29.05.2026. BiH - Sjeverna Makedonija

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: 29.05.2026. BiH - Sjeverna Makedonija

Post Postao/la ErosViverosViv » 30 maj 2026, 15:55

GIBRA je napisao/la:
30 maj 2026, 15:01
Postali smo prepoznatljivi i u regionu i u svijetu po "Ljiljani" i "I am from Bosnia, take me to America", te dvije pjesme su postale identitet navijačke baze i nešto najbolje što se desilo u zadnje vrijeme što se tiče navijača, ali treba reći ljudima koji se bave razglasom tj koji puštaju pjesme na tekmama da ne moraju baš sad praviti koncert rahmetli Halida, još malo će krenuti i Snijeg je opet Snježana, Ja bez tebe ne mogu da živim...

:bih:
Vracam se majci u bosnu
Supermen
Jel Sarajvo gdje nekad bilo
Bosanac (enes begovic)

Ovo sve nije da je pretjerano nego je totalna suprotnost onog sto bi trebalo da se pusta. Uzas, pod hitno zabraniti.
Imas dubiozu i ljiljane i to je jedino sto treba biti novo.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 30 maj 2026, 16:42

Marokanci58 je napisao/la:
30 maj 2026, 12:37
Daduli je napisao/la:
30 maj 2026, 11:35
Marokanci58 je napisao/la:
30 maj 2026, 11:32

To sto padaju očekivanja i sto se opet počinje pisati da smo prosjek je odgovornost onog ko je dogovorio utakmicu na komunističkom atletskom neuslovnom stadionu gdje nismo pobijedili nikog 20 godina. Od toga da lagano prolazimo Kanadu i Švicu nakon sto nas Makedonija uštopala lagano pada samopouzdanje koje smo stekli nakon Rumunije, Velsa, Italije...
Kretenu jedan glupi, ja sam iz Zenice, ali sramotiš nas. Prestani.
Posto je uvreda odgovorit cu a nisam mislio, nabijem na **** i Zenicu iako mi nije ništa kriva ali zbog uvrede tvoje čisto reda radi.

slika
Bolesniče, vrijeđaš svoj grad, vrijeđaš komunizam, glumiš da si iz Gračanice... :rol: pa ti si **** probušen.
Zadnja izmjena: Daduli, dana/u 30 maj 2026, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Glory Glory Man United

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 30 maj 2026, 16:53

Shategabri je napisao/la:
30 maj 2026, 12:22
tuzlanskinacin je napisao/la:
30 maj 2026, 11:02
Ako ko ne zna Hrvatska je 2018 kada je bila druga na svijetu u 4 prijateljske dvije izgubila i to od Perua i Brazila, a slavila protiv Senegala i Meksika. Eto ako koga zanima, koliko te prijateljske znace kada nas stalno usporedjuju sa Hrvatskom vala mogu i sad i malo prestat kenjat.
Na prijateljskim je najbitnije da se niko ne povrijedi.
Raja je sinoc na Kosevu uzivala bez obzira sto nije bilo golova.
Ma redovno bude razočarenja među dijelom navijača poslije prijateljskih, jer igra i zalaganje (normalno) budu za nekoliko nivoa ispod od onog na šta se naviklo. Plus što sastav uvijek bude neuigran i kombinovan, napravi se milion izmjena u toku utakmice i tako. Još su dodatno ove prijateljske pred prvenstvo za nas high stakes jer niko ne želi rizikovati ni blažu povredu, pa se igra pod ručnom i više nego inače. Sjećam se prijateljske protiv Egipta pred SP2014 kad se u jednom momentu počelo i zviždati igračima.

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 30 maj 2026, 17:52

Ne mozes izvuci bilo kakav zakljucak iz sinocnje utakmice jer petorica standardnih prvotimca uopste nisu igrali ( Vasilj, Kolasinac, Šunjić, Tabakovic, Dzeko ), a ovi ostali su bili izmiksani u prvom i drugom poluvremenu, Katic, Dedic, Bajraktarevic i Kerim u prvom, Muharemovic, Memic, Basic, Demirovic u drugom, Mahmic se cini kao sasvim dobra opcija.

Jedno sto mozemo zakljuciti sa sigurnoscu jeste cinjenica da je nekoliko igrača bas zalutalo u reprezentaciju i da smo najebali ako budu igrali na SP-u :mrgreen:

Utakmica potpuno nebitna, sastavi izmijesani nebil svi nastupili, a nije ni lose da smo ovako odigrali da se malo spustimo na zemlju. Mi vec prosli grupu, a situacija je takva da ako podcijenimo Katar ne da ih necemo dobiti nego cemo vjerovatno izgubiti. Samo lagano, prijateljske sa mix sastavima su nebitne. Da je prvi tim ovako odigrao onda se ko i mozes zabrinuti, u ovom slučaju jok.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 30 maj 2026, 17:57

DnevnaDozaPklata je napisao/la:
30 maj 2026, 17:52
Ne mozes izvuci bilo kakav zakljucak iz sinocnje utakmice jer petorica standardnih prvotimca uopste nisu igrali ( Vasilj, Kolasinac, Šunjić, Tabakovic ), a ovi ostali su bili izmiksani u prvom i drugom poluvremenu, Katic, Dedic, Bajraktarevic i Kerim u prvom, Muharemovic, Memic, Basic, Demirovic u drugom, Mahmic se cini kao sasvim dobra opcija.

Jedno sto mozemo zakljuciti sa sigurnoscu jeste cinjenica da je nekoliko igrača bas zalutalo u reprezentaciju i da smo najebali ako budu igrali na SP-u :mrgreen:

Utakmica potpuno nebitna, sastavi izmijesani nebil svi nastupili, a nije ni lose da smo ovako odigrali da se malo spustimo na zemlju. Mi vec prosli grupu, a situacija je takva da ako podcijenimo Katar ne da ih necemo dobiti nego cemo vjerovatno izgubiti. Samo lagano, prijateljske sa mix sastavima su nebitne. Da je prvi tim ovako odigrao onda se ko i mozes zabrinuti, u ovom slučaju jok.
Barba poslije utakmice…NADAM SE DA VEČERAS NISMO PREVIŠE POKAZALI…. Niste brate…ne brini… :mrgreen:

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 30 maj 2026, 17:59

Da li je ideja bila da se provjeri individualna forma, zalaganje, kvalitet igrača s malom minutažom te dva debitanta ? U isto vrijeme čuvajući se od povreda.

To je ono što ja vidim iz dva kombinovana sastava, s obzirom da nemam nikakvog realnog iskustva u fudbalu. Ako je to cilj misija je bila uspješna. Rezultat dovoljan da se ne ode u tešku euforiju.

Još jedna bitna crta je da ova ekipa nije izborila SP kvalitetom, individualnom, ili zajedničkom kroz igru. Nego borbom 200%, bez toga ne izlazimo iz grupe. Glavom na krampon 90 minuta, to je što mi igramo.

Klupa individualno tanka, Ćatović, Busuladžić, Smajlović i co., bi to pojačali u ligi nacija.

Veliki dobitak Mahmić, nadao sam se da će tako biti. Austrijanci nisu uzalud digli pobunu izgleda.

Puno se ovdje polemisalo o atmosferi. Svakako je ovo bila utakmica za raju, takve treba igrati na stadionu sa najvećim kapacitetom. Bilino je i dalje neprikosnoveno u BiH kad treba stvoriti pritisak. Iako ne znam koliko će to još tako da bude.

Core navijača se promijenio, sigurno 35-40% žena, 15% djece, porodična atmosfera. I to je lijepo, ali u tekmama koje se lome i koje su teške ne mogu donijeti prevagu. S nekim sam polemisao ovdje skoro, i čovjek je bio upravu za onu milju i po ljudi u Walesu. Sigurno su bili glasniji nego Koševo sinoć. Ali je opet jedno kad na gostovanje ode raja za belaja, Ultra PLBiH. Lijepo je da imamo i tu ekipu.

