Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

soccerfan
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la soccerfan » 30 maj 2026, 01:07

tuzlanskinacin je napisao/la:
30 maj 2026, 00:36
soccerfan je napisao/la:
30 maj 2026, 00:33
30 maj 2026, 00:04
Najjaci su citam na temi nekoj il SP ili Bosna Makedonija ufuran jer se zeli skloniti, bas suprtono brat je iz Amerike gdje je samo broj i sada je posao nacionalni heroj i naravno da je to ogroman pritisak jer to je ogroman teret koji mora vratiti i ispuniti ocekivanja. Pametan potez ga je skloniti i treba raditi u tisini ovaj uspjeh je i nastao u tisini tako se moze jedino i odrzati i nastaviti.
Zato podrzavam SŠ.
Rade sve da olakšaju igračima
Kod nas narod nije normalan luta iz euforije u razocaranje. I onda se cude sto igraxi to ne mogu podnijeti. Do danas neki dizali sve u zvijezde, a sad nakon jedne pripremne utskmice koja je sluzila kao uzivanje igraca i navijaca gdje nije bilo nekog plana i gdje se igralo potpuno slobodno sada su iste te zvijezde amateri za neke. Svugdje ima budala, al kod nas je centrala.
Bas zbog ovoga mi je drago sto nam baza nije Sent Luis. Vjeruj ovo sto vidis kod nas u Sent Luisu je još puta 20.
Nebi mira imali pola sata
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 30 maj 2026, 06:31

soccerfan je napisao/la:
30 maj 2026, 01:07
soccerfan je napisao/la:

Zato podrzavam SŠ.
Kod nas narod nije normalan luta iz euforije u razocaranje. I onda se cude sto igraxi to ne mogu podnijeti. Do danas neki dizali sve u zvijezde, a sad nakon jedne pripremne utskmice koja je sluzila kao uzivanje igraca i navijaca gdje nije bilo nekog plana i gdje se igralo potpuno slobodno sada su iste te zvijezde amateri za neke. Svugdje ima budala, al kod nas je centrala.
Bas zbog ovoga mi je drago sto nam baza nije Sent Luis. Vjeruj ovo sto vidis kod nas u Sent Luisu je još puta 20.
Jbmu miša pa igraju na svjetskom prvenstvu. A to što su svi fokusirani na njih je cijena te popularnosti. I sam Infantino je rekao da će 6 milijardi ljudi pratiti ovo prvenstvo.
Ako nije spreman nositi se s tim nek se ne bavi ovim poslom.
Kroz šta je sve Džeko prolazio. Gledam neku noć Juuka u Mejdanu svo vrijeme su oko njega, ali nikom nije rekao "e dosadni ste. Hocu da gledam utakmicu".
Pa proći će i ovo za mjesec dana. Nece te niko spomenuti.
Valjda bi trebalo da te imponuje što svijet kupuje dresove sa tvojim imenom, što hoće sličice sa tvojom slikom, pišu o tebi i to uglavnom u superlativu. Ali ako je problem ok Evo idi u qur krasni, budi šta hoćeš, nikog nije briga.
Najbolje sine da se zaposliš u Wallmart, tamo si rahat. Salama, pašteta i hljeb. Ljepota

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 30 maj 2026, 06:39

Ali kako se onaj hadalj iz borca herera nalozio da ga zatvori, nije mu dao disat :rol:
naprijed rejal

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 maj 2026, 07:17

Rio12345 je napisao/la:
29 maj 2026, 23:45
Vrijeme je da se progovori o našem mahalskom mentalitetu, čovjek je 100% u pravu, umjesto da se fokusira na fudbal i pripreme naši lešinari navalili na intervjue, slikanja i budalaštine. Nikad mi necemo biti ozbiljna reprezentacija ako se ovako nastavi, i pripreme ce propasti jer ce nam se ponoviti brazil i one amaterske pripreme oa i ona luliceva izjava na kraju ce imati najvise smisla.
Nisu samo domaci, pogledaj na youtube koliko je 'gostovanja' direkt iz hotela Esmir imao za americke i medjunarodne medije

To je strucni stab odmah treba tako postaviti, nisu novinari krivi sto koriste priliku, urednici to ocekuju od njih, ako on ne uzme izjavu jer "cuva igraca", uzet ce konkurenti

i sam Barbarez je pretjerao, odradio je intervju sa 20 razlicitih tv stanica u ovih 5-6 dana, trebao je dati intervju drzavnoj i televiziji koja radi SP a ovo ostalo pozvati na press konferenciju dozvolis svakome po pitanje ili dva i to je to
Don't believe the hype.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 30 maj 2026, 10:35

soccerfan je napisao/la:
30 maj 2026, 01:07
soccerfan je napisao/la:

