Gledam Mornar a vidim fince
BH klubovi u Evropi 26/27
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Re: BH klubovi u Evropi 26/27
Negdje sam pročitao da su prve utakmice 9.7. Kad je ono izvlaćenje?
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Teško ce Sileks pobjediti Škendiju,poslije Vardara drugi najbolji makedonski klub,iako je makedonska liga jedna od najslabijih
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Izvlačenje je sredinom junaDoktorXabaras je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:09Negdje sam pročitao da su prve utakmice 9.7. Kad je ono izvlaćenje?
Gledam Mornar a vidim fince![]()
Mislis na protivnika za Sarajevo
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Za Sarajevo ne bilo lose igrati sa Hegelmanom(vrlo loše su počeli sezonu u Litvi),protiv Liepaje sigurno mogu igrati,ne bih volio ovaj kazahstanski klub zbog putovanja.
Najgora opcija bi bio Ilves,a teško bi bilo i sa Kalju iz Estonije.
Poluteško bi bilo i sa NSI Runavikom,dobro su poceli u ligi Farskih Ostrva
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Ma da. Bilo bi baš gotivno gostovanje ali poznavajući nas..Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:12Izvlačenje je sredinom junaDoktorXabaras je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:09Negdje sam pročitao da su prve utakmice 9.7. Kad je ono izvlaćenje?
Mislis na protivnika za Sarajevo![]()
Doktor za retardaciju.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Bojim se da Mornar ne moze biti protivnik nasem Sarajevu.DoktorXabaras je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:30Ma da. Bilo bi baš gotivno gostovanje ali poznavajući nas..Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:12Izvlačenje je sredinom junaDoktorXabaras je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:09Negdje sam pročitao da su prve utakmice 9.7. Kad je ono izvlaćenje?
Ovo sam ja procitao prije par dana:
Kao najozbiljnije prepreke u ovoj fazi izdvajaju se latvijska Liepaja, finski Ilves, Santa Coloma iz Andore, te irski Bohemians.
To su ekipe koje posjeduju određeno međunarodno iskustvo i mogle bi predstavljati nagazne mine ukoliko se u mečeve uđe s potcijenjivanjem.
Ostatak društva čine timovi poput kazahstanskog Yellmaya, litvanskog Hegeimanna, estonskog Kalju Nommea, Runavika s Farskih Otoka, te Caemarfon Towna iz Sjeverne Irske.
Dakle,ovo su potencijalni protivnici Sarajeva
Sarajevu amatere iz San Marina/Andore a Veležu nešto tipa Shkendija ili Linfield da se bude nositelj u drugom pretkoluAmirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:25Za Sarajevo ne bilo lose igrati sa Hegelmanom(vrlo loše su počeli sezonu u Litvi),protiv Liepaje sigurno mogu igrati,ne bih volio ovaj kazahstanski klub zbog putovanja.
Na dan izvlačenja se prave grupe ja mislim po 5 ekipa i onda se tako uparuju timovi
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Ma nisam ni ja baš nešto upućen oko tih parova, znam da je nešto bilo dal prošle godine kao prave se neke regionalne podgrupe pa se taj broj mogućih protivnika svede na 4-5, Crna Gora je tu pa iz tog razloga priželjkujem mornareAmirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:35Bojim se da Mornar ne moze biti protivnik nasem Sarajevu.DoktorXabaras je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:30Ma da. Bilo bi baš gotivno gostovanje ali poznavajući nas..Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:12
Izvlačenje je sredinom juna
Kao najozbiljnije prepreke u ovoj fazi izdvajaju se latvijska Liepaja, finski Ilves, Santa Coloma iz Andore, te irski Bohemians.
To su ekipe koje posjeduju određeno međunarodno iskustvo i mogle bi predstavljati nagazne mine ukoliko se u mečeve uđe s potcijenjivanjem.
Ostatak društva čine timovi poput kazahstanskog Yellmaya, litvanskog Hegeimanna, estonskog Kalju Nommea, Runavika s Farskih Otoka, te Caemarfon Towna iz Sjeverne Irske.
Dakle,ovo su potencijalni protivnici Sarajeva
Doktor za retardaciju.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Zasto Sarajevu te"amaterske lige".CAZIN je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:36Sarajevu amatere iz San Marina/Andore a Veležu nešto tipa Shkendija ili Linfield da se bude nositelj u drugom pretkoluAmirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:25Za Sarajevo ne bilo lose igrati sa Hegelmanom(vrlo loše su počeli sezonu u Litvi),protiv Liepaje sigurno mogu igrati,ne bih volio ovaj kazahstanski klub zbog putovanja.
Poluteško bi bilo i sa NSI Runavikom,dobro su poceli u ligi Farskih Ostrva![]()
Na dan izvlačenja se prave grupe ja mislim po 5 ekipa i onda se tako uparuju timovi
Te iste amaterske lige i njihovi klubovi svake sezone naprave barem po jednu senzaciju.
Sarajevu treba protivnik sa kojim ravnopravno moze igrati,ne previse tezak,jedino tako mozemo ocekivati da Sarajevo pruzi maximum.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Ovo sam čitao juče vezano za Velež:
"Trenutno se Velež nalazi među nositeljima u prvom pretkolu Konferencijske lige, međutim upitno je da li će tu i ostati nakon što se završe druge lige.
Tako se Veleži trebaju poklopiti brojni rezultati u Luksemburgu, Crnoj Gori pa i Albaniji da bi se našli među nositeljima.
Ako završi među nositeljima neki od protivnika za Velež bi bile ekipe poput Santa Colome (Andora), Europa FC (Gibraltar), Malisheva (Kosovo), Runavik (Farska Ostrva), Yelimay (Kazahstan), Kalju Nome (Estonija) itd.
Ova zadnja tri kluba nikako ne bih poželio ni Veležu a ni Sarajevu
"Trenutno se Velež nalazi među nositeljima u prvom pretkolu Konferencijske lige, međutim upitno je da li će tu i ostati nakon što se završe druge lige.
Tako se Veleži trebaju poklopiti brojni rezultati u Luksemburgu, Crnoj Gori pa i Albaniji da bi se našli među nositeljima.
Ako završi među nositeljima neki od protivnika za Velež bi bile ekipe poput Santa Colome (Andora), Europa FC (Gibraltar), Malisheva (Kosovo), Runavik (Farska Ostrva), Yelimay (Kazahstan), Kalju Nome (Estonija) itd.
Ova zadnja tri kluba nikako ne bih poželio ni Veležu a ni Sarajevu
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Izgleda da je vec formiran taj uzi spisak mogucih protivnika za Sarajevo gdje cemo biti nosioci,Ilves ni pod razno,Kazahstan,samo otici tamo je komplikovano,Nomme Kalju svake sezone sve vise napreduje,nije estonska liga mnogo slaba vjeruj,volio bih izbjeci taj klub.DoktorXabaras je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:40Ma nisam ni ja baš nešto upućen oko tih parova, znam da je nešto bilo dal prošle godine kao prave se neke regionalne podgrupe pa se taj broj mogućih protivnika svede na 4-5, Crna Gora je tu pa iz tog razloga priželjkujem mornareAmirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:35Bojim se da Mornar ne moze biti protivnik nasem Sarajevu.DoktorXabaras je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:30
Ma da. Bilo bi baš gotivno gostovanje ali poznavajući nas..
Dakle,ovo su potencijalni protivnici Sarajeva![]()
Ja lično od ovih timova što se navodi kao moguci protivnici želim Hegelman(Litva)Liepaju(LAT),ne bi bilo lose ni protiv ekipe iz Sj.Irske,kao i Bohemians
Čisto zbog razloga da mogu proći sa 2 pobjede i jer je najlakše protiv njih igrati ne vjerujem da sa može desiti da Sarajevo ispadne od ekipa iz San Marina i Gibraltara.Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:43Zasto Sarajevu te"amaterske lige".CAZIN je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:36Sarajevu amatere iz San Marina/Andore a Veležu nešto tipa Shkendija ili Linfield da se bude nositelj u drugom pretkoluAmirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:25Za Sarajevo ne bilo lose igrati sa Hegelmanom(vrlo loše su počeli sezonu u Litvi),protiv Liepaje sigurno mogu igrati,ne bih volio ovaj kazahstanski klub zbog putovanja.
Poluteško bi bilo i sa NSI Runavikom,dobro su poceli u ligi Farskih Ostrva![]()
Te iste amaterske lige i njihovi klubovi svake sezone naprave barem po jednu senzaciju.
Sarajevu treba protivnik sa kojim ravnopravno moze igrati,ne previse tezak,jedino tako mozemo ocekivati da Sarajevo pruzi maximum.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Od tih "amaterskih liga i klubova",kako sam procitao mozemo samo dobiti UE Santa Colomu iz Andore,ako ce biti neka utjeha.CAZIN je napisao/la: ↑19 maj 2026, 20:02Čisto zbog razloga da mogu proći sa 2 pobjede i jer je najlakše protiv njih igrati ne vjerujem da sa može desiti da Sarajevo ispadne od ekipa iz San Marina i Gibraltara.Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:43Zasto Sarajevu te"amaterske lige".
- DoktorXabaras
- Kontakt:
@Amirutah1988 Jeb.bi ga propadoše mi planovi 
Doktor za retardaciju.
Pa najbolje bi vam bilo dobiti njih jer svakako nemate šanse da budete nosioci u drugom pretkolu, kao što mi nemamo neke velike šanse ako prođemo u drugo pretkolo ali vidjet ćemo kada dođe izvlačenjeAmirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 20:31Od tih "amaterskih liga i klubova",kako sam procitao mozemo samo dobiti UE Santa Colomu iz Andore,ako ce biti neka utjeha.CAZIN je napisao/la: ↑19 maj 2026, 20:02Čisto zbog razloga da mogu proći sa 2 pobjede i jer je najlakše protiv njih igrati ne vjerujem da sa može desiti da Sarajevo ispadne od ekipa iz San Marina i Gibraltara.Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:43
Zasto Sarajevu te"amaterske lige".
Nema jos podgrupa to bude jutro prije izvlacenja sada se samo zna ko je nosilac a ko nije, tako da mi Mornar mozemo izvuci.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
-
Amirutah1988
- Kontakt:
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Jeste svi protivnici, ali ce na dan izvlacenja UEFA smanjiti njih na 5 ekipa.Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 20:47Znaju se vec potencijalni protivnici,guglaj malo pa ces pronaci,jos prije 4-5 dana objavljeno
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
ALI PAZI OVO MOLIM TE,VAŽNIJE JE DA DINO MERLIN ODRŽI 3 KONCERTACAZIN je napisao/la: ↑19 maj 2026, 20:38Pa najbolje bi vam bilo dobiti njih jer svakako nemate šanse da budete nosioci u drugom pretkolu, kao što mi nemamo neke velike šanse ako prođemo u drugo pretkolo ali vidjet ćemo kada dođe izvlačenjeAmirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 20:31Od tih "amaterskih liga i klubova",kako sam procitao mozemo samo dobiti UE Santa Colomu iz Andore,ako ce biti neka utjeha.![]()
Ako Sarajevo prođe u drugo pretkolo, moglo bi se desiti da traži novi stadion za evropske mečeve pošto će na stadionu Asim Ferhatović Hase od 31. do 2. augusta biti održana tri koncerta Dine Merlina.
U slučaju prolaska u drugo pretkolo, među potencijalnim rivalima Sarajeva nalaze se brojna poznata evropska imena. Posebno se izdvajaju AFC Ajax, FK Partizan i HNK Rijeka.
Mogući protivnici bordo tima su i SK Rapid Wien, PFC Ludogorets Razgrad, Panathinaikos FC te Raków Częstochowa, dok bi klubovi iz Estonije, Malte i sa Farskih Ostrva predstavljali znatno povoljniji žrijeb.
.png)