Ti si sine umobolanHerson je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:45Kako si opisao stanje u klubu, ono je gore nego u fudbalskim klubovima u Iranu, Sudanu ili Jemenu. A dole navodiš da bi volio da se vrati Zekić. Pa, kako da se vrati u klub koji je u pet puta gorem stanju nego onda kada je otišao? Da li bi se ti vratio u takvu firmu? Insajderi su dekoncentrisani totalno.insimadop je napisao/la: ↑29 maj 2026, 11:01Prvo i osnovno, 2026. godina, klub sa investitorom koji bi trebao biti mnogo štošta (a nije), a igrači plate nisu primili mjesecima![]()
Igrači sami ne znaju još uvijek ko ide, a ko ostaje, kome će produžiti ugovor, kome neće, koga će gledati da prodaju, a koga će gledati da zadrže. Njima to još nije rečeno, ibrete se ljudi da im je ovo prvi put u karijeri da odu na odmor a da ne znaju na čemu su. Pri tome, ponavljam, plate nisu primili mjesecima (govore od 3 do 6, pa eto uzmite šta vam draže)
Istina je da je ZZ otišao samo i isključivo radi Ajle, te sada kada ona nije u Klubu napokon, obavio se razgovor sa njim i čeka se njegov odgovor. Lično, volio bih da baš ZZ dođe, i dobije 5 godina kontinuiteta.
Ono što se ŠPEKULIŠE među samim igračima, gledat će se da se zadrži Elezi, a da novac od transfera dobije kroz Mujkića i Maroodzu.
Navodno bi i Ljajić trebao ostati, dok se za Banića vaga da li možemo dovesti boljeg golmana. Također, špekulišu da bi se saslušale i eventualne ponude za Kuprešaka obzirom da očekuju da se za njega može dobar novac dobiti. Bralić bi mogao ostati, dok Ristovski ni sam ne zna na čemu ja. Beganović je slobodan da potraži novi klub, te mu neće praviti probleme ukoliko dođe solidna ponuda za njega.
Dakle, ovo za igrače je u domenu špekulacije i njihovih viđenja, a sve ostalo stoji činjenično kako je napisano.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ne znam ni koji qurac ti odgovaram,nadji zivot troluFksOtokaHz je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:44NajvecaRadosti je napisao/la: ↑29 maj 2026, 10:31Zato sto ne igramo s krilnim igracima.Na silu od krila pravimo wing backove ili klasicne 9ke.Moze se Guli prilagoditi na to zato smo ga i prodali za 3 miliona€ ali ne moze svaki igrac.Ako je neko dobar 1 na 1 da probija ili za igru u dubinu ti ga dovedes i dadnes zadatak npr lazne 9ke normalno da to nece ni na sta liciti.A nama Boga mi i napadac dobro ispasta,ja sam siguran da Carlos moze isporuciti 15ak golova ali kad ekipa igra.On ne dobija lopte nikako bas jer igramo bez krila i jer bekovi nemaju upotrebljive centarsuteve.Pa nije ovaj Juricic sam sebi stvorio 30 golova,sve je dobio na tacnu i pospremio i neka je to i jeste posao napadaca.Po tome se ocjenjujeFksOtokaHz je napisao/la: ↑29 maj 2026, 10:21
Tako ste govorili i za Menala, na kraju nikad skuplji a gori igrac u historiji kluba![]()
Mi vec od ovog roka moramo ici ka tome da se vratimo na igru sa 4 nazad i 3 naprijed.U veznom redu pravi kakve hoces kombinacije hoces li dvije 6ice da trce za Adema ili 6icu i dvije kreativne 8ice to je do trenera ali ovu ligu ne mozes igrati bez krila ako gajis napadacki fudbal.
Doktorski
Kad već sve znaš oko formacije, pošalji CV u klub, možda te angažuju
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ovaj je nekad u januaru prošle godine pisao Zekić ide, jer mu je neko prenio da je jedan pomoćnika vratio nekakve ključeve od stana ili čega već. Nije ni čudo što se pronašao.GalileoGalilei je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:46Ti si sine umobolanHerson je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:45Kako si opisao stanje u klubu, ono je gore nego u fudbalskim klubovima u Iranu, Sudanu ili Jemenu. A dole navodiš da bi volio da se vrati Zekić. Pa, kako da se vrati u klub koji je u pet puta gorem stanju nego onda kada je otišao? Da li bi se ti vratio u takvu firmu? Insajderi su dekoncentrisani totalno.insimadop je napisao/la: ↑29 maj 2026, 11:01Prvo i osnovno, 2026. godina, klub sa investitorom koji bi trebao biti mnogo štošta (a nije), a igrači plate nisu primili mjesecima![]()
Igrači sami ne znaju još uvijek ko ide, a ko ostaje, kome će produžiti ugovor, kome neće, koga će gledati da prodaju, a koga će gledati da zadrže. Njima to još nije rečeno, ibrete se ljudi da im je ovo prvi put u karijeri da odu na odmor a da ne znaju na čemu su. Pri tome, ponavljam, plate nisu primili mjesecima (govore od 3 do 6, pa eto uzmite šta vam draže)
Istina je da je ZZ otišao samo i isključivo radi Ajle, te sada kada ona nije u Klubu napokon, obavio se razgovor sa njim i čeka se njegov odgovor. Lično, volio bih da baš ZZ dođe, i dobije 5 godina kontinuiteta.
Ono što se ŠPEKULIŠE među samim igračima, gledat će se da se zadrži Elezi, a da novac od transfera dobije kroz Mujkića i Maroodzu.
Navodno bi i Ljajić trebao ostati, dok se za Banića vaga da li možemo dovesti boljeg golmana. Također, špekulišu da bi se saslušale i eventualne ponude za Kuprešaka obzirom da očekuju da se za njega može dobar novac dobiti. Bralić bi mogao ostati, dok Ristovski ni sam ne zna na čemu ja. Beganović je slobodan da potraži novi klub, te mu neće praviti probleme ukoliko dođe solidna ponuda za njega.
Dakle, ovo za igrače je u domenu špekulacije i njihovih viđenja, a sve ostalo stoji činjenično kako je napisano.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Kazu deal done
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Pojma nemam drug, i ovo sam dobio info od lika bliskog Spancima, ne iz naseg kluba. Mada Mulata ne bih, stranac a nije prevaga realno.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Što se tiče ovog Milaka, iskreno mi je drago što nije došao. Nijedan mladi igrač u zadnjih 5,6 godina do 21ne godine koji je došao direktno iz nekog kluba u ligi se nije naigrao, dokazao i prodao dalje. Svi su nestali. Niti iz drugih liga se nisu naigrali. Samo ovi naši iz akademije su se uspjeli prodati. Vidjet ćemo Telalovića kakav će biti.
- belosevic23
- Kontakt:
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Pročitaj šta je genijalni naučnik pisao za Gulijašvilija, Turkeša, Butića, Menala i shvatit ćeš o kakvom se kapacitetu tu radi.Herson je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:51Ovaj je nekad u januaru prošle godine pisao Zekić ide, jer mu je neko prenio da je jedan pomoćnika vratio nekakve ključeve od stana ili čega već. Nije ni čudo što se pronašao.GalileoGalilei je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:46Ti si sine umobolanHerson je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:45
Kako si opisao stanje u klubu, ono je gore nego u fudbalskim klubovima u Iranu, Sudanu ili Jemenu. A dole navodiš da bi volio da se vrati Zekić. Pa, kako da se vrati u klub koji je u pet puta gorem stanju nego onda kada je otišao? Da li bi se ti vratio u takvu firmu? Insajderi su dekoncentrisani totalno.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
Ja ne znam kako nekim ljudima ne dosadi više ovo priča oko plata. Kaže tri do šest mjeseci kasni, a po pravilu igrač može jednostrano raskinuti ugovor ukoliko mu nisu isplaćena primanja tri mjeseca. Evo baš bi npr Kuprešak čekao da mu mi uplatimo platu a ne bi reskinuo i otišao vani, nigdje veze.
Finansije u klubu nisu problem, problem je loša politika dovođenja prije svega trenera pa i igrača. Sada imaju priliku da dokažu da su naučili na greškama i da odrade dobar transfer rok, jer imaju već okosnicu ekipe koju treba nadograditi.
Po mom mišljenju klub trebaju napustiti: Mujkić, Maroodza i Beganović kroz prodaju kako bi se uzele neke pare, a Turkeš, Renan, Gojković, Kyeremeh i Krdžalić besplatno.
U tom slučaju bi ostao kostur ekipe Banić, Bralić, Ristovski, Cimirot, Elezi, Ljajić, Menalo, Carlos, Kuprešak, Ignatkov, Telalović. Probao bi zadržati i Ivaniševića i Živkovića, Mušija kao drugi golman i Hujber kao zamjena na desnom beku.
Prvo treba završiti sa trenerom, da napokon krenemo normalno, ako to bude Zekić i zna se da forsira 3-5-2 sistem onda dovedi igrače koji to mogu igrati, ako bude naki trener koji ifra 4-3-3 onda dovedi normalna krila i bekove. Sami da ne bude neko dovodi igrače koji ne mogu da igraju u sistemu koji trener forsira.
Uglavnom, po meni bi ekipa iduće godine trebala izgledati ovako:
Golmani: Banić, Mušija, Mehić
Stoperi: Bralić, Ristovski, pojačanje za 11, Ivanišević, Dizdarević, Meite
Lijevi bočni: Kuprešak, pojačanje za klupe
Desni bočni: pojačanje za 11, Hujber
Vezni red: Cimirot, Elezi, Ljajic, Telalović, Ignatkov, Vrban, Hadžimehmedović
Napad : Carlos, Menalo, Živković i još jedan ili dva igrača za rotacije
Ovo je u slučaju da trener bude Zeka pa vjerujem da bi forsirao isti način igre kao što je bio slučaj u prvom mandatu, ako bi to bio neki trener koji bi igrao 4-3-3 Ristovski tu ne može igrati ni beka ni stopera, jedino ovako sa tri nazad, Kuprešak isto u tom sistemu može samo na krilo pa bi trebala dva lijeva beka u tom slučaju.
Opet kažem nadama se da će se riješiti pitanje trenera što prije i da će se po njegovim zamislima slagati ekipa. Isto se nadam da će to biti Zoran Zekić za kojeg lično smatram da je imao grešaka i da nije trebao onako napustiti klub, je jedini trener u zadnjih x godina za kojeg sam smatrao da od ovog kluba može napraviti stabilnog prvaka i redovnog učesnika evropskih takmičenja.
Finansije u klubu nisu problem, problem je loša politika dovođenja prije svega trenera pa i igrača. Sada imaju priliku da dokažu da su naučili na greškama i da odrade dobar transfer rok, jer imaju već okosnicu ekipe koju treba nadograditi.
Po mom mišljenju klub trebaju napustiti: Mujkić, Maroodza i Beganović kroz prodaju kako bi se uzele neke pare, a Turkeš, Renan, Gojković, Kyeremeh i Krdžalić besplatno.
U tom slučaju bi ostao kostur ekipe Banić, Bralić, Ristovski, Cimirot, Elezi, Ljajić, Menalo, Carlos, Kuprešak, Ignatkov, Telalović. Probao bi zadržati i Ivaniševića i Živkovića, Mušija kao drugi golman i Hujber kao zamjena na desnom beku.
Prvo treba završiti sa trenerom, da napokon krenemo normalno, ako to bude Zekić i zna se da forsira 3-5-2 sistem onda dovedi igrače koji to mogu igrati, ako bude naki trener koji ifra 4-3-3 onda dovedi normalna krila i bekove. Sami da ne bude neko dovodi igrače koji ne mogu da igraju u sistemu koji trener forsira.
Uglavnom, po meni bi ekipa iduće godine trebala izgledati ovako:
Golmani: Banić, Mušija, Mehić
Stoperi: Bralić, Ristovski, pojačanje za 11, Ivanišević, Dizdarević, Meite
Lijevi bočni: Kuprešak, pojačanje za klupe
Desni bočni: pojačanje za 11, Hujber
Vezni red: Cimirot, Elezi, Ljajic, Telalović, Ignatkov, Vrban, Hadžimehmedović
Napad : Carlos, Menalo, Živković i još jedan ili dva igrača za rotacije
Ovo je u slučaju da trener bude Zeka pa vjerujem da bi forsirao isti način igre kao što je bio slučaj u prvom mandatu, ako bi to bio neki trener koji bi igrao 4-3-3 Ristovski tu ne može igrati ni beka ni stopera, jedino ovako sa tri nazad, Kuprešak isto u tom sistemu može samo na krilo pa bi trebala dva lijeva beka u tom slučaju.
Opet kažem nadama se da će se riješiti pitanje trenera što prije i da će se po njegovim zamislima slagati ekipa. Isto se nadam da će to biti Zoran Zekić za kojeg lično smatram da je imao grešaka i da nije trebao onako napustiti klub, je jedini trener u zadnjih x godina za kojeg sam smatrao da od ovog kluba može napraviti stabilnog prvaka i redovnog učesnika evropskih takmičenja.
Napokon neko ko ne očekuje duple krune, triplete, razbijanje protivnika i gaženja pred sobom. Napokon neko sa realnim očekivanjima. Pa će nas opet pojedinci ovdje uvjeravati da trebamo biti strpljivi i nakon sedme sezone bez titule.rimljanin90 je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:20Iskreno skeptican sam pravo za iducu sezonu i evropu jer je klub s igracima u nekom limbu. Niti znaju ko ce biti trener, niti se zna koji ce igraci ostati kao kostur neki ekipe.
- napoleon72
- Kontakt:
Velika je razlika izmedju onog sto neko ima pravo da uradi i sto u praksi fakat uradi. Sto momci iz sezone 19/20 nisu raskidali ugovore kad su kasnili na pripreme radi neprimljenih plata? Ili iz sezone 20/21 kad su svi znali da nema plata, kad su naknadno svi rekli da nisu marke dobili cijelu polusezonu? Nije to bas tako lahko, nema 3 mjeseca para, hop raskid i novi klub. Nece svaki klub ni uzet igraca koji na prvi znak krize ide preko sindikata i dize sidro, to je i njima.mrlja u CVu. A za 90% igraca je Sarajevo vrhunac karijere, da raskinu ugovore vecina bi zavrsila u GOSKu, Posusju, Slogi. Bolje u Sarajevu cekat koji mjesec vise i dobit 20 milja, igrat pred 3 hiljade koji i na 0:3 daju aplauz i pjevaju "igraj Sarajevo, nema veze", nego negdje drugo za redovne 2 milje. Nisu ni oni levati.pitara je napisao/la: ↑29 maj 2026, 13:34Ja ne znam kako nekim ljudima ne dosadi više ovo priča oko plata. Kaže tri do šest mjeseci kasni, a po pravilu igrač može jednostrano raskinuti ugovor ukoliko mu nisu isplaćena primanja tri mjeseca. Evo baš bi npr Kuprešak čekao da mu mi uplatimo platu a ne bi reskinuo i otišao vani, nigdje veze.
Finansije u klubu nisu problem, problem je loša politika dovođenja prije svega trenera pa i igrača.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Ode Krdzalic, dje je onaj braco sto se kleo u njega, kako ce podnijet ovo 
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
- ObjektivnaSApublika
- Kontakt:
-
FksOtokaHz
- Kontakt:
Meni je zivot Sarajevo, a tvoj je demagogijaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:47Ne znam ni koji qurac ti odgovaram,nadji zivot troluFksOtokaHz je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:44NajvecaRadosti je napisao/la: ↑29 maj 2026, 10:31
Zato sto ne igramo s krilnim igracima.Na silu od krila pravimo wing backove ili klasicne 9ke.Moze se Guli prilagoditi na to zato smo ga i prodali za 3 miliona€ ali ne moze svaki igrac.Ako je neko dobar 1 na 1 da probija ili za igru u dubinu ti ga dovedes i dadnes zadatak npr lazne 9ke normalno da to nece ni na sta liciti.A nama Boga mi i napadac dobro ispasta,ja sam siguran da Carlos moze isporuciti 15ak golova ali kad ekipa igra.On ne dobija lopte nikako bas jer igramo bez krila i jer bekovi nemaju upotrebljive centarsuteve.Pa nije ovaj Juricic sam sebi stvorio 30 golova,sve je dobio na tacnu i pospremio i neka je to i jeste posao napadaca.Po tome se ocjenjuje
Mi vec od ovog roka moramo ici ka tome da se vratimo na igru sa 4 nazad i 3 naprijed.U veznom redu pravi kakve hoces kombinacije hoces li dvije 6ice da trce za Adema ili 6icu i dvije kreativne 8ice to je do trenera ali ovu ligu ne mozes igrati bez krila ako gajis napadacki fudbal.
Doktorski
Kad već sve znaš oko formacije, pošalji CV u klub, možda te angažuju
Znaci trojac u sredini za evropu meite, cimi i telalovic 
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Inaće Sarajevo je klub koji je u prošlosti bio poznat što su primanja igrača bila redovnija nego u BH Telekomu.napoleon72 je napisao/la: ↑29 maj 2026, 14:07Velika je razlika izmedju onog sto neko ima pravo da uradi i sto u praksi fakat uradi. Sto momci iz sezone 19/20 nisu raskidali ugovore kad su kasnili na pripreme radi neprimljenih plata? Ili iz sezone 20/21 kad su svi znali da nema plata, kad su naknadno svi rekli da nisu marke dobili cijelu polusezonu? Nije to bas tako lahko, nema 3 mjeseca para, hop raskid i novi klub. Nece svaki klub ni uzet igraca koji na prvi znak krize ide preko sindikata i dize sidro, to je i njima.mrlja u CVu. A za 90% igraca je Sarajevo vrhunac karijere, da raskinu ugovore vecina bi zavrsila u GOSKu, Posusju, Slogi. Bolje u Sarajevu cekat koji mjesec vise i dobit 20 milja, igrat pred 3 hiljade koji i na 0:3 daju aplauz i pjevaju "igraj Sarajevo, nema veze", nego negdje drugo za redovne 2 milje. Nisu ni oni levati.pitara je napisao/la: ↑29 maj 2026, 13:34Ja ne znam kako nekim ljudima ne dosadi više ovo priča oko plata. Kaže tri do šest mjeseci kasni, a po pravilu igrač može jednostrano raskinuti ugovor ukoliko mu nisu isplaćena primanja tri mjeseca. Evo baš bi npr Kuprešak čekao da mu mi uplatimo platu a ne bi reskinuo i otišao vani, nigdje veze.
Finansije u klubu nisu problem, problem je loša politika dovođenja prije svega trenera pa i igrača.
Ne znam kako ljudima ne dosadi više žvakanje te priče oko plata i primanja igrača kad nikad ama baš nikad nije bio period da su na vrijeme i po dogovoru izmirivane obaveze prema igračima ma ko bio na ćelu kluba.
Kao što si i rekao igrači su zaštičeni kao nikad i sve i do jednog je svjestan da će naplatiti svoja potraživanja i sad da je plata razlig za boliku.rac na terenu i da zbog toga napuštaš klub u nekom zenitu karijere je baš apsolutni nonsens.
Izgubili kup i superkup, dopustili da nas Borac ponizi na Koševu i sad mi bi trebali stati iza njih što nisu dobili platu 3 mjeseca, za šta da je dobiju.
Doktor za retardaciju.
Bjež' te od Mohedana,ko djavo od krsta.
Mohedano je dobar tehničar,ali neće da potrči,plus loš po svlačionicu. Mada,kod vas se nebi mogao kurciti,jer bi bio u manjini.
-
SamoIzrekno
- Kontakt:
Zeka završeno izgledaa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

.png)