Threeplanetrees je napisao/la: ↑28 maj 2026, 17:53
HercegovinaCali je napisao/la: ↑28 maj 2026, 17:46
Veležu idu Milak,Šarić,Šerbečić,Šturm prema pisanju portala,kao slobodni igrači.
Spominje se i Spahić za kojeg bi trebala kakva-takva odšteta leć'.
A i jako puno igrača istječe ugovor (Dogan,Stojanović,Abdullah,Halilović,Vehabović,Đurić,Pidro, Kuzmanović,Hrkać,Nukić,Karić).
Vjerojatno će neki produžiti ugovore ali Veležu će biti potrebna baš dobra rekonstrukcija kadra,pogotovo što igraju prvo pretkolo Konferencijske početkom srpnja.
Od nabrojanih igrača jedino Šerbečić i Abdulah su oni čiji bi se odlazak smatrao gubitkom ali Velez neće biti taoc preplaćenih igrača. Što se Milaka tiče da smo ga željeli zadržati on bi ostao ali dečko nema ništa osim brzine. Nino Stojanović kojeg smo doveli iz Opatije u par zadnjih kola ima isti učinak kao Milak u tri sezone i preko 50 utakmica koliko ga je Velež trpio
A gle,na stranu rivalstvo i sve ali nije to toliko loša i ispodprosječna ekipa kakva se želi predstaviti. Okej,možda su više kliknuli kao ekipa nego da ima pojedinaca koji iskaču kvalitetom ali opet je to ekipa koja je završila na 4om mjestu lige, izbacila favorite i došla do finala kupa, bili ravnopravni Sarajevu,Borcu,Želji, Zrinjskom.
Osim dvojice koje si spomenuo, mislim da bi odlazak Šarića,Pidre,Karića bio gubitak,pogotovo bez ikakvih odšteta.
Ono što mi je bila prva misao kada sam napisao prošli post jest da je sportski sektor u klubu baš loše odigrao neke poteze,realno za mjesec dana istječu ugovori za 9 od 11 igrača početnih 11. Dodajući rotacijske igrače to je brojka približna 15ak igrača. Uzimajući u obzir da za mjesec i pol' igraš prvo pretkolo u kojem računaš prolazak kako bi zaradio neke novce, pomalo neozbiljno.
Rekonstrukcija te veličine je jako zahtjevna i komplicirana i za klubove koji imaju veće budzete a ne za Velež.