Takođe, kad smo već kod Biblije, naglasio bih da će se u skorije vrijeme sigurno A reprezentaciji priključiti Benjamin Džanović kao backup Kerimu, budući da igraju istu poziciju. Budući da sam popriličan paćenik

koji jako voli da prati mlade igrače i mlađe selekcije u onoj mjeri u kojoj mi se prilika pruža, za njega mogu reći da je next big thing is U-21 selekcije. Već je prežvakana tema da je statistički u juniorima bolji nego što je Kerim bio, premda su isto godište, no ja bih još naglasio da je drugačiji profil krila od Kerima. Naime, brži je od Kerima, jednostavniji u svojoj igri po dubini. Ne zalama onako kao Kerim nego probija po boku i ulazi skroz u šesnaesterac. Vrlo zanimljiv igrač koji zabija mnogo golova na način koji neodoljivo podsjeca na Thierry Henryja iz Arsenala. Traži naime širinu i 1 na 1 situacije na lijevom krilu, jednostavan dribling i onda koristi brzinu te završava situacije desnom nogom, plasirajući u kontra ćošak. Vjerujte, to će biti ludilo, u slučaju da se bude razvijao kako treba. Očekujem već iduće sezone da počne igrati za prvi tim Eintrachta.
Što se tiče Adem Avdića, bio bi fantastična akvizicija, ali mislim da u ovom trenutku ne možemo znati na čemu smo. Mi zapravo uopšte ne znamo da li je Bošnjak ili Rom, da li ima ikakve veze sa Bosnom osim što mu je otac igrao ovdje, da li se dijete možda osjeća Srbinom što je takođe okej - ako ne želim da meni nekog natura ko sam i da mi negira identitet, onda neću ni ja drugima. No ono što mogu reći jeste da pitanja identiteta, patriotizma, naboja itd su sekundarna pitanja ili u najmanju ruku ravnopravna pitanjima karijere. Hoću reći, ako Adem Avdić ode u inostranstvo prije no li odigra zvaničnu utakmicu za Srbiju, a ako mi se lijepo pokažemo na SP i nafatamo ove iznad pobrojane momke, njemu će BiH možda postati opcija jer zaista mislim da po prvi put od raspada SFRJ, mi imamo bolju, veću i širu perspektivu od Srbije i Hrvatske. U tom slučaju, možda mu baš “zaigra” srce za ljiljane.
Samo sabura, korak po korak. Sve se lijepo slaže.