Premijer liga BiH - aktuelno

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 maj 2026, 17:19

bordobijeli je napisao/la:
28 maj 2026, 17:02
I previse da dva ispadaju na 10 ekipa. Englezi imaju 20 ekipa 3 ispdaju .
Tako je kad imas dvije druge lige(ako se ne varam jedina drzava u Evropi i svijetu).Citava drzava je neko politicko zadovoljavanje pa ni sport ne moze zaobici.Pisao sam neki dan sto nece da uvedu zajednicku drugu ligu to je svima jasno.Da hoce onda bi imalo smisla ovo 2 ispada 2 ulazi ovako uvijek drž ne daj,ne mogu 2 srpska,ne daj ovom licencu ne daj onom.Stvarno banalne stvari kao npr finale kupa 2 utakmice isto jedina drzava na svijetu jer njima ne odgovara da bolji pobjedi na neutralnom terenu.

Po broju stanovnika i kvalitetu fudbala liga 10 je taman za nas ali moraju srediti neke stvari
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 maj 2026, 17:22

Marokanci58 je napisao/la:
28 maj 2026, 16:22
PiazzaGrande je napisao/la:
28 maj 2026, 16:15
Ova liga 10 je pravo bezveze, previše je utakmica za naše poluamaterske igrače + 4 utakmice sa istim protivnikom u sezoni još ako se sastanu u kupu to ide na 6 tekmi, pravi smor....
Zrinjski je ove sezone odigrao 61. utakmicu :crazy:
Treba vratiti ligu sa 12, a zašto ne razmišljati i o ligi sa 16 klubova ako smo već razvojna liga a jesmo, dosta terena je sređeno, popravlja se infrastruktura, zašto ne probati jednu-dvije sezone....
Kari*na od lige 10. Svaki mjesec isti derbiji. Sve se uništilo i oni draž iščekivanja derbija. Evo Velež Zrinjski igrali koliko 6 utakmica za 8 mjeseci. Kome je to zanimljivo. Došlo 60 Red Armija i njima isfuralo. Sve iste utakmice, protivnici, reprize.
Ovo je baš teška fula, bolje u Srbiji sa 16 ekipa ili minimalno 12.
Ja imam osjecaj da sa Sarajevom igramo svako druge sedmice :rol:
=\_1921_/=

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 maj 2026, 17:24

Sta ovo Milak ode u Borac? :hmmmmm:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 28 maj 2026, 17:25

NajvecaRadosti je napisao/la:
28 maj 2026, 17:19
bordobijeli je napisao/la:
28 maj 2026, 17:02
I previse da dva ispadaju na 10 ekipa. Englezi imaju 20 ekipa 3 ispdaju .
Tako je kad imas dvije druge lige(ako se ne varam jedina drzava u Evropi i svijetu).Citava drzava je neko politicko zadovoljavanje pa ni sport ne moze zaobici.Pisao sam neki dan sto nece da uvedu zajednicku drugu ligu to je svima jasno.Da hoce onda bi imalo smisla ovo 2 ispada 2 ulazi ovako uvijek drž ne daj,ne mogu 2 srpska,ne daj ovom licencu ne daj onom.Stvarno banalne stvari kao npr finale kupa 2 utakmice isto jedina drzava na svijetu jer njima ne odgovara da bolji pobjedi na neutralnom terenu.

Po broju stanovnika i kvalitetu fudbala liga 10 je taman za nas ali moraju srediti neke stvari
Varas se. Grcka ima dvije druge lige, a sigurno ih ima jos po Evropi i svijetu.
U Albaniji se igra liga 10 i ispadaju dvije ekipe, cak i treca odozdo igra play out sa treceplasiranim iz drugog ranga.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 maj 2026, 17:28

Kakva liga 16 trebaju mi ući Drina i Omarska i igrati protiv timova koji igraju proljeće u Europi dok ovi gledaju čime će platiti put za gostovanje da im Zrinjski zabije 12 golova na utakmici.

Pa nije 2010. i nemaš 16 klubova ni blizu približnih kvaliteta

Treba čak uvesti da ispada samo zadnja ekipa a da ulazi pobjednik iz dvomeča osvajača Prve lige FBiH i Prve lige manjeg entiteta
Grupa iznad svakog pojedinca.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 28 maj 2026, 17:31

DamirT je napisao/la:
28 maj 2026, 17:24
Sta ovo Milak ode u Borac? :hmmmmm:
To se znalo od početka sezone

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 maj 2026, 17:32

Riquelme1921 je napisao/la:
28 maj 2026, 17:28
Kakva liga 16 trebaju mi ući Drina i Omarska i igrati protiv timova koji igraju proljeće u Europi dok ovi gledaju čime će platiti put za gostovanje da im Zrinjski zabije 12 golova na utakmici.

Treba čak uvesti da ispada samo zadnja ekipa a da ulazi pobjednik iz dvomeča osvajača Prve lige FBiH i Prve lige manjeg entiteta
Treba uvesti zajednicku drugu ligu i ulaze prva 2
Skratis politiku u pola odma, sadmogu mislit kakav bi tu kriminal bio sa sudjenjem

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 28 maj 2026, 17:32

invincible1921 je napisao/la:
28 maj 2026, 17:22
Marokanci58 je napisao/la:
28 maj 2026, 16:22
PiazzaGrande je napisao/la:
28 maj 2026, 16:15
Ova liga 10 je pravo bezveze, previše je utakmica za naše poluamaterske igrače + 4 utakmice sa istim protivnikom u sezoni još ako se sastanu u kupu to ide na 6 tekmi, pravi smor....
Zrinjski je ove sezone odigrao 61. utakmicu :crazy:
Treba vratiti ligu sa 12, a zašto ne razmišljati i o ligi sa 16 klubova ako smo već razvojna liga a jesmo, dosta terena je sređeno, popravlja se infrastruktura, zašto ne probati jednu-dvije sezone....
Kari*na od lige 10. Svaki mjesec isti derbiji. Sve se uništilo i oni draž iščekivanja derbija. Evo Velež Zrinjski igrali koliko 6 utakmica za 8 mjeseci. Kome je to zanimljivo. Došlo 60 Red Armija i njima isfuralo. Sve iste utakmice, protivnici, reprize.
Ovo je baš teška fula, bolje u Srbiji sa 16 ekipa ili minimalno 12.
Ja imam osjecaj da sa Sarajevom igramo svako druge sedmice :rol:
Ne samo derbiji i borba za titula je sve veci i veci smor,a i ici na utakmice vala 2 puta ti Sloga dolazi 2 put Posusje kakva je tu car u pm,volio bih ligu 16 da se vrati vise nego ista

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 maj 2026, 17:33

bvsic je napisao/la:
28 maj 2026, 17:32

Treba uvesti zajednicku drugu ligu i ulaze prva 2
Skratis politiku u pola odma, sadmogu mislit kakav bi tu kriminal bio sa sudjenjem
Ma nema od tog ništa. Pa ne bi ušao klub iz RSa 2 puta u 5 godina..Nemaju tamo hljeba jest
Grupa iznad svakog pojedinca.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 maj 2026, 17:44

Daj nam onu od 22 kluba kad su igrali Djerzelez, Krajina, Capljina.... pa nek gori sve :D
=\_1921_/=

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 maj 2026, 17:45

invincible1921 je napisao/la:
28 maj 2026, 17:44

Daj nam onu od 22 kluba kad su igrali Djerzelez, Krajina, Capljina.... pa nek gori sve :D
Yebo Championship :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

HercegovinaCali
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaCali » 28 maj 2026, 17:46

Veležu idu Milak,Šarić,Šerbečić,Šturm prema pisanju portala,kao slobodni igrači.
Spominje se i Spahić za kojeg bi trebala kakva-takva odšteta leć'.
A i jako puno igrača istječe ugovor (Dogan,Stojanović,Abdullah,Halilović,Vehabović,Đurić,Pidro, Kuzmanović,Hrkać,Nukić,Karić).

Vjerojatno će neki produžiti ugovore ali Veležu će biti potrebna baš dobra rekonstrukcija kadra,pogotovo što igraju prvo pretkolo Konferencijske početkom srpnja.

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 28 maj 2026, 17:48

Kako sam popularan neka budala na portalu napravio profil sa mojim nickom i piše :rol: :tokralju:

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 28 maj 2026, 17:53

HercegovinaCali je napisao/la:
28 maj 2026, 17:46
Veležu idu Milak,Šarić,Šerbečić,Šturm prema pisanju portala,kao slobodni igrači.
A i jako puno igrača istječe ugovor (Dogan,Stojanović,Abdullah,Halilović,Vehabović,Đurić,Pidro, Kuzmanović,Hrkać,Nukić,Karić).

Vjerojatno će neki produžiti ugovore ali Veležu će biti potrebna baš dobra rekonstrukcija kadra,pogotovo što igraju prvo pretkolo Konferencijske početkom srpnja.
Od nabrojanih igrača jedino Šerbečić i Abdulah su oni čiji bi se odlazak smatrao gubitkom ali Velez neće biti taoc preplaćenih igrača. Što se Milaka tiče da smo ga željeli zadržati on bi ostao ali dečko nema ništa osim brzine. Nino Stojanović kojeg smo doveli iz Opatije u par zadnjih kola ima isti učinak kao Milak u tri sezone i preko 50 utakmica koliko ga je Velež trpio

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 28 maj 2026, 17:59

Rekonstrukcija ide svakako, a svakako da ekipa nije imala pojedinca koji je dramatično iskakao kvalitetom, najbliži tome su Abdulah i Šerbečić od ovih kojima ističu ugovori, te Babić.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

HercegovinaCali
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaCali » 28 maj 2026, 18:21

Threeplanetrees je napisao/la:
28 maj 2026, 17:53

Od nabrojanih igrača jedino Šerbečić i Abdulah su oni čiji bi se odlazak smatrao gubitkom ali Velez neće biti taoc preplaćenih igrača. Što se Milaka tiče da smo ga željeli zadržati on bi ostao ali dečko nema ništa osim brzine. Nino Stojanović kojeg smo doveli iz Opatije u par zadnjih kola ima isti učinak kao Milak u tri sezone i preko 50 utakmica koliko ga je Velež trpio
A gle,na stranu rivalstvo i sve ali nije to toliko loša i ispodprosječna ekipa kakva se želi predstaviti. Okej,možda su više kliknuli kao ekipa nego da ima pojedinaca koji iskaču kvalitetom ali opet je to ekipa koja je završila na 4om mjestu lige, izbacila favorite i došla do finala kupa, bili ravnopravni Sarajevu,Borcu,Želji, Zrinjskom.
Osim dvojice koje si spomenuo, mislim da bi odlazak Šarića,Pidre,Karića bio gubitak,pogotovo bez ikakvih odšteta.

Ono što mi je bila prva misao kada sam napisao prošli post jest da je sportski sektor u klubu baš loše odigrao neke poteze,realno za mjesec dana istječu ugovori za 9 od 11 igrača početnih 11. Dodajući rotacijske igrače to je brojka približna 15ak igrača. Uzimajući u obzir da za mjesec i pol' igraš prvo pretkolo u kojem računaš prolazak kako bi zaradio neke novce, pomalo neozbiljno.
Rekonstrukcija te veličine je jako zahtjevna i komplicirana i za klubove koji imaju veće budzete a ne za Velež.

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 28 maj 2026, 18:31

Hercegovina ja ne vidim da je iko otišao osim Milaka i Đurića tako da bi se suzdržao od rasprave. Karić, Babić i Spahić su igraći pod ugovorom tako da u slučaju njihovog odlaska klub ima neki profit. Vjerujemo Ibri i Mehi koji su zaduženi za taj segment da će izvući najbolje koliko se klub može protegnuti. Vjeruj nama su najviše majku **** Ovčine i takvi sa ugovorima na par godina te platama 15000+ koje su unazadile klub kada smo trebali iskorak napraviti. Ne možeš dati Šariću nešto što nemaš i još znaš da on ne vrijedi toliko. Dajem primjer samo Ivan mi je pravo drag igrač
Zadnja izmjena: Threeplanetrees, dana/u 28 maj 2026, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 28 maj 2026, 18:32

Pa ovo nije nas Borac, sta se ovo desava do kraja Maja cemo zavrsiti i prelazni rok :tokralju: :bow:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 maj 2026, 18:39

MikiPirs je napisao/la:
28 maj 2026, 18:32
Pa ovo nije nas Borac, sta se ovo desava do kraja Maja cemo zavrsiti i prelazni rok :tokralju: :bow:
Mislim da su vasi ozbiljno shvatili sta znaci ovo ljeto i biti nositelj u prva dva pretkola lige prvaka.Ili to ili unaprijed spremaju zamjene za prodaje
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 28 maj 2026, 18:41

NajvecaRadosti je napisao/la:
28 maj 2026, 18:39
MikiPirs je napisao/la:
28 maj 2026, 18:32
Mislim da su vasi ozbiljno shvatili sta znaci ovo ljeto i biti nositelj u prva dva pretkola lige prvaka.Ili to ili unaprijed spremaju zamjene za prodaje
Prodaja ce biti sigurno, Luka, Hrelja, Jurkas su prvi pikovinkoji idu, u drugom redu Vukovic i Deket (samo prica se da iako ga prodaju ostati jos godinu kod nas)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, ibz i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []