Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 29 maj 2026, 15:07

Stadion Asim Ferhatović Hase u Sarajevu spreman je za večerašnju prijateljsku utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, koja upravlja stadionom, u proteklom periodu uložila je dodatne napore kako bi, u skladu sa zahtjevima i preporukama UEFA-e, osigurala neophodne uslove za organizaciju međunarodne utakmice i dostojan doček reprezentacija, službenih lica, medija i navijača.

Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju ispunila je sve zahtjeve i uslove UEFA-e uz podršku osnivača Općine Centar, navodi se na zvaničnoj stranici Općine.

Večerašnja utakmica ima poseban značaj jer je Koševo domaćin reprezentaciji Bosne i Hercegovine u periodu kada su oči sportske javnosti usmjerene ka predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Bosna i Hercegovina nekoliko godina nije igrala na stadionu Koševo, a može se vidjeti da su tribine, klupe za rezervne igrače, prostorije za novinare i semafor posebno "ušminkani" za ovu priliku.

Meč Bosna i Hercegovina - Sjeverna Makedonija igra se večeras od 20:30 sati.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

GOLEM SI DRUGI DOME

P.S.
Kako Pitarima središe stadion za Europu
Koji su to kraljevi

😭🤣😭😭😭😭🤣😭😭

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 29 maj 2026, 15:14

svrakino1921 je napisao/la:
29 maj 2026, 15:07
slika
Opa, postavljene već nove stolice što je stoka isčupala. :thumbup:

Golema si južna tribino najvećeg stadiona u državi Bosni i Hercegovini. :ljepota:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 maj 2026, 15:19

arelinho je napisao/la:
29 maj 2026, 14:28
Bolio ih Macron pa ih sada boli Adidas. Da uzmemo Kelme i to im ne bi bilo dobro.

Sad ih boli to što sam se ja godinama zalagao za custom made dresove u odnosu na ove generičke koje ti onako istresu sa gomile i svaki moraš platiti.

Boli ih to što sam se godinama šprdao sa njima jer su se kofrčili sa Adidas dresovima koje su uzimali preko posrednika, dok Adidas nije znao ni da postoje.

Ako će to biti slučaj i sa našim dresovima i opremom onda je to katastrofalan potez kluba i dokaz da je Sanin iskompleksiran kao i brat mu. Ukoliko ovo bude saradnja direktno sa Adidas kompanijom, onda svaka čast, velika stvar. Veoma jednostavno.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 29 maj 2026, 15:25

Sta 200 ‘iljada dolara uradi od sirotinje :rol: :rol: :rol:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 maj 2026, 15:28

sanjinusto je napisao/la:
29 maj 2026, 15:05
Shategabri je napisao/la:
29 maj 2026, 15:02
29 maj 2026, 14:59

Nema tu nikakvih dogovora niti su oni u nekim specijalnim odnosima. Ismir trazi nacine da vas napusti, samo ga koci sto ne moze da nadje nikoga da mu proda upravljacka prava. Ne znam sta se tacno desava kod vas, ali mislim da vam je pokvarilo koncepciju kad je Tan digao ruke pa vas i onaj princ ispalio.
Jes, to pričate od Tana pa na ovamo.
Brkate vaše želje sa realnošću.
Nije to moja zelja. Ja bi volio da Ismir ostane kod vas jer vas lose vodi. To bi za vas dobro bilo da vas uzme neko drugi. Covjek hoce da proda prava, odrzavao je i sastanke po tom pitanju, nije nikakva tajna.
Govorim samo kako ide obrazac.
Kad ode Tan, ide raspad.
Kad ode Nam, ide raspad.
Kad ode Ismir...nastavi niz.

Ako i ode Ismir, a otići će nekad logično, preuzima neko drugi.
Niko se neće odreći investicije koja nije mala nego će gledati da mu se isplati.

Uglavnom, kad je neko glavni u klubu i sve se pita, prilagođava klub svojim interesima.
Ne znači da se ti interesi uvijek poklapaju i u potpunosti sa navijačkim interesima.
Koševo Zapad

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 29 maj 2026, 15:31

Virtu4l je napisao/la:
29 maj 2026, 15:19
arelinho je napisao/la:
29 maj 2026, 14:28
Bolio ih Macron pa ih sada boli Adidas. Da uzmemo Kelme i to im ne bi bilo dobro.

Sad ih boli to što sam se ja godinama zalagao za custom made dresove u odnosu na ove generičke koje ti onako istresu sa gomile i svaki moraš platiti.

Boli ih to što sam se godinama šprdao sa njima jer su se kofrčili sa Adidas dresovima koje su uzimali preko posrednika, dok Adidas nije znao ni da postoje.

Ako će to biti slučaj i sa našim dresovima i opremom onda je to katastrofalan potez kluba i dokaz da je Sanin iskompleksiran kao i brat mu. Ukoliko ovo bude saradnja direktno sa Adidas kompanijom, onda svaka čast, velika stvar. Veoma jednostavno.
Sarajevo ima distributerski ugovor sa njima, gdje iz kataloga naručuju dresove po nižim cijenama, dok bi mi trebali imat direktni partnerski ugovor gdje kreiraju posebne dresove u saradnji sa klubom, takve informacije imam

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 29 maj 2026, 15:33

Virtu4l je napisao/la:
Ukoliko ovo bude saradnja direktno sa Adidas kompanijom, onda svaka čast, velika stvar. Veoma jednostavno.
Šanse za to su ravne nuli, Adidas da ima neki interes za ove prostore uzeo bi Dinamo, Zvezdu...
Dobit ćete iste dresove kao i do sad samo što će koštati 200+ KM i to je to.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 maj 2026, 15:35

DoktorXabaras je napisao/la:
29 maj 2026, 15:33
Virtu4l je napisao/la:
Ukoliko ovo bude saradnja direktno sa Adidas kompanijom, onda svaka čast, velika stvar. Veoma jednostavno.
Šanse za to su ravne nuli, Adidas da ima neki interes za ove prostore uzeo bi Dinamo, Zvezdu...

Kroz globalnu distribucijsku strategiju, digitalne prodajne kanale i međunarodnu dostupnost Adidas proizvoda, FK Željezničar će biti na prisutan na međunarodnim tržištima, nastavljajući razvijati globalni identitet kao i komercijalni potencijal. Istovremeno, nova međunarodna maloprodajna mreža će pojačati vezu sa bosanskohercegovačkom dijasporom i razviti novu generaciju navijača van granica Bosne i Hercegovine".

Osim u BiH Zeljin dres ce se prodavati i po europi u adidas sopovima, naravno u manjim kolicinam, tamo gdje ima nasi ljudi poput Austrije, Slovenije, Njemacke
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 maj 2026, 15:38

Bavite se bar u ovom trenutku nebitnim stvarima, pa će poslije biti kuku majko, iz iskustva govorim :mrgreen:
Ja bi npr prije se zapitao šta je Marićeva logika pri dovođenju Theophila, pri tome ima 36 godina i nije 5 mečeva kako treba odigrao u protekloj sezoni.
A doći će ovdje i masnu platu uzeti, ko i reprezentativac i famozni najskuplji igrač lige Galchev :D
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 29 maj 2026, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 29 maj 2026, 15:38

29 maj 2026, 15:28
29 maj 2026, 15:05
29 maj 2026, 15:02

Jes, to pričate od Tana pa na ovamo.
Brkate vaše želje sa realnošću.
Nije to moja zelja. Ja bi volio da Ismir ostane kod vas jer vas lose vodi. To bi za vas dobro bilo da vas uzme neko drugi. Covjek hoce da proda prava, odrzavao je i sastanke po tom pitanju, nije nikakva tajna.
Govorim samo kako ide obrazac.
Kad ode Tan, ide raspad.
Kad ode Nam, ide raspad.
Kad ode Ismir...nastavi niz.

Ako i ode Ismir, a otići će nekad logično, preuzima neko drugi.
Niko se neće odreći investicije koja nije mala nego će gledati da mu se isplati.

Uglavnom, kad je neko glavni u klubu i sve se pita, prilagođava klub svojim interesima.
Ne znači da se ti interesi uvijek poklapaju i u potpunosti sa navijačkim interesima.
Kontam sta hoces da kazes, ali nisam ti ja od tog posla. Treba podrzati ko god ulaze u nasu ligu. Istina je da bi htio otici, ali ne moze preko noci jbg. Ne prodaje vrecu krompira nego klub. Ko zna sta ce bit, ali mislim da vam slijedi stezanje kaisa ako ne nadje nikoga da otkupi barem dio prava. Sa Tanom i Amerima je mogao gurati, a sam tesko. Skupa igracka.

Herson

Post Postao/la Herson » 29 maj 2026, 15:38

Virtu4l je napisao/la:
Pri tome je njihova navijačka baza neuporedivo skromnija. Za derbi su dobili 3.500 ulaznica, a prodali tek 1/3 toga. Kome može biti interesantno takvo tržište?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 maj 2026, 15:39

NoDi80 je napisao/la:
29 maj 2026, 09:45
Vanja8 je napisao/la:
29 maj 2026, 07:10

Joj za kakve stvari se koristi fotka za logo Akademije Zelje... :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Da se ne naljute ovi iz Akademije... :rol: :rol:
Od danas svi hejteri idu na volej svrakina mi
Kako ne, :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 29 maj 2026, 15:40

Herson je napisao/la:
29 maj 2026, 15:38
Virtu4l je napisao/la:
Pri tome je njihova navijačka baza neuporedivo skromnija. Za derbi su dobili 3.500 ulaznica, a prodali tek 1/3 toga. Kome može biti interesantno takvo tržište?
Taj broj ulaznica je vaš sezonski prosjek :urnebes:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 29 maj 2026, 15:41

Arma00 je napisao/la:
29 maj 2026, 15:40
Taj broj ulaznica je vaš sezonski prosjek :urnebes:
:rol:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 29 maj 2026, 15:42

svrakino1921 je napisao/la:
29 maj 2026, 15:07
Stadion Asim Ferhatović Hase u Sarajevu spreman je za večerašnju prijateljsku utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, koja upravlja stadionom, u proteklom periodu uložila je dodatne napore kako bi, u skladu sa zahtjevima i preporukama UEFA-e, osigurala neophodne uslove za organizaciju međunarodne utakmice i dostojan doček reprezentacija, službenih lica, medija i navijača.

Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju ispunila je sve zahtjeve i uslove UEFA-e uz podršku osnivača Općine Centar, navodi se na zvaničnoj stranici Općine.

Večerašnja utakmica ima poseban značaj jer je Koševo domaćin reprezentaciji Bosne i Hercegovine u periodu kada su oči sportske javnosti usmjerene ka predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Bosna i Hercegovina nekoliko godina nije igrala na stadionu Koševo, a može se vidjeti da su tribine, klupe za rezervne igrače, prostorije za novinare i semafor posebno "ušminkani" za ovu priliku.

Meč Bosna i Hercegovina - Sjeverna Makedonija igra se večeras od 20:30 sati.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

GOLEM SI DRUGI DOME

P.S.
Kako Pitarima središe stadion za Europu
Koji su to kraljevi

😭🤣😭😭😭😭🤣😭😭
Sviđa mi se ovaj natpis na gostujućoj klupi. Idealno bi bilo da je drugačiji raspored riječi, ali i ovako je okej
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 29 maj 2026, 15:44

Herson je napisao/la:
29 maj 2026, 15:38
Za derbi su dobili 3.500 ulaznica, a prodali tek 1/3 toga.
Sramota. :puke:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 maj 2026, 15:47

Vanja8 je napisao/la:
29 maj 2026, 15:39

Kako ne, :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
“Otvaranje dodatnih FK Željezničar & Adidas co-brendiranih fan shop lokacija širom regiona, te na tržištima gdje je bosanskohercegovačka dijaspora snažno prisutna.
Bice po Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Skoplju dres Zelje :bih:

Kao najveci bh klub treba da radimo najvece poteze, a nasa dijaspora ce biti osigurana novim garniturama u Austriji, Sloveniji i Njemackoj
Bec i Graz preuzimamo :bih:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 29 maj 2026, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 29 maj 2026, 15:48

Hoće, hoće, jedva čekaju taj fan shop u tim gradovima. Izgleda da je bio loš prompt

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 maj 2026, 15:50

Oikamid je napisao/la:
29 maj 2026, 15:48
Hoće, hoće, jedva čekaju taj fan shop u tim gradovima. Izgleda da je bio loš prompt
Necemo otvoriti fan shop u Beogradu, ali ce biti nekoliko nasih dresova u adidas shopu
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 29 maj 2026, 15:51

Kod nas vlasnik prodaje klub, trazi 50 mil dolara,
Kod njih klub prodala grupa narkomana sa juga za 200 hiljada. :bow:

Losa kopija :rol:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: LondonBlues, nedimmmm1337, Vanja8 i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []