FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

BosnianLevi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BosnianLevi » 26 maj 2026, 18:49

Railwayman30 je napisao/la:
26 maj 2026, 18:38
Gledam tekmu sloga rudar
Prva minuta penal za slogu(provjera vara i ponisten). Njoj treba pobijeda i Posusje da izgubi. Eh sada;prvi penal nije prosao,i da je prosao bila hi nevidjena kradja. Minut poalije drugi penal.
Nema reprize,nema provjere,ovo mora biti penal,sloga mora pobijediti.
Naracno na tekmi borac posusje mreze miruju,posusje ostaje. Ali nesto kontam,sta ce biti u drugom kada ovi vicini skontaju da moraju dati gol ako hoce 12 zagarantovanih bodova sljedece sezone.

Mi cemo i iduce sezone imati ogromnih problema sa ljudima u crnom. Tu se nesto mora uraditi.
Iskreno volio bih da ostane posušje nek ispane što više ovih iz lažnog ent.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 26 maj 2026, 19:03

perodeformero je napisao/la:
26 maj 2026, 18:43
Željo je sinoć izgledao katastrofalno, smiješno u odnosu na Sarajevo, a svi se uhvatili poništenog gola koji je usput sa pravom poništen
Pričao sam s ljudima danas koji se razumiju u fudbalsku igru, neupitni autoriteti, gol je čist kao suza, tu nema dvojbe. Posjed je u pitanju...
Ni pod tačkom razno nije smio biti poništen, smiješno, ovo bez ikakve navijačke pristrasnosti, zaista je tako.
Što se tiče novog sportskog i trenera, nisam nimalo optimista, daj Bože da sam u krivu.
I jedan i drugi bez backgrounda, bilo kakvih zapaženih rezultata u svojim karijerama, osvojenih trofeja, titula, štaviše, trener je više puta nabijan nogom...
Teren će im biti jedino mjerilo, vidjećemo, Mario je preporučio Marića. isreno, nisam ni neki fan Stanića, prvenstveno zbog menadžerske agencije, valjda nam neće previše tušiti polovnjaka.
Pitarima je gurnuo Kepčiju i svi znamo kako se to završilo.
Kako god, sportski je upozoren od pravih ljudi da se neće tolerisati gomilanje i tušenje polovnjaka, nadati se da je pametan i da će tako i uraditi, prvenstveno zbog sebe, a onda i zbog nas.
Podrška Mirviću svakako, nadam se da će vući pametne poteze.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 26 maj 2026, 19:11

Prvi potez bi trebao biti deblokada fsks, da li ima pameti u kantonu da se to rijesi ne znam

gvoza
Kontakt:

Post Postao/la gvoza » 26 maj 2026, 19:29

Već par sezona povremeno pratim ovu temu, volim Želju, kao i svi mi, uvijek sam smatrao da se ovdje mogu pročitati neki realni osvrti na stanje u i oko kluba.

Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci jedna mi stvar nikako nije jasno, toliko da me natjerala da se prijavim i postavim pitanje. Pa se nadam da ćete me koliko-toliko ozbiljno shvatiti i pokušati smisleno odgovoriti.

Odakle tačno toliko povjerenje u Mirvića ? Pogotovo, odakle tolika uvjerenost da je dobro što smo se riješili Brkovića i one uprave ?
Iskreno, ne vidim na osnovu čega bilo ko normalan može više vjerovati nekom strancu koji sa Željom nema nikakve veze, nego našem dokazanom Nijazu koji je uvijek bio tu kad smo dominirali ligom ?

Koliko je bilo potencijalnih investitora kroz sve ove godine za koje se na kraju ispostavilo da su ništa drugo no obični prevaranti (sjetimo se famoznog **** iz Londona) ? I sad odjednom vjerujemo da je Mirvić drugačiji ?
Meni osobno presmiješan zaključak. Pogotovo kada uzmemo u obzir to da je čovjek ušao u klub isključivo u dogovoru s Nijazom, i nakon mjesec dana tog istog Nijaza nabije nogom ?

Iskreno, ne znam što se dešavalo u tih mjesec i po dana u klubu, ali sigurno se nije moglo desiti ništa toliko krucijalno da nakon mjesec dana doneseš odluku da raspustiš čitavu upravu s kojom si planirao naredne 3-4 sezone sigurno.

Na kraju krajeva, čovjek poput Nijaza s rezultatima koje je imao, sigurno ima više kredibiliteta da mu vjerujemo nego Mirvić. (moje mišljenje)
Investitor koji napušta svoje partnere nakon mjesec dana mi uopšte ne djeluje "vizionarski"/"impresivno", već jako pogubljeno i ishitreno.

Za kraj, svjestan sam ja kakve "aseve iz rukava" koristi Nijaz. Sigurno da je tu bilo ideja da se utjece na savez, na sudije, na utakmice, svako normalan i realan je svjestan da se bez toga kod nas ne može napraviti rezultat. Šta smo sada odjednom postali poštenjačine koje bi radije gledale dominaciju Borca i Zrinjskog nego se primili posla (pa čak i sivog) da ih sustignemo ?

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 26 maj 2026, 19:58

perodeformero je napisao/la:
26 maj 2026, 18:43
Željo je sinoć izgledao katastrofalno, smiješno u odnosu na Sarajevo, a svi se uhvatili poništenog gola koji je usput sa pravom poništen
Slažem se. Bili ste bolji i zasluženo pobijedili.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 26 maj 2026, 20:23

gvoza je napisao/la:
26 maj 2026, 19:29
Već par sezona povremeno pratim ovu temu, volim Želju, kao i svi mi, uvijek sam smatrao da se ovdje mogu pročitati neki realni osvrti na stanje u i oko kluba.

Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci jedna mi stvar nikako nije jasno, toliko da me natjerala da se prijavim i postavim pitanje. Pa se nadam da ćete me koliko-toliko ozbiljno shvatiti i pokušati smisleno odgovoriti.

Odakle tačno toliko povjerenje u Mirvića ? Pogotovo, odakle tolika uvjerenost da je dobro što smo se riješili Brkovića i one uprave ?
Iskreno, ne vidim na osnovu čega bilo ko normalan može više vjerovati nekom strancu koji sa Željom nema nikakve veze, nego našem dokazanom Nijazu koji je uvijek bio tu kad smo dominirali ligom ?

Koliko je bilo potencijalnih investitora kroz sve ove godine za koje se na kraju ispostavilo da su ništa drugo no obični prevaranti (sjetimo se famoznog **** iz Londona) ? I sad odjednom vjerujemo da je Mirvić drugačiji ?
Meni osobno presmiješan zaključak. Pogotovo kada uzmemo u obzir to da je čovjek ušao u klub isključivo u dogovoru s Nijazom, i nakon mjesec dana tog istog Nijaza nabije nogom ?

Iskreno, ne znam što se dešavalo u tih mjesec i po dana u klubu, ali sigurno se nije moglo desiti ništa toliko krucijalno da nakon mjesec dana doneseš odluku da raspustiš čitavu upravu s kojom si planirao naredne 3-4 sezone sigurno.

Na kraju krajeva, čovjek poput Nijaza s rezultatima koje je imao, sigurno ima više kredibiliteta da mu vjerujemo nego Mirvić. (moje mišljenje)
Investitor koji napušta svoje partnere nakon mjesec dana mi uopšte ne djeluje "vizionarski"/"impresivno", već jako pogubljeno i ishitreno.

Za kraj, svjestan sam ja kakve "aseve iz rukava" koristi Nijaz. Sigurno da je tu bilo ideja da se utjece na savez, na sudije, na utakmice, svako normalan i realan je svjestan da se bez toga kod nas ne može napraviti rezultat. Šta smo sada odjednom postali poštenjačine koje bi radije gledale dominaciju Borca i Zrinjskog nego se primili posla (pa čak i sivog) da ih sustignemo ?
Prvi post i odmah o prevarantu Nijazu :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Šta ima u kazandžiluku :urnebes:
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 26 maj 2026, 21:25

gvoza je napisao/la:
26 maj 2026, 19:29

Sta je Nijaz uradio za nekoliko mjeseci ? Doveo levata trenera koji je dosao sam bez strucnog staba i sto je jos gore bez kondicionog trenera. Pustio da odu Karamarko i Boljevic, a kao zamjenu za Karamarka doveo invalida Nastica koji ne moze da potrci i da ostane zdrav, spor ko puz. Losiji za klasu od Karamarka i stariji. Doveo pickicu Gacheva koja se boji duela, Rascic je za njega Cafu. Doveo Huskovica koji ne moze kod više trenera da se izbori za poluvrijeme u napadu, ima 50 kg sa dresom, a mi karine. Doveo je i Prokopa, preplacen za ono sto pokazuje na terenu, isto pahuljica od 50 kg sto bas ne prolazi u nasoj ligi. Doveo je Bicakcica koji je takodjer spor, al hajde. Doveo je Hodzica koji se nije naigrao od kako je otisao, takodjer preplacen, al nije star, pa hajde. Jedini igrac sa kojeg mozes reci da je 100% pogodak jeste Pejic.

Sa ovim potezima je nabio milion + vise troskova za nekoliko mjeseci a mi se haman borili za opstanak. Razvalio je ekipu dodatno, zato sada Odinaka trazi masu para kada je vidio kakve pare levati uzimaju. Sudjenje je i dalje bilo kriminal, nista tu Nijaz nije uradio.

Nista Nijaz nije uradio nego Amar, da se ne lazemo, kad se vec prica o kredibilitetu.

Gore navedeno ne znaci da je investitor dobar nego da je Nijaz bio epski promasaj koji je brzo uklonjen sto je zapravo + za Sanina. Sta nam on moze donijeti ili odnijeti vidjecemo vrlo brzo.

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 26 maj 2026, 21:34

Samo da nam nisu poništili nekolicinu regularnih golova i da su nam svirali bar 5 postojećih penala i da nisu svirali par nepostojecih penala za protivnike sigurno i odgovorno tvrdim da bi bili ispred pijačara - političkog projekta sdp-a ali sad je već kasno. Nadam se u novoj sezoni da ćemo biti oštriji od nekih statusa na facebooku i da ćemo pokazati i zube i muda. Je li moguće da ne postoji osoba, udruženje, skupština, ministarstvo, političar, neko bilo ko da ne može smijeniti kriminalca čolpu i familiju. Ima li iko neko bilo ko da pošalje inspekciju sipu tužilaštvo bilo koga da pročešlja taj savez kantona?!?!?!?

PS HOĆE LI NAM KAZATI IKO KOLIKO SU NAS KOŠTALI NA KRAJU HOLANDEZI (osim Seedorfa jer je eto ko i igrao) i koliko nas je košta Santiago koji je odigrao za Želju SLOVIMA NULA (0) utakmica?!

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 26 maj 2026, 21:37

Hazre je napisao/la:
26 maj 2026, 15:30
DnevnaDozaPklata je napisao/la:
26 maj 2026, 14:55
Hazre je napisao/la:
26 maj 2026, 14:49

Samo laganini :kafa:
Mrs sa teme, **** ti pleme seljacko
Uzmi terapiju, ako si propustio, uplaticu ja
Ko ti je vako u familiji najdrazi ?

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 26 maj 2026, 21:39

Sve što je frajer gore napisao je istina. Godinama su nas unazadili stručnjaci Adžem i Brković ove sezone sa svojim sportskim odlukama i "pojačanjima". Samo neko sa strane, ko nema veze sa ovim našim mahalaštinama. Samo u to vjerujem.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 26 maj 2026, 21:48

Kontaš izglasali smo čovjeka sa parama, sad će ići bolje i ozbiljnije, sigurno ćemo ganjati provjereno ili potentno ime i onda hladno dobijemo ovakvog sportskog direktora i ovakvog trenera i na to sve yebena rupa Ibrahim Šehić

Bgm eto mi smo trenutno u državi NAJSMIJEŠNIJI klub, toliko mi krivo što to moram reći, ali sa realnošću jesmo bez ikakve dileme
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 26 maj 2026, 21:56

Jel to sad potvrđeno za SD, Trenera i Šehiće?

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 26 maj 2026, 22:01

BosnianLevi je napisao/la:
26 maj 2026, 21:56
Jel to sad potvrđeno za SD, Trenera i Šehiće?
Nema zasad nigdje

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 26 maj 2026, 23:10

Koga bi vi zadržali za sledecu sezonu?

Moj izbor bi bili sledeci igraci;

Bicakcic - vidi se da je klasa. Brzo čita igru i postavlja se na vrijeme, sto mu donosi veliki broj oduzetih lopti.

Pejic - meni on ima sve sto zadnji vezni treba da ima. Podsjeća me na Culuma.

Alic - momak je ofenzivno bas dobar sa izuzetnim centaršutom, sto godinama unazad nismo imali. Mi da imamo tehnički jaku ekipu, da možemo izgraditi napad mislim da bi on bas došao do izražaja.

Potencijal;

Korora - momak je tehnički za napadača bas dobar, dovoljno brz i jak. Nadam se da ostaje i da će biti projekat kluba.

Freeman - nije mi jasno da momak nema veći broj odigranih utakmica, čini mi se da je brzi i explozivniji od Odinake, a tehnički je puno bolji od njega.

Naravno da povrijedjeni; Cvetanovski, Šosić i Hodžić ostanu.

* Mi ako hoćemo da budemo konkurentni, moraju se dovoditi motorički dobri igraci.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 maj 2026, 23:29

Ocjene prema Sofascore. Slažete li se? :kafa:

1. Enes Alić (7.10)
2. Vedad Muftić (7.09)
3. Ermin Bičakčić (7.07)
4. Tarik Abdulahović (7.03)
5. João Erick (7.00)
6. Edin Osmanović (6.94)
7. Madžid Šošić (6.92)
8. Edwin Odinaka (6.90)
9. Matej Cvetanoski (6.85)
10. Collin Seedorf (6.85)
11. Dominik Prokop (6.84)
12. Mustafa Šukilović (6.83)
13. Dženan Šabić (6.78)
14. Patrik-Gabriel Galchev (6.77)
15. Armin Hodžić (6.75)
16. Ajdin Raščić (6.73)
17. Eldar Dragović (6.71)
18. Hamza Jaganjac (6.70)
19. Sulejman Krpić (6.69)
20. Vinicius Silveira Peixoto (6.68)
21. Samir Radovac (6.67)
22. Deni Milošević (6.66)
23. Aldian Korora (6.65)
24. Muharem Husković (6.65)
25. Bojan Nastić (6.64)
26. Aleksa Pejić (6.64)
27. Daris Kelmendi (6.60)
28. Davor Rakić (6.59)
29. Giovanni Troupée (6.59)
30. Admir Gojak (6.58)
31. Joey Konings (6.53)
32. Afan Fočo (6.52)
33. Jonathan Freeman (6.50)
34. Ismail Oulad M’Hand (6.43)
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 27 maj 2026, 00:13

1921boy je napisao/la:
26 maj 2026, 13:43
Helemnejse je napisao/la:
26 maj 2026, 13:14
Killer potpisuje do ljeta 27.
Da si ziv i zdrav,Suljo je zavrsio sa Zeljom.
Ziv i zdrav, uzivamo još jednu godinu killera od prve minute, dok ne zavrsi licence za trenera i preuzima zvanično svlačionicu i klupu.

Nadam se da cemo sutnuti paljansko govedo sa uhljebljene pozicije, moze nas killer i to biti

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 27 maj 2026, 03:20

TvrtkoPrvi, GavranBeli, Helemnejse..jesam li zaboravio koji nick?
Grupa iznad svakog pojedinca.

medozzza1921
Kontakt:

Post Postao/la medozzza1921 » 27 maj 2026, 09:35

Bajrambarećola svima kojii slave, da vam sve bude slatko u zivotu ko agda familijoooo

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 27 maj 2026, 11:00

Bajram Serif Mubarek Olsun plava braco

Hulahopka pusi ****

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 27 maj 2026, 12:17

Levin je napisao/la:
26 maj 2026, 23:29
Ocjene prema Sofascore. Slažete li se? :kafa:

1. Enes Alić (7.10)
2. Vedad Muftić (7.09)
3. Ermin Bičakčić (7.07)
4. Tarik Abdulahović (7.03)
5. João Erick (7.00)
6. Edin Osmanović (6.94)
7. Madžid Šošić (6.92)
8. Edwin Odinaka (6.90)
9. Matej Cvetanoski (6.85)
10. Collin Seedorf (6.85)
11. Dominik Prokop (6.84)
12. Mustafa Šukilović (6.83)
13. Dženan Šabić (6.78)
14. Patrik-Gabriel Galchev (6.77)
15. Armin Hodžić (6.75)
16. Ajdin Raščić (6.73)
17. Eldar Dragović (6.71)
18. Hamza Jaganjac (6.70)
19. Sulejman Krpić (6.69)
20. Vinicius Silveira Peixoto (6.68)
21. Samir Radovac (6.67)
22. Deni Milošević (6.66)
23. Aldian Korora (6.65)
24. Muharem Husković (6.65)
25. Bojan Nastić (6.64)
26. Aleksa Pejić (6.64)
27. Daris Kelmendi (6.60)
28. Davor Rakić (6.59)
29. Giovanni Troupée (6.59)
30. Admir Gojak (6.58)
31. Joey Konings (6.53)
32. Afan Fočo (6.52)
33. Jonathan Freeman (6.50)
34. Ismail Oulad M’Hand (6.43)
Bajrambarecola svima.

Alic medju vecim klocevima u ligi, veze s vezom nema, na desnu ne zna da se nasloni. U odbrani ko fišek. Slika i prilika ekipe, najbolje ocjenjeni igrac.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blank123, WeekendOffender i 44 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []