Postao/la Ferroviere1987 » 17 maj 2026, 17:49
Igraci kojima istice ugovor:
Golmani: Muftic,Abdulahovic
Odbrana: Sukilovic,Bicakcic
Vezni: Erick
Napad: Vini, Odinaka, Jaganjac i Krpic
U19/20: Ernad Babaluk, Zlatan Zeničanin, Afan Fočo i Aiman Šemdin.
Jos da dodamo: Osmanovica, Koningsa, Oulada, Troupea,Rakica i Garciu a mozda odlaze Sedorf i Hazre takodjer.
To je 21+ igrac koji su na pragu odlaska iz kluba ili im istice ugovor a od njih pretpostavljam da ce se produzit Foči ugovor i mozda Tariku.
Golmani : Cosic/Abdulahovic?
Odbrana: Rascic, Alic, Nastic, Galchev.
Vezni: Sosic, Radovac, Pejic, Milosevic, Gojak,Prokop, Dragovic i Fočo?
Napad: Huskovic?, Olanrewaju Ibraheem, Cvetanoski
Dodat cemo : Kororu, Freemana i vjerovatno ce prikljuciti na pripremama 4/5 juniora
Povrijedjeni : Hodzic (vezni)
Racunajuci Hodzu,juniore i moguce ostanke (Abdulahovic,Huskovic,Foco)
Mi otprilike imamo 20tak igraca za sljedecu sezonu.
Ja bi problem golmana rijesio u Tariku i Cosicu, ali da se Cosicu dadne dosta minutaze. Ako moze Borcev Jurkas branit citavu sezonu moze i nas Alvin.
Odbrana je najveci problem jer tu manje vise niko nece ni ostati. Ja bi skrenuo paznju na Grbica njegovim dolaskom bi pokrili tu desnu stranu uz rotaciju sa Rascicem, a volio bi da Galcheva vrate odakle je i dosao.
Stoperi: nek nam je Bog na pomoci i da nas sacuva od igraca ala Osmanovic i Sukilovic.
Vezni red je jedini mozda i siguran za sljedecu sezonu Radovac noga Dragovic posudba.
Napad: Korora, trenutno najveci potencijal u BiH vjerujem da ce nas momak sacekat jos ovu sezonu iz ljubavi i da poslije toga nece vise, desit ce nam se situacija Dzeko ponovo.
Krila: Cveta.
Freeman i Ibrahim: znam ljude sto su pratili Ibrahima i da je momak stvarno talentovan al po mom misljenju da on u nasoj ligi zbog fizike nema sta trazit.
U svakom slucaju imamo neke igrace ko fol, pojacat se koliko mozemo i izuzetno fizicke pripreme odradit da izbjegnemo povrede.
Ps: Velez je sa nukicem,vehabovicem, stoperom u napadu itd. izasao u evropu a po igri su mogli bit i visocije plasirani.
Sef strucnog staba, ni sam ne znam Cosic je slobodan ali...
Da ne duljim dalje ocekuje nas turbulentan period.