https://hercegovacki.ba/nova-mostarska- ... -navijaca/
Na društvenoj mreži Facebook pojavila se fotografija prekršajnog naloga koji je izdao MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, a koja je u kratkom roku izazvala veliku pozornost javnosti.
Razlog interesovanja nije sam prekršajni nalog, već činjenica da je policijski službenik kao mjesto događaja naveo “Ulicu Veležovih navijača”.
Ništa ne bi bilo neobično da u Mostaru zaista postoji ulica pod tim nazivom. Međutim, riječ je o nazivu koji se u proteklom razdoblju mogao vidjeti isključivo na grafitima i improviziranim natpisima iscrtanim na više lokacija na istočnoj obali grada.
Građani Mostara dobro znaju da su službeni nazivi ulica u gradu označeni plavim tablama, dok su natpisi “Ulica Veležovih navijača” ispisani crvenom bojom i predstavljaju svojevrsne grafite, a ne zvanične oznake.
Upravo zbog toga fotografija prekršajnog naloga izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, gdje se mnogi pitaju da li je policijski službenik želio napraviti šalu ili je zaista smatrao da se radi o službenom nazivu ulice.
Korisnica Facebooka Ornela H objavila je:
“ Veliko hvala PU Mostar na priznanju i zvaničnoj potvrdi da ulica Veležovih Navijača stvarno postoji.
Neki dobiju medalju, neki plaketu… a ja prekršajni nalog
Naravno, ovaj prekršajni nalog sam odmah platila i to punog srca.
PS adresa prekršajnog naloga podvučena
Pitanje za PU Mostar: ”Znaju li Vaši policajci čitati, pošto tabla sa adresom ulice u kojoj je vozilo parkirano, izbija oči”?”
Za sada nema službenog pojašnjenja iz MUP-a HNK, ali je ovaj slučaj već postao jedna od glavnih tema među Mostarcima na društvenim mrežama.