FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

sanjinusto
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sanjinusto » 22 maj 2026, 13:17

perodeformero je napisao/la:
22 maj 2026, 13:12
Čovjek je spriječio ove budale da daju klub za šaku riže, e ako nije neka ovi onda izađu u javnost i objasne kako to nije i kako su oni u pravu
Koliko si glup od 0 do "HDZ ministar stiti Zeljeznicar od zlocestih investitora" :bow:

Jedina istinska opasnost od gubitka imovine lezi u dugovima koje pravimo ovako bez investitora, prema drzavi i bankama. To i vi Misketovi botovi dobro znate. Sami ste sebe stjerali u cosak da uvjeravate raju da HDZ-ovac gleda interese Zeljeznicara, a sve to dok ucjenjuje klub da postavlja njegove ljude u upravu i zaposljava njegove advokate. Genijalno.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 maj 2026, 13:19

Čovjek je spriječio ove budale da daju klub za šaku riže, e ako nije neka ovi onda izađu u javnost i objasne kako to nije i kako su oni u pravu
Ako je htio nešto da spriječi zakasnio je. Ovo je samo mali zastoj, nema više povratka.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 22 maj 2026, 13:35

Podrška Saninu da uđe u klub i da investira konačno. A ovi što se kriju iza ministara i nekih ljudi koji se opet pojavljuju u medijima ili sastancima dom bio daleko od kluba a kamoli djelovanje u njemu. Stabilan FK Željezničar ne odgovara većini klubova ali interesnih grupa oko kluba, i naravno da na sve načine sabotiraju Saninov ali i ulazak drugih investitora u klub. Zato je na našoj Skupštini i svima nama veliki zadatak da ovo podržimo.

SVI NA GRADSKI STADION! :bih:
Zadnja izmjena: Ideneide, dana/u 22 maj 2026, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 22 maj 2026, 13:54

jestamaji je napisao/la:
22 maj 2026, 13:09
ner azumijem se previše u politiku i zakone, ali ovo što je škobić izjavio itekako pije vode

neka nađu neki drugi način da daju mirviću kontrolu nad klubom i sve je OK. najbitnije je da klub ima legitimnu opciju prekida saradnje (uz uslove koji se moraju definisati) ako sve krene nizvodu. na kraju krajeva, cijelo vrijeme se govori o strateškom partnerstvu a ne o privatizaciji kluba. jasno je svakome da će mirvić vući sve konce ali ako krene naopako mora se tome moći stati u kraj!!!
Ali drug ne moze Sanin dat 10 miliona i onda da ga neko izlevati pa gdje to ima, hoce covjek kontrolu nad svojim novcem, ne moze on dati godisnji budzet a klub na kraju da raskine ugovor/saradnju izgubi covjek svoj novac a mora ga nekako zastitit.
Naravno da on ulazi u ovo sa ciljem da zaradi kako klub tako i on logicno da svi profitiramo od ovog partnerstva nije on uso u klub da nas ugasi il privatizuje, biznismen kao i svaki drugi hoce zaradu a mi hocemo evropu,titule,igrace...
To ide jedno sa drugim uz redovne izlaske u evropu igranje grupne faze ti vracas skoro 100% svoje godisnje investicije, dodaj na to transfere izlazne + nasa navijacka baza koja sama donosi cca milion i vise prihoda godisnje, dakle ulazi covjek jer zna gdje je lova.
Nije Sanin ni lud ni glup zna gdje je dosao i hoce da se zastiti, nemojte bit naivni da nas debil Skobic podijeli jer to i hoce, lik nakon pritiska javnosti odlucio da izadje i pri tome sam sebe demantira u vise navrata, nije spomenuo ni kljucna pitanja za koja se optuzuje, jer zna da debelo krsi zakon.
Ja se nadam da ce Sanin izac na kraj sa ovim svime iskreno, bolje za nas.

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 22 maj 2026, 14:07

Meni je ne jasno da ljudi misle da Željezničar već 6 mjeseci pokušaje pomoći investitoru da uništi klub ?? a tamo neki ministar koji o Želji zna samo da je plave boje nas pokušaje sačuvati ili spasiti?
Znači Željo own goal a ministar hattrick
Pa daj molim te 🤣

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 maj 2026, 14:33

antibot je napisao/la:
22 maj 2026, 08:10
NoDi80 je napisao/la:
22 maj 2026, 01:09
Sad jos uhljupe prosut i zakljucit sezonu
Iskreno se nadam da Odinaka ostaje,jer sa 22 moze biti itekako u rotaciji
Alic pegla loptu, ali fali njemu ispred neka gazela i bez toga ove sezone je najefikasniji igrac sa 6 golova i 4 asistencije
Za Sanina od nodija skauting i prijedlozi za narednu sezonu

Napad
Dzeko godine nebitne
Bajic (32) - AEK Larnaca
Bojadzic (27) - Odds BK
Brajanac (25) - Esbjerg FB
Bristric (23) Bravo
Sanz (22) Atletic Bilbao II
Čatak (20) - Freiburg II
Kurtovic (19) - Mura
Korora (17)
Omanovic (17) Hereenven U17
Jakupovic (16) Philadelphia
Delimehic (16) RB Salzburg U16

Krila
Visca (36) kad se oporavi
Cvetanoski (28)
Ghorzi (25) - Radnik Bijeljina
Jardi (24) - Gimnastic
Šaranic (23) - Sesvete
Stevanovic (23) - Lommel SK
Odinaka (22)
Beganovic (21) Sturm Graz
Dzanovic (18) - Frankfurt U19

Vezni
Kvesic (34) Celje
Loncar (29) Istra
Gojak (29) Rijeka
Prokop (28)
Pejic (26)
Hodzic (26)
Sosic (23)
Prskalo (21) Gosk
Kovac (20) Lecce U20
Foco (18)
Gojak (18)
Dragovic (17)
Dizdarevic (16) Regensburg

Bekovi

Memija (30) Zrinjski
Alic (26)
Sehic (26) - Banik
Roncal (25) - Rudar
Galcev (25)
Grbic (22) - Rudar
Rascic (17)

Stoperi

Bicakic (36)
Seedorf (31)
Husic (25) Rijeka
Hasic (23) Osijek
Muharemovic (20) Rapid II
Kelmendi (18)

Golmani
Begovic (38) Leicester
Sehic (37) Corum
Hamzic (19) Salzburg
Cosic (18)
Kakva je situacija sa Santosom što se tiče ugovora?
Kada bi njega vratili na krilo bilo bi top
Pise jos godinu dana, volio bih i ja Santosa i Jabera nazad
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 22 maj 2026, 14:39

NoDi80 je napisao/la:
22 maj 2026, 14:33
antibot je napisao/la:
22 maj 2026, 08:10
NoDi80 je napisao/la:
22 maj 2026, 01:09
Sad jos uhljupe prosut i zakljucit sezonu
Iskreno se nadam da Odinaka ostaje,jer sa 22 moze biti itekako u rotaciji
Alic pegla loptu, ali fali njemu ispred neka gazela i bez toga ove sezone je najefikasniji igrac sa 6 golova i 4 asistencije
Za Sanina od nodija skauting i prijedlozi za narednu sezonu

Napad
Dzeko godine nebitne
Bajic (32) - AEK Larnaca
Bojadzic (27) - Odds BK
Brajanac (25) - Esbjerg FB
Bristric (23) Bravo
Sanz (22) Atletic Bilbao II
Čatak (20) - Freiburg II
Kurtovic (19) - Mura
Korora (17)
Omanovic (17) Hereenven U17
Jakupovic (16) Philadelphia
Delimehic (16) RB Salzburg U16

Krila
Visca (36) kad se oporavi
Cvetanoski (28)
Ghorzi (25) - Radnik Bijeljina
Jardi (24) - Gimnastic
Šaranic (23) - Sesvete
Stevanovic (23) - Lommel SK
Odinaka (22)
Beganovic (21) Sturm Graz
Dzanovic (18) - Frankfurt U19

Vezni
Kvesic (34) Celje
Loncar (29) Istra
Gojak (29) Rijeka
Prokop (28)
Pejic (26)
Hodzic (26)
Sosic (23)
Prskalo (21) Gosk
Kovac (20) Lecce U20
Foco (18)
Gojak (18)
Dragovic (17)
Dizdarevic (16) Regensburg

Bekovi

Memija (30) Zrinjski
Alic (26)
Sehic (26) - Banik
Roncal (25) - Rudar
Galcev (25)
Grbic (22) - Rudar
Rascic (17)

Stoperi

Bicakic (36)
Seedorf (31)
Husic (25) Rijeka
Hasic (23) Osijek
Muharemovic (20) Rapid II
Kelmendi (18)

Golmani
Begovic (38) Leicester
Sehic (37) Corum
Hamzic (19) Salzburg
Cosic (18)
Kakva je situacija sa Santosom što se tiče ugovora?
Kada bi njega vratili na krilo bilo bi top
Pise jos godinu dana, volio bih i ja Santosa i Jabera nazad
Jedan uživa Australiji sa ogromnom platom dok drugi ne igra al zato je osvojio ligu.
Tako da nema od toga ništa

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 maj 2026, 14:55

Levin je napisao/la:
22 maj 2026, 13:19
Ako je htio nešto da spriječi zakasnio je. Ovo je samo mali zastoj, nema više povratka.
Kako mali zastoj ne kontam, pa čovječe nemaš zakon uopšte o ovim stvarima šta je s tobom, ja ne mogu zamisliti nekoga ko će uložiti pare na ivaj način, mislim uloži boli me briga Ali ostaćeš jarane bez njih. Skoro na isti način Amar ostao bez svojih para, zapravo na identičan način posudba i na kraju dokaži

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 maj 2026, 15:04

22 maj 2026, 14:55
Levin je napisao/la:
22 maj 2026, 13:19
Kako mali zastoj ne kontam, pa čovječe nemaš zakon uopšte o ovim stvarima šta je s tobom, ja ne mogu zamisliti nekoga ko će uložiti pare na ivaj način, mislim uloži boli me briga Ali ostaćeš jarane bez njih. Skoro na isti način Amar ostao bez svojih para, zapravo na identičan način posudba i na kraju dokaži
Klub nikome nije ostao dužan. Ni Misimoviću, ni Amaru, ni Jasminu a neće ni poreskoj a ni ostalima koji imaju potraživanja. Neko je svoje pozajmice vratio milom a neko silom (preko suda). Sa zakonski obaveznim kamatama naravno.

Neko prije a neko kasnije naravno.

P.S. Ako nisi primjetio mi čak i pišemo saopštenja kad vratimo dugove.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 22 maj 2026, 15:15

Šteta što Savo ode, mislim da bi bilo dobro i za njega i za nas da je ostao.

Protiv divova u prvih 11 Raščić, Dragović, Gojak pa nek gori hala.

IGRAJTE SRCEM, SARAJEVSKI PLAVI!
-Domovina se brani vjerom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 22 maj 2026, 15:20

Cesto se potezu rasprave o imovini, a niko da objasni kako je to imovina sigurnija bez investitora. Odakle vam to? Po cemu je sigurnija?

Mi smo vrlo lako mogli ostati bez imovine tokom pandemije i ostali bi da nije bilo intervencije par ljudi. Ovako, sa trenutnim konceptom, od gubitka imovine nas dijeli jedna ekonomska kriza/pandemija/rezultatski ili finansijski losa sezona.

Ne mozemo zivjeti u iluzijama da klub sa 10k clanova moze sam bez ikoga parirati politickim klubovima poput Zrinjskog, Veleza i Borca ili privatizovanim poput Sarajeva.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 22 maj 2026, 15:29

sanjinusto je napisao/la:
22 maj 2026, 15:20
Cesto se potezu rasprave o imovini, a niko da objasni kako je to imovina sigurnija bez investitora. Odakle vam to? Po cemu je sigurnija?

Mi smo vrlo lako mogli ostati bez imovine tokom pandemije i ostali bi da nije bilo intervencije par ljudi. Ovako, sa trenutnim konceptom, od gubitka imovine nas dijeli jedna ekonomska kriza/pandemija/rezultatski ili finansijski losa sezona.

Ne mozemo zivjeti u iluzijama da klub sa 10k clanova moze sam bez ikoga parirati politickim klubovima poput Zrinjskog, Veleza i Borca ili privatizovanim poput Sarajeva.
Mogli smo, ali nismo. Svaka obaveza se rijesila. Saninu treba dati odrijesene ruke sto se tice upravljanja klubom, medjutim nema apsolutno nikakvog smisla da se koristi imovina kao sigurnosna mreza u slucaju da odluci dici sidro. U slucaju da se da imovina kao zalog a da pritom ima takodjer i poluge moci se remeti prirodna ravnoteza posla, u najbanalnijem smislu moze sam Sanin odlucit da razje*e klub kako bi izvukao imovinu.

Vrlo lako se moze desiti da narednih godina i dalje ne budemo profitabilan klub, s obzirom da se bodovi osvajaju i van fudbalskog terena. Sta treba raditi u tom slucaju, da ga pustimo da odnese nesto sto nije njegovo?

I da sumiram, covjek za razliku od Cerica i ostalih djeluje na prvu kao ozbiljan lik, i ove spekulacije su zasad samo prazna prica, ali nema logike da imovina bude zalog.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 22 maj 2026, 15:31

Budalama je jasno da je svima cilj pomoćni teren, a sve njih boli tuki za ekipu, trofeje, titule. To da si bas doner mozes skontati bez ikoga.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 22 maj 2026, 15:39

Anpa je napisao/la:
22 maj 2026, 15:29

Mogli smo, ali nismo. Svaka obaveza se rijesila. Saninu treba dati odrijesene ruke sto se tice upravljanja klubom, medjutim nema apsolutno nikakvog smisla da se koristi imovina kao sigurnosna mreza u slucaju da odluci dici sidro. U slucaju da se da imovina kao zalog a da pritom ima takodjer i poluge moci se remeti prirodna ravnoteza posla, u najbanalnijem smislu moze sam Sanin odlucit da razje*e klub kako bi izvukao imovinu.

Vrlo lako se moze desiti da narednih godina i dalje ne budemo profitabilan klub, s obzirom da se bodovi osvajaju i van fudbalskog terena. Sta treba raditi u tom slucaju, da ga pustimo da odnese nesto sto nije njegovo?

I da sumiram, covjek za razliku od Cerica i ostalih djeluje na prvu kao ozbiljan lik, i ove spekulacije su zasad samo prazna prica, ali nema logike da imovina bude zalog.
Pa stani, sad se zajebes i nakucas dugove pa ne mozes da ih otplatis, sta ide prvo nego imovina? Sta ti drzava oduzima, odakle da se namiri? Imovina je zalog sama po sebi sve dok je imas. Ne kontam.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 22 maj 2026, 15:42

22 maj 2026, 15:39
Anpa je napisao/la:

Pa stani, sad se zajebes i nakucas dugove pa ne mozes da ih otplatis, sta ide prvo nego imovina? Sta ti drzava oduzima, odakle da se namiri? Imovina je zalog sama po sebi sve dok je imas. Ne kontam.
Mislim da poredis kruske i jabuke.

Upravljacka prava i imovina kao zalog su dva medjusobno iskljucujuca pojma. U takvom slucaju pustis Sanina da odlucuje, pa i da zajebe, i da onda ode sa Zeljinom imovinom nakon sto je upravo on zajebao. Logicki je neispravno.

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 22 maj 2026, 15:42

Koliko vrijedi pomocni, odnosno sve do zapada?

Ako ovaj godisnje iskesira 10, nece samo pomocni zaplatit. Preuzece sve. Taman da se pite konacno skuce. Za par propalih godina, jer objektivno Zeljo je u zakasnjenju, a i bilo je more gresaka u klubu. Struje, klanovi... svasta.

Imam jak predosjecaj. Dva brata, nije sala.

Svejedno, Amar Osim na visokom mjestu u klubskoj hijerarhiji i vec mi je siroki kez na faci. Boze daj, slava Tebi! :pray:
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Bojkot svih, svega i svugdje
Ultimatum svima
"Objavite statut, pacovi!" - zagraktase kokuzi

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 22 maj 2026, 15:46

Bilo mi je drago vidjeti ovu djecu na terenu, očita stvar da ih je uhvatio strah što je odmah slijedilo greškama.
Ja im ne mogu ništa zamjeriti jer nih 5-6 sinoć ima 90 minuta profi fudbala zajedno.
Onima kojim mogu su Šaba Hamza itd. koji mašaju zicere svaku utakmicu pa barem po dva puta.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 22 maj 2026, 15:48

Anpa je napisao/la:
22 maj 2026, 15:42
Anpa je napisao/la:

Upravljacka prava i imovina kao zalog su dva medjusobno iskljucujuca pojma. U takvom slucaju pustis Sanina da odlucuje, pa i da zajebe, i da onda ode sa Zeljinom imovinom nakon sto je upravo on zajebao. Logicki je neispravno.
Mozda ne razumijem tvoju logiku, ali tesko mi je da vidim razliku.

Ovako, UO se zajebe, rastali, nakuca dugove koje ne mozemo isplatiti i imovina ode.

U tvom scenariju, Sanin se zajebe, rastali, nakuca dugove koje ne mozemo isplatiti i imovina ode.

Bitna razlika je da Sanin misli ulagati vlastiti novac, pa mu je valjda u interesu da napravi profitabilan klub. Nekom Badzi ili Misketu, koji svoje pare ne ulazu, je u interesu nesto drugo.

carukisupakpohaluh
Kontakt:

Post Postao/la carukisupakpohaluh » 22 maj 2026, 15:52

GavranBeli je napisao/la:
22 maj 2026, 15:31
Budalama je jasno da je svima cilj pomoćni teren, a sve njih boli tuki za ekipu, trofeje, titule. To da si bas doner mozes skontati bez ikoga.
Budalama je jasmo da je tebi jedini cilj da pusis qrac.
hulahopkapusikurac

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 maj 2026, 15:53

22 maj 2026, 15:48
Anpa je napisao/la:
22 maj 2026, 15:42

Mozda ne razumijem tvoju logiku, ali tesko mi je da vidim razliku.

Ovako, UO se zajebe, rastali, nakuca dugove koje ne mozemo isplatiti i imovina ode.

U tvom scenariju, Sanin se zajebe, rastali, nakuca dugove koje ne mozemo isplatiti i imovina ode.

Bitna razlika je da Sanin misli ulagati vlastiti novac, pa mu je valjda u interesu da napravi profitabilan klub. Nekom Badzi ili Misketu, koji svoje pare ne ulazu, je u interesu nesto drugo.
Ako dobro shvatam, @Anpa hoće da kaže da ako se mi zaje*bemo da je tu uredu jer Sanin neće dobiti ništa iako je rezultat u konačnici isti. Gubitak imovine.

Ili griješim?!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Google Adsense [Bot] i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []