Premijer liga BiH - aktuelno

DoktorXabaras
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la DoktorXabaras » 23 maj 2026, 00:45

Vorovus je napisao/la:
23 maj 2026, 00:36
Hajdeee je napisao/la:
23 maj 2026, 00:24
Pa i hoce. Samo ih politika i drzi u ligi. Ali nece vjecno. Vjestacko i plasticno izgledaju. Rudar i Posusje su sto puta prirodnija i normalnija prica od njih. Doci ce sve na svoje.
Saglasan sam sa svim napisanim, ali Rudar i Posusje su sami krivi za svoju situaciju.
Niti su nekog sudije gurnule u nizi rang, niti se neko od vodecih sklonio i poklonio bodove nekom davljeniku.
Za bh. uslove prepoštena završnica.

Jbt Rudar ima 0:2 u Vrapcicima protiv emotivno zgazenog Veleza i prime 3 gola za 10 minuta. I na 3:2 imaju igraca vise i umjesto da izjednace oni prime i četvrti.
Danas na 2:2 imaju igraca vise pola sata protiv Zrinjskog koji je dosao na izlet i ne mogu gola dati. Da ne pricamo za utakmkicu sa Zeljom...
Posusje 7 utakmica u nizu bez pobjede, bez ikakve zelje. Dosao im Velez izmedju dvije utakmice kupa sa drugom postavom i uzme bod, danas protiv Sloge nisu stvorili ni polušansu.
Za Posušje se slažem 100%, sami su sebi krivi za ovu situaciju.
Rudar, bilo je tu i tamo sudijskih lakrdija proviv njih alo opet protiv boljih ekipa gdje opet ne bi značilo da će pobjediti a ovo na kraju prvenstva su sami sebe zaj.ebali, plus možda i najvažnije za njih jeste da se ne može početi grati prvenstvo u 15 kolu.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 23 maj 2026, 02:16

Vorovus je napisao/la:
23 maj 2026, 00:18
rishovski je napisao/la:
22 maj 2026, 23:57
Vorovus je napisao/la:
22 maj 2026, 23:30

Otisli su na odmor je se znalo se da Stupcanica ne ulazi, a niko drugi nije aplicirao. Bjezis od sustine, a to je zasto niko drugi nije aplicirao? Travnik, Buducnost, drugoplasirano Bratstvo? A ovamo tvrdis da "iz FBiH uvijek ima neko da uleti".
Zašto bi neko drugi aplicirao kad zna da neće proći? Ne zbog toga sto nema uslove,nego sto u Federaciji sve mora ici na dogovor sa ovim ugroženim Hrvatima.
E bas jeste zbog toga sto nema uslove, prije svega novac za PL.
Eto ulazi Celik ove sezone, ne treba im nikakav dogovor.
Prosle sezone nije imao ko uci, Celik nije bio poslozen i nije htio zuriti, od ostalih niko nije imao uslove.
Porediš Čelik i Stupčanicu... I ocekujes da ih isto tretiraju na licenciranju..Nemoguće i nerealno.

Ovdje je samo bio u pitanju broj hrvatskih klubova.Posušje da je ispalo prosle sezone desilo bi se rasulo u klubu i nema teorije da bi se vratili ove sezone.Dakle da su nabili Posušje prosle godine u federalnu sad bi ti Široki bio u istoj situaciji kao Posušje... A to bi značilo da samo Zrinjski ostaje od hrvatskih klubova. Zato je Stupčanica lagano odyebana,da se sacuvaju barem 3 hrvatska kluba...

Kad bi se gledalo kroz neku lovu i stanje u klubovima,mnogi su trebali prije Čelika u kantonalnu al ih drži politika i čaršija..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 maj 2026, 06:27

Da mi imamo nekog Bosnju koji se pita ko Čovke ili Dodo ili Vico, i da gura samo Želju, a ne prvenstveno torpedo, velež, ili lokalno čelik, mi bi krcatu Grbavicu svaku tekmu imali, i svako proljece igrali u Europi, a o trofejima da i nepričamo.
Mi imamo politicare koji rade sve da nas preko gore nabrojanih klubova ugase. To je ta mala "razlika"

I jos jedan dodatak. Sekretar nogometnog saveza od rata je torpeder. Prvo Merdanovic, pa Bakovic i sada ovo **** Čeremidžic. Predsjednici saveza Pusina i Begic isto torpederi. Jedino u komitetu za normalizaciju oni nisu imali izvrsne funkcije.

🥺

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 23 maj 2026, 07:31

MikiPirs je napisao/la:
23 maj 2026, 00:33
Na kraju najlosja ekipa ce ostati, boze sacuvaj.
Ovo jeste tačno, ali je isto tako činjenica da je, u krugu od ove tri ekipe, u posljednjih 5 (pa i 10) kola, Sloga najviše bodova osvojila.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

ŽIŽOVIĆ MLADEN

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 23 maj 2026, 07:32

Kao i uvijek, svi su krivi osim Želje.svi klubovi protiv Želje, svi žele spriječiti veliki Željo.kritikuju nešto (što je ionako laž), ali istovremeno se nadaju da će se to dogoditi i njihovom klubu. to samo pokazuje da žive u svom svijetu i da nemaju pojma šta se zapravo dešava.

realnost je da se borite za plasman među prvih 5 u ligi sa 10 timova. i to uprkos svim milionima, super igračima, mega talentima, navijačima, članovima itd.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2026, 08:10

Gledam cijene clanstva u ekipama nase lige, pomalo sam sokiran oko nekih ekipa sa cijenama.

I opcenito, to clanstvo kod nas izuzev 2-3 kluba pravo lose ide.

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 23 maj 2026, 08:23

AvantiBL je napisao/la:
23 maj 2026, 07:31
MikiPirs je napisao/la:
23 maj 2026, 00:33
Na kraju najlosja ekipa ce ostati, boze sacuvaj.
Ovo jeste tačno, ali je isto tako činjenica da je, u krugu od ove tri ekipe, u posljednjih 5 (pa i 10) kola, Sloga najviše bodova osvojila.
Kada razmislim sumnjam ja da ce Borac pritiskati tako da kontam da Posusije moze do boda u kod nas, realno po meni su zasluzili da ostanu prije nego Sloga

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 23 maj 2026, 08:26

Ne opraštaj Edine, znali su šta rade!
slika

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 23 maj 2026, 08:32

rishovski je napisao/la:
23 maj 2026, 02:16
Dakle da su nabili Posušje prosle godine u federalnu sad bi ti Široki bio u istoj situaciji kao Posušje... A to bi značilo da samo Zrinjski ostaje od hrvatskih klubova.
Zašto bi Široki Brijeg bio u istoj situaciji i kakve veze njihova pozicija ima sa tim u kojoj je ligi Posušje?
rishovski je napisao/la:
Porediš Čelik i Stupčanicu... I ocekujes da ih isto tretiraju na licenciranju..Nemoguće i nerealno.
Čeliku će politika upumpati bar 2 miliona pred novu sezonu da mogu da sklope tim za PL (Fudo je već obećao pola), a za Stupčanicu niko dinar nije davao. Vidiš da je do uslova i para koje određeni klub ima, a ne do saveza.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 maj 2026, 08:56

slika

U ponedjeljak navečer naš dragi i lijepi drugi dome mi dolazimo tebi
Idemo prema tebi u ponedjeljak navečer s južne strane METROPOLE

GOLEM SI DRUGI DOME

Morgen19
Kontakt:

Post Postao/la Morgen19 » 23 maj 2026, 09:39

GavranBeli je napisao/la:
22 maj 2026, 22:37
Ko pojede doner u zeksu dabogda umro
??? Može pojašnjenje nisam u toku

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 23 maj 2026, 10:05

svrakino1921 je napisao/la:
23 maj 2026, 08:56

slika

U ponedjeljak navečer naš dragi i lijepi drugi dome mi dolazimo tebi
Idemo prema tebi u ponedjeljak navečer s južne strane METROPOLE

GOLEM SI DRUGI DOME
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Odavno mi znamo da je ovo tvoj pravi dom u srcu... :rol: :rol:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 23 maj 2026, 10:07

Turo je napisao/la:
23 maj 2026, 07:32
Kao i uvijek, svi su krivi osim Želje.svi klubovi protiv Želje, svi žele spriječiti veliki Željo.kritikuju nešto (što je ionako laž), ali istovremeno se nadaju da će se to dogoditi i njihovom klubu. to samo pokazuje da žive u svom svijetu i da nemaju pojma šta se zapravo dešava.

realnost je da se borite za plasman među prvih 5 u ligi sa 10 timova. i to uprkos svim milionima, super igračima, mega talentima, navijačima, članovima itd.
I sa NoDijem...

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 23 maj 2026, 10:17

23 maj 2026, 06:27
Da mi imamo nekog Bosnju koji se pita ko Čovke ili Dodo ili Vico, i da gura samo Želju, a ne prvenstveno torpedo, velež, ili lokalno čelik, mi bi krcatu Grbavicu svaku tekmu imali, i svako proljece igrali u Europi, a o trofejima da i nepričamo.
Mi imamo politicare koji rade sve da nas preko gore nabrojanih klubova ugase. To je ta mala "razlika"

I jos jedan dodatak. Sekretar nogometnog saveza od rata je torpeder. Prvo Merdanovic, pa Bakovic i sada ovo **** Čeremidžic. Predsjednici saveza Pusina i Begic isto torpederi. Jedino u komitetu za normalizaciju oni nisu imali izvrsne funkcije.

🥺
Ne da si me razocarao kinoSvra, ne mogu ti opisati... :?

Sad smo torpedo, torpedari...
Kad vas prosle godine izvedosmo u Evropu, onda bi, mile nase komsije, FK Sarajevo ...

I sad smo vam otvarali put da ponovno autobusom repke igrate konferencijsku ligu, eto i Velez dobismo, ali vi sami sebe zakopaste...

A druga stvar, kad si ti u mom postu vidio, Zeljo malim slovima ili Zeljkan ili skretnica...

Moj kinoSvra, druzenje sa NoDijem, dijeljenje iste teme sa navedenim unistava sive celije mozga, przi karakter i totalno brise u momentu kulturu koja se usadjuje od rodjenja... :puke: :puke:

Herson

Post Postao/la Herson » 23 maj 2026, 11:03

Zvornicka je napisao/la:
22 maj 2026, 16:38
Herson je napisao/la:
22 maj 2026, 16:17
Zutti je napisao/la:
22 maj 2026, 15:13
Tek sad vidim snimak Manijaka od jučer. Nije provokacija, fkt mi nije jasno. Koji je vama qurac? Mi smo priča za sebe, unutrašnji problemi nas trenutno ubijaju, al šta je s vama?

Možeš ti editovati slike, smišljati dječije zajebancije, al yebe te malo što se nikad nećeš moći vratiti u prošlost pa izbrisati sve naslove, članke i potvrde ovog što mi danas pričamo, to da je Sarajevo - Velež = Derbi Bosne i Hercegovine, utakmica koja se nekad doživljavala kao najveća jedne jugoslovenske republike. Veća i od sarajevskog derbija koji je bio samo jedan simpatičan gradski derbi u kojem su se sastajali s jedne strane relativno ozbiljnan jugoslovenski klub sa 2 titule iza sebe, 2 finala kupa, klub koji je ugostio United, HSV, najdugovječniji prvoligaš iz BiH, prvi prvak koji je došao iz nje, po vječnoj tabeli najuspješniji klub iz BiH i s druge strane neutralcima simpatičan, potlačen, zapostavljen, klub "radničke klase", manje popularan i manje uspješan.
Ako izuzmeš period pod Osimom kad su se naosvajali nekakvih trofeja, oni su generalno neuspješan i marginalan klub. U Jugi su bili daleko iza Sarajeva po svim mogućim parametrima i kriterijima. Ni danas to nije ništa drugačije, malo ih vadi taj pomenuti period. Za njih je najnormalnija stvar veliki dio prvenstva provesti u opasnoj zoni i boriti se za opstanak. Pitanje je da li se takav klub uopšte može smatrati velikim, pa čak i u našim okvirima.
Koji su ti svi moguci parametri i kriteriji? Jedan trofej vise ste imali, ok. Ali sve ostalo, popularnost u Jugoslaviji medju navijacima drugih klubova, broj navijaca, europski uspjesi, pa u svemu ste debelo iznad Zeljeznicara. Nakon rata se sve to nastavilo, plus trofeji na nasoj strani.
Broj prvoligaških sezona, broj bodova, broj pobjeda, broj trofeja, navijači, broj reprezentativaca u Jugi itd... postoji i vječna lista.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 23 maj 2026, 11:30

Koliko ove ljude ubise kompleksi, cak je malo i zalosno.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 23 maj 2026, 11:40

Vorovus je napisao/la:
23 maj 2026, 08:32
rishovski je napisao/la:
Dakle da su nabili Posušje prosle godine u federalnu sad bi ti Široki bio u istoj situaciji kao Posušje... A to bi značilo da samo Zrinjski ostaje od hrvatskih klubova.
Zašto bi Široki Brijeg bio u istoj situaciji i kakve veze njihova pozicija ima sa tim u kojoj je ligi Posušje?
rishovski je napisao/la:
Čeliku će politika upumpati bar 2 miliona pred novu sezonu da mogu da sklope tim za PL (Fudo je već obećao pola), a za Stupčanicu niko dinar nije davao. Vidiš da je do uslova i para koje određeni klub ima, a ne do saveza.

Pa vidjet ćeš ako Posušje ispadne gdje ce Široki biti naredne sezone i kakva ce borba biti da se sačuva u premijer ligi..

Grad Čeliku može dati 500.000 ko i ranije i to je maksimalno jer grad plaća ratu od 30.000+ svaki mjesec za one stare dugove. Fudo moze obećat i 5 miliona ali svi znamo da od toga nema ništa..Sta se sve obećalo kad su turci dosli a Fudo ih dove..pa na kraju nikad gore..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 23 maj 2026, 11:41

leo1946 je napisao/la:
23 maj 2026, 11:30
Koliko ove ljude ubise kompleksi, cak je malo i zalosno.
Na ove misliš?

Ako nista, imate kontinuitet u brojci, na tome vam treba cestitati, i poslije 5 godina drzite istu brojku.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 23 maj 2026, 11:46

mozel ko objasnit koliko na kraju ispada iz lige ko ulazi
nek crknu dusmani, najjaci smo

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 maj 2026, 11:55

Sere se po navijacima Sarajeva pa i Zelje kako su male posjete a kao velik grad itd ,doduse kod Sarajeva nazalost i jeste al kad vidim da Zvezda slavi titulu pred 13 milja ljudi onda ti je jasno sve.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []