeli - a možda ni on ne ispadne

😭🤣😭😭😭😭🤣😭😭😭
Drug,to o čemu pišeš i ti i drugi,je tabela sa rezultata,tj.aplikacije. U propozicijama takmičenja piše drugačije. Ali o pravilima takmičenja smo se uvjerili prošle sezone 😅😅😅😅
Ma mi i da dobijemo Zrinskig sledeće kolo ( u Doboju ako bude odlučivalo,masakrirače nas) i budemo 9-ti,nećemo dobiti licencu.
Vama srećno iduće sezone,da izborite Evropu.

P.S. Pored 5 golova juče u pp u Mostaru,utisak utakmice najači,sudija svira neki nebitan faul na centru,a sa tribina se čuje psovanje djece sudiji. Fuj

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 17 maj 2026, 08:49

Znaci mi pored gostovanja u sb imamo sad i gostovanje u zenicu, gdje da dodjemo sa ronaldom i mesijem i da igramo protiv djecurlije, ne znamo pobjediti.

Divno
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 17 maj 2026, 08:53

17 maj 2026, 06:32
slika

😭🤣🤣😭😭😭😭🤣🤣😭😭

P.S.

PRIZNADE
Ejs :D

TribuneEst
Kontakt:

Post Postao/la TribuneEst » 17 maj 2026, 09:00

Gledam tabelu malo i vidim zeljkan 41 ( cetrdeset jedan) bod kasni za Prvakom :shock:
Kakav downgrade u zadnjoj deceniji dozivise. Ako ne bude nekog obrata sljedeca sezona je borba za opstanak.

Dajdza11
Kontakt:

Post Postao/la Dajdza11 » 17 maj 2026, 09:06

Ovaj svrakino je bas psihopata prava. Jest Allaha mi. Razumijem sto cita drugi forum, sve uredno. Ima tamo tema i pdf zeljo, mozda ga sramota se registrovat, ybg ipak je to zenicki portal.
Bilesi kopira postove i onda ovdje lijepi, zeleci kao nesto dokazat. Ne voli Celik, ali cita svaki post vise puta.
Ako su svi navijaci zelje kao on, zabrinut sam. Bas, bas 🤔

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 17 maj 2026, 09:06

TribuneEst je napisao/la:
17 maj 2026, 09:00
Gledam tabelu malo i vidim zeljkan 41 ( cetrdeset jedan) bod kasni za Prvakom :shock:
Kakav downgrade u zadnjoj deceniji dozivise. Ako ne bude nekog obrata sljedeca sezona je borba za opstanak.
Pa i drugi na tabeli kasni 15 bodova za prvakom, nije ni cudo sto 5 kasni 41 :D

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 17 maj 2026, 09:10

16 maj 2026, 23:47
Vode li se ovde ikad normalne diskusije,da znam da li cu ovu temu i čitati uopšte?
Ako ce mi neki iskomplesirani debil odgovorit bolje da zaobiđe,nemam živaca za rasprave.
Ovisi šta ti spada pod pojam normalna diskusija. Svega drugog ima, osim utakmica i objektivnih komentara istih.
Vladari i rekorderi bh fudbala.
MO=HSKZ

Herson

Post Postao/la Herson » 17 maj 2026, 09:23

Jet2Holiday je napisao/la:
17 maj 2026, 08:49
Znaci mi pored gostovanja u sb imamo sad i gostovanje u zenicu, gdje da dodjemo sa ronaldom i mesijem i da igramo protiv djecurlije, ne znamo pobjediti.

Divno
Oni su pretača Sloge i tog selektivnog pristupa utakmicama. Zrinski i Borac će ostati na 4/4, a protiv Sarajeva ih možeš očekivati u najboljem izdanju maksimalno motivisane.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Zaboljesutra i 24 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []