Soli je napisao/la: ↑30 maj 2026, 17:59
Da li je ideja bila da se provjeri individualna forma, zalaganje, kvalitet igrača s malom minutažom te dva debitanta ? U isto vrijeme čuvajući se od povreda.
To je ono što ja vidim iz dva kombinovana sastava, s obzirom da nemam nikakvog realnog iskustva u fudbalu. Ako je to cilj misija je bila uspješna. Rezultat dovoljan da se ne ode u tešku euforiju.
Još jedna bitna crta je da ova ekipa nije izborila SP kvalitetom, individualnom, ili zajedničkom kroz igru. Nego borbom 200%, bez toga ne izlazimo iz grupe. Glavom na krampon 90 minuta, to je što mi igramo.
Klupa individualno tanka, Ćatović, Busuladžić, Smajlović i co., bi to pojačali u ligi nacija.
Veliki dobitak Mahmić, nadao sam se da će tako biti. Austrijanci nisu uzalud digli pobunu izgleda.
Puno se ovdje polemisalo o atmosferi. Svakako je ovo bila utakmica za raju, takve treba igrati na stadionu sa najvećim kapacitetom. Bilino je i dalje neprikosnoveno u BiH kad treba stvoriti pritisak. Iako ne znam koliko će to još tako da bude.
Core navijača se promijenio, sigurno 35-40% žena, 15% djece, porodična atmosfera. I to je lijepo, ali u tekmama koje se lome i koje su teške ne mogu donijeti prevagu. S nekim sam polemisao ovdje skoro, i čovjek je bio upravu za onu milju i po ljudi u Walesu. Sigurno su bili glasniji nego Koševo sinoć. Ali je opet jedno kad na gostovanje ode raja za belaja, Ultra PLBiH. Lijepo je da imamo i tu ekipu.
Interesuje me da li ima starijih forumaša koji su bili na recimo BiH - Danska, BiH - Belgija i slično. Kakva je tada bila baza navijača tada. Jesu li tu bili primarno ratni veterani, mahalci, PL navijači ili ?
Još sam mislio da će BHF izaći sa većim brojem. Ne vjerujem da im je ova brojka plafon. Znam da imaju ograničen broj karti, ali da sam član BHF kupio bih sjever u redovnoj prodaji tako da nas ima što više, ali možda sam to samo ja.
Nadam se da će BHF na novom Bilinom popuniti komplet sjever recimo, ali možda to nije realno.
Korektno sve u svemu.