Chelsea FC

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

harry_90
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la harry_90 » 22 maj 2026, 22:07

Realno,bilo je tesko ocekivati da Enco ostane,frajer zeli da se bori za sve moguce naslove,a ne da trpi projekat koji ne zna koji mu je cilj,dovodjenje kojekakve djecurlije i da mu poniste sve dobro na terenu "igraci" tipa Sancez,Tosin,Gusto,Caloba,Delap..

Ostaje tu Kaisedo,dovest ce nekog provjerenog sigurno,tu je i Santos..

Nadam se makar da ce nagovoriti Joao Pedra da ostane,sve se vise spominje i njegov odlazak,mada bi prije prodao Palmera nego njega..

Ne sumnjam da ce Alonso slozito dobru ekipu,samo da se rijesi skarta sa gola i iz odbrane :kafa:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 22 maj 2026, 22:42

wadethegreat je napisao/la:
22 maj 2026, 21:56
Ode Enzo izgleda.
Valjda su dovoljno pametni da ga prodaju u Real a ne City…
Ma nek ide gdje zeli zasluzio je, covjek zeli ono sto je htio i Maresca, da smo doveli zamjenu za Colwilla i golmana umjesto Garnacha sad bi imali i jednog i drugog. Ako ode u City treba onda vidjeti mozemo li dovesti Andersona, pored njega po meni treba gledati u smjeru Njuke, uzeti Bruna G ili Tonalija, a ako ni to onda Whartona. Dosao Barco, bas da vidimo gdje ce ga staviti, nadam se da necemo igrati sa 3.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 maj 2026, 11:23

harry_90 je napisao/la:
22 maj 2026, 22:07
Realno,bilo je tesko ocekivati da Enco ostane,frajer zeli da se bori za sve moguce naslove,a ne da trpi projekat koji ne zna koji mu je cilj,dovodjenje kojekakve djecurlije i da mu poniste sve dobro na terenu "igraci" tipa Sancez,Tosin,Gusto,Caloba,Delap..
Ridikules.Pricas ko da on nije dio ekipe.Za trenutno stanje je i on odgovoran obzirom da je itekako imao katastrofalnih utakmica u prosloj sezoni.

Evo u ovoj Roseniorovoj seriji poraza koja je na kraju kostala i plasmanu u LP je bio kurchevacha ,koja je vjerovatno aktivno radila na tome da menadzer ode,a situacija je rezultirala tim da klub ostane bez LP fudbala.A sad bi on kao da igra u ekipi koja igra LP.U sred sezone koketira s drugim klubovima itd itd.Za takvim ne treba suzu prolit kad odu ,jer nema obzira da sacekaj kraj sezone prije nego krene mastat o drugim klubovima.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 23 maj 2026, 12:54

Pa trpi nas godinama. Nije jedini u klubu kojem je prekipilo.
Umjesto da ove godine ucinis iskorak ti uradis 4 Nazad.
Samo da je doveden kvalitetan stoper ko zna sta bi bilo Ali ne dovedeni su Garnacho I Gittens za sto milki…
Od cijele Evrope I svijeta Gdje tresnjice skautiraju I dovedu jednog Rayana nasi dovedu Garnacha I Gittensa…
Covjek je prvak svijeta jako ambiciozan igrac.
Pored toga novi ugovor mu ponudjen vjerovatno opet sica…
Nije slucajnost da nam se najbolji igraci povezuju sa drugim klubovima.
Ne Moze to do njih biti.
A da su izborili LP sa Roseniorom ne bi gledao Alonsa dragi Darkeru.
Poceo bi sezonu sa Liamom I dobio Gary o Neilla na polovini sezone.
Taj lik je morao biti otjeran…

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 maj 2026, 16:37

Neko isto tako moze da izlozi slucaj da ni on nije opravdao ove pare za koje je uzet.Tako da ako ce i naredne sezone koketirat s drugim klubovima,bolje da odmah ide.

I njemu druze moj nije problem ni sto ne igra LP ,ni sto se ne bori trofeje.Njegov je problem sto mu se ne daju vece pare.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 23 maj 2026, 19:06

darker10 je napisao/la:
23 maj 2026, 16:37
Neko isto tako moze da izlozi slucaj da ni on nije opravdao ove pare za koje je uzet.Tako da ako ce i naredne sezone koketirat s drugim klubovima,bolje da odmah ide.

I njemu druze moj nije problem ni sto ne igra LP ,ni sto se ne bori trofeje.Njegov je problem sto mu se ne daju vece pare.
Pa zasluzuje vece pare od ovoga sto ima.
Na to sve svima ce im biti srezane plate za 30 posto jer nisu usli u LP.
A najveci krivac za to je uprava.
Nisu doveli adekvatna pojacanja doveli Roseniora u pola sezone i udaras po igracima.
Hajde da je ostao Maresca pa nismo izborili LP rezi im.
Ovako brate sve su oni krivi i za to sto hoce vecina igraca da ide i za to sto nismo usli u LP.
On nije smio imati komentare za Real i te neke stvari ali ovo nije ni blizu Kurto situacije recimo.
Meni je sasvim opravdano da igraci koji ulaze u prime su se razocarali u klub jer godinama nista ne postizemo nego idemo jedan korak naprijed 4 nazad.
A to za pare pa zavisi prvo nije on dao te pare a drugo ne traze ga Real i City bezveze.
Danas je jako tesko naci igraca koji iz sredine terena moze dati 20 plus GA a da to nije neka farmer liga gdje se kuca statistika.
Jos igra u ekipi koja je rinaka realno vecinu vremena dok je tu...
Jedan od najkonstantnijih uvijek sto posto daje sto je vise nego sto se moze reci za vecinu igraca.
Covjek je hladno mogao na odmor otici i traziti transfer ali odraduje kvalitetno kraj sezone.
Barco ne moze nadomijestiti njegov ucinak jer je druaciji igrac a ni pojacanje koja se spominju tipa Wharton, Scott itd...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 maj 2026, 21:27

Ja samo kazem da njemu nije problem sto ne igra za trofeje i sto ne igra u LP.On ce otic ,jer mu se nece dat plata od 300k heftano.

I sta zasluzuje hljeba ti vise od 180k funti heftano.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 23 maj 2026, 21:47

darker10 je napisao/la:
23 maj 2026, 21:27
Ja samo kazem da njemu nije problem sto ne igra za trofeje i sto ne igra u LP.On ce otic ,jer mu se nece dat plata od 300k heftano.

Pa druze ko je kriv za to, mozes ti pricati jer ti ne zavisi hoces li imati od tog ugovora sad sto imas odnosno nista i 300k sedmicno o romantici i ljubavi prema klubu, ali vecina njih zavrsi u protivnickim klubovima od onih za koje navijaju ili ih zaboli briga, mada je Enzo pokazao da voli klub. Jel kriv Enzo ili onaj ko daje plate, da nemamo retardiranu politiku o platama sad bi imali Osimhena i mnoge super igrace, borili bi se za vrh, ovako kad kazes Mbappeu ili Yamalu hajd u Chelsea dodji za 150k samo se nasmiju, pa niko od zvijezda nece doci. Ovi kreteni su htjeli da se kockaju i da dovedu mlade igrace koji nemaju apetit za velikom platom, nedokazane igrace, postepeno im povecavaju platu za kikiriki, to ne funkcionise al ljudi ne zele da ruse sistem plata i djaba. Mi smo sa ovim vlasnicima u **** do grla.

@Wade
Wharton nije taj tip igraca ali dovedes lijevo krilo koje je scorer koji ce zamijeniti invalida Garnacha i nadoknadis Enzove golove, ne moramo imati 20 GA od tog igraca koji ce doci da zamijeni Enza. Uostalom mi treba da vratimo Palmera na 10 a Estevaa desno, lijevo Rogers ili Yildiz. Ja imam problem sa politikom transfera, nema sanse dovesti nikad dokazanog igraca za kikiriki platu. Enzo je opravdao svaki euro ulozen, samo je sada problem sto si ti njega tada platio 120 mil kao nedokazanog i nezrelog igraca, nije ni blizu ovoga sto je danas, gotov proizvod, a sad ga mozes prodati u vrh glave za isto toliko nes nista zaraditi a razlika kad smo ga kupovali i sad nebo i zemlja.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 23 maj 2026, 22:29

darker10 je napisao/la:

Pa James je na 250k bio dok mu Nisu sad smanjili a nije mogao sastaviti 3 tekme godinama.
Svi znamo ko je James Ali ovo je cinjenica.
Wesley Fofana ti je na 200k…
Ja da vidim Fofanu na 200k a Real I city ti nude 300…
Ni Cucurella ni Enzo a ni Pedro Nisu djeca kluba Tako da ne Moze se od njih ocekivati ponasanje tipa James da pristane na manje ili Chalobah koji je sretan da sjedi na klupi…
Jos im rezes fin dio plate iako si ti usrao cijelu sezonu svojim potezima.
Pogledaj Brate sve najjace ekipe u Evropi ni jedna nema strukturu plata kao mi.
Ne Moze se tako jednostavno.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 23 maj 2026, 22:42

wadethegreat je napisao/la:
23 maj 2026, 22:29
darker10 je napisao/la:

Pa James je na 250k bio dok mu Nisu sad smanjili a nije mogao sastaviti 3 tekme godinama.
Svi znamo ko je James Ali ovo je cinjenica.
Wesley Fofana ti je na 200k…
Ja da vidim Fofanu na 200k a Real I city ti nude 300…
Ni Cucurella ni Enzo a ni Pedro Nisu djeca kluba Tako da ne Moze se od njih ocekivati ponasanje tipa James da pristane na manje ili Chalobah koji je sretan da sjedi na klupi…
Jos im rezes fin dio plate iako si ti usrao cijelu sezonu svojim potezima.
Pogledaj Brate sve najjace ekipe u Evropi ni jedna nema strukturu plata kao mi.
Ne Moze se tako jednostavno.
Za sve se slazem samo mi nije jasno sto si naveo primjer Chalobaha, on nam je bio prvi stoper ove sezone i vidi se to po rezultatima. Necu reci da nije za klupe ranga naseg kluba al je nivo Palaca kojem je cilj da izbori opstanak.

Za tri ili cetiri sezone kad izgradis Estevaa i stasa nivo hajmo rec blizu Neymara i on ce ti traziti 300k i sta za ocekivati, izgubit cemo i njega. Uslov je da se promijeni politika glupih vlasnika i struktura plata.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 maj 2026, 22:44

Ja ne znam zasto vi mislite da neko mora i moze da im daje po 300k.Mozda ljudi nece ili ne mogu .Samim tim i ako je to tako ,moras se naviknut na novu realnost.Oni nisu davali 300k,al su davali ugovore na 8-9 godina sto znaci da tipa Enzo Fernandez 9 narednih godina ima zagarantovano te pare.

Njemu ako Enzo ode na 300k ,odose i Palmer i Caicedo itd.To su dodatni milioni godisnje ,nije u pitanju par hiljada.

sportskimarketing
Kontakt:

Post Postao/la sportskimarketing » 23 maj 2026, 22:45

i na ovo što je rekao wade, ne zaboravite da ti isti amateri č e t i r i je.bene godine nisu sposobni naći sponzora za dres. alonso im je zadnja sansa

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 maj 2026, 22:57

Chelsea ima peti wage bill u ligi ,a zavrsit ce osmi .

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 23 maj 2026, 23:23

darker10 je napisao/la:
23 maj 2026, 22:57
Pa kad imamo pedeset igraca na platnom spisku, najbolji igraci su uvijek bili najplaceniji, ako zelis imati najbolju ekipu na svijetu gledaj na kvalitet i daj da 15 igraca ima dobru platu i da se bore za trofeje, a ne da imamo 43 prosjeka od nasih 50 igraca. Nemojte mi pricati da je Kellyman koji je doveden za 20 plus m bolji od Ria, nemojte mi pricati da je Delap bolji od i Mheueke, nemojte mi pricati da je Bady bolji od Colwilla, da je Disasi bolji od Chalobaha, mi umjesto da iskoristimo sto imamo najbolju akademiju prodajemo akademce, a dovodime polutalente po svijetu.

Dakle pametnije ti je da imas 15 igraca od 150 do 300 wage range i 10 akademaca nego 50 plus igraca razbacanih po svijetu od 50 do 150k. Svi koji podrzavaju ovo drugo ne shvataju da postajemo Brighton jer je jedini plus toga sto ti se nece desiti Sterling koji je bio provjeren igrac pa je propao, ali si ga doveo poslije njegovog prajma, ali isto tako nikad neces imati igraca kvaliteta Hazarda, a i ako dostignu taj nivo cim vide da su dostigli i blizu taj nivo desit ce ti se Hazard. Enzo ako ode u City mi cemo im dati novog Lamparda, igraca koji ce ti uvijek imati 10 plus golova, pod Marescom koji mu je otkrio tu poziciju i dao box to box.

Uglavnom ne shvataju da postajemo razvojni klub tipa Dortmund, kojem je cilj plasman u LS i prodaja po sto vecoj cijeni najboljih igraca.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 23 maj 2026, 23:28

Znaci postoji opcija da ga mozda preprodamo iako mislim da odgovara Alonsu, vidjet cemo sutra hocemo li igrati Evropu i koje takmicenje ili necemo. Ako ne budemo igrali ne vidim kako Barco moze odigrati u sezoni 30 tekmi i to sa klupe sto mu je za njegov razvoj i godine smrt. On ne moze biti starter ozbiljne ekipe.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 23 maj 2026, 23:36

darker10 je napisao/la:
23 maj 2026, 22:57
Zato sto imamo 78 igraca kojih ne Mozemo da se rijesimo to je drugi problem…
Uporedi individualno plate nasih igraca I igraca najjacih klubova.
Arsenal, City, Liverpool nema ekipe Koja ima nasu strukturu plata.
Fulio si Guehija, Kvaru itd da ne idem dalje sve zbog plata.
Ne Moze Brate incentive based sistem a ti povlacis sve pogresne poteze.
Da su radili svoj posao Enzo bi na 220 pristao.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 23 maj 2026, 23:53

Hocete li se isto zaliti na Achemponga kad negdje postane zvijer kako nije htio produziti ugovor dok ti igraju Malo Gusto, Fofana i Chalobah ispred njega, momak nezz imal 10 tekmi u sezoni.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 24 maj 2026, 09:34

Hoće li ovaj Mbappe igrati za kikiriki ili će imati veću platu? :mrgreen:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 24 maj 2026, 09:44

jose je napisao/la:
24 maj 2026, 09:34
Hoće li ovaj Mbappe igrati za kikiriki ili će imati veću platu? :mrgreen:
Ma nema ništa od Mbappea. To su šuplje zato što je Alonso dosao a tamo nemir. Nije ova uprava sposobna za tako nešto.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 24 maj 2026, 15:40

Ma ja se malo za*ebavam. Ima i onaj mgreen smajli.
Pa nije lud s konja na magarca.
A nije ovo 2005. godina, nema Chelsea para za njegovo dovođenje, sve i da hoće da dođe i da Mourinho hoće da ga pusti.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []