Nidal Čelik
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Nidal Čelik
Vrlo važno da je odigrao utakmicu nakon pauze od skoro mjesec i po, i to protiv Lyona u gostima 0:4 u posljednjem kolu kojem je pozicija LP bila upitna.
Bitno za njegovo samopouzdanje. Bitno i za selektora.
Bitno za njegovo samopouzdanje. Bitno i za selektora.
Pa napisao si slično sto i ja. Momak je desni stoper i ispred sebe ima dvojicu trenutno boljih igraca. Sad da li ces reci da ispred sebe ima dvojicu ili da je zadnji izbor, to je do tebe.Unofficialpage je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:32Ima toliko samo iz razloga jer ima 19 god. Sreća je isto sastavni dio sporta i on je imao, manje više iskoristio je šansu. Drugo je što smo mi nerealni pa hoćemo da odmah igra ko Puyol ali polako, tek je počeo, ne pravi ogromne greške, čisti što može i mora.
Nije ni bitno da li će biti ispred Katića ali priča da je zadnja opcija, da ne treba ići na SP i sl je dosadna, da ne kažem glupa. Neko ko igra za viceprvaka Francuske i ima tek 19 god sasvim sigurno da mora biti dio ekipe i biti u nekom užem krugu da igra. Pogotovo kod nas, gdje su nam maltene svi drugoligaši, neće izbaciti Katića odmah ali da može biti dio ekipe, da može u nekom trenutku biti i ispred Katića to sasvim sigurno.
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
A sada u rupe 
Kad sam pisao da je zadnja opcija, mislio sam na stopere Lensa, ne Bosne, niste skontali. Al i u Bosni je vjerovatno sad zadnja opcija za stopera, kad bi se recimo Katic i Muharemovic povrijedili igrali bi vjerovatno Radeljic i Hadzikadunic prije njega. To su cinjenice 100%. Sad ko je kvalitetniji od njih, sta je, u to en ulazim, znam da bi sigurno dao prednost njima radi iskustva.
Zglavkar je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:43Unofficialpage je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:32f
Jel forumaši misle, da ako je liga A bolja od lige B, da je u svakom trenutku svaki igrač iz A bolji od svakog igrača iz B? Tako imam osjećaj.
Ne, ali imamo izbor između mladog, perspektivnog štopera koji koliko toliko igra u Francuskoj i štopera iz kukuruz lige. Nismo mi Francuska pa da biramo. Momak će sjediti na klupi i na treninzima pružiti neki intenzitet prvotimcima. Ne kontam uopšte diskusiju.
Zadnja izmjena: dena24, dana/u 18 maj 2026, 00:04, ukupno mijenjano 3 puta.
U par deka su realno Čelik, Radeljić i Brko. Prednost Brki i Radeljiću zbog iskustva.
Pa diskusija je počela to da se ljudi ovdje smiju kad kažeš da nam je Nidal trenutno zadnja opcija, kao čuj zadnja opcija a igra za Lens. A objektivno nam jeste zadnja opcija.dena24 je napisao/la: ↑18 maj 2026, 00:01Zglavkar je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:43Ne, ali imamo izbor između mladog, perspektivnog štopera koji koliko toliko igra u Francuskoj i štopera iz kukuruz lige. Nismo mi Francuska pa da biramo. Momak će sjediti na klupi i na treninzima pružiti neki intenzitet prvotimcima. Ne kontam uopšte diskusiju.Unofficialpage je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:32f
Jel forumaši misle, da ako je liga A bolja od lige B, da je u svakom trenutku svaki igrač iz A bolji od svakog igrača iz B? Tako imam osjećaj.
Ako Bog da Čelik će biti uz Muharemović nosač zadnje linije, ozbiljne predispozicije ima. Nije ga Lens džaba doveo, ne bi trošili novac tek tako, pogotovo ne za igrača iz domaće lige. Nadat se više minuta sljedeće sezone, vjerovatno će i Lens prodavati igrače, valjda uleti, ako ne bilo bi odlično da ode igrati bilo gdje, nema smisla grijati klupu u njegovim godinama.
Da li će početi ijednu utakmica na SP? Teško, jednostavno nema dovoljno minuta tačnije kontinuiteta ove sezone, velika je stvar što su ha uopšte pozvali za SP sa tako malo utakmica u nogama ove sezone. Ne treba pretjerivati, Katić i ostali su daleko ispred njega, više utakmica u reprezentaciji, već se hemija uspostavila neće ga sigurno gurnuti tek tako u prvih 11. Bitno da je tu, ima treninge, skupa je sa igračima. U slučaju veće minutaže sljedeće sezone, vjerovatno će uskočiti u tim i dosta više igrati, opet je pitanje koliko jer će Katić igrati Bundesligu.
Da li će početi ijednu utakmica na SP? Teško, jednostavno nema dovoljno minuta tačnije kontinuiteta ove sezone, velika je stvar što su ha uopšte pozvali za SP sa tako malo utakmica u nogama ove sezone. Ne treba pretjerivati, Katić i ostali su daleko ispred njega, više utakmica u reprezentaciji, već se hemija uspostavila neće ga sigurno gurnuti tek tako u prvih 11. Bitno da je tu, ima treninge, skupa je sa igračima. U slučaju veće minutaže sljedeće sezone, vjerovatno će uskočiti u tim i dosta više igrati, opet je pitanje koliko jer će Katić igrati Bundesligu.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
To se brzo može promijeniti, eto da Muslić nije poveo Katića u Schalke, igrao bi sad treću englesku ligu umjesto Bundeslige. Ne bi bio ni blizu repke i SP-a.Zglavkar je napisao/la: ↑18 maj 2026, 00:06Pa diskusija je počela to da se ljudi ovdje smiju kad kažeš da nam je Nidal trenutno zadnja opcija, kao čuj zadnja opcija a igra za Lens. A objektivno nam jeste zadnja opcija.dena24 je napisao/la: ↑18 maj 2026, 00:01Zglavkar je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:43
Ne, ali imamo izbor između mladog, perspektivnog štopera koji koliko toliko igra u Francuskoj i štopera iz kukuruz lige. Nismo mi Francuska pa da biramo. Momak će sjediti na klupi i na treninzima pružiti neki intenzitet prvotimcima. Ne kontam uopšte diskusiju.
Čisto sumnjam da bi nam startni štoper bio trećeligaš, al hajd.
Čelik je premlad igrač i to se dosta zaboravlja. Nije igrač koji ima 21-22 godine, pa je mlad, nego je još uvijek na 19. I kao takav ima neko iskustvo u Sarajevu, pa haman godinu pauze, i opet iskustvo u top ligi za defanzivce. Bukvalno da cijelu karijeru ostane na nivou Toulouse-Rennes-Lens, to je sasvim uredu, pogotovo gledajući kakva mu početna pozicija bila. Ok je i za reprezentaciju.
Naravno, nije isključeno ni da karijera ide puno bolje, ali ni puno lošije. Uostalom, evo ima u reprezentaciji dosta primjera. Hadžikadunić, koji je djelovao strašno talentovano, koji je imao puno bolju početnu poziciju (Malmo), čak i dobar upliv u ruskoj ligi, došao je do toga da igra u Seriji B za ekipu koja je nivo, da ne poredim s našom ligom, ali brat bratu slabiji od Slaven Belupa.
Naravno, nije isključeno ni da karijera ide puno bolje, ali ni puno lošije. Uostalom, evo ima u reprezentaciji dosta primjera. Hadžikadunić, koji je djelovao strašno talentovano, koji je imao puno bolju početnu poziciju (Malmo), čak i dobar upliv u ruskoj ligi, došao je do toga da igra u Seriji B za ekipu koja je nivo, da ne poredim s našom ligom, ali brat bratu slabiji od Slaven Belupa.
Katiću je Plymouth bio privremeni angažman, 6-mjesečna posudba do ljeta na Muslićev poziv, i nije imao nijedan razlog da se njima tone u treću ligu kad nije bio njihov član.
Sampdoria nivo slaven belupa?zaostrog je napisao/la: ↑18 maj 2026, 01:38Čelik je premlad igrač i to se dosta zaboravlja. Nije igrač koji ima 21-22 godine, pa je mlad, nego je još uvijek na 19. I kao takav ima neko iskustvo u Sarajevu, pa haman godinu pauze, i opet iskustvo u top ligi za defanzivce. Bukvalno da cijelu karijeru ostane na nivou Toulouse-Rennes-Lens, to je sasvim uredu, pogotovo gledajući kakva mu početna pozicija bila. Ok je i za reprezentaciju.
Mene frapira koliko se ovdje laze da momak nije igrao utakmice odkad je otisao iz sarajeva a redovno je igrao za drugi tim lensa.on ce I sljedece godine vjerovatno vecinu utakmica ulaziti sa klupe jer ljudi zele da ga polako razvijaju, planski, da se zna nositi sa pritiskom koji dolazi sa igranjem u ligue 1.
Poredit njega sa ovim menadzerskim propalitetima poput radeljica I mujakica je van pameti. Nidal vec sada sa 19 godina igra nivo Koji ova dvojica ne mogu ni sanjati. Kospo I karic ostadose bez svjetskog zbog ova dva propaliteta od kojih necemo imati nikakve koristi ni sad ni u buduce.
Podsjeća ova Nidalova ovogodišnja rola na Brkinu u Mallorci prije 3 godine. Obojica odradili 8-9 utakmica pristojno na podjednakom nivou jer im se otvorilo mjesto startera.
Teško je znati koji je realan plafon i trenutni kvalitet Čelika. Bilo bi fantastično kada bi ozbiljno računali na njega u idućoj sezoni. Isto tako, smiješna su ova poređenja igrača na osnovu toga gdje igraju. Mislim, naravno da je prvotimac Barcelone bolji od prvotimca Veleža, ali ovdje su razlike puno manje. Pogotovo kada bi poredili npr. startnog štopera prvaka Cvajte i backup opciju Lensa. Još dođe brat i kaže da bi Katić igrao treću ligu što veze s vezom nema jer je došao samo na posudbu u Plymouth.
Teško je znati koji je realan plafon i trenutni kvalitet Čelika. Bilo bi fantastično kada bi ozbiljno računali na njega u idućoj sezoni. Isto tako, smiješna su ova poređenja igrača na osnovu toga gdje igraju. Mislim, naravno da je prvotimac Barcelone bolji od prvotimca Veleža, ali ovdje su razlike puno manje. Pogotovo kada bi poredili npr. startnog štopera prvaka Cvajte i backup opciju Lensa. Još dođe brat i kaže da bi Katić igrao treću ligu što veze s vezom nema jer je došao samo na posudbu u Plymouth.
Celik sa 19 god igra sasvim solidno u Francuskoj ligi, bori se brzim igracima, gdje se igra presing i ovo sta je odigrao je sasvim dobro.
Mozda slijedece sezone nece biti startni stoper ali Lens ce igrati LP i sigurno ce se otvoriti da igra vise utakmica.
Mozda slijedece sezone nece biti startni stoper ali Lens ce igrati LP i sigurno ce se otvoriti da igra vise utakmica.
Zglavkar je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:43"Ima toliko samo iz razloga jer ima 19 god". I jeste tako ali isto tako to je i razlog zašto je zadnji izbor i u klubu i u reprezentaciji. U tih 9 utakmica itekako je imao dobrih utakmica/perioda ali i katastrofalnih utakmica i par skrivljenih golova. Što je normalno za mladog štopera bez iskustva, i to će se kroz koju godinu ispeglati, ali sad je tako. Ja stvarno vjerujem u njega, ali njega je Lens doveo zbog potencijala za budućnost, a ne zato što je već danas nivo štopera za top 5 klubova u Francuskoj, i tako ga i mi trebamo gledati.Unofficialpage je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:32Ima toliko samo iz razloga jer ima 19 god. Sreća je isto sastavni dio sporta i on je imao, manje više iskoristio je šansu. Drugo je što smo mi nerealni pa hoćemo da odmah igra ko Puyol ali polako, tek je počeo, ne pravi ogromne greške, čisti što može i mora.
Nije ni bitno da li će biti ispred Katića ali priča da je zadnja opcija, da ne treba ići na SP i sl je dosadna, da ne kažem glupa. Neko ko igra za viceprvaka Francuske i ima tek 19 god sasvim sigurno da mora biti dio ekipe i biti u nekom užem krugu da igra. Pogotovo kod nas, gdje su nam maltene svi drugoligaši, neće izbaciti Katića odmah ali da može biti dio ekipe, da može u nekom trenutku biti i ispred Katića to sasvim sigurno.
Prvo kralju, ovo nije A ekipa bolja od B ekipe. To nije taj slucaj.
Poredimo salke koji ima 85000 ljudi po utakmici i koji igra drugu ligu i koji je jedva izborio u prezadnjem kolu prvu ligu. I Poredimo prvu FRANCUSKU ligu cije prestavnik zabio 5 komada naj jacem KLUBU KOJI IMA Njemacja U POLUFINALU LIGE PRVAKA i kojeg je eleminiso. Ja tebe pitam sa ovim sastavom trenutnim mozel salke bit 4 ti i igrat u finalu kupa njemacke?
Takodje dali ti mislis da bi KATIC imao vise minutaze u Lensu od Celika? Bi al u k u r c u grahu.
Trece Katic ima 28-29 godina a Nidalu je 19 i Nidal je vec bolji igrac duplo od katica, naravno da Barbarez vjeruje Katicu vise jer je katic stari iskusni i igrao je 7-8 utakmica za A repku, barbarez nije toliko trenerski strucan niti ima toliku petlju da sad nidala isprobava na svjetsko prvenstvu. Ako mu dadne 90 minuta protiv makedonije i paname nidal ce igrat sve utakmice na svjetskom.
Dzeko sa 19 godina nije mogo u teplicama da bude rezerva morali ga posudjivat, veda doso u psg radi vahe nskon 6 mjeseci druga liga posudba pa ahen
Biti u pozici u kojoj je Nidal je jednako kao da he u borusi dortmund na klupi. Naravno da smatram da Nidal treba igrat i sretan sam sto ce ici na svjetsko prvo zato sto je rodjeni bosanac nije dijasporac kojem spahic MORA objasnjavat i molit ga da igra za bh on drugu drzavu nema i njemu je poziv za drzavu ko zakletva u ratu.
Ovi levati iz dijaspore 95% njih igra za repku radi interesa tacnije radi lakse prodaje. Svaka cast MUHAREMOVICU ostalim hvala a i ne hvala
-
Edincapitano
- Kontakt:
Dedic, Esmir, Kerim, Haris, Seo, Demirovic itd igraju iz interesa a ne zbog ljubavi za Bosnu?Pitar6785 je napisao/la: ↑18 maj 2026, 07:33Zglavkar je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:43"Ima toliko samo iz razloga jer ima 19 god". I jeste tako ali isto tako to je i razlog zašto je zadnji izbor i u klubu i u reprezentaciji. U tih 9 utakmica itekako je imao dobrih utakmica/perioda ali i katastrofalnih utakmica i par skrivljenih golova. Što je normalno za mladog štopera bez iskustva, i to će se kroz koju godinu ispeglati, ali sad je tako. Ja stvarno vjerujem u njega, ali njega je Lens doveo zbog potencijala za budućnost, a ne zato što je već danas nivo štopera za top 5 klubova u Francuskoj, i tako ga i mi trebamo gledati.Unofficialpage je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:32
Ima toliko samo iz razloga jer ima 19 god. Sreća je isto sastavni dio sporta i on je imao, manje više iskoristio je šansu. Drugo je što smo mi nerealni pa hoćemo da odmah igra ko Puyol ali polako, tek je počeo, ne pravi ogromne greške, čisti što može i mora.
Prvo kralju, ovo nije A ekipa bolja od B ekipe. To nije taj slucaj.
Poredimo salke koji ima 85000 ljudi po utakmici i koji igra drugu ligu i koji je jedva izborio u prezadnjem kolu prvu ligu. I Poredimo prvu FRANCUSKU ligu cije prestavnik zabio 5 komada naj jacem KLUBU KOJI IMA Njemacja U POLUFINALU LIGE PRVAKA i kojeg je eleminiso. Ja tebe pitam sa ovim sastavom trenutnim mozel salke bit 4 ti i igrat u finalu kupa njemacke?
Takodje dali ti mislis da bi KATIC imao vise minutaze u Lensu od Celika? Bi al u k u r c u grahu.
Trece Katic ima 28-29 godina a Nidalu je 19 i Nidal je vec bolji igrac duplo od katica, naravno da Barbarez vjeruje Katicu vise jer je katic stari iskusni i igrao je 7-8 utakmica za A repku, barbarez nije toliko trenerski strucan niti ima toliku petlju da sad nidala isprobava na svjetsko prvenstvu. Ako mu dadne 90 minuta protiv makedonije i paname nidal ce igrat sve utakmice na svjetskom.
Dzeko sa 19 godina nije mogo u teplicama da bude rezerva morali ga posudjivat, veda doso u psg radi vahe nskon 6 mjeseci druga liga posudba pa ahen
Biti u pozici u kojoj je Nidal je jednako kao da he u borusi dortmund na klupi. Naravno da smatram da Nidal treba igrat i sretan sam sto ce ici na svjetsko prvo zato sto je rodjeni bosanac nije dijasporac kojem spahic MORA objasnjavat i molit ga da igra za bh on drugu drzavu nema i njemu je poziv za drzavu ko zakletva u ratu.
Ovi levati iz dijaspore 95% njih igra za repku radi interesa tacnije radi lakse prodaje. Svaka cast MUHAREMOVICU ostalim hvala a i ne hvala
Bruda moj, bez dijaspore, mi bi bili na nivou Sarajeva i Zelje
Gdje je bio Muharemovic sa 19 godina?
Gdje je bio Spahic sa 19 godina
Gdje je bio Hibic sa 19 godina?
Gdje je bio Konjic sa 19 godina
Gdje je bio Katic sa 19 godina?
Momak nije za prvih 11 ali raduje da je decko s 19 godina u rosteru Lensa koji igra atomski fudbal.
Gdje je bio Spahic sa 19 godina
Gdje je bio Hibic sa 19 godina?
Gdje je bio Konjic sa 19 godina
Gdje je bio Katic sa 19 godina?
Momak nije za prvih 11 ali raduje da je decko s 19 godina u rosteru Lensa koji igra atomski fudbal.
Neki pojedinci ovdje ili ne prate fudbal pa lupaju ili fakat nemaju pojma.
Očekivati od momka sa 19 godina bude u startnoj postavi ekipe koja se borila sa titulu, koji se tek adaptirao na sredinu, jezik savladao, i još ispred sebe imao iskusnije igrače koji su duže tu i projekte kluba. Tako je, trener će sigurno staviti Nidala uspred iskusnijeg igrača, u trenutku kad se bore za titule i LP. Samo da zadovolji Bošnje.
Na to još da bude po Bošnjinom ukusu već da je na nekom nivou jednog Sergio Ramosa ili van Dijka. Debilizam teški.
Mlad je, ima vremena za reprezentaciju, nema potrebe da žuri, svakako će igrati za 2 godine ako nastavi raditi na sebi i napredovati. Tu je da se vrti sa reprezentativcima da stekne naviku.
Sigurno će dobiti minute više slijedeće sezone ili ga poslati na posudbu cijelu sezonu gdje će igrati stalno.
Nevjerovatno da ljudi imaju nekakvu vrsta hejta za momka od 19 godina, koji igra već za Lens, drugoplasiranoj ekipi i finalsti kupa Francuske jbte. Bošnjo je čudo, džaba pogan je pogan.
Očekivati od momka sa 19 godina bude u startnoj postavi ekipe koja se borila sa titulu, koji se tek adaptirao na sredinu, jezik savladao, i još ispred sebe imao iskusnije igrače koji su duže tu i projekte kluba. Tako je, trener će sigurno staviti Nidala uspred iskusnijeg igrača, u trenutku kad se bore za titule i LP. Samo da zadovolji Bošnje.
Na to još da bude po Bošnjinom ukusu već da je na nekom nivou jednog Sergio Ramosa ili van Dijka. Debilizam teški.
Mlad je, ima vremena za reprezentaciju, nema potrebe da žuri, svakako će igrati za 2 godine ako nastavi raditi na sebi i napredovati. Tu je da se vrti sa reprezentativcima da stekne naviku.
Sigurno će dobiti minute više slijedeće sezone ili ga poslati na posudbu cijelu sezonu gdje će igrati stalno.
Nevjerovatno da ljudi imaju nekakvu vrsta hejta za momka od 19 godina, koji igra već za Lens, drugoplasiranoj ekipi i finalsti kupa Francuske jbte. Bošnjo je čudo, džaba pogan je pogan.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 18 maj 2026, 08:29, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: dedo26, dena24, denza, forgempp, HariTz, LukavacBHF, Nakata, soccerfan, stanjejepsihoticno i 20 gostiju.