Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

DonRamiz
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DonRamiz » 31 maj 2026, 19:58

LeCoq je napisao/la:
31 maj 2026, 16:28
Mi smo fenomen. Reprezentacija koja je od nezavisnosti dva puta izborila SP, a praktično kao da i nema domaću ligu u smislu popunjavanja kadra reprezentacije.
U ekipi koja je istrčala na Marakani protiv Argentine, samo je Džeko imao neke veze sa domaćom ligom.
I da, za nas je katastrofa ako izgubimo bilo kog obećavajućeg igača iz dijaspore.
Sa dijasporom mi smo prosjecna evropska reprezentacija koja se bori za plasman na EURO/SP.
Bez dijaspore mi smo nivo crno gore ili moldavije.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 31 maj 2026, 20:05

Futbol je napisao/la:
31 maj 2026, 19:24
Taj Avdić je Rom iz Šapca. Jedina poveznica s BiH je što mu je otac Rasid 2005. I 2006. igrao Prvu ligu RS za Radnik i PL za Zrinjski I Želju.
Nemaju ni katolici i pravoslavci iz BiH veze sa susjedima, čak im ni očevi nisu igrali tamo, pa mogu nastupati za njihove reprezentacije...

emir_

Post Postao/la emir_ » 31 maj 2026, 20:28

Iceplayer je napisao/la:
31 maj 2026, 20:05
Futbol je napisao/la:
Taj Avdić je Rom iz Šapca. Jedina poveznica s BiH je što mu je otac Rasid 2005. I 2006. igrao Prvu ligu RS za Radnik i PL za Zrinjski I Želju.
Nemaju ni katolici i pravoslavci iz BiH veze sa susjedima, čak im ni očevi nisu igrali tamo, pa mogu nastupati za njihove reprezentacije...
Rom bolan. Čitaj. Drugo su Bošnjaci iz Sandžaka pa tako
Kolašinac i Baždar igraju za BiH
4-IN-A-ROW

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 31 maj 2026, 20:29

Iceplayer je napisao/la:
Futbol je napisao/la:
Imaju veze jer su većinom hrvatske i srpske nacionalnosti i imaju državljanstvo Hrvatske odnosno Srbije.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 31 maj 2026, 20:38

Futbol je napisao/la:
31 maj 2026, 20:29
Iceplayer je napisao/la:
Futbol je napisao/la:
Imaju veze jer su većinom hrvatske i srpske nacionalnosti i imaju državljanstvo Hrvatske odnosno Srbije.
Pa ima mu babo Rašid naše drzavljanstvo.
Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 31 maj 2026, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.
Barba halali sto smo sumnjali.

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 31 maj 2026, 20:43

h1a2s3o4 je napisao/la:
31 maj 2026, 20:38
Futbol je napisao/la:
31 maj 2026, 20:29
Iceplayer je napisao/la:

Pa ima mu babo Rašid naše drzavljastvo.
Blago se njemu.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 31 maj 2026, 20:46

I nije uopste iz Sapca nego iz Loznice. :urnebes:

Pa ti si lutko moja sve mašio hahahah

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 31 maj 2026, 20:46

h1a2s3o4 je napisao/la:
31 maj 2026, 20:46

Ma bravo! Znači, nije Rom iz Šapca nego je Rom iz Loznice. E, to je već druga priča.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 31 maj 2026, 20:53

Avdić danas bio starter u prijateljskoj A selekcije Srbije.
Zadnja izmjena: LeCoq, dana/u 31 maj 2026, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 31 maj 2026, 20:54

Futbol je napisao/la:
h1a2s3o4 je napisao/la:

Ma bravo! Znači, nije Rom iz Šapca nego je Rom iz Loznice. E, to je već druga priča.
Get your facts straight big guy. :thumbup:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 31 maj 2026, 20:55

LeCoq je napisao/la:
31 maj 2026, 20:53
Jap. Ja mislim da je on zavrsena prica.
naprijed rejal

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 31 maj 2026, 20:56

Sveti je napisao/la:
31 maj 2026, 20:55
LeCoq je napisao/la:
Pitali ga bil mogo on i Vedo :mrgreen:
slika

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 31 maj 2026, 20:56

Znači naši godinama džaba pjevaju Šabana na zvijezdama granda.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 31 maj 2026, 21:02

Sveti je napisao/la:
31 maj 2026, 20:55
LeCoq je napisao/la:
Jasna poruka da se oubiljno računa na njega, najvjerovatnije debituje u zvaničnoj na početku LN.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 maj 2026, 21:05

PeppermintSA je napisao/la:
31 maj 2026, 16:23
Madal je napisao/la:
31 maj 2026, 16:16
PeppermintSA je napisao/la:
31 maj 2026, 14:38
Mi ako ne završimo 3-4 imena koja se spominju i ako oni ne počnu igrati na nekom ozbiljnom nivou, muku ćemo mi mučiti da se uopšte plasiramo na Euro.
Pa nisi daleko od istine ali otom potom. Ne znamo sta sljeduje, moze lupam Tahirovic proigrati a neko ko je sad stalan ici silaznom putanjom. Ali da moramo sve ganjati i da nam je zlata vrijedan svaki igrac - to svakako. Ova ekipa to vec radi tako ne trebamo imati brige jer svako ko zeli igrati za nas a da ima kvalitet to ce se i desiti.
Naravno. S tim da mi zaista nemamo lufta da takoreći izgubimo igrače. Mi ako recimo od Ćatovića, Topalovića i Pejčinovića izgubimo jednog, biće ravno tragediji jer nemamo alternative. Užasno nam je mali bazen. Jbg, i ovako užasni Srbi mogu sebi priuštiti mnogo više prostora jer brojčano imaju puno nadolazećih igraca. O Hrvatima da ni ne govorim. Mi objektivno gledajući nemamo vezne linije.
Da ne pratim fudbal i nase teme po pitanju svih tih igraca, a citajuci vas i ovo "tragedija ako izgubimo nekog od te trojice", pomislio bih da su to vec formirani i dokazani igraci koji igraju na najvisem nivou godinama unazad i odmah ce uskociti u repku te je unaprijediti. :mrgreen:

A mi ovdje, ustvari, pricamo o talentima koji tek trebaju da dokazu koliko vrijede, a za nasu repku su bitni najvise da ih ne izgubimo AKO postanu dobri. Isto kao sto smo govorili za Tahirovica, Gigovica, Huseinbasica, Hadzikadunica, Jasica i jos tonu njih koji nisu opravdali ocekivanja. Ali eto dobri su dok nam ne iskoce bolji, jelde.
Hajmo malo smanjiti ocekivanja od ovih novih, da se opet ne razocaramo. A naravno da ih treba kaparisati, to se podrazumjeva.
Jedini bih Pejcinovica vec sad volio gledati i poveo bih ga na SP jer je vec pokazao da vrijedi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 31 maj 2026, 21:27

ElAn10 je napisao/la:
31 maj 2026, 15:54
Spahic98 je napisao/la:
31 maj 2026, 15:50
Sindikat12 je napisao/la:
31 maj 2026, 14:50
Cardaklija je veci potencijal od Kospe, jako dobro igra ove sezone vec par puta u timu kola. Moguc transfer u Italiju ovo ljeto.
Svedska skola fudbala, ako dogura do cvajte dobro je
Cardaklija veci potencijal od kospe, svasta

On jos nema minute seniorskog fudbala tesko ga je ozbiljno procjenjivati. Ako nije uspio dobiti minute ni u nebitnim utakmicama Fiorentine to je malo cudno. Naprimjer Celik je godinu stariji ali je vec skupio desetak tekmi… ok bilo je povreda ali isto tako Lens je 3 puta bolji od Fiorentine trenutno…

Cardaklija vec ima vise od 50 seniorskih tekmi, pokazuje jako dobre stvari pogotovo ova sezona… dosta klubova se raspituje za njega i transfer ovo ljeto je vrlo moguc.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 31 maj 2026, 21:44

31 maj 2026, 21:27
ElAn10 je napisao/la:
Spahic98 je napisao/la:
31 maj 2026, 15:50

Svedska skola fudbala, ako dogura do cvajte dobro je

On jos nema minute seniorskog fudbala tesko ga je ozbiljno procjenjivati. Ako nije uspio dobiti minute ni u nebitnim utakmicama Fiorentine to je malo cudno. Naprimjer Celik je godinu stariji ali je vec skupio desetak tekmi… ok bilo je povreda ali isto tako Lens je 3 puta bolji od Fiorentine trenutno…

Cardaklija vec ima vise od 50 seniorskih tekmi, pokazuje jako dobre stvari pogotovo ova sezona… dosta klubova se raspituje za njega i transfer ovo ljeto je vrlo moguc.
Pa nema to sve veze sto si ti napiso sa potencijalom.. imao bi i kospo vec 50 seniorski utakmica da igra u nekom prosjecnom klubu u svedskoj/svicarskoj. Kospo je veliki potencijal, sad mu je vazno poceti igrati seniorski fudbal a sve ostalo ce brzo doci kad ga jednom krene ako Bog da. Nadam se isto za cardakliju, smajlovica itd, sve su to nasi i nema veze ko ce biti bolji, ali za mene je kospo mozda i nas najveci potencijal sto se tice stoperske pozicije, tarika ne racunam jer je on vec top igrac.
Za celika si sam napisao vec, on je poceo igrati jer nisu imali nikog drugog, ali opet je svoje sasvim solidno odradio i nadam se da ce nesto biti od njega. Sto vise opcija, bolje za repku

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 31 maj 2026, 21:49

ElAn10 je napisao/la:
31 maj 2026, 21:44
ElAn10 je napisao/la:

Pa nema to sve veze sto si ti napiso sa potencijalom.. imao bi i kospo vec 50 seniorski utakmica da igra u nekom prosjecnom klubu u svedskoj/svicarskoj. Kospo je veliki potencijal, sad mu je vazno poceti igrati seniorski fudbal a sve ostalo ce brzo doci kad ga jednom krene ako Bog da. Nadam se isto za cardakliju, smajlovica itd, sve su to nasi i nema veze ko ce biti bolji, ali za mene je kospo mozda i nas najveci potencijal sto se tice stoperske pozicije, tarika ne racunam jer je on vec top igrac.
Za celika si sam napisao vec, on je poceo igrati jer nisu imali nikog drugog, ali opet je svoje sasvim solidno odradio i nadam se da ce nesto biti od njega. Sto vise opcija, bolje za repku

Po cemu je veliki potencijal? Na osnovu omladinskog fudbala? Bas se na prelasku u seniorski fudbal vidi ko je stvarno top talenat a ko nije. Pokazao je kvalitet u mladjim kategorijama ok… ali dok ne odigra ozbiljne seniorske tekme, sve su to nagadjanja. Omladinski fudbal moze pokazati talenat ali seniorski pokazuje koliko taj talenat zaista vrijedi.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 31 maj 2026, 22:24

31 maj 2026, 21:49
ElAn10 je napisao/la:
31 maj 2026, 21:44

Po cemu je veliki potencijal? Na osnovu omladinskog fudbala? Bas se na prelasku u seniorski fudbal vidi ko je stvarno top talenat a ko nije. Pokazao je kvalitet u mladjim kategorijama ok… ali dok ne odigra ozbiljne seniorske tekme, sve su to nagadjanja. Omladinski fudbal moze pokazati talenat ali seniorski pokazuje koliko taj talenat zaista vrijedi.
Potencijal i talenat se brzo vide, ne trebaju tu nikakve seniorske nastupe jer se tu gleda koliko je neko recimo brz, pokretljiv, kakva mu je motorika, inteligencija, tehnika, kakav mu je karakter(koliko se bori, jel se predaje, govor tjela itd), fizikalije , hrabrost itd, ima hrpa stvari sto se gleda i to sve pada u potencijal i talenat i sa time oni procjenjivaju koliko bi jedan igrac mogao. Naravno da si ti u pravu sto se tice onda prelaska u seniorski fudbal, to je najtezi korak, ali to je opet druga prica. Nije dzabe barca kospu uzela kad je imao 15/16 godina, vidili su taj potencijal u njemu i zato su ga doveli, a ne jer je vec igrao seniorski fudbal pa su rekli dobar je ovaj, u juniorima se samo gledaju predispozicije nekog djeteta i sta mozemo od njega napraviti, zbog toga ti pricam da je kospo talenat i potencijal. Sad hoce li on svoj potencijal dostici je druga prica, i normalno da je recimo cardaklija dalje sa svojim razvojom jer ima iskustvo u seniorskom fudbalu, ali kospo je dosta talentovaniji i ima vece domete (moje misljenje). I tarik je dugo igrao u primaveri i serie c, ali se znalo ko ga je pratio da bi trebao dostici dobar nivo jer se to jednostavno vidi.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 31 maj 2026, 22:28

Nakon jako loše Košpine tekme ljetos protiv Leicestera, nije više ni minute dobio prvom timu. Pretpostavljam da su u tim pripremama skontali da još nije spreman.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Beduin, Bing [Bot], Confiance, FerdinandF, Google Adsense [Bot], izdzezveubrazil, Kenozoik, Mocvara1991, StevieG8, Wolffire, Zgemboo89 i 72 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []