FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
GavranBeli
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Logicno da ministarstvo ne moze odobriti jednom pojedincu da bude iznad skupštine kao najvišeg organa. Ako su to zaista tako napravili u statutu. Valjda je to budali jasno.
-
carukisupakpohaluh
- Kontakt:
Hulahopka, znas li sta ti je ciniti?GavranBeli je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:17Logicno da ministarstvo ne moze odobriti jednom pojedincu da bude iznad skupštine kao najvišeg organa. Ako su to zaista tako napravili u statutu. Valjda je to budali jasno.
Nek mu neko pomogne.
hulahopkapusikurac
A znas sta je najbolje ovi svi sto su za investitora nek predju u drugi tabor eno na Kosevu ima Mirvic koji ima svoju privatnu prciju klub bez imovine gdje jedan covjek odlucuje sve.Levin je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:53Ako dobro shvatam, @Anpa hoće da kaže da ako se mi zaje*bemo da je tu uredu jer Sanin neće dobiti ništa iako je rezultat u konačnici isti. Gubitak imovine.sanjinusto je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:48Mozda ne razumijem tvoju logiku, ali tesko mi je da vidim razliku.Anpa je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:42
Mislim da poredis kruske i jabuke.
Upravljacka prava i imovina kao zalog su dva medjusobno iskljucujuca pojma. U takvom slucaju pustis Sanina da odlucuje, pa i da zajebe, i da onda ode sa Zeljinom imovinom nakon sto je upravo on zajebao. Logicki je neispravno.
Ovako, UO se zajebe, rastali, nakuca dugove koje ne mozemo isplatiti i imovina ode.
U tvom scenariju, Sanin se zajebe, rastali, nakuca dugove koje ne mozemo isplatiti i imovina ode.
Bitna razlika je da Sanin misli ulagati vlastiti novac, pa mu je valjda u interesu da napravi profitabilan klub. Nekom Badzi ili Misketu, koji svoje pare ne ulazu, je u interesu nesto drugo.
Ili griješim?!
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Nadam se da će klub dati godišnju kartu i dres za sljedeću sezonu ministru, čovjek je uradio više dobra nego sve uprave i Amar Osim zajedno sa pokojnim Ivicom na terenu. Ministre Zela, hvala!
Hvala vam što brinete o kolektivu kakav je FK Željezničar.
Hvala vam što brinete o kolektivu kakav je FK Željezničar.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Nema potrebe za takvim stavom prema braći sa tribina. Skupština Kluba je skoro jednoglasno izglasala ulazak investitora. Ako se ne varam tri su glasa bila protiv. Investitor je de facto tu i bojim se da nema povratka. Neki novac je već uložen, ugovori su potpisani i to je to. Još da se u narednom periodu to reguliše i de iure i gotovo.Pact1921 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:19A znas sta je najbolje ovi svi sto su za investitora nek predju u drugi tabor eno na Kosevu ima Mirvic koji ima svoju privatnu prciju klub bez imovine gdje jedan covjek odlucuje sve.Levin je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:53Ako dobro shvatam, @Anpa hoće da kaže da ako se mi zaje*bemo da je tu uredu jer Sanin neće dobiti ništa iako je rezultat u konačnici isti. Gubitak imovine.sanjinusto je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:48
Mozda ne razumijem tvoju logiku, ali tesko mi je da vidim razliku.
Ovako, UO se zajebe, rastali, nakuca dugove koje ne mozemo isplatiti i imovina ode.
U tvom scenariju, Sanin se zajebe, rastali, nakuca dugove koje ne mozemo isplatiti i imovina ode.
Bitna razlika je da Sanin misli ulagati vlastiti novac, pa mu je valjda u interesu da napravi profitabilan klub. Nekom Badzi ili Misketu, koji svoje pare ne ulazu, je u interesu nesto drugo.
Ili griješim?!
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- BiHSportman
- Kontakt:
Ovaj Jasper iz Zelezničara je nevjerovatan fudbaler.
Mene zanima Levine kako ti misliš da osvajamo titulu i budemo konkurentni bez investitora?
Mene zanima Levine kako ti misliš da osvajamo titulu i budemo konkurentni bez investitora?
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Ko je rekao da cemo biti bez investitora?BiHSportman je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:39Ovaj Jasper iz Zelezničara je nevjerovatan fudbaler.
-
12tiigrac21
- Kontakt:
Na ovom forumu smijes sve, osim postavljati razumna pitanja. Odmah te svrstaju u neciji tabor. Svi mi vjerujemo u Saninove iskrene namjere i zato mu i dajemo podrsku ali znate kako kazu. Cist racun duga ljubav. Stavi sve na papir da je legalno i jasno definisano. Statut je temelj, kad postavimo kvalitetan temelj, kasnije sve mora da stima i nama i Saninu. Bitno da Sanin ne odustaje i da je spreman na korekcije na obostrani interes.Pact1921 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 12:25A sporazum izmedju kluba i buduceg gazde to jest sporazum koji on moze sam ukinuti kad bi se usvojio statut . Pa to je genijalno . Ja se nekad zapitam kako mi jos uvijek postojimo kao klub sa ovakim idejama.Arma00 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 12:04Postoji sporazum između kluba i strateškog partnera o imovini, problem je što ministarstvo tu nije uključeno, niti ima garanciju preko toga.dubioza144 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 12:01Znaci u statutu osiguran cnjegovig ulaganja je imovina i ona nigdje nije zasticena kao sto se pricalo da je zasticena i sad je u redu da neko uzme imovinu il se nadas kako nece uzet on nista a ulozit ce nesto, i ides na rizik. Statut ne prolazi ocito jer ima stvari za koje bi se svi trebali brinut, samo da na kraju ovaj ministar ne bude jedini koji je zapravo i brino o Želji.
Da je recimo Zrinjski u pitanju, ne bi bilo nikakvih problema, ali eto brine čovjek o nama posebno.
Jasper BugarinBiHSportman je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:39Ovaj Jasper iz Zelezničara je nevjerovatan fudbaler.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- BiHSportman
- Kontakt:
DaNoDi80 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 18:11Jasper BugarinBiHSportman je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:39Ovaj Jasper iz Zelezničara je nevjerovatan fudbaler.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Ako je to fakat istina, i da je imovina garant njegovog ulaganja tj pomoćni teren, onda je njemu bolje uložiti milion da nema nikakve rezultate, uzet pomoćni od 20 miliona lupam. A ovdje bi fokus trebao biti, kako se pričalo, pisalo, na igracki kadar. Sama činjenica da si Savi rekao da mu ne mozes garantovati igracki kadar, jasno je da od ulaganja u igrački kadar nema nista. Jer da imas, rekao bi Savo ostani, sta budes htio dobit ces.
Tako da ovdje ima vise nelogičnosti.
Tako da ovdje ima vise nelogičnosti.
Pustite gavrana i savu, savo bi svakako otisao, a otisao je ranije da se stvori medijski protisak zbog statuta
Jednostavno momenat je bio dobar da se ubrza rastanak i to je sad vec iza nas
Praticu kralju
Vidio sam da Zeljo II radi neke stvari i bolje od nas
Jednostavno momenat je bio dobar da se ubrza rastanak i to je sad vec iza nas
Praticu kralju
Vidio sam da Zeljo II radi neke stvari i bolje od nas
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
perodeformero
- Kontakt:
O čemu želiš da pričamo o biznisu, ili o sportu, što se tiče biznisa 20 godina sam privatnik i znam jako dobro kad ti neko kaže "niko nikom nije ostao dužan neću ni ja tebi", obično to i bude tako, ali naplatiš svoje nakon dvije tri godine jehbale te te pare itd itd da ne ulazimo sad u neke detalje. Ti moraš ući u glavu investitora ljudi svih kako ko razmišlja to je jako teško, zamisli nekoga ko dođe iz uređenog sistema gdje je stekao milione i ovoga ovdje i on kaže dobro nema veze ja sam i dalje sam tu, pa šta je njegov motiv zašto je tu, nemoj majke ti samo neke patetike ono tipa voli Želju ljubav i tako to. A ovu histeriju neću da komentarišem ovi isti koji su zaluđeni ovim bi isto tako se bunili da je Država onemogućila Cerića da preuzme klub birvaktile da je on to želio ista bi priča bila, na kraju se ispostavilo da je frajer klaun klasični. Ne tvrdim za ovoga da je to, ali treba ba malo kočicu stisnuti. I zbog čega nije Savo ostao ako će se ulaganja nastaviti šta je problem tu ne razumijem?!Levin je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:04Klub nikome nije ostao dužan. Ni Misimoviću, ni Amaru, ni Jasminu a neće ni poreskoj a ni ostalima koji imaju potraživanja. Neko je svoje pozajmice vratio milom a neko silom (preko suda). Sa zakonski obaveznim kamatama naravno.perodeformero je napisao/la: ↑22 maj 2026, 14:55Kako mali zastoj ne kontam, pa čovječe nemaš zakon uopšte o ovim stvarima šta je s tobom, ja ne mogu zamisliti nekoga ko će uložiti pare na ivaj način, mislim uloži boli me briga Ali ostaćeš jarane bez njih. Skoro na isti način Amar ostao bez svojih para, zapravo na identičan način posudba i na kraju dokaži
Neko prije a neko kasnije naravno.
P.S. Ako nisi primjetio mi čak i pišemo saopštenja kad vratimo dugove.
Buduci sportski direktor Maric zeli novog trenera, vec se pregovara i s nekim igracimaperodeformero je napisao/la: ↑22 maj 2026, 18:52I zbog čega nije Savo ostao ako će se ulaganja nastaviti šta je problem tu ne razumijem?!
Odbijanje statuta je ubrzalo razlaz sa Savom, a cilj je bio da se digne hampa oko statuta. To se i desilo odlaskom save pojavio se veliki medijski pritisak na politiku koja koci statut
Daleko od toga da se raspadamo i slicno, a Sanin logicno da zeli biznis, a Zeljo je brend koji ima veliki potencijal da se stvori neka biznis platforma od igranja Europe, prodaje igraca do ovih koncerata koji ce biti sve jaci i veci
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 maj 2026, 19:01, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
GavranBeli
- Kontakt:
Idi budalo pisi o doneru jesi jedino za toNoDi80 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 18:56Buduci sportski direktor Maric zeli novog trenera, vec se pregovara i s nekim igracimaperodeformero je napisao/la: ↑22 maj 2026, 18:52I zbog čega nije Savo ostao ako će se ulaganja nastaviti šta je problem tu ne razumijem?!
Odbijanje statuta je ubrzalo razlaz sa Savom, a cilj je bio da se digne hampa oko statuta. To se i desilo odlaskom save pojavio se veliki medijski pritisak na politiku koja koci statut
-
perodeformero
- Kontakt:
Jehbo te sve neki filmski stratezi i glumci u klubu i oko kluba, ko je to sve režirao i šta znači Mirvićevo "Hvala za sve. I toliko mi je žao"?! Dovedeš 20 igrača i trenera i onda ih sve nabiješ nogom da bi digao šta hampu oko statutaNoDi80 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 18:56Buduci sportski direktor Maric zeli novog trenera, vec se pregovara i s nekim igracimaperodeformero je napisao/la: ↑22 maj 2026, 18:52I zbog čega nije Savo ostao ako će se ulaganja nastaviti šta je problem tu ne razumijem?!
Tesko je brate u Sarajevu pricati o svojim potezima, jer informacije se prodaju za petobu, a to ugrozava sve planoveperodeformero je napisao/la: ↑22 maj 2026, 19:04Jehbo te sve neki filmski stratezi i glumci u klubu i oko kluba, ko je to sve režirao i šta znači Mirvićevo "Hvala za sve. I toliko mi je žao"?! Dovedeš 20 igrača i trenera i onda ih sve nabiješ nogom da bi digao šta hampu oko statuta
Sve u svemu nece sve otjerati, ali sigurno jedno 10tak igraca napusta Zelju
Krpic prvi ide u Slobodu, Jaganjac ide, Radovac ide….
Recu ti samo da ce se pokusati dovesti Sehic, a za ostao cemo sve cuti od kluba i nema potrebe da mahalam ovdje
Sehica sigurno niko u ligi ne moze dovesti osim Zelje i zato sam napisao njegovo ime da vas malo smirim haha
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 maj 2026, 19:09, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
GavranBeli
- Kontakt:
Zamisli ti mozga koji napise nece otjerati sve nego 10. To komplet ekipa. Tobeyarabi
- WeekendOffender
- Kontakt:
Jel bila ta skupstina i hoce li se klub oglasiti ili cemo vijesti dobijati sa faktora, oslobodjenja, valtera itd
Curva Sud
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.