Haris Tabaković

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Turo
Kontakt:

Re: Haris Tabaković

Post Postao/la Turo » 20 maj 2026, 15:43

Nisu to tako rekli.

Tabaković će se priključiti pripremama reprezentacije i ostaje u kadru do posljednjeg trenutka, s obzirom na njegov značaj za tim koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo.

Paralelno s tim, stručni štab je donio odluku da naknadni poziv uputi Arjanu Maliću, mladom reprezentativcu koji je od početka bio dio kvalifikacionog ciklusa i koji je svojim odnosom prema reprezentaciji, kvalitetom i profesionalizmom zaslužio mjesto među putnicima za pripreme.

Postoji mogućnost da se Tabaković oporavi i bude spreman već za drugi dio grupne faze takmičenja, što bi moglo uticati i na konačnu minutažu Malića na turniru. Međutim, sve okolnosti otvoreno su i korektno iskomunicirane sa igračima, a Malić je još jednom pokazao veliku privrženost reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 maj 2026, 15:47

Sheyi je napisao/la:
20 maj 2026, 15:21
Raonffa je napisao/la:
20 maj 2026, 14:39
Izbaci mi na fb danas random sliku nekog lika sa Tabakovićem. Ne znam je li ovo nešto staro ili je fakat jučerašnja, ali eto izgleda da Hare hoda normala ili sa gipsom rola po gradu :D
Ocigledno si preskocio jednu stranicu ove teme. :mrgreen:
Jesam, evo tek sad viđoh, izvinjavam se :D

Očigledno nama sa ove teme algoritam gura sve oko Hareta :urnebes:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 20 maj 2026, 15:49

S obzirom da je izjava saveza nekako neprecizna, ako ja dobro shvaćam hoće da kažu da ako Harisov oporavak bude dobro tekao, ostavit će ga prijavljenog i onda će nastupit tek protiv Švicarske/Katra? A Malić sa tribina gledat?
Drugim riječima "uticat na konačnu minutažu Malića na turniru" = neće dobit nikakve minutaže. Obojica ne mogu sigurno igrat, osim ako se neko treći ne povrijedi na pripremama.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 20 maj 2026, 16:05

viKK je napisao/la:
20 maj 2026, 15:49
S obzirom da je izjava saveza nekako neprecizna, ako ja dobro shvaćam hoće da kažu da ako Harisov oporavak bude dobro tekao, ostavit će ga prijavljenog i onda će nastupit tek protiv Švicarske/Katra? A Malić sa tribina gledat?
Drugim riječima "uticat na konačnu minutažu Malića na turniru" = neće dobit nikakve minutaže. Obojica ne mogu sigurno igrat, osim ako se neko treći ne povrijedi na pripremama.
Pa da, malo neprecizno su zapisali, ali to je jedino logično.
Konačna odluka će se znati vjerovatno tek par dana prije prve utakmice, u zavisnosti od toga kako će ići napredak Tabakovića.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 20 maj 2026, 21:11

Prije 4 dana, na ovoj temi bilo 50 stranica
Evo sada vec na 77 :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 maj 2026, 21:16

hujdur007 je napisao/la:
20 maj 2026, 16:05
viKK je napisao/la:
Konačna odluka će se znati vjerovatno tek par dana prije prve utakmice, u zavisnosti od toga kako će ići napredak Tabakovića.
Ja nisam upratio, nisam bio aktivan zadnja dva-tri dana, apropo tih spiskova zanima me da li je recimo moguće u Ameriku povesti obojicu (Malić i Tabaković), tj. ukupno 27 igrača, pa od utakmice do utakmice prijavljivati 26 igrača? Dakle, protiv Kanade i Švice da je prijavljen npr Malić, a da je Haris na tribinama, a onda protiv Katara da je Haris u ekipi a Malić na tribinama, kao što se radi tokom kvalifikacija.

Ili se do nekog datuma, prije početka SP-a, mora prijaviti 26 igrača i to je što je, nema naknadnog dodavanja na spisak. Ideš sa tih 26 igrača, pa ko je zdrav ko je povrijeđen nebitno, samo na njih 26 možeš računati tokom prvenstva.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 maj 2026, 21:23

Raonffa je napisao/la:
20 maj 2026, 21:16
hujdur007 je napisao/la:
viKK je napisao/la:
Ja nisam upratio, nisam bio aktivan zadnja dva-tri dana, apropo tih spiskova zanima me da li je recimo moguće u Ameriku povesti obojicu (Malić i Tabaković), tj. ukupno 27 igrača, pa od utakmice do utakmice prijavljivati 26 igrača? Dakle, protiv Kanade i Švice da je prijavljen npr Malić, a da je Haris na tribinama, a onda protiv Katara da je Haris u ekipi a Malić na tribinama, kao što se radi tokom kvalifikacija.

Ili se do nekog datuma, prije početka SP-a, mora prijaviti 26 igrača i to je što je, nema naknadnog dodavanja na spisak. Ideš sa tih 26 igrača, pa ko je zdrav ko je povrijeđen nebitno, samo na njih 26 možeš računati tokom prvenstva.
24h do utakmice možeš vršiti rokade. Znači u teoriji šta si prijavio FIFI 11. juna, to imaš na raspolaganju na prvenstvu. Jedino se golmani mogu mijenjati tokom turnira ako sam dobro pročitao u slučaju povreda.

Nije moguće prijavljivati i odjavljivati igrače kao na rukometnim prvenstvima npr. :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 maj 2026, 21:37

CAGarfia je napisao/la:
20 maj 2026, 21:23
Raonffa je napisao/la:
20 maj 2026, 21:16
hujdur007 je napisao/la:

24h do utakmice možeš vršiti rokade. Znači u teoriji šta si prijavio FIFI 11. juna, to imaš na raspolaganju na prvenstvu. Jedino se golmani mogu mijenjati tokom turnira ako sam dobro pročitao u slučaju povreda.

Nije moguće prijavljivati i odjavljivati igrače kao na rukometnim prvenstvima npr. :mrgreen:
Aha jasno, skontao. Hvala :thumbup:

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 20 maj 2026, 22:35

Pa sve i da se oporavi do eventualnog deugog kruga, njemu trebaju trwninzi i utakmica da bi se vratio u formu.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 maj 2026, 22:54

Neće igrati kao starter nego kao joker s klupe 15,20 minuta.
Kao sto sam pisao, uz Kerima najbitniji igrač s klupe kojeg imamo.
Tip napadača kojeg svaka reprezentacija treba imati u svom sastavu kada ganja rezultat. Nešto slično sam pisao i kada smo Đurića imali.
A kad se Edin oprosti vrlo izvjesno da će činiti napadački tandem s Demirovicem.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 maj 2026, 23:05

I ako je napuknuce, opet zavisi od samog stepena napuknuca. Sama cinjenica da se pristupilo konzervativnoj metodi je ohrabrujuca.
Fazon kod ovakve povrede je sto ne smijes rizikovati prijevremeno vracanje jakom intezitetu treninga i utakmice tek tako, jer ako sve ne zacijeli kako treba onda je velika vjerovatnoca da dodje do potpunog prijeloma i onda ti valja na operaciju, sto znaci 3+ mjeseca pauze. Sama njegova igra sa dosta skokova i trke je problem za ovakve povrede.
Naravno da nece niko rizikovati sa njom na svoju ruku, nije sigurno ni Haris budala da rizikuje i pripreme se klubom te pocetak sezone, ali ako postoji i promil sanse za odlazak na SP, zasto da ne.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 20 maj 2026, 23:10

Matterhorn22 je napisao/la:
20 maj 2026, 15:43
savez objavio da Malic dolazi na pripreme u slucaju da Tabak ne bude spreman moze uletiti
Malić će proći pripreme sa ekipom da bude spreman ako Tabak ne bude išao, svakako odlično iskustvo za Malića. Vjerovatno će i biti u sastavu protiv Makedonije umjesto Tabaka.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 21 maj 2026, 09:55

hurem je napisao/la:
20 maj 2026, 22:54
Tip napadača kojeg svaka reprezentacija treba imati u svom sastavu kada ganja rezultat. Nešto slično sam pisao i kada smo Đurića imali.
A kad se Edin oprosti vrlo izvjesno da će činiti napadački tandem s Demirovicem.
Nije bas da ce Kerim biti dzoker sa klupe svaku tekmu, sigurno ce biti starter u nekim od ove tri… pogotovo kad znamo da smo limitirani na RB onda je suludo da Memic starta sve tri tekme.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 maj 2026, 10:07

Sindikat12 je napisao/la:
21 maj 2026, 09:55
hurem je napisao/la:
20 maj 2026, 22:54
Nije bas da ce Kerim biti dzoker sa klupe svaku tekmu, sigurno ce biti starter u nekim od ove tri… pogotovo kad znamo da smo limitirani na RB onda je suludo da Memic starta sve tri tekme.
Naravno, Katar bi mogao biti njegova prilika za startnih 11.
Protiv Kanade i Švicarske nešto ne vjerujem da će startati ako ostali budu zdravi i spremni. Bitna nam je klupa i plan B ako ne ide.
Memic može odgovoriti zadatku jer se utakmice igraju nakon 6 dana. Vise nego dovoljno vremena za rekuperaciju.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 21 maj 2026, 10:21

Ja vjerujem da je Kerim pocinjao s klupe zadnje dvije utakmice samo iz razloga sto je Barbarez vjerovao da ce igrati po 120 minuta, a Kerim mu je vazniji za taj drugi dio nego za pocetak utakmice.
Zato mislim da ce biti starter u ovim prvim utakmicama. A i Memic kada udje moze napraviti prevagu zahvaljujuci motorici, ali kreativnoat, šut, dribling... to je na Kerimovoj strani i jednostavno je bolji igrac. Iako i Memic ima svoje adute: veca pluca, iskusniji, prodorniji.
Kakogod da selektor odluci, nepe pogrijesiti. A konacno, oni znaju 10 puta bolje od nas kako treba i neka rade kako misle da je najbolje, a mi uzivajmo!

SilaNebeskaHA
Kontakt:

Post Postao/la SilaNebeskaHA » 21 maj 2026, 10:33

231983 je napisao/la:
21 maj 2026, 10:21
Ja vjerujem da je Kerim pocinjao s klupe zadnje dvije utakmice samo iz razloga sto je Barbarez vjerovao da ce igrati po 120 minuta, a Kerim mu je vazniji za taj drugi dio nego za pocetak utakmice.
Zato mislim da ce biti starter u ovim prvim utakmicama. A i Memic kada udje moze napraviti prevagu zahvaljujuci motorici, ali kreativnoat, šut, dribling... to je na Kerimovoj strani i jednostavno je bolji igrac. Iako i Memic ima svoje adute: veca pluca, iskusniji, prodorniji.
Kakogod da selektor odluci, nepe pogrijesiti. A konacno, oni znaju 10 puta bolje od nas kako treba i neka rade kako misle da je najbolje, a mi uzivajmo!
Posto si ti strucnjak za nogomet molim te da mi odgovoris sta znaci veca pluca magare ???

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 21 maj 2026, 10:51

SilaNebeskaHA je napisao/la:
21 maj 2026, 10:33
231983 je napisao/la:
21 maj 2026, 10:21
Posto si ti strucnjak za nogomet molim te da mi odgovoris sta znaci veca pluca magare ???
Zar je potrebno da vrijedjas covjeka? Gdje je nestao odgoj??

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 21 maj 2026, 11:52

Nakon temeljitih pregleda, napadaču je dijagnosticirana samo lakša povreda lijevog stopala. Tako se povreda pokazala manje ozbiljnom nego što se isprva mislilo. Haris Tabaković će u narednim danima dobiti individualni tretman. Bosanskohercegovački napadač i dalje se nada pravovremenom povratku i sudjelovanju na Svjetskom prvenstvu", piše u objavi Hoffenheima.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 21 maj 2026, 12:09

Zena mu objavila story.
U normalnoj obuci hoda nema nikakve cizme ni cuda
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 21 maj 2026, 12:17

soccerfan je napisao/la:
21 maj 2026, 12:09
Zena mu objavila story.
U normalnoj obuci hoda nema nikakve cizme ni cuda
Znači niko od medija nema tačnu dijagnozu da je slomio kost stopala ne bi se mogao oslanjati na nogu...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Edincapitano, LeCoq i 42 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []