Pejcinovic bi lagano mogao skupiti 25 nastupa za NjemackuGoalgetter je napisao/la: ↑26 maj 2026, 10:48Ja isto ne vjerujem da bi se Pejcinovic mogao zadrzati duzi period na spisku Njemacke zbog konkurencije, ali nije nemoguce da dobije poziv i odigra nesto malo ako mu se okolnosti poklope. A to ako se desi, svakako je izgubljen za nas.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
Catalunya1
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Naravno da nece.Catalunya1 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:15znam samo da nece da igra za BiHZglavkar je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:11Mislim da previše trivijaliziraš to što se preziva Bilbija, to je prezime koje se skoro uvijek pojavljuje među Srbima iz Krajine. Šanse da nema nekog po očevoj liniji iz tog kraja su baš male. A to što je rekao da se osjeća kao Srbin i Crnogorac, pa mislim, svi bh. Srbi se osjećaju kao Srbi, zato i jesu Srbi, jel. Možda mu je mati Crnogorka a otac bh. Srbin.Catalunya1 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 11:19
pa eto sam procitaj na m0
zzartsport. oni su jako pouzdan izvor. on samo bosnom bukvalno veze nema a stalno
se ga spominje
Hrvatski igraci haj i nekako,sa njima mozes pregovarati da zaigraju za BIH.
Ali srpski igraci apsolutno nece ni da cuju za BIH.
Nas odbili vukovic koji je prosjecno balkansko krilo i kovacevic koji je vise htio biti peti golman u srbiji nego prvi kod nas.
I onda kmeče kako nema Srba u reprezentaciji, a masa je primjera kako su nas odbijali, evo Kondic zadnji. I ti njima kad ponudis argument, oni te ne dozivljavaju. Ja se po tviteru pokusavao s hajvanima raspravljati- nema šanse. Jednostavno ih ne zanimaju činjenice, on truni ono svoje do kraja i dzaba sve.DonRamiz je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:29Naravno da nece.Catalunya1 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:15znam samo da nece da igra za BiHZglavkar je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:11
Mislim da previše trivijaliziraš to što se preziva Bilbija, to je prezime koje se skoro uvijek pojavljuje među Srbima iz Krajine. Šanse da nema nekog po očevoj liniji iz tog kraja su baš male. A to što je rekao da se osjeća kao Srbin i Crnogorac, pa mislim, svi bh. Srbi se osjećaju kao Srbi, zato i jesu Srbi, jel. Možda mu je mati Crnogorka a otac bh. Srbin.
Hrvatski igraci haj i nekako,sa njima mozes pregovarati da zaigraju za BIH.
Ali srpski igraci apsolutno nece ni da cuju za BIH.
Nas odbili vukovic koji je prosjecno balkansko krilo i kovacevic koji je vise htio biti peti golman u srbiji nego prvi kod nas.
Istina. Sve što smo pročitali oko Pejčinovića i Bilbije na posljednjim stranama, bazira se na nekoj paušalnoj, ličnoj procjeni. Niko nije dao nijedan konkretan dokaz da npr Bilbija hoće, ili neće, da nastupa za BiH. A kad čitaš kako pišu, rekao bi da su jutros razgovarali sa igračem lično.Sheyi je napisao/la: ↑26 maj 2026, 12:49De ne cackajte bezveze oko Pejcinovica, vidis da svi portali citaju forum i jedva docekaju neki poluizvor da plasiraju vijest i to se onda rasiri svijetom i na trenutak zakomplikuje situaciju. Nismo nekada svjesni sta je sve s foruma poteklo. Sto vise naznaka ima da nece za nas zaigrati i sto manje informacija kruzi ja sam sigurniji da ce neki igrac zaigrati za nas, otkako je Spaha na celu i Belmin kao spona. Nema igraca za kojeg se ne bore, cak sam se uvjerio svojim ocima na jednom primjeru sta Belmin znaci u ovom svemu zbog jednog malca iz mog okruzenja. Ne postoji zapostavljen nijedan potencijalni igrac nase repke, cak i ovi od 15. godina, od kojih se ocekuje puno, su vec u šemi.
-
Catalunya1
- Kontakt:
da covjek ko se izjasnjava ko srbin crnogorac ce sigurno igrati za BH a ne za srbiju ili ti crnu goru za koje realno po kvalitetu moze igrati jer su jako tanki na krilima, a upitno da li uopste ima korijene iz BiHLeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:59Istina. Sve što smo pročitali oko Pejčinovića i Bilbije na posljednjim stranama, bazira se na nekoj paušalnoj, ličnoj procjeni. Niko nije dao nijedan konkretan dokaz da npr Bilbija hoće, ili neće, da nastupa za BiH. A kad čitaš kako pišu, rekao bi da su jutros razgovarali sa igračem lično.Sheyi je napisao/la: ↑26 maj 2026, 12:49De ne cackajte bezveze oko Pejcinovica, vidis da svi portali citaju forum i jedva docekaju neki poluizvor da plasiraju vijest i to se onda rasiri svijetom i na trenutak zakomplikuje situaciju. Nismo nekada svjesni sta je sve s foruma poteklo. Sto vise naznaka ima da nece za nas zaigrati i sto manje informacija kruzi ja sam sigurniji da ce neki igrac zaigrati za nas, otkako je Spaha na celu i Belmin kao spona. Nema igraca za kojeg se ne bore, cak sam se uvjerio svojim ocima na jednom primjeru sta Belmin znaci u ovom svemu zbog jednog malca iz mog okruzenja. Ne postoji zapostavljen nijedan potencijalni igrac nase repke, cak i ovi od 15. godina, od kojih se ocekuje puno, su vec u šemi.
-
Catalunya1
- Kontakt:
sanse su 10x vece da Dzenan igra za nas nego ovaj Vlah bilbija
Upravo o tome govorim. Paušalno i površno razmišljanje, bez ikakvih relevantnih argumenata, a iznosiš ga kao da je nepobitna činjenica.Catalunya1 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:03da covjek ko se izjasnjava ko srbin crnogorac ce sigurno igrati za BH a ne za srbiju ili ti crnu goru za koje realno po kvalitetu moze igrati jer su jako tanki na krilima, a upitno da li uopste ima korijene iz BiHLeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:59Istina. Sve što smo pročitali oko Pejčinovića i Bilbije na posljednjim stranama, bazira se na nekoj paušalnoj, ličnoj procjeni. Niko nije dao nijedan konkretan dokaz da npr Bilbija hoće, ili neće, da nastupa za BiH. A kad čitaš kako pišu, rekao bi da su jutros razgovarali sa igračem lično.Sheyi je napisao/la: ↑26 maj 2026, 12:49De ne cackajte bezveze oko Pejcinovica, vidis da svi portali citaju forum i jedva docekaju neki poluizvor da plasiraju vijest i to se onda rasiri svijetom i na trenutak zakomplikuje situaciju. Nismo nekada svjesni sta je sve s foruma poteklo. Sto vise naznaka ima da nece za nas zaigrati i sto manje informacija kruzi ja sam sigurniji da ce neki igrac zaigrati za nas, otkako je Spaha na celu i Belmin kao spona. Nema igraca za kojeg se ne bore, cak sam se uvjerio svojim ocima na jednom primjeru sta Belmin znaci u ovom svemu zbog jednog malca iz mog okruzenja. Ne postoji zapostavljen nijedan potencijalni igrac nase repke, cak i ovi od 15. godina, od kojih se ocekuje puno, su vec u šemi.
-
Catalunya1
- Kontakt:
okej lijoBaLeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:07Upravo o tome govorim. Paušalno i površno razmišljanje, bez ikakvih relevantnih argumenata, a iznosiš ga kao da je nepobitna činjenica.Catalunya1 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:03da covjek ko se izjasnjava ko srbin crnogorac ce sigurno igrati za BH a ne za srbiju ili ti crnu goru za koje realno po kvalitetu moze igrati jer su jako tanki na krilima, a upitno da li uopste ima korijene iz BiHLeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:59
Istina. Sve što smo pročitali oko Pejčinovića i Bilbije na posljednjim stranama, bazira se na nekoj paušalnoj, ličnoj procjeni. Niko nije dao nijedan konkretan dokaz da npr Bilbija hoće, ili neće, da nastupa za BiH. A kad čitaš kako pišu, rekao bi da su jutros razgovarali sa igračem lično.
Forum nas je kostao odlaska mirsinog malogSheyi je napisao/la: ↑26 maj 2026, 12:49De ne cackajte bezveze oko Pejcinovica, vidis da svi portali citaju forum i jedva docekaju neki poluizvor da plasiraju vijest i to se onda rasiri svijetom i na trenutak zakomplikuje situaciju. Nismo nekada svjesni sta je sve s foruma poteklo. Sto vise naznaka ima da nece za nas zaigrati i sto manje informacija kruzi ja sam sigurniji da ce neki igrac zaigrati za nas, otkako je Spaha na celu i Belmin kao spona. Nema igraca za kojeg se ne bore, cak sam se uvjerio svojim ocima na jednom primjeru sta Belmin znaci u ovom svemu zbog jednog malca iz mog okruzenja. Ne postoji zapostavljen nijedan potencijalni igrac nase repke, cak i ovi od 15. godina, od kojih se ocekuje puno, su vec u šemi.
Ramos nas
naprijed rejal
- PeppermintSA
- Kontakt:
Bilbija apsolutno nije kvalitet za kojeg bi se trebali nešto posebno truditi. Hoćeš-nećeš. Momku je 27. godina, a tek sad ulazi u prvu ligu. Po svemu onome što sam vidio, prosječno krilo. Ono, ako hoće, može biti neki okej backup, ali da se sad nešto trebamo boriti za njega, de ba.
Nama primarni ciljevi u ovom trenutku trebaju biti:
Luka Topalović
Dženan Pejčinović
Adin Ličina
Mirza Ćatović
Zinedin Smajlovic
Završimo li njih petoricu na ovo što za sad imamo, uz uslov da se razvijaju onako kako se pretpostavlja da hoće, mi ne da smo na konju nego letimo.
Svi ostali ala Bilbija, Busuladzic, Precious Ugwu, Jakupović i ko sve ne su lijepi bonusi, ali primarno mora biti da pofatamo pobrojane.
Luka Topalović
Dženan Pejčinović
Adin Ličina
Mirza Ćatović
Zinedin Smajlovic
Završimo li njih petoricu na ovo što za sad imamo, uz uslov da se razvijaju onako kako se pretpostavlja da hoće, mi ne da smo na konju nego letimo.
Svi ostali ala Bilbija, Busuladzic, Precious Ugwu, Jakupović i ko sve ne su lijepi bonusi, ali primarno mora biti da pofatamo pobrojane.
Ne treba zaboraviti Adema Avdića, možda i veći talenat od pomenutih. Šanse su izgleda male, ali treba probati.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 maj 2026, 15:43Bilbija apsolutno nije kvalitet za kojeg bi se trebali nešto posebno truditi. Hoćeš-nećeš. Momku je 27. godina, a tek sad ulazi u prvu ligu. Po svemu onome što sam vidio, prosječno krilo. Ono, ako hoće, može biti neki okej backup, ali da se sad nešto trebamo boriti za njega, de ba.
Luka Topalović
Dženan Pejčinović
Adin Ličina
Mirza Ćatović
Zinedin Smajlovic
Od prioriteta što si nabrojao, mislim da je Smajlović siguran.
U pravu si za Bilbiju, imao bi mjesta na spisku ali nije neki upgrade. Ovi ostali nisu još kalibar za poziva u A selekciju, tu uključujem i Ličinu.
-
Catalunya1
- Kontakt:
ti si jedan od rijetkih pametnih ovdje bratePeppermintSA je napisao/la: ↑26 maj 2026, 15:43Bilbija apsolutno nije kvalitet za kojeg bi se trebali nešto posebno truditi. Hoćeš-nećeš. Momku je 27. godina, a tek sad ulazi u prvu ligu. Po svemu onome što sam vidio, prosječno krilo. Ono, ako hoće, može biti neki okej backup, ali da se sad nešto trebamo boriti za njega, de ba.
Luka Topalović
Dženan Pejčinović
Adin Ličina
Mirza Ćatović
Zinedin Smajlovic
-
Catalunya1
- Kontakt:
Meni je onako nerealno misliti da naš stručni štab njega još uvijek nije kontaktirao. Mislim, treba kontaktirati svakoga ko ima pravo nastupa. On je sigurno već davno kontaktiran,LeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:07Upravo o tome govorim. Paušalno i površno razmišljanje, bez ikakvih relevantnih argumenata, a iznosiš ga kao da je nepobitna činjenica.Catalunya1 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:03da covjek ko se izjasnjava ko srbin crnogorac ce sigurno igrati za BH a ne za srbiju ili ti crnu goru za koje realno po kvalitetu moze igrati jer su jako tanki na krilima, a upitno da li uopste ima korijene iz BiHLeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:59
Istina. Sve što smo pročitali oko Pejčinovića i Bilbije na posljednjim stranama, bazira se na nekoj paušalnoj, ličnoj procjeni. Niko nije dao nijedan konkretan dokaz da npr Bilbija hoće, ili neće, da nastupa za BiH. A kad čitaš kako pišu, rekao bi da su jutros razgovarali sa igračem lično.
-
Catalunya1
- Kontakt:
A kakvu li to konkurenciju ima Catovic da nema mjesta u nasoj repci? Konkurencija mu je mrtvi Sunjic koji puni 30 godina i igra u mrtvom Pafosu, u ligi gdje je Hrvoje Milicevic treci strijelac lige. Koga imas za buducnost na toj poziciji?LeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 16:02Ne treba zaboraviti Adema Avdića, možda i veći talenat od pomenutih. Šanse su izgleda male, ali treba probati.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 maj 2026, 15:43Bilbija apsolutno nije kvalitet za kojeg bi se trebali nešto posebno truditi. Hoćeš-nećeš. Momku je 27. godina, a tek sad ulazi u prvu ligu. Po svemu onome što sam vidio, prosječno krilo. Ono, ako hoće, može biti neki okej backup, ali da se sad nešto trebamo boriti za njega, de ba.
Luka Topalović
Dženan Pejčinović
Adin Ličina
Mirza Ćatović
Zinedin Smajlovic
U pravu si za Bilbiju, imao bi mjesta na spisku ali nije neki upgrade. Ovi ostali nisu još kalibar za poziva u A selekciju, tu uključujem i Ličinu.
Catovic vec ima 40+ nastupa u trecoj ligi i skauti ozbiljnih klubova se raspituju za njega. Apsolutno nema razloga da ga se ne pozove za Ligu nacija i da mu se daju minute, jer ce naredne sezone sigurno igrati ozbiljan fudbal.
Tako jePeppermintSA je napisao/la: ↑26 maj 2026, 15:43Bilbija apsolutno nije kvalitet za kojeg bi se trebali nešto posebno truditi. Hoćeš-nećeš. Momku je 27. godina, a tek sad ulazi u prvu ligu. Po svemu onome što sam vidio, prosječno krilo. Ono, ako hoće, može biti neki okej backup, ali da se sad nešto trebamo boriti za njega, de ba.
Luka Topalović
Dženan Pejčinović
Adin Ličina
Mirza Ćatović
Zinedin Smajlovic
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Treba Ćatovića priključiti. Sam si rekao…Mirza će tek sljedeće sezone da igra ozbiljan fudbal.Catalunya1 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 16:47A kakvu li to konkurenciju ima Catovic da nema mjesta u nasoj repci? Konkurencija mu je mrtvi Sunjic koji puni 30 godina i igra u mrtvom Pafosu, u ligi gdje je Hrvoje Milicevic treci strijelac lige. Koga imas za buducnost na toj poziciji?LeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 16:02Ne treba zaboraviti Adema Avdića, možda i veći talenat od pomenutih. Šanse su izgleda male, ali treba probati.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 maj 2026, 15:43Bilbija apsolutno nije kvalitet za kojeg bi se trebali nešto posebno truditi. Hoćeš-nećeš. Momku je 27. godina, a tek sad ulazi u prvu ligu. Po svemu onome što sam vidio, prosječno krilo. Ono, ako hoće, može biti neki okej backup, ali da se sad nešto trebamo boriti za njega, de ba.
Luka Topalović
Dženan Pejčinović
Adin Ličina
Mirza Ćatović
Zinedin Smajlovic
Catovic vec ima 40+ nastupa u trecoj ligi i skauti ozbiljnih klubova se raspituju za njega. Apsolutno nema razloga da ga se ne pozove za Ligu nacija i da mu se daju minute, jer ce naredne sezone sigurno igrati ozbiljan fudbal.
Ako bi neko malo pažljivije pročitao moj post, vidio bi da se Ćatović podrazumijeva i da je pod prioritetima. Ti si se naskačio na ove što ne znaju čitati.MiranGlasnic je napisao/la: ↑26 maj 2026, 17:05Treba Ćatovića priključiti. Sam si rekao…Mirza će tek sljedeće sezone da igra ozbiljan fudbal.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Slažem se ja sa tobom druže…nego nadovezao sam se na činjenicu da @Catalunya zagovara da Ćatović bude pozvan a indirektno kaže da momak trenutno igra na neozbiljnom nivou. Ćatović…Topalović…Pejčinović…Smajlović moraju biti prioritet za Ligu nacija.LeCoq je napisao/la: ↑26 maj 2026, 17:32Ako bi neko malo pažljivije pročitao moj post, vidio bi da se Ćatović podrazumijeva i da je pod prioritetima. Ti si se naskačio na ove što ne znaju čitati.MiranGlasnic je napisao/la: ↑26 maj 2026, 17:05Treba Ćatovića priključiti. Sam si rekao…Mirza će tek sljedeće sezone da igra ozbiljan fudbal.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Takođe, kad smo već kod Biblije, naglasio bih da će se u skorije vrijeme sigurno A reprezentaciji priključiti Benjamin Džanović kao backup Kerimu, budući da igraju istu poziciju. Budući da sam popriličan paćenik
koji jako voli da prati mlade igrače i mlađe selekcije u onoj mjeri u kojoj mi se prilika pruža, za njega mogu reći da je next big thing is U-21 selekcije. Već je prežvakana tema da je statistički u juniorima bolji nego što je Kerim bio, premda su isto godište, no ja bih još naglasio da je drugačiji profil krila od Kerima. Naime, brži je od Kerima, jednostavniji u svojoj igri po dubini. Ne zalama onako kao Kerim nego probija po boku i ulazi skroz u šesnaesterac. Vrlo zanimljiv igrač koji zabija mnogo golova na način koji neodoljivo podsjeca na Thierry Henryja iz Arsenala. Traži naime širinu i 1 na 1 situacije na lijevom krilu, jednostavan dribling i onda koristi brzinu te završava situacije desnom nogom, plasirajući u kontra ćošak. Vjerujte, to će biti ludilo, u slučaju da se bude razvijao kako treba. Očekujem već iduće sezone da počne igrati za prvi tim Eintrachta.
Što se tiče Adem Avdića, bio bi fantastična akvizicija, ali mislim da u ovom trenutku ne možemo znati na čemu smo. Mi zapravo uopšte ne znamo da li je Bošnjak ili Rom, da li ima ikakve veze sa Bosnom osim što mu je otac igrao ovdje, da li se dijete možda osjeća Srbinom što je takođe okej - ako ne želim da meni nekog natura ko sam i da mi negira identitet, onda neću ni ja drugima. No ono što mogu reći jeste da pitanja identiteta, patriotizma, naboja itd su sekundarna pitanja ili u najmanju ruku ravnopravna pitanjima karijere. Hoću reći, ako Adem Avdić ode u inostranstvo prije no li odigra zvaničnu utakmicu za Srbiju, a ako mi se lijepo pokažemo na SP i nafatamo ove iznad pobrojane momke, njemu će BiH možda postati opcija jer zaista mislim da po prvi put od raspada SFRJ, mi imamo bolju, veću i širu perspektivu od Srbije i Hrvatske. U tom slučaju, možda mu baš “zaigra” srce za ljiljane.
Samo sabura, korak po korak. Sve se lijepo slaže.
Što se tiče Adem Avdića, bio bi fantastična akvizicija, ali mislim da u ovom trenutku ne možemo znati na čemu smo. Mi zapravo uopšte ne znamo da li je Bošnjak ili Rom, da li ima ikakve veze sa Bosnom osim što mu je otac igrao ovdje, da li se dijete možda osjeća Srbinom što je takođe okej - ako ne želim da meni nekog natura ko sam i da mi negira identitet, onda neću ni ja drugima. No ono što mogu reći jeste da pitanja identiteta, patriotizma, naboja itd su sekundarna pitanja ili u najmanju ruku ravnopravna pitanjima karijere. Hoću reći, ako Adem Avdić ode u inostranstvo prije no li odigra zvaničnu utakmicu za Srbiju, a ako mi se lijepo pokažemo na SP i nafatamo ove iznad pobrojane momke, njemu će BiH možda postati opcija jer zaista mislim da po prvi put od raspada SFRJ, mi imamo bolju, veću i širu perspektivu od Srbije i Hrvatske. U tom slučaju, možda mu baš “zaigra” srce za ljiljane.
Samo sabura, korak po korak. Sve se lijepo slaže.
@PeppermintSA, Džanović ima više odigranih utakmica i više postignutih golova u mladim selekcijama, ali nema bolju statistiku od Alajbegovića.
Mislim da se tu varaš i da Džanović nije ni blizu Alajbegovićevog potencijala. Iskreno bio bi iznenađen da u skorom periodu bude priključen prvom timu Eintrachta. Kamo sreće da se varam, uglavnom to će se vidjeti već iduće sezone.
Avdiću treba ponuditi da preuzima poziciju Kolašinca tokom LN. Čak i ako nema neke emocije prema BiH, možda mu se učini atraktivnim da odmah bude važan dio naše A reprezentacije.
Problem je što Srbi na poziciji lijevog beka možda i najslabiji i da će i kod njih od jeseni biti blizu prvih 11.
Elem, treba probati.
Mislim da se tu varaš i da Džanović nije ni blizu Alajbegovićevog potencijala. Iskreno bio bi iznenađen da u skorom periodu bude priključen prvom timu Eintrachta. Kamo sreće da se varam, uglavnom to će se vidjeti već iduće sezone.
Avdiću treba ponuditi da preuzima poziciju Kolašinca tokom LN. Čak i ako nema neke emocije prema BiH, možda mu se učini atraktivnim da odmah bude važan dio naše A reprezentacije.
Problem je što Srbi na poziciji lijevog beka možda i najslabiji i da će i kod njih od jeseni biti blizu prvih 11.
Elem, treba probati.
Zadnja izmjena: LeCoq, dana/u 26 maj 2026, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog, LukavacBHF i 38 gostiju.