Sta je Nijaz uradio za nekoliko mjeseci ? Doveo levata trenera koji je dosao sam bez strucnog staba i sto je jos gore bez kondicionog trenera. Pustio da odu Karamarko i Boljevic, a kao zamjenu za Karamarka doveo invalida Nastica koji ne moze da potrci i da ostane zdrav, spor ko puz. Losiji za klasu od Karamarka i stariji. Doveo pickicu Gacheva koja se boji duela, Rascic je za njega Cafu. Doveo Huskovica koji ne moze kod više trenera da se izbori za poluvrijeme u napadu, ima 50 kg sa dresom, a mi karine. Doveo je i Prokopa, preplacen za ono sto pokazuje na terenu, isto pahuljica od 50 kg sto bas ne prolazi u nasoj ligi. Doveo je Bicakcica koji je takodjer spor, al hajde. Doveo je Hodzica koji se nije naigrao od kako je otisao, takodjer preplacen, al nije star, pa hajde. Jedini igrac sa kojeg mozes reci da je 100% pogodak jeste Pejic.gvoza je napisao/la: ↑26 maj 2026, 19:29Već par sezona povremeno pratim ovu temu, volim Želju, kao i svi mi, uvijek sam smatrao da se ovdje mogu pročitati neki realni osvrti na stanje u i oko kluba.
Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci jedna mi stvar nikako nije jasno, toliko da me natjerala da se prijavim i postavim pitanje. Pa se nadam da ćete me koliko-toliko ozbiljno shvatiti i pokušati smisleno odgovoriti.
Odakle tačno toliko povjerenje u Mirvića ? Pogotovo, odakle tolika uvjerenost da je dobro što smo se riješili Brkovića i one uprave ?
Iskreno, ne vidim na osnovu čega bilo ko normalan može više vjerovati nekom strancu koji sa Željom nema nikakve veze, nego našem dokazanom Nijazu koji je uvijek bio tu kad smo dominirali ligom ?
Koliko je bilo potencijalnih investitora kroz sve ove godine za koje se na kraju ispostavilo da su ništa drugo no obični prevaranti (sjetimo se famoznog **** iz Londona) ? I sad odjednom vjerujemo da je Mirvić drugačiji ?
Meni osobno presmiješan zaključak. Pogotovo kada uzmemo u obzir to da je čovjek ušao u klub isključivo u dogovoru s Nijazom, i nakon mjesec dana tog istog Nijaza nabije nogom ?
Iskreno, ne znam što se dešavalo u tih mjesec i po dana u klubu, ali sigurno se nije moglo desiti ništa toliko krucijalno da nakon mjesec dana doneseš odluku da raspustiš čitavu upravu s kojom si planirao naredne 3-4 sezone sigurno.
Na kraju krajeva, čovjek poput Nijaza s rezultatima koje je imao, sigurno ima više kredibiliteta da mu vjerujemo nego Mirvić. (moje mišljenje)
Investitor koji napušta svoje partnere nakon mjesec dana mi uopšte ne djeluje "vizionarski"/"impresivno", već jako pogubljeno i ishitreno.
Za kraj, svjestan sam ja kakve "aseve iz rukava" koristi Nijaz. Sigurno da je tu bilo ideja da se utjece na savez, na sudije, na utakmice, svako normalan i realan je svjestan da se bez toga kod nas ne može napraviti rezultat. Šta smo sada odjednom postali poštenjačine koje bi radije gledale dominaciju Borca i Zrinjskog nego se primili posla (pa čak i sivog) da ih sustignemo ?
Sa ovim potezima je nabio milion + vise troskova za nekoliko mjeseci a mi se haman borili za opstanak. Razvalio je ekipu dodatno, zato sada Odinaka trazi masu para kada je vidio kakve pare levati uzimaju. Sudjenje je i dalje bilo kriminal, nista tu Nijaz nije uradio.
Nista Nijaz nije uradio nego Amar, da se ne lazemo, kad se vec prica o kredibilitetu.
Gore navedeno ne znaci da je investitor dobar nego da je Nijaz bio epski promasaj koji je brzo uklonjen sto je zapravo + za Sanina. Sta nam on moze donijeti ili odnijeti vidjecemo vrlo brzo.