MiranGlasnic je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:03
Ghuraba je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:00
Kapetan je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:49
Eno sad pozvan jer je srbin a nikako jer je zabio 20 golovo u sezoni. Nemoj ziv bio.
On je nas peti izbor kao klasicni napadac, a 5 napadaca ti ne treba - pogotovo dok kuburis s bekovima.
Odakle nam 5 klasičnih napadača? Valjda su 3 klasična na spisku…jedan povrijeđen…još Demirović i Baždar…koji nije klasični napadač.
Biti klasicni napadac ne znaci da moras imati 190+ cm. Mi ih u zdravom rosteru imamo ravno 5. Jedino se Bazdar teoretski moze izvlaciti na krilo (sto je ponekad i radio u pocetku), ali to vise nikad nece raditi dok god su Memic, Alajbegovic i Bajraktarevic tu.
Da nam je trebao jos jedan napadac, umjesto Tabakovica ne bi pozvao Malica. Da nam je trebao jos jedan napadac, na rezervni spisak bi stavio bar jos jednog (Kulenovic, Prevljak ili ko vec). On je sigurno na jos sirem spisku koji je dostavio fifi stavio i njih - zbog potencijalne mogucnosti da se povrijede dvojica ili cak i vise, ali je znao da ako ostane bez jednog napadaca, nece zvati jos jednog.
Da su nam svi zdravi, Lukic nikad ne bi dobio ni sekunde (a i Samed jako tesko). Da se razumijemo, nemam nista protiv njega, ali nisam siguran je li kalibar za reprezentaciju. Gledao sam ga u U21 i u Borcu X puta i bio mi je tanak. Osim sto je fizicki bas jak, nisam vidio nista drugo, ali ne odbacujem mogucnost da je sad puno bolji. Ova sezona mu je iznenadjujuce dobra i daj Boze da dogodine ode u jos jacu ligu i ponovo zabije 20+ golova. Nikad dosta dobrih igraca...