Interesuje me da li ima starijih forumaša koji su bili na recimo BiH - Danska, BiH - Belgija i slično. Kakva je tada bila baza navijača tada. Jesu li tu bili primarno ratni veterani, mahalci, PL navijači ili ?

Još sam mislio da će BHF izaći sa većim brojem. Ne vjerujem da im je ova brojka plafon. Znam da imaju ograničen broj karti, ali da sam član BHF kupio bih sjever u redovnoj prodaji tako da nas ima što više, ali možda sam to samo ja.

Nadam se da će BHF na novom Bilinom popuniti komplet sjever recimo, ali možda to nije realno.

Korektno sve u svemu.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 30 maj 2026, 18:08

Amir H. Mora imati mjesta u prvom sastavu 😎
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 30 maj 2026, 18:18

Soli je napisao/la:
30 maj 2026, 17:59
Da li je ideja bila da se provjeri individualna forma, zalaganje, kvalitet igrača s malom minutažom te dva debitanta ? U isto vrijeme čuvajući se od povreda.

To je ono što ja vidim iz dva kombinovana sastava, s obzirom da nemam nikakvog realnog iskustva u fudbalu. Ako je to cilj misija je bila uspješna. Rezultat dovoljan da se ne ode u tešku euforiju.

Još jedna bitna crta je da ova ekipa nije izborila SP kvalitetom, individualnom, ili zajedničkom kroz igru. Nego borbom 200%, bez toga ne izlazimo iz grupe. Glavom na krampon 90 minuta, to je što mi igramo.

Klupa individualno tanka, Ćatović, Busuladžić, Smajlović i co., bi to pojačali u ligi nacija.

Veliki dobitak Mahmić, nadao sam se da će tako biti. Austrijanci nisu uzalud digli pobunu izgleda.

Puno se ovdje polemisalo o atmosferi. Svakako je ovo bila utakmica za raju, takve treba igrati na stadionu sa najvećim kapacitetom. Bilino je i dalje neprikosnoveno u BiH kad treba stvoriti pritisak. Iako ne znam koliko će to još tako da bude.

Core navijača se promijenio, sigurno 35-40% žena, 15% djece, porodična atmosfera. I to je lijepo, ali u tekmama koje se lome i koje su teške ne mogu donijeti prevagu. S nekim sam polemisao ovdje skoro, i čovjek je bio upravu za onu milju i po ljudi u Walesu. Sigurno su bili glasniji nego Koševo sinoć. Ali je opet jedno kad na gostovanje ode raja za belaja, Ultra PLBiH. Lijepo je da imamo i tu ekipu.

Interesuje me da li ima starijih forumaša koji su bili na recimo BiH - Danska, BiH - Belgija i slično. Kakva je tada bila baza navijača tada. Jesu li tu bili primarno ratni veterani, mahalci, PL navijači ili ?

Još sam mislio da će BHF izaći sa većim brojem. Ne vjerujem da im je ova brojka plafon. Znam da imaju ograničen broj karti, ali da sam član BHF kupio bih sjever u redovnoj prodaji tako da nas ima što više, ali možda sam to samo ja.

Nadam se da će BHF na novom Bilinom popuniti komplet sjever recimo, ali možda to nije realno.

Korektno sve u svemu.
Nikada nije bila neka atmosfera na Kosevu osim protiv Srbije, Danska je bila **** atmosfera, mi dodjemo sa kesom silje, pun stadion, sigurno ima nekoliko hiljada ljudi vise od prodatih karata, a oko nas dva prazna sjedista zbog gore navedene silje :urnebes: Nase domace utakmice su skoro uvijek bile poprilicna korida jer vecina onih koji su dolazili zapravo i ne idu na tekme osim reprezentacije.

Zato je ludnica bila na Marakani, jer smo isli sa ljudima koji znaju sta su tekme, bilo je svega, TM-a, HZ-a, Robije, Fukara, RA i nesto BHF-a. Mi preko Nize zavrsili za cvaju prijevoz i karte za Marakanu :mrgreen:

Generalno govoreci gostujuca ekipa navijaca navija bolje od svoje domace ekipe jer tu u kupu ima bas svega, mnogo vise ljudi i jako tesko je tako nesto uskladiti osim zvidanja, nakih urlika i Bosna je sampion :urnebes: to je neki moj dojam.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 30 maj 2026, 18:22

Raja, ima li kkaav link za download cijele tekme za nas koji nismo u mogucnosti vratiti bhrt?

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 30 maj 2026, 19:44

Sinoc nisam mogao gledati tekmu, i pratio sam kroz komentare ovddje. Stekao sam dojam da smo odigrali jednu od najlosijih tekmi pod Barbarezom, da je tekma bila negledljiva, da smo bili katastrofa, da je Tahirovic bio najgori igrac ikad itd...
Danas pogledao utakmicu, ev do 60. min do sad.
Momci su odigrali vise nego korektno jednu prijateljsku utakmicu, u kojoj su isli s pola snage, oprezno z og povreda, ali opet se fino igralo, stvorile su se i nekw sanse, Tahirovic uopste nije bio tako los kako se ovdje predatavilo. Stavise, popravio se malo, otkrivao se, nudio se. Ima on jos mjesta za napredak sigurno.
Bazdar i Lukic takodje nisu bili toliko losi.
Dedara doktor. Ne znam ni sta je Mujakic toliko katasteofalno radio. Jedino sto mi je upalo u oko do 60. minute je to da Burnic vjerovatno ne bi trebao igrati lijevo. Bolje izgleda na zadnjem veznom.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 30 maj 2026, 19:53

Izvedes B tim uz pola snage protiv jedne Makedonije maltene u punom sastavu i pod rucnom odigras 0 0.. super tekma za uslove i okolnosti.

Ne znam zbog cega kritikovanje atmosfere na Kosevu , sasvim dobra “Evropska” atmosfera.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 30 maj 2026, 19:57

Sta ovo sad Jurkas poziv? Jel ovo ko kod Malica? Kad se oporavi Osman ide Jurkas kuci? Kao kod Tabakovica

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 30 maj 2026, 20:00

Meni je sve bilo potaman.
Atmisfera, dresovi, pristup, opreznost, sansa svima.
Ovdje je stvarno velika vecina forumasa nekakvih infantilnih primitivaca koji se istresaju ko idioti, mijenjaju misljenje ovisno o rezultatu, kritikuju bez argumenta.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 maj 2026, 20:03

Soli je napisao/la:
30 maj 2026, 17:59

Korektno sve u svemu.
Da se ne lazemo ideja je bila kad cemo vec bit u sarajevu radi pasosa, radi ovog radi onog..hajd eto da i odigramo jednu..znaci cisto da se malo proteferici..ne bi me cudilo da su se i dogovorili ako nedaj Boze zabije makedonija da se pusti nama go :D Ne kazem nista lose o tom nego konstatujem samo

Atmosfera nikad nije bila, ali i ne treba bit...jbg ovo je rep, dolaze razni ljudi i pokazuje se zajednistvo vise nego neki navijacki core...nije ovo klub. Pritisak se pravi od situaicje do situacije i to je max...sto je skroz ok. Cesto gledam kvalifikacije iskreno nema puno boljih atmostfera od onih na nasim utakmicama..sve je to tu negdje

Kad dodje 15/20k na Zelju, Sarajevo, petog desetog..svi navijaju? How yes no
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 30 maj 2026, 20:18, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=

ObjektivnaSApublika
Kontakt:

Post Postao/la ObjektivnaSApublika » 30 maj 2026, 20:04

MostarNeretva je napisao/la:
30 maj 2026, 19:53
Izvedes B tim uz pola snage protiv jedne Makedonije maltene u punom sastavu i pod rucnom odigras 0 0.. super tekma za uslove i okolnosti.

Ne znam zbog cega kritikovanje atmosfere na Kosevu , sasvim dobra “Evropska” atmosfera.
slaba drug iskreno ali mislim iz dva razloga:
1. nefudbalska publika
2. imas dvije pjesme (ko ne skace, bosnom behar)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 maj 2026, 20:25

Ovi valovi su brutalni
Bravo braćo

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 30 maj 2026, 23:37

ObjektivnaSApublika je napisao/la:
30 maj 2026, 20:04
MostarNeretva je napisao/la:
30 maj 2026, 19:53

slaba drug iskreno ali mislim iz dva razloga:
1. nefudbalska publika
2. imas dvije pjesme (ko ne skace, bosnom behar)
Ne znam kakvu vi atmosferu ocekujete. Promijenilo se vrijeme. U zadnjih 20 godina se promijenila kultura navijanja, ponajvise zbog kazni, a i ljudi su postali pitomiji kao fudbalska publika takoreci. Tako je u cijelom svijetu.
Nema vise tog nekog naboja, huliganstva itd.. u Evropi, kao nekada. Drugo, reprezentaciju prate porodice s djecom, zene, itd ..
Nekada niko nije imao telefon, sad imaju svi telefone i internet prijenos u realbom vremenu. Vec deset godina zivimo u potpuno drugacijem svijetu.
Jos neato: Ne moze tu nikad biti atmisfera kao kad klub igra. I trece, karte su postale puno akuplje, i često nedostizne za mnoge koji bi srcanije navijali.
Tako da, publika je manje vise ista i u Sa i u Ze, samo je u Sa plus 20.000.
Ali Bilino je jednostavno fudbalski stadion, za razliku od koseva koje je olimpijski. Ušušnije je, vecinje naboj.
A i Koševo ima svoju čar.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 31 maj 2026, 10:27

Bio sam na Bilinom X puta i sad na Kosevu, 10puta bolja atmosfera na Kosevu je bila. Nit navijam za Zelju, nit Sarajevo, nit Celik. Onako objektivno govoreci, svejedno mi je za oba stadiona, nek bude gdje bude, al 10 puta je bolja atmosfera na Kosevu.

Vjerovatno jer je vise ljudi, pa atuomatski time veci i naboj, i sve. Bas mi je atmosfera bila nevjerovatna sa velikim brojem ljudi, ljiljankama, skakalo se vala, navijalo. Pa onda sa blicevima onim, pa u jednom trenutku vatromet. Meni je bilo predobro. Posle kad sam citao komentare da je atmosfera krs, kontam jel stvarno na TVu tako izgledalo ili ljudi prosto vole kontrirat. Ne znam eto, nek mi neko kaze.

Mozda na TVu se stvori drukcija slika, kad snimaju samo teren. Nije sad da je bilo 24 h navijanje, ali ugl meni je dosta dosta bolje nego u Zenici. Jeste da atletska staza kvari cejf, ali eto.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 31 maj 2026, 11:12

Kazem da Kosevo ima to sto si naveo, ali nema ono sto ima bilino i sto je bitnije za rezultat. Vecina igraca je uvijek bila za Bilino.
A najbolje bi bilo da se igra i u Mostaru i u Banjaluci, i u Tuzli, Bihaću, Trebinju. Kamo srece.
Ali centralni treba da bude i bit ce novi Bilino, iako su morali kapacitet prosiriti na barem 25.ooo, a ne 18.000.
Zenica je geografski centar BiH, simbolika Bilinog je najjaca, treba nesto i u Ze, a ne sve u Sa, Zenica je vec tradicijs, i iz Zenice se otislo dvaput na World cup.
Pametnom dosta.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Beduin, Confiance, FerdinandF, Google Adsense [Bot], izdzezveubrazil, Kenozoik, Mocvara1991, StevieG8, Wolffire, Zgemboo89 i 73 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []