Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ne opraštaj Edine, znali su šta rade!
Zašto bi Široki Brijeg bio u istoj situaciji i kakve veze njihova pozicija ima sa tim u kojoj je ligi Posušje?
Čeliku će politika upumpati bar 2 miliona pred novu sezonu da mogu da sklope tim za PL (Fudo je već obećao pola), a za Stupčanicu niko dinar nije davao. Vidiš da je do uslova i para koje određeni klub ima, a ne do saveza.
- svrakino1921
- Kontakt:
??? Može pojašnjenje nisam u toku
svrakino1921 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 08:56
U ponedjeljak navečer naš dragi i lijepi drugi dome mi dolazimo tebi
Idemo prema tebi u ponedjeljak navečer s južne strane METROPOLE
GOLEM SI DRUGI DOME
Odavno mi znamo da je ovo tvoj pravi dom u srcu...
I sa NoDijem...Turo je napisao/la: ↑23 maj 2026, 07:32Kao i uvijek, svi su krivi osim Želje.svi klubovi protiv Želje, svi žele spriječiti veliki Željo.kritikuju nešto (što je ionako laž), ali istovremeno se nadaju da će se to dogoditi i njihovom klubu. to samo pokazuje da žive u svom svijetu i da nemaju pojma šta se zapravo dešava.
realnost je da se borite za plasman među prvih 5 u ligi sa 10 timova. i to uprkos svim milionima, super igračima, mega talentima, navijačima, članovima itd.
Ne da si me razocarao kinoSvra, ne mogu ti opisati...svrakino1921 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 06:27Da mi imamo nekog Bosnju koji se pita ko Čovke ili Dodo ili Vico, i da gura samo Želju, a ne prvenstveno torpedo, velež, ili lokalno čelik, mi bi krcatu Grbavicu svaku tekmu imali, i svako proljece igrali u Europi, a o trofejima da i nepričamo.
Mi imamo politicare koji rade sve da nas preko gore nabrojanih klubova ugase. To je ta mala "razlika"
I jos jedan dodatak. Sekretar nogometnog saveza od rata je torpeder. Prvo Merdanovic, pa Bakovic i sada ovo **** Čeremidžic. Predsjednici saveza Pusina i Begic isto torpederi. Jedino u komitetu za normalizaciju oni nisu imali izvrsne funkcije.
![]()
Sad smo torpedo, torpedari...
Kad vas prosle godine izvedosmo u Evropu, onda bi, mile nase komsije, FK Sarajevo ...
I sad smo vam otvarali put da ponovno autobusom repke igrate konferencijsku ligu, eto i Velez dobismo, ali vi sami sebe zakopaste...
A druga stvar, kad si ti u mom postu vidio, Zeljo malim slovima ili Zeljkan ili skretnica...
Moj kinoSvra, druzenje sa NoDijem, dijeljenje iste teme sa navedenim unistava sive celije mozga, przi karakter i totalno brise u momentu kulturu koja se usadjuje od rodjenja...
Broj prvoligaških sezona, broj bodova, broj pobjeda, broj trofeja, navijači, broj reprezentativaca u Jugi itd... postoji i vječna lista.Zvornicka je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:38Koji su ti svi moguci parametri i kriteriji? Jedan trofej vise ste imali, ok. Ali sve ostalo, popularnost u Jugoslaviji medju navijacima drugih klubova, broj navijaca, europski uspjesi, pa u svemu ste debelo iznad Zeljeznicara. Nakon rata se sve to nastavilo, plus trofeji na nasoj strani.Herson je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:17Ako izuzmeš period pod Osimom kad su se naosvajali nekakvih trofeja, oni su generalno neuspješan i marginalan klub. U Jugi su bili daleko iza Sarajeva po svim mogućim parametrima i kriterijima. Ni danas to nije ništa drugačije, malo ih vadi taj pomenuti period. Za njih je najnormalnija stvar veliki dio prvenstva provesti u opasnoj zoni i boriti se za opstanak. Pitanje je da li se takav klub uopšte može smatrati velikim, pa čak i u našim okvirima.Zutti je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:13Tek sad vidim snimak Manijaka od jučer. Nije provokacija, fkt mi nije jasno. Koji je vama qurac? Mi smo priča za sebe, unutrašnji problemi nas trenutno ubijaju, al šta je s vama?
Možeš ti editovati slike, smišljati dječije zajebancije, al yebe te malo što se nikad nećeš moći vratiti u prošlost pa izbrisati sve naslove, članke i potvrde ovog što mi danas pričamo, to da je Sarajevo - Velež = Derbi Bosne i Hercegovine, utakmica koja se nekad doživljavala kao najveća jedne jugoslovenske republike. Veća i od sarajevskog derbija koji je bio samo jedan simpatičan gradski derbi u kojem su se sastajali s jedne strane relativno ozbiljnan jugoslovenski klub sa 2 titule iza sebe, 2 finala kupa, klub koji je ugostio United, HSV, najdugovječniji prvoligaš iz BiH, prvi prvak koji je došao iz nje, po vječnoj tabeli najuspješniji klub iz BiH i s druge strane neutralcima simpatičan, potlačen, zapostavljen, klub "radničke klase", manje popularan i manje uspješan.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Koliko ove ljude ubise kompleksi, cak je malo i zalosno.
Vorovus je napisao/la: ↑23 maj 2026, 08:32Zašto bi Široki Brijeg bio u istoj situaciji i kakve veze njihova pozicija ima sa tim u kojoj je ligi Posušje?
Čeliku će politika upumpati bar 2 miliona pred novu sezonu da mogu da sklope tim za PL (Fudo je već obećao pola), a za Stupčanicu niko dinar nije davao. Vidiš da je do uslova i para koje određeni klub ima, a ne do saveza.
Pa vidjet ćeš ako Posušje ispadne gdje ce Široki biti naredne sezone i kakva ce borba biti da se sačuva u premijer ligi..
Grad Čeliku može dati 500.000 ko i ranije i to je maksimalno jer grad plaća ratu od 30.000+ svaki mjesec za one stare dugove. Fudo moze obećat i 5 miliona ali svi znamo da od toga nema ništa..Sta se sve obećalo kad su turci dosli a Fudo ih dove..pa na kraju nikad gore..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
nastrojeni21
- Kontakt:
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
mozel ko objasnit koliko na kraju ispada iz lige ko ulazi
nek crknu dusmani, najjaci smo
Sere se po navijacima Sarajeva pa i Zelje kako su male posjete a kao velik grad itd ,doduse kod Sarajeva nazalost i jeste al kad vidim da Zvezda slavi titulu pred 13 milja ljudi onda ti je jasno sve.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Samo je jedno poznato 100%, a to je "Rudar ispao a Čelik ušao."Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑23 maj 2026, 11:46mozel ko objasnit koliko na kraju ispada iz lige ko ulazi
Ostalo se još može promjeniti ali vrlo teško. Tako da Posusje ispada a ulazi neko iz entiteta RS. Ko ispuni licencu.
BRATSTVO GRAČANiCA
rishovski je napisao/la: ↑23 maj 2026, 11:40Vorovus je napisao/la: ↑23 maj 2026, 08:32Zašto bi Široki Brijeg bio u istoj situaciji i kakve veze njihova pozicija ima sa tim u kojoj je ligi Posušje?
Pa vidjet ćeš ako Posušje ispadne gdje ce Široki biti naredne sezone i kakva ce borba biti da se sačuva u premijer ligi..
Grad Čeliku može dati 500.000 ko i ranije i to je maksimalno jer grad plaća ratu od 30.000+ svaki mjesec za one stare dugove. Fudo moze obećat i 5 miliona ali svi znamo da od toga nema ništa..Sta se sve obećalo kad su turci dosli a Fudo ih dove..pa na kraju nikad gore..
Gluposti, Široki koliko god je loš, uvijek će biti barem 4 ekipe lošije u ligi, jedino ako se financijski raspadnu.
O brate rođače, o brate ćutuče
Zašto me raspila, zašto me utuče
O brate obade, o brate udave
Zašto me udavi, zašto me ubode
Zašto me raspila, zašto me utuče
O brate obade, o brate udave
Zašto me udavi, zašto me ubode
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
cak i ako pobjedi slogu u zadnjem koluMarokanci58 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 11:57Samo je jedno poznato 100%, a to je "Rudar ispao a Čelik ušao."Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑23 maj 2026, 11:46mozel ko objasnit koliko na kraju ispada iz lige ko ulazi
Ostalo se još može promjeniti ali vrlo teško. Tako da Posusje ispada a ulazi neko iz entiteta RS. Ko ispuni licencu.
nek crknu dusmani, najjaci smo
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Kod nas je slaba posjeta zbog raznih faktora kod vas vecinski zbog stadiona a kod nas zbog situacije u klubu i pored Celika opet Zeljo i Sarajevo u vrhu posjecenosti, kod njih fakat liga nije zanimljiva nema bog zna ni nekih derbija dosadno za gledat a i sami su sebi unistili fudbal guranjem jednog kluba.
Kad dođu igrači želje na Koševo treba im svima dati po tubu vazelina.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Udbaska oyebina realno favorit, iako su ih ovi amateri pobjedili na Grbavici , sudija im bukvalno pobjedu uzeo, mislim da ce rutinski zavrsiti to u ponedeljak..
Na tribini ocekujem vise Manijaka i da ih obrukaju po ko zna koji put.. pocnite se sami lemati
Na tribini ocekujem vise Manijaka i da ih obrukaju po ko zna koji put.. pocnite se sami lemati
Americke televizije javljaju da je statut usvojen