Ja bgm pocinjem ozbiljno misliti da je Nodi Spaha licno.MiranGlasnic je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:23Ja ba.NoDi80 je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:10Kupaj ribice, prati folklorCatalunya1 je napisao/la: ↑28 maj 2026, 18:51
i meni skroz ispodprosjecan igrac sumnjam da ce igrati vjerovatno ce presjedit na klupi cijelu sezonu ko Kapic
Koju si utakmicu gledao ?
Luka je uz Mahmica vec nas najbolji vezni igrac, a Srbi ga prate uveliko, ali nece ga moci uzeti pored mene i ss![]()
![]()
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Uz sve navedene probleme i ograničenosti generacije sa SPa u Brazilu, Sušić ipak nosi ogroman dio krivice. Ta ekipa je doživjela taktički vrhunac na početku pod Ćirom i 3-5-2 protiv Portugala (izuzev forsiranja Ibričića i ne pozivanja Mujdže). Poslje toga je igra bila lijepa za oko, najviše protiv slabijih timova, a protiv jačih protivnika smo skoro svaki put razočarali.
-
Catalunya1
- Kontakt:
nas najveci prioritet i najveci potencijal u veznom redu je Catovic.NoDi80 je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:10Kupaj ribice, prati folklorCatalunya1 je napisao/la: ↑28 maj 2026, 18:51i meni skroz ispodprosjecan igrac sumnjam da ce igrati vjerovatno ce presjedit na klupi cijelu sezonu ko Kapic
Luka je uz Mahmica vec nas najbolji vezni igrac, a Srbi ga prate uveliko, ali nece ga moci uzeti pored mene i ss
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Đurić je već danas naš najbolji veznjak.Catalunya1 je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:40nas najveci prioritet i najveci potencijal u veznom redu je Catovic.NoDi80 je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:10Kupaj ribice, prati folklorCatalunya1 je napisao/la: ↑28 maj 2026, 18:51
i meni skroz ispodprosjecan igrac sumnjam da ce igrati vjerovatno ce presjedit na klupi cijelu sezonu ko Kapic
Luka je uz Mahmica vec nas najbolji vezni igrac, a Srbi ga prate uveliko, ali nece ga moci uzeti pored mene i ss
Samo da uđem i dodatno potpalim situaciju, Bašić je naš najbolji veznjak.
Ma Tahirovic je najbolji. Samo nikako da nađe "pravi" klub. 
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ta generacija nije isporučila ono što se objektivno od nje očekivalo, a to je da uvežu kontinuitet od 3-4 uzastopna plasmana na velike turnire, da se udomaćimo u top 30 na FIFA rankingu, da gađamo drugi šešir pri žrijebu kvalifikacijskih grupa, da se na neki način stabiliziramo na jedan duži period. Kvalitetu za to su imali, pogotovo u vidu Džeke koji je tih godina bio jedan od najboljih napadača svijeta i neko tko je u stanju sam riješiti utakmicu. Pa i tu utakmicu protiv Francuske gdje smo ostali kratki za gol niko ne bi danas spominjao da on nije imao svoj trenutak genijalnosti, otresao Ramija sa leđa kao da igra protiv amatera. Ostaju zapamćeni kao prvi koji su odveli BiH na Mundijal, ali trebali su mnogo više. Pisao sam na drugoj temi koliko je taj kontinuitet plasmana na velike turnire bitan i rekao sam da bi radije izabrao plasman na pet velikih takmičenja zaredom, nego da sad dođemo do finala i poslije toga raspad sistema.PeppermintSA je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:03Niko ne umanjuje uspjeh te generacije. Ono što umanjujem je njen kvalitet. Oprosti, ali ta generacija je prosto napuhana u nešto što ona nije bila. Zapravo, mi kad govorimo o njoj, zapravo mislimo o 2-3 igrača koja onda projektujemo na cijelu generaciju. U konačnici, imala je dovoljno vremena i prostora i, da se ne lažemo, idolopoklonstva da dokaže da je vrijedila mnogo. Ona to nije dokazala. Naprotiv, u više situacija se pokazala pokvarenom.
Mi olako zaboravljamo da je jezgro te generacije već debitovalo u kvalifikacijama za Euro 2008 - neki i za Euro 2004. Dakle, govorimo o periodu od 8-10 godina. Otvorilo im se mnogo prilika koje nisu iskoristili. Hajde 2010., bio si sa Španijom u grupi i nisi mogao bolje od drugog mjesta, a onda si naletio na Portugala protiv kojeg realno nisi imao sreće. Međutim, šta ćemo sa kvalifikacijama za Euro 2012? Svi pričaju o Parizu i penalu i blah blah, a ja bih da malo više govorimo o Bukureštu i miniranju Papeta kako bi bio smijenjen, nakon čega je on imao onaj izliv bijesa na pres konferenciji. Mislim na takve stvari. Na seljačke, sitnodušne metode. Na baklave i posjete rodbini i restorane Bosna i slikanje po Ferhadiji u Revoluciji i takve gluposti. Yamal takođe divlja, slika se po jahtama, ganja starlete, ždere hamburgere po privatnim avionima, ali kada dođe stani-pani, on isporuči rezultat.
I onda kad smo se plasirali na SP, umjesto da ta generacija dokaže kvalitet i mentalitet, tad kad je uspjela sa sebe skinuti teret neuspjeha - šta se desilo? Klanovi, svađe, kmečanje, bojkotovanje novinara, vođenje jarana u Brazil, ponovno miniranje selektora, šetkanja u idućem ciklusu, zatim onaj nakaradni baraž protiv Irske. Stoga, kad se povuče crta i kad se vidi šta je urađeno i koliko je napravljeno, apsolutno nema razloga da se ona generacija veliča. Jedna primitivna, razmažena, obijesna i samoživa generacija - i pri tom, generacija sastavljena od prosječnih fudbalera. Nikakvih zapravo fudbalera.
To je ono što cijenim kod ovih momaka. Oni se okupe u Sarajevu i posvete se poslu zato što su svjesni da su kvalitetni i hoće rezultat. **** se Muharemoviću za slikanje s navijačima. On hoće da napravi rezultat. On ode u Vels, izrovi teren, nakon tekme ne želi da izusti "Italija" mada tamo igra, već kaže "naredni protivnik", izađe na teren, pretvori se u Rija Ferdinanda, i reprezentacija ode na Mundijal. Alajbegović ne hoda po baklavama ko Lulić koji, bajdvej, Kerimu ne može kopačke čistiti, nego uđe na teren u Kardifu i demolira protivnika.
Ja upravo mislim da mi moramo biti kritičniji i strožiji. Da više cijenimo profesionalnost, srčanost i suhi kvalitet, a da se manje ložimo na ljiljane, zmajeve, tigrove isl. gluposti. U konačnici, to nas je i dovelo do ponora.
Ova generacija je mnogo više dijasporska po pitanju mentaliteta, što je za nas dobro. Mi kao društvo slavimo dijete koje je ukralo Donnarumi šalabahter, pravimo od njega zvijezdu, dajemo mu prostor na TV-u, netko provali kako će putovati sa reprezentacijom u Ameriku, pa onda Barbarez pred hrvatskim novinarom mora to demantirati i objašnjavati da to što je napravio nije bilo uredu. Dobro je što ovi momci nisu ovdje odrasli i čak je dobro što previše i ne pričaju maternji, tek ono osnovno da baš ne treba prevoditelj. Mene je ponekad strah da se oni previše ne integrišu u bosansko društvo. Bolje ovako, neka odrade posao najbolje što mogu, isporuče rezultat, profesionalno, kao da su u klubu. Stručni štab je danas kvalitetniji i ozbiljniji nego ikad i nadam se da se neće ponoviti sve te anomalije koje si nabrojao. Ono što mi je najdraže, ja isto imam osjećaj da ovo nije gotova ekipa, već tek nešto u stvaranju, baš to što si spomenuo, kraj Muzurovićeg mandata, početak Ćirinog. Ovi bi zbilja mogli uhvatiti kontinuitet, ako se nastavi raditi kao do sada i ako ne bude velikih potresa.
Kakav kompleks nize vrijednosti ti imasTrifunov je napisao/la: ↑28 maj 2026, 20:17Ta generacija nije isporučila ono što se objektivno od nje očekivalo, a to je da uvežu kontinuitet od 3-4 uzastopna plasmana na velike turnire, da se udomaćimo u top 30 na FIFA rankingu, da gađamo drugi šešir pri žrijebu kvalifikacijskih grupa, da se na neki način stabiliziramo na jedan duži period. Kvalitetu za to su imali, pogotovo u vidu Džeke koji je tih godina bio jedan od najboljih napadača svijeta i neko tko je u stanju sam riješiti utakmicu. Pa i tu utakmicu protiv Francuske gdje smo ostali kratki za gol niko ne bi danas spominjao da on nije imao svoj trenutak genijalnosti, otresao Ramija sa leđa kao da igra protiv amatera. Ostaju zapamćeni kao prvi koji su odveli BiH na Mundijal, ali trebali su mnogo više. Pisao sam na drugoj temi koliko je taj kontinuitet plasmana na velike turnire bitan i rekao sam da bi radije izabrao plasman na pet velikih takmičenja zaredom, nego da sad dođemo do finala i poslije toga raspad sistema.PeppermintSA je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:03Niko ne umanjuje uspjeh te generacije. Ono što umanjujem je njen kvalitet. Oprosti, ali ta generacija je prosto napuhana u nešto što ona nije bila. Zapravo, mi kad govorimo o njoj, zapravo mislimo o 2-3 igrača koja onda projektujemo na cijelu generaciju. U konačnici, imala je dovoljno vremena i prostora i, da se ne lažemo, idolopoklonstva da dokaže da je vrijedila mnogo. Ona to nije dokazala. Naprotiv, u više situacija se pokazala pokvarenom.
Mi olako zaboravljamo da je jezgro te generacije već debitovalo u kvalifikacijama za Euro 2008 - neki i za Euro 2004. Dakle, govorimo o periodu od 8-10 godina. Otvorilo im se mnogo prilika koje nisu iskoristili. Hajde 2010., bio si sa Španijom u grupi i nisi mogao bolje od drugog mjesta, a onda si naletio na Portugala protiv kojeg realno nisi imao sreće. Međutim, šta ćemo sa kvalifikacijama za Euro 2012? Svi pričaju o Parizu i penalu i blah blah, a ja bih da malo više govorimo o Bukureštu i miniranju Papeta kako bi bio smijenjen, nakon čega je on imao onaj izliv bijesa na pres konferenciji. Mislim na takve stvari. Na seljačke, sitnodušne metode. Na baklave i posjete rodbini i restorane Bosna i slikanje po Ferhadiji u Revoluciji i takve gluposti. Yamal takođe divlja, slika se po jahtama, ganja starlete, ždere hamburgere po privatnim avionima, ali kada dođe stani-pani, on isporuči rezultat.
I onda kad smo se plasirali na SP, umjesto da ta generacija dokaže kvalitet i mentalitet, tad kad je uspjela sa sebe skinuti teret neuspjeha - šta se desilo? Klanovi, svađe, kmečanje, bojkotovanje novinara, vođenje jarana u Brazil, ponovno miniranje selektora, šetkanja u idućem ciklusu, zatim onaj nakaradni baraž protiv Irske. Stoga, kad se povuče crta i kad se vidi šta je urađeno i koliko je napravljeno, apsolutno nema razloga da se ona generacija veliča. Jedna primitivna, razmažena, obijesna i samoživa generacija - i pri tom, generacija sastavljena od prosječnih fudbalera. Nikakvih zapravo fudbalera.
To je ono što cijenim kod ovih momaka. Oni se okupe u Sarajevu i posvete se poslu zato što su svjesni da su kvalitetni i hoće rezultat. **** se Muharemoviću za slikanje s navijačima. On hoće da napravi rezultat. On ode u Vels, izrovi teren, nakon tekme ne želi da izusti "Italija" mada tamo igra, već kaže "naredni protivnik", izađe na teren, pretvori se u Rija Ferdinanda, i reprezentacija ode na Mundijal. Alajbegović ne hoda po baklavama ko Lulić koji, bajdvej, Kerimu ne može kopačke čistiti, nego uđe na teren u Kardifu i demolira protivnika.
Ja upravo mislim da mi moramo biti kritičniji i strožiji. Da više cijenimo profesionalnost, srčanost i suhi kvalitet, a da se manje ložimo na ljiljane, zmajeve, tigrove isl. gluposti. U konačnici, to nas je i dovelo do ponora.
Ova generacija je mnogo više dijasporska po pitanju mentaliteta, što je za nas dobro. Mi kao društvo slavimo dijete koje je ukralo Donnarumi šalabahter, pravimo od njega zvijezdu, dajemo mu prostor na TV-u, netko provali kako će putovati sa reprezentacijom u Ameriku, pa onda Barbarez pred hrvatskim novinarom mora to demantirati i objašnjavati da to što je napravio nije bilo uredu. Dobro je što ovi momci nisu ovdje odrasli i čak je dobro što previše i ne pričaju maternji, tek ono osnovno da baš ne treba prevoditelj. Mene je ponekad strah da se oni previše ne integrišu u bosansko društvo. Bolje ovako, neka odrade posao najbolje što mogu, isporuče rezultat, profesionalno, kao da su u klubu. Stručni štab je danas kvalitetniji i ozbiljniji nego ikad i nadam se da se neće ponoviti sve te anomalije koje si nabrojao. Ono što mi je najdraže, ja isto imam osjećaj da ovo nije gotova ekipa, već tek nešto u stvaranju, baš to što si spomenuo, kraj Muzurovićeg mandata, početak Ćirinog. Ovi bi zbilja mogli uhvatiti kontinuitet, ako se nastavi raditi kao do sada i ako ne bude velikih potresa.
Eto na zapadu sve gospoda ,odrasli po engleskom dvoru jedino u bosni eto neki seljaci najbolje da ljudi ne pricaju bosanski uopste
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
.....................begović.................PeppermintSA je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:16Ja se recimo s ovim ne bih uopšte složio. Ni po čemu ona generacija nije bila individualno kvalitetnija. Muharemović je bolji fudbaler od Spahića. Katić je mnogo bolji fudbaler od Šunjića, Vranješa ili Bičakčića. Alajbegović i Bajraktarević su lično Yamal za Lulića, Višću ili Stevanovića. Dedić je mnogo bolji bek od Mujdže. Tahirović i Bašić, kakvi god da su, bolji su fudbaleri od penzionera Rahimića i Adnana Zahirovića.LeCoq je napisao/la: ↑28 maj 2026, 18:29Generacija 2014. je bila bazirana na individualnom kvalitetu. Protivnike od kojih smo bili bolji na individualnom planu smo pobjeđivali, od koga smo bili slabiji gubili smo. Ni u jednom kvalifikacionom ciklusu, kao i na SP, ta generacija nije prebacila objektivne mogućnosti.
Trenutno ova generacija je individualno znatno slabija od one, ali ima x faktor. Već u prvim kvalifikacijama smo iza sebe ostavili tri kvalitetnije selekcije, uključujući Italiju, i plasirali se. To ne može biti samo sreća.
I istina je, ona generacija je bila puna fakina i mangupa, ova je puno "sportskija".
Iz one generacije jedino mlađi Džeko, Pjanić te Miske iz perioda 2008-2010 odskaču.
Pri tom, ova reprezentacija je još uvijek u izgradnji. Ja bih je uporedio s periodom s kraja Muzurovićevog mandata i početka Ćirinog. Dakle, kao neki međuprostor. Samo što su ovi momci uspjeli da se plasiraju na prvo veliko takmičenje odmah. I to na jedan spektakularan način - preskočili tvrdu Rumuniju s kojom se i Turska s Ardom i Kenanom Yildizom mučila, zatim za dlaku promašili direktan plasman u Beču protiv vrlo dobre Austrije, a zatim izbacili Vels u gostima i jednu Italiju - kakva god da je, Italija je.
mujdža...spahić....bičakčić...kolašinac
.......pjanić.....bešić.....lulić..........
.............misimović....................
...........ibišević....džeko..............
Od današnje generacije, u ovaj tim bi mogli upasti Dedić i Muharemović. Demirović bi bio vrlo blizu prvih 11, a Alajbegović joker na Lulićevoj poziji kao što je i kod Barbareza.Slično važi i za Bajraktarevića (umjesto koga bi upao?)
Džeko i Kolašinac (na lijevom beku) su bili znatno bolji nego danas.
Ne zaboravi da si onda na klupi imao Salihovića,Hajrovića, Medunjanina kao ozbiljne igrače.
Iza generacije koja je otišla na SP u Brazil ostaje navijacka frustracija sto nije napravila više. Prije svega u kvalifikacijama za EP 2012. I EP 2016. U I oko reprezentacije tih godina vladao haos s kakvim se sadašnji reprezentativci nisu susreli I vjerovatno i neće nikada susresti.
Sad je profesionalizam na daleko većem nivou. Razlog za to je i mentalitet igrača. Salihamidzic je bio veliki profesionalac i kao takav se nije mogao "pronaći " u tadašnjoj reprezentaciji.
Ipak mislim da je generacija iz Brazila čisto igrački osjetno jača od ove sadašnje. Na današnji dan.
Sad je profesionalizam na daleko većem nivou. Razlog za to je i mentalitet igrača. Salihamidzic je bio veliki profesionalac i kao takav se nije mogao "pronaći " u tadašnjoj reprezentaciji.
Ipak mislim da je generacija iz Brazila čisto igrački osjetno jača od ove sadašnje. Na današnji dan.
Ne radi se o gospodi i seljacima, već o profesionalizmu u sportu. Sa obzirom da naša zemlja u trideset i kusur godina nezavisnosti još nije donijela medalju sa olimpijskih igara, što je čak i Kosovu pošlo za rukom, smatram da je moj kompleks niže vrijednosti koji si sjajno detektirao sasvim utemeljen i na neki način opravdan. Meni su fascinantni oni koji ga nemaju.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Budimo realni od sadasnjih igraca u prvih 11 u onu generaciju bi upala samo 3 igraca:PeppermintSA je napisao/la: ↑28 maj 2026, 19:16Ja se recimo s ovim ne bih uopšte složio. Ni po čemu ona generacija nije bila individualno kvalitetnija. Muharemović je bolji fudbaler od Spahića. Katić je mnogo bolji fudbaler od Šunjića, Vranješa ili Bičakčića. Alajbegović i Bajraktarević su lično Yamal za Lulića, Višću ili Stevanovića. Dedić je mnogo bolji bek od Mujdže. Tahirović i Bašić, kakvi god da su, bolji su fudbaleri od penzionera Rahimića i Adnana Zahirovića.LeCoq je napisao/la: ↑28 maj 2026, 18:29Generacija 2014. je bila bazirana na individualnom kvalitetu. Protivnike od kojih smo bili bolji na individualnom planu smo pobjeđivali, od koga smo bili slabiji gubili smo. Ni u jednom kvalifikacionom ciklusu, kao i na SP, ta generacija nije prebacila objektivne mogućnosti.
Trenutno ova generacija je individualno znatno slabija od one, ali ima x faktor. Već u prvim kvalifikacijama smo iza sebe ostavili tri kvalitetnije selekcije, uključujući Italiju, i plasirali se. To ne može biti samo sreća.
I istina je, ona generacija je bila puna fakina i mangupa, ova je puno "sportskija".
Iz one generacije jedino mlađi Džeko, Pjanić te Miske iz perioda 2008-2010 odskaču.
Pri tom, ova reprezentacija je još uvijek u izgradnji. Ja bih je uporedio s periodom s kraja Muzurovićevog mandata i početka Ćirinog. Dakle, kao neki međuprostor. Samo što su ovi momci uspjeli da se plasiraju na prvo veliko takmičenje odmah. I to na jedan spektakularan način - preskočili tvrdu Rumuniju s kojom se i Turska s Ardom i Kenanom Yildizom mučila, zatim za dlaku promašili direktan plasman u Beču protiv vrlo dobre Austrije, a zatim izbacili Vels u gostima i jednu Italiju - kakva god da je, Italija je.
Dedic, Muharemovic i Alajbegovic. Dzeko iz 2014 je bolji od Dzeke iz 2026, a za Sea je 50/50 na LB.
Razlika izmedju one generacije i ove je u tome sto su oni tada bili u svom prajmu a danas imamo 4-5 igraca u prvih 11 koji jos nisu ni blizu svog prajma i to je brutalno
Veoma lako za objasniti, koliko para toliko muzikeTrifunov je napisao/la: ↑28 maj 2026, 20:47Ne radi se o gospodi i seljacima, već o profesionalizmu u sportu. Sa obzirom da naša zemlja u trideset i kusur godina nezavisnosti još nije donijela medalju sa olimpijskih igara, što je čak i Kosovu pošlo za rukom, smatram da je moj kompleks niže vrijednosti koji si sjajno detektirao sasvim utemeljen i na neki način opravdan. Meni su fascinantni oni koji ga nemaju.
Taj alajbegovicev leverkuzen ima veci budzet nego svi nasi klubovi zajedno puta 10
I onda logicno da ce oni imati najbolje moguce trenere za omladinsku skolu
Naravno da te trener od 20 hiljada mjesecno nauci vise nego neki nas koji radi za milju i pol maraka
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Ova trenutna generacija nije u svom vrhuncu, tek je počela da igra. Ova generacija nema napadača kao Džeko i kronično nedostje im tehničke plemenitosti. To se očigledno nadoknađuje trkom. Što je sada u svijetu fudbala trend. Ova trenutna generacija je bolje popunjena sa kvalitetnim krilnim igračima.
Prethodna generacija kada se plasirala na SP je bila na vrhuncu, nakon toga je počeo pad. Ta ekipa je bila jača prema naprijed naročito zbog osovine Misimović - Džeko koji su bili na vrhuncu svoje moći. Poslije toga je Misimović počeo da mijenja klubove i nikada se nije vratio na nivo iz Wolfsburga.
Ono što izdvaja sadašnji stručni štab od ranijih je mnogo veća doza profesionalizma koji su promijenili i primijenili. To opet je novost jer više ne vršlja po hotelu oko igrača ko hoće i kada hoće
Prethodna generacija kada se plasirala na SP je bila na vrhuncu, nakon toga je počeo pad. Ta ekipa je bila jača prema naprijed naročito zbog osovine Misimović - Džeko koji su bili na vrhuncu svoje moći. Poslije toga je Misimović počeo da mijenja klubove i nikada se nije vratio na nivo iz Wolfsburga.
Ono što izdvaja sadašnji stručni štab od ranijih je mnogo veća doza profesionalizma koji su promijenili i primijenili. To opet je novost jer više ne vršlja po hotelu oko igrača ko hoće i kada hoće
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Znaci ismijava se igrac koji sa 22 prelazi u bundesligu, dok nam igraju igraci iz kiparske i kazahstanske lige, bas ste heroji 
U glavnom se slažem, samo što su nam formacije rijetko baš tako izgledale. Bešić je došao tek prije svjetskog prvenstva, do tada nam je tu poziciju u najboljem slučaju igrao Zahirović, a vrlo često je uopće niko nije ni igrao nego smo forsirali Medunjanina, Misimovića, i Pjanića u isti vezni red bez i jedne 6ice.LeCoq je napisao/la: ↑28 maj 2026, 20:33.....................begović.................
Od današnje generacije, u ovaj tim bi mogli upasti Dedić i Muharemović. Demirović bi bio vrlo blizu prvih 11, a Alajbegović joker na Lulićevoj poziji kao što je i kod Barbareza.Slično važi i za Bajraktarevića (umjesto koga bi upao?)
Ne zaboravi da si onda na klupi imao Salihovića,Hajrovića, Medunjanina kao ozbiljne igrače.
Ibišević jeste igrao zajedno sa Džekom, ali vrlo često je morao na krilo ili je počeo na klupi dok je na desnom krilu bio npr Hajrović. Zato mislim da možemo reci da bi, pored Muharemovića i Dedića, i Bajraktarević sigurno mogao igrati u početnih 11.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ponekad je nešto nezahvalno i zbog formacije,ali hajmo ovako. Mujdža do povrede protiv Francuske je jači od Dedića do sad,ali je zato Muharemović duplo bolji sad nego Bičakčić ikad. Ova sadašnja reprezentacija nema kvaliteta u veznom redu za razlike od stare,ali bi i Kerim i Esmir više ponudili prema naprijed nego tada Ibišević kao lažno krilo i Lulić koji je nekakav klasičan wingbek. Kolašinac i Džeko su tu svakako. Da sad pravimo tim vjerovatno bi upalo više tih iz 14e međutim puno je vrijednije imati na krilima ovo što imamo nego na bilo kojoj drugoj poziciji.LeCoq je napisao/la: ↑28 maj 2026, 20:33.....................begović.................
Hajrović nikad nije bio ozbiljan igrač.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Odakle zaključak da ga se ismijava? Liku 23 godine i dosadašnje dostignuće mu je igrati treću ligu u Njemačkoj….daj bože da bude bolji od Esmira i Misketa…ali pričamo o liku koji ima 8 minuta fudbala u Bundesligi…i to priča ide u pravcu da je on već sad naš najbolji veznjak…
-
Catalunya1
- Kontakt:
jedino sto je dobro je da ima vec nase drzavljanstvo i da ne mora pokrenuti proceduruMiranGlasnic je napisao/la: ↑28 maj 2026, 21:38Odakle zaključak da ga se ismijava? Liku 23 godine i dosadašnje dostignuće mu je igrati treću ligu u Njemačkoj….daj bože da bude bolji od Esmira i Misketa…ali pričamo o liku koji ima 8 minuta fudbala u Bundesligi…i to priča ide u pravcu da je on već sad naš najbolji veznjak…![]()