Zato podrzavam SŠ.
Kad dobijemo Kanadu ovi sad sto pljuju napravit ce od nasih Mesije Maradone itd a kad bi ispali nez u cetvrtfinalu aBd oni bi kritikovali i pkjuvali sve od Barbe, Spahe, Vice, Kerima, Esmira, Tarika, Edina itd. Bas smo šizofren narod.
#CarsijaOdjebi

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 30 maj 2026, 12:48

Taman kako kažeš tuzlanskinacin. Ako bismo igrali 4-4-2 u potencijalnom četvrtfinalu i ispali, bilo bi što nismo igrali 4-2-3-1. Ako bismo ispali sa 4-2-3-1, bilo bi što nismo 4-4-2.

Odnosno, postoji grupa ljudi koja misli da se svako može pobijediti ako odabereš ispravan pristup i igrače, što veze sa životom nema.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 30 maj 2026, 12:54

akisarajevo92 je napisao/la:
30 maj 2026, 07:17
Rio12345 je napisao/la:
29 maj 2026, 23:45
Vrijeme je da se progovori o našem mahalskom mentalitetu, čovjek je 100% u pravu, umjesto da se fokusira na fudbal i pripreme naši lešinari navalili na intervjue, slikanja i budalaštine. Nikad mi necemo biti ozbiljna reprezentacija ako se ovako nastavi, i pripreme ce propasti jer ce nam se ponoviti brazil i one amaterske pripreme oa i ona luliceva izjava na kraju ce imati najvise smisla.
Nisu samo domaci, pogledaj na youtube koliko je 'gostovanja' direkt iz hotela Esmir imao za americke i medjunarodne medije

To je strucni stab odmah treba tako postaviti, nisu novinari krivi sto koriste priliku, urednici to ocekuju od njih, ako on ne uzme izjavu jer "cuva igraca", uzet ce konkurenti

i sam Barbarez je pretjerao, odradio je intervju sa 20 razlicitih tv stanica u ovih 5-6 dana, trebao je dati intervju drzavnoj i televiziji koja radi SP a ovo ostalo pozvati na press konferenciju dozvolis svakome po pitanje ili dva i to je to
Tako je. Selektor javno govori na svim medijima kako trazi od igraca da "izadju medju narod i pokupe energiju od istog" i onda dvije sedmice poslije toga kaze kako mu se igraci zale jer im je sve previse.
Lako je Dzeki izaci medju narod jer je on ovdje odrasto,zna kakvi smo mi, prosao svijeta i vijeka,zna se zastititi kada treba. Ovi klinci koji su odrasli vani nemaju pojma sta ih ceka.
I nisu problem navijaci ili narod,problem su novinari sa pitanjima: " kakav je osjecaj biti bosanski Messi", " ti si igrac sa nevjerovatnim samopouzdanjem" i slicno. Novinari su ti idioti koji ubijaju momentum.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 30 maj 2026, 14:03

Onaj njegov potez petom kad je izbacio cijelu odbranu i namjestio onom panju Baždaru šansu treba negdje u fudbalske knjige zapisat.
Kakav velemajstor je ovaj malac,to je nerealno...

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 30 maj 2026, 14:06

izdzezveubrazil je napisao/la:
30 maj 2026, 12:48
Taman kako kažeš tuzlanskinacin. Ako bismo igrali 4-4-2 u potencijalnom četvrtfinalu i ispali, bilo bi što nismo igrali 4-2-3-1. Ako bismo ispali sa 4-2-3-1, bilo bi što nismo 4-4-2.

Odnosno, postoji grupa ljudi koja misli da se svako može pobijediti ako odabereš ispravan pristup i igrače, što veze sa životom nema.
Ma šizofren narod, samo da je pljuvat sta, a vecini ovo protiv makedonije bila 3 utskmica u zivotu da su pogledali gledali ranije Wels i Italiju...
#CarsijaOdjebi

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 30 maj 2026, 14:33

izdzezveubrazil je napisao/la:
30 maj 2026, 12:48

Potpis. Jako malo nam treba od klinicke depresije i apatije do fanaticne euforije, i legit mislim da nema fanaticnijih navijaca od nasih u europi kad su reprezentacije upitanju.

Naravno, plasman na svjetsko nije "malo", ali yebiga, nasi ljudi to ne misle lose, jednostavno vole fudbal i ovu drzavu
naprijed rejal

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 maj 2026, 17:47

Sveti je napisao/la:
30 maj 2026, 06:39
Ali kako se onaj hadalj iz borca herera nalozio da ga zatvori, nije mu dao disat :rol:
Pa ne kontam, sta je trebao, igrati preko qurca i pustati Esmir da prolazi po desnoj strani?
Momak igra plbih, i prijateljsku protiv ekipe koje ce nastupati na SP, logicno da ce dati sve od sebe kako bi privukao paznju na sebe i pronasao bolji klub.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 30 maj 2026, 18:37

Trebao je igrati kao Ristovski protiv Hrelje. Da bude zabavnije.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 30 maj 2026, 23:25

Top igrac, ali da mu fali brzine, fali. Da bar ima jos 10% brzine, mogao bi igrati za najvece klubove. Ovako mi je neka varijanta kao Bernardo Silva, krilo ali ne mozes ocekivati od njega da ti spuca sprint neki posle duge lopte, nesto kao Memic sto je. Esmiru bas fali brzine, ali eto majstor je i moze jednim potezom rijesit mec, tako da svakako je odlican.

Za mene je on vise neka pozicija iza napadaca, mada to nece nikad igrat u repki.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 30 maj 2026, 23:32

dedo26 je napisao/la:
30 maj 2026, 23:25
Top igrac, ali da mu fali brzine, fali. Da bar ima jos 10% brzine, mogao bi igrati za najvece klubove. Ovako mi je neka varijanta kao Bernardo Silva, krilo ali ne mozes ocekivati od njega da ti spuca sprint neki posle duge lopte, nesto kao Memic sto je. Esmiru bas fali brzine, ali eto majstor je i moze jednim potezom rijesit mec, tako da svakako je odlican.

Za mene je on vise neka pozicija iza napadaca, mada to nece nikad igrat u repki.
Vjeruj da nije,igrao je par puta to u PSVu blago je reci da se nije vidio.
Nego samo na desno krilo i uživajte u magiji...

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 30 maj 2026, 23:40

RobijasiZenica1988 je napisao/la:
30 maj 2026, 23:32
dedo26 je napisao/la:

I ja sam ga gledao kao desetku, ali definitivno nije isto driblati i igrati kada znas da desno/iza ledja nemas igraca nego kad si skroz okruzen njima. To je tako u njegovom slucaju.
Brzine po mom misljenju ima dovoljno, ali sinoc su se definitivno cuvali, driblanje i prodori najvise povrede izaziva.

I ne mora svako krilo trcati do iznemoglosti do kornera kao sto radi Memic. Imas i krila koja vole da ulaze unutra i vise driblaju.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 30 maj 2026, 23:45

eleGancy je napisao/la:
30 maj 2026, 23:40
dedo26 je napisao/la:

I ja sam ga gledao kao desetku, ali definitivno nije isto driblati i igrati kada znas da desno/iza ledja nemas igraca nego kad si skroz okruzen njima. To je tako u njegovom slucaju.
Brzine po mom misljenju ima dovoljno, ali sinoc su se definitivno cuvali, driblanje i prodori najvise povrede izaziva.

I ne mora svako krilo trcati do iznemoglosti do kornera kao sto radi Memic. Imas i krila koja vole da ulaze unutra i vise driblaju.
Ma nije stvar iznemoglosti, evo recimo Visca, Lulic, Alajbegovic, Menalo, Stevanovic, sve su to brzi igraci od njega. On bas nema brzine nikako, u tome je fora, ali dobro. Nek koristi druga oruzja, pa ako bude uspjevao top, ako ne, onda klupa i to je to.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 30 maj 2026, 23:54

dedo26 je napisao/la:
30 maj 2026, 23:45
eleGancy je napisao/la:
30 maj 2026, 23:40

Ma nije stvar iznemoglosti, evo recimo Visca, Lulic, Alajbegovic, Menalo, Stevanovic, sve su to brzi igraci od njega. On bas nema brzine nikako, u tome je fora, ali dobro. Nek koristi druga oruzja, pa ako bude uspjevao top, ako ne, onda klupa i to je to.
Esmir nema brzine kao Kerim i Amar to je tacno ali on uopste nije trom niti spor igrac ima sasvim solidnu brzinu za krilo, ono dovoljno koliko je potrebno pa je ima jos malo valjalo bi dosta al opet daleko od igraca koji treba biti na klupi. Uzivajte u magiji jer on i Kerim su pravi majstori. Amaru rispekt i to je odlican ratnik i brda zahvalan i pozrtvovan ono bas timski igrac koji gine za ekipu ali Kerim i Esmir su znacajno talentovaniji od njega. Ali naravno i on i treba i zasluzuje i ima znacajnu ulogu.
#CarsijaOdjebi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, GIBRA, PeppermintSA, rukometubih23 i 41 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []