Panini album sličica za SP 2026

We are 26
DamirT
Kontakt:

Re: Panini album sličica za SP 2026

Post Postao/la DamirT » 23 maj 2026, 20:51

Najgore sto su ovaj cirkus sa slicicama izazvali ljudi koji nisu ni pratili reprezentaciju do ovih meceva baraza.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 23 maj 2026, 20:55

Madal je napisao/la:
23 maj 2026, 19:31
Ali ja se ne sjecam 2014 da je bilo ovakvo ludilo a imo sam osjecaj da nas bas dosta svih generacija skuplja. Ali ne sjecam se da sam ganjao pola grada da provjerim da li ima slicica, da puknu za sat vremena sve i sl. Jel jos neko tad skupljao da podijeli sjecanja? :D
Ja i tad bio "star" za skupljanje, pa se izvlacio na dijete :D ali nije bio ovolika pomama. Kupovalo je dosta raje, jer je bilo prvo SP s nama u albumu, pa i cijena je bila pristupacna. Moglo se svugdje kupiti, i ja licno nisam znao nikog da je kupovao "na paket", nit je bilo ogranicenja po trafikama koliko kesica mozes kupiti. I skupljalo se i mjenjalo se i dosta raje je i popunilo albume.

Ovo danas je neka druga dimenzija, ovo ne skupljaju da imaju uspomenu, vec da sto vise sebi nagrnu i valjda kasnije prodaju, sta li...kao da je to smisao skupljanja slicica i popunjavanja albuma. Da se razumijemo i tada je bilo hulja i propalica koji su samo gledali kako da te zavrnu i sebi pribave neki sitni car (makar da ti uzmu 2+ slicice za neku "vrijednu" a ustvari obicnu slicicu), ali nije ih bilo u ovolikom broju.

Jbt, ko bi rekao da cu za 2014. reci "dobra stara vremena" :D

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2026, 21:27

DamirT je napisao/la:
23 maj 2026, 20:51
Najgore sto su ovaj cirkus sa slicicama izazvali ljudi koji nisu ni pratili reprezentaciju do ovih meceva baraza.
Ma dvije su ovdje stvari, promjena dobavljača i kompleksasi sa drustvenih mreza koji kupuju boxovima pakete.
Imamo i hulja koje si naveo a koji preprodaju preko olxa, prodavaca kod kojih ti treba stela i koji ispod stola ostavljaju boxove svojim kontaktima.
Danas da se zarati pokrali bi svu hranu i humanitarnu, danas velika vecina je jako sebicna i bezobrazna.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 23 maj 2026, 21:35

Marokanci58 je napisao/la:
23 maj 2026, 15:46
Halix131 je napisao/la:
23 maj 2026, 15:31
Raja imal igdje sad Album kupiti u Sarajevu?
Bolje da kupis vojničke čizme, vodonepropusnu jaknu i vreću za spavanje trebat će ti u idućih 5 godina.
Ma ne kontam te da me... :urnebes:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 maj 2026, 21:39

phillies je napisao/la:
23 maj 2026, 20:55
Madal je napisao/la:
Ali ja se ne sjecam 2014 da je bilo ovakvo ludilo a imo sam osjecaj da nas bas dosta svih generacija skuplja. Ali ne sjecam se da sam ganjao pola grada da provjerim da li ima slicica, da puknu za sat vremena sve i sl. Jel jos neko tad skupljao da podijeli sjecanja? :D
Ja i tad bio "star" za skupljanje, pa se izvlacio na dijete :D ali nije bio ovolika pomama. Kupovalo je dosta raje, jer je bilo prvo SP s nama u albumu, pa i cijena je bila pristupacna. Moglo se svugdje kupiti, i ja licno nisam znao nikog da je kupovao "na paket", nit je bilo ogranicenja po trafikama koliko kesica mozes kupiti. I skupljalo se i mjenjalo se i dosta raje je i popunilo albume.

Ovo danas je neka druga dimenzija, ovo ne skupljaju da imaju uspomenu, vec da sto vise sebi nagrnu i valjda kasnije prodaju, sta li...kao da je to smisao skupljanja slicica i popunjavanja albuma. Da se razumijemo i tada je bilo hulja i propalica koji su samo gledali kako da te zavrnu i sebi pribave neki sitni car (makar da ti uzmu 2+ slicice za neku "vrijednu" a ustvari obicnu slicicu), ali nije ih bilo u ovolikom broju.

Ma da sve nesto vrtim film jebote bruku nas je skupljalo tad ali nije bilo ciganluka. I bile ove masovne spontane razmjene, sjecam se vikendom u parku u Tuzli nije vise bilo ni najave samo nas dodje 30+ i mijenjamo duplikate. Ali kao sto pisete nisu se masovno kupovali citavi paketi i cijeli inventar trafike. Sjecam se da smo uvijek za takve govorili da su debili i retardi koji ne kontaju poentu slicica (doduse ne nuzno za Brazil 2014 vec i prije) ali nikad nisu dominirali drustvom takvi.
Ovo sad… ciganluk teski.
Ja bas trazim uzrok ovom ciganluku i mislim da je primarno drustvene mreze. Jer i kurto i murto sad otvara slicice preko reelsa ili objavljuje storye paketica. 2014 smo radili samo oni najzagrizeniji i najbolesniji.
Drago mi je da nisam zaboravan u sjecanju i da ste mi potvrdili da je prije samo 12 godina sve bilo normalno.

Sto se tice preprodavaca ja iskreno ne znam ni koliko uspiju zaraditi na svemu ovome. Mislim dobijes ti neke pare ali se i izjebes za taj posao tako da ne vjerujem da vecina njih obrce nesto ozbiljno. Da isto to vrijeme utrose u nesto drugo vise bi zaradili.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 23 maj 2026, 21:56

Mislim da ovdje uopšte nije do nas. Ovdje je do distributera. Da svaka rupa ima kesice, ne bi uopšte bilo problema.
Istina, veća je navala, jer smo otišli, ali imali su apsolutno dovoljno vremenu da ovo organizuju.
Uostalom, ako na nekom tržištu ne ide prodaja tako dobro, prebaci tamo gdje se traži sliba više.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 maj 2026, 22:02

bhsport je napisao/la:
23 maj 2026, 21:27
DamirT je napisao/la:
23 maj 2026, 20:51
Ma dvije su ovdje stvari, promjena dobavljača i kompleksasi sa drustvenih mreza koji kupuju boxovima pakete.
Imamo i hulja koje si naveo a koji preprodaju preko olxa, prodavaca kod kojih ti treba stela i koji ispod stola ostavljaju boxove svojim kontaktima.
Danas da se zarati pokrali bi svu hranu i humanitarnu, danas velika vecina je jako sebicna i bezobrazna.
Nisam bio ziv dok je rat trajao, ali sam misljenja da je tada bilo lakse naci brasna i secera, nego danas ove slicice. Strasno sta ljudi sve rade...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 23 maj 2026, 22:43

Pa eto ja danas na kasi hajd da priupitam znam da su male sanse, hocel vam i kad dolaziti slicice, kaze evo bas jutros dosle i otisle u pola sata. Pa slobodno reci ja uzela sebi i nazvala svoje ljude da dodju kupit, kako neko moze upratit kad vam stizu slicice i da se u 15 minuta rasproda. Doslo do toga da razmisljam da kupim od kakvog pacijenta s OLX-a koji prodaje za 150/200 maraka. Nidje veze, sto ovaj iznad kaze najgore sto je to danas trend pa i kurta i murta otvara paketice i snima reels na instagramu, a ne zna 3 kluba nabrojati. Znam ja nas, j e b o ti nas.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 23 maj 2026, 23:39

U BiH žive i Hrvati. I oni skupljaju slicice....

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 23 maj 2026, 23:47

StevieG8 je napisao/la:
23 maj 2026, 19:17
tuzlanskinacin je napisao/la:
23 maj 2026, 18:17
Ja na trafici maloprije i brat ispred mene pito ocel bit slicica prije Bajrama :urnebes: :urnebes:
Sav bajramluk djeca ce na slicice skrsit
Sto je najgore ovo je bio brat od 30ak godina, al i on je necije djete :D
#CarsijaOdjebi

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 23 maj 2026, 23:48

Mukebir je napisao/la:
23 maj 2026, 23:39
Ej, zive i Srbi, i upravo sam saznao da u BL i nije tolika potraznja, kao ni u ostalim opstinama u drugom entitetu, mozda da se proba tamo kupiti ako imate nekoga?
CPOJ

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 23 maj 2026, 23:54

Madal je napisao/la:
Ja tad bio djetw imao 13 14 godina, i nije bilo ni blizu ovoga. Moglo se naci uzivalo se igralo se i nije bilo ovog papanluka.
#CarsijaOdjebi

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 24 maj 2026, 00:01

qaa18 je napisao/la:
23 maj 2026, 23:48
Mukebir je napisao/la:
Ej, zive i Srbi, i upravo sam saznao da u BL i nije tolika potraznja, kao ni u ostalim opstinama u drugom entitetu, mozda da se proba tamo kupiti ako imate nekoga?
I tamo je u vecini mjesta rasprodano, uzima se i tu dosta jeste manje u fbih al takodje dosta zavrsi i u fbih na kraju. Al et ne pukne sve u danu, moze potrajati bar dana...
#CarsijaOdjebi

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 24 maj 2026, 00:16

Paninomanija odavno trese :bih:
U petak navecer u jednom od marketa dobijemo informaciju da su slicice dosle al nisu u sistemu i bit ce u subotu tj.danas u prodaji...
Ujutro oko 09h zanimljivo sliba nema...
Logicno da su oni koji rade, pokupovali izmedju sebe...
Druga stvar isto, radni kolega mi govori za jednog lika koji ima autoskolu da je kupio sebi pakete sliba...
Mogu shvatit kupio si boks al da kupujes pakete, i jos nisam vidio da prodaje sto je opet apsurd al bas me zanima sta ce na kraju sa toliko sliba...
Nek ja imam, u stilu nek u komsije crkne krava

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 maj 2026, 00:20

Anoniman je napisao/la:
24 maj 2026, 00:16
Paninomanija odavno trese :bih:
U petak navecer u jednom od marketa dobijemo informaciju da su slicice dosle al nisu u sistemu i bit ce u subotu tj.danas u prodaji...
Ujutro oko 09h zanimljivo sliba nema...
Logicno da su oni koji rade, pokupovali izmedju sebe...
Druga stvar isto, radni kolega mi govori za jednog lika koji ima autoskolu da je kupio sebi pakete sliba...
Mogu shvatit kupio si boks al da kupujes pakete, i jos nisam vidio da prodaje...
Pa slicna stvar se i meni neki dan desila u DM-u. Vidio imaju slicice i otisao da vidim imaju li. Taj dan kazu kao stigle ali nisu u sistem ubacili, pa ce sutra biti u prodaji.

Dodjem sutradan, zena "ne zna" da su trebale doci. Kaze odoh vidjeti sa kolegicom. Vraca se, govori stigle su ali ne mozemo jos doci do njih od drugih stvari. A na onoj njihovoj aplikaciji uredno pisalo da je dostupno 100 paketica...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 24 maj 2026, 00:52

Kontam, 2014, ne znam jesam li max 5-10 maraka potrosio "odjednom" na slicice, nit se kupovalo svaki dan. Sad uhvatim sebe u razmisljanju da li da /pazi sad/ "ulozim" 125 KM i kupim box ako se mogne kupiti. Ludilo mozga.

Mada, sad su bas povecali broj slicica u albumu i treba minimalno 3 boxa da se popuni jedan album i da ostane malo duplih. A tesko je bas sve izmjenjati i da ne ostane ostataka. Uz to raja je nabila sebi neki vremenski pritisak, kao da se mora do pocetka prvenstva polijepiti album...polako.

btw. koga interesuje, DMove prodavnice gdje ima min 50 kesica: Karakaj, Banjaluka, Livno /100 komada/, Capljina, Mostar, Gracanica (cini mi se malo van grada)..eto ako neko ima blizu nek obidje sutra ove po RS-u :D

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 24 maj 2026, 01:37

Ne znam jesu li gori ovi sto uzimaju po 3 boxa odjednom ili prodavnice koje uzmu max 100 paketica da prodaju. Logicno da ce prodati kroz 15 minuta, dodje 20 ljudi uzme po 5 kesica i gotovo.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 24 maj 2026, 01:38

qaa18 je napisao/la:
23 maj 2026, 23:48
Mukebir je napisao/la:
Cudi me da kod njih nije tolika potraznja :rol: :beba:

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 24 maj 2026, 01:41

TonySosa je napisao/la:
24 maj 2026, 01:37
Ne znam jesu li gori ovi sto uzimaju po 3 boxa odjednom ili prodavnice koje uzmu max 100 paketica da prodaju. Logicno da ce prodati kroz 15 minuta, dodje 20 ljudi uzme po 5 kesica i gotovo.
Da to bar dodje 20 razlicitih ljudi i kupi, vec je gospodja sa trafike javila svojim i to je to. Nema j e b e n o sanse da se rasproda drugacije za 15 minuta, da je ne znam kolika potraznja. A i ljudi uzimaju boxove i to po 2-3 komada, ne znam sta reci na to al eto ima se moze se, pa jel.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 24 maj 2026, 01:42

phillies je napisao/la:
23 maj 2026, 20:55
Madal je napisao/la:

Nije bila pomama jer se danas puno bolje zivi u Bosni nego 2014. Roditelji daju djetetu u osnovnoj skoli 50 maraka da sebi kupi 20 paketica odjednom, a tad ko je isao u skolu bilo je il ces jesti uzinu il ces sebi kupiti slicice. Tad niko nije uzimao boxeve, iako su bili dva ipo puta jeftiniji...
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []