KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

bordobijeli
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bordobijeli » 31 maj 2026, 23:49

Ako pricamo o pojacanjima volio bi Gegica i Mihailovica iz Zadra. Jedan fizikalac a drugi pravi šuter .

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 31 maj 2026, 23:51

Ghuraba je napisao/la:
31 maj 2026, 23:33
MElloo je napisao/la:
31 maj 2026, 22:27
Ja sam za Atica cuo da mu se bas i ne ostaje
Miralema bi ostavio za puuuuuno manju platu i backup centra.Sumnjam da bi na to pristao.
Plummera bih probao ostavit sumnjam da ce htjet
Isto i Joesar
Young mozda ima najvise sanse da ostane haha 50/50 sam s njim dal da ostane
Ovaj Caruthers mozda moze bit backup play u ogranicenoj ulozi da pritisne pleja odigra odbranu nesto razigra
Delalic vjv ostaje
Zubac ima ugovor jos godinu ja mislim
Salic West adio
Kovacevic ako ne igra za velike pare ok je da ostane
Slicno razmisljam. Halilovic iskljucivo kao rezerva, ali od toga nece biti nista. Plummera i Joesaara bih ostavio, ali ne vjerujem da ce htjeti (pogotovo prvi). Caruthers ili West kao backup na PG, izabrao bih Caruthersa. Kao starteti su obojica bas lose opcije, ali ovaj je bolji defanzivac (iako i West igra dobru odbranu) i kao organizator igre. Suterski je losiji, ali je na ulazu bolji. Ne mislim da tako razmisljaju u upravi Bosne, mada vjerujem da je West sad dosta skuplji od Caruthersa, pa ce mozda i to igrati ulogu. Delalic vjerovatno ostaje, Zubac takodjer (iako bih volio Durmu umjesto njega). Kovacevica bih ostavio jer moze biti koristan na obje centarske pozicije, a ne djeluje kao neko ko ce dizati frku jer ima promjenjivu minutazu. Salic ni pod razno ne smije ostati (nek se posamoubijaju ako ga ostave :mrgreen: ) - ubijedjen sam da bi Manojlovic manje stete nanosio od njega, iako ne mislim da je spreman da bude rezervna petica u aba ligi. Ostane jos Atic, oko kojeg nisam pametan. Ako ostane Pasalic, onda on nije trener koji ce izvuci maksimum iz njega i samim tim ne mislim da je pametno da ostaje. Gegic je vjerovatno zavrsio sa Spartakom i pretpostavljam da bi on mogao uskociti kao zamjena za Edina, ali oni su igracki u 5 deka (jedino je Amar u glavi nesto mirniji). Sto se tice ostalih igraca koje bih volio vidjeti u Bosni - pisao sam vec o tome nekad ranije, pa da se ne ponavljam.

Btw, iskoci mi na fb neka Pasaliceva izjava na N1, na kraju ga novinar pita ostaje li u Bosni i bas je kiselo odgovorio da ne zeli o tome sad pricati. Ne znam da li bi to nesto trebalo da znaci...
odgovorio je ko da je u planu da vrate Acu a njega za pomocnog :mrgreen:

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 31 maj 2026, 23:54

JHam je napisao/la:
31 maj 2026, 23:51
Ghuraba je napisao/la:
31 maj 2026, 23:33
MElloo je napisao/la:
31 maj 2026, 22:27
Ja sam za Atica cuo da mu se bas i ne ostaje
Miralema bi ostavio za puuuuuno manju platu i backup centra.Sumnjam da bi na to pristao.
Plummera bih probao ostavit sumnjam da ce htjet
Isto i Joesar
Young mozda ima najvise sanse da ostane haha 50/50 sam s njim dal da ostane
Ovaj Caruthers mozda moze bit backup play u ogranicenoj ulozi da pritisne pleja odigra odbranu nesto razigra
Delalic vjv ostaje
Zubac ima ugovor jos godinu ja mislim
Salic West adio
Kovacevic ako ne igra za velike pare ok je da ostane
Slicno razmisljam. Halilovic iskljucivo kao rezerva, ali od toga nece biti nista. Plummera i Joesaara bih ostavio, ali ne vjerujem da ce htjeti (pogotovo prvi). Caruthers ili West kao backup na PG, izabrao bih Caruthersa. Kao starteti su obojica bas lose opcije, ali ovaj je bolji defanzivac (iako i West igra dobru odbranu) i kao organizator igre. Suterski je losiji, ali je na ulazu bolji. Ne mislim da tako razmisljaju u upravi Bosne, mada vjerujem da je West sad dosta skuplji od Caruthersa, pa ce mozda i to igrati ulogu. Delalic vjerovatno ostaje, Zubac takodjer (iako bih volio Durmu umjesto njega). Kovacevica bih ostavio jer moze biti koristan na obje centarske pozicije, a ne djeluje kao neko ko ce dizati frku jer ima promjenjivu minutazu. Salic ni pod razno ne smije ostati (nek se posamoubijaju ako ga ostave :mrgreen: ) - ubijedjen sam da bi Manojlovic manje stete nanosio od njega, iako ne mislim da je spreman da bude rezervna petica u aba ligi. Ostane jos Atic, oko kojeg nisam pametan. Ako ostane Pasalic, onda on nije trener koji ce izvuci maksimum iz njega i samim tim ne mislim da je pametno da ostaje. Gegic je vjerovatno zavrsio sa Spartakom i pretpostavljam da bi on mogao uskociti kao zamjena za Edina, ali oni su igracki u 5 deka (jedino je Amar u glavi nesto mirniji). Sto se tice ostalih igraca koje bih volio vidjeti u Bosni - pisao sam vec o tome nekad ranije, pa da se ne ponavljam.

Btw, iskoci mi na fb neka Pasaliceva izjava na N1, na kraju ga novinar pita ostaje li u Bosni i bas je kiselo odgovorio da ne zeli o tome sad pricati. Ne znam da li bi to nesto trebalo da znaci...
Muha 99% nece biti trener Bosne naredne sezone, a Halilovic je vec u konacnoj fazi potpisivanja ugovora u Francuskoj.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 31 maj 2026, 23:57

@Dirk jel istina da se Aticu ne ostaje, isti ljudi koji su mi rekli prije mjesec da Kosta nece igrati sad kazu da Atic nece da ostane i da jedva ceka da ide

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 31 maj 2026, 23:58

Daj nam Dirk neke insajderske sta ce s klubom, s rosterim, s predsjednikom, i sta bi sa Dubaiem i Medicanom

Kakva sezona, bravo Bosna :bih: :bih: :bih:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 01 jun 2026, 00:12

JHam je napisao/la:
31 maj 2026, 23:51
Daj ba, ne zezaj, ja nisam to cuo. :mrgreen: To bi tek bila nocna mora.

Btw, ovo je meni licno treci najdrazi sportski uspjeh unazad par godina:

1. Plasman fudbalera na SP
2. Plasman kosarkasa na EB i 2 pobjede tamo
3. Titula Bosne nakon vecerasnje pobjede

Samo da se sad ne stane na ovome...

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 01 jun 2026, 00:22

BOSNA JE ŠAMPIOOOOOON!

Uživajmo u duploj kruni, prvoj nakon 2005... Večerašnju tekmu kao da je Hitchcock režirao :urnebes:
Samo ću vas podsjetiti da je ova sezona rezultatski najbolja u poslijeratnom periodu.
Aferim momcima (izuzev onome što je ofirno igrao za Igokeu, znate na koga mislim) i Pašaliću.
Čestitke i Dubravku koji je pokrenuo ovu priču s mrtve tačke.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐×8
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐𝘅𝟴
K : ⭐𝘅𝟳
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 jun 2026, 00:31

Samo da ne bude Šalića sljedeće sezone

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 01 jun 2026, 00:31

Poseban selam Radivojeviću, kako mu je **** majka u tunelu od strane jednog forumasa ovdje a nisam to ja

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 01 jun 2026, 00:52

Ako se želi napredovati, a ne stagnirati (ili još gore, možda i nazadovati, ovisno o rosteru), mislim da Pašalić ne bi trebao ostati trener. Posebno ako se bude igrao BCL ili EC naredne sezone. Nadam se da je istina ta info da neće ostati trener.

Na stranu i jako često loše rotacije, koje su i noćas bile na vidjelu, nedinamični napadi su i dalje boljka ove ekipe. Previše stagnacije, izolacija, driblanja bez jasnog nauma, post igre (od strane neadekvatnih igrača s niskog i visokog posta da se ogroman dio filozofije u napadu zasniva na tome) su ono što je i dalje i u ovom dijelu sezone bio dio identiteta ovog tima Bosne. S druge strane, premalo kretnji bez lopte, premalo raznih blokova za ne one koji se kreću bez lopte (flexova i pindown blokova) i nedostatak jasno određenih rola za sve igrače u napadu. Nešto od ovog ima i do samog sastava rostera, ali bez obzira, smatram da se sam roster mogao još bolje iskoristiti.

U svakom slučaju, odlična sezona, a nadam se i još boljoj narednoj sezoni uz boljeg trenera i nove odgovarajuće igrače.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 01 jun 2026, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 01 jun 2026, 00:54

Nadam se da aziz preuzima

lonewolf
Kontakt:

Post Postao/la lonewolf » 01 jun 2026, 00:55

Ljudi, kakva sezona! Dupla kruna za kraj povratnicke sezone u vrh regionalne kosarke. Muhamede, Dubravko, momci hvala vam. Ucinili ste nas ponosnim!

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 01 jun 2026, 01:00

Pobjeda bas onakva kakva je bila i sezona. Borba do zadnje sekunde. Mislim da tim ima 100 mana, ali ovi ljudi su dobili ogromnu vecinu utakmica u zadnjim sekundama i to je strasna stvar. Generalno nase ekipe to ne rade jer sve prsti od luzerskog mentaliteta.

Nadam se da vise Atica, Halilovica i Salica necemo gledati ovdje. Sa ostalim se moze raditi, mada bi i novi trener dobro dosao. Volio bih Plummer da ostane, i da dovedemo Mihailovica.

Sudjenje je bilo horor.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 01 jun 2026, 01:09

Nisam košarkaški stručnjak ali volim Bosnu, ove sezone sam je gledao 22 puta uživo i kršio lovu gdje god sam stigao kad je u pitanju Bosna. Ovo mi je poslije rođenja djeteta najsretniji dan/večer zadnjih 10-15 godina. Čestitam igračima, trenerima, menadžmentu kluba te svima koji su podržali Projekat KK Bosna, ovo je njihov uspjeh. Nadam se da pozitivna priča KK Bosna neće stati ili stagnirati, jer Bosna je spasila obraz Sarajevskog sporta ove godine i pokazala ko je GLAVNI TIM u gradu.

Nadam se da će Sarajevo i Željo nešto naučiti iz ovoga, ali i publika koja ih prati.

Sretna vam titula svima, Bosna je opet šampion.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 01 jun 2026, 01:52

Adnan33 je napisao/la:
01 jun 2026, 01:09
Nisam košarkaški stručnjak ali volim Bosnu, ove sezone sam je gledao 22 puta uživo i kršio lovu gdje god sam stigao kad je u pitanju Bosna. Ovo mi je poslije rođenja djeteta najsretniji dan/večer zadnjih 10-15 godina. Čestitam igračima, trenerima, menadžmentu kluba te svima koji su podržali Projekat KK Bosna, ovo je njihov uspjeh. Nadam se da pozitivna priča KK Bosna neće stati ili stagnirati, jer Bosna je spasila obraz Sarajevskog sporta ove godine i pokazala ko je GLAVNI TIM u gradu.

Nadam se da će Sarajevo i Željo nešto naučiti iz ovoga, ali i publika koja ih prati.

Sretna vam titula svima, Bosna je opet šampion.
Dok je Mirvica, ta dva kluba nece napredovati. Posjeta opet skandalozna, ali to govori koliko je Sarajevo postalo seljacki grad. Svaka cast Dubravku, strucnom stabu i igracima da su sjebali kupljene sudije, pogotovo balijandera Niksica.
Zadnja izmjena: 071, dana/u 01 jun 2026, 08:39, ukupno mijenjano 1 put.

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 01 jun 2026, 08:02

Bravo momcii!!! Kakva utakmica... :bih: :bih:

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 01 jun 2026, 08:35

Svaka čast Bosni! Čestitam na tituli!
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

ŽIŽOVIĆ MLADEN

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 jun 2026, 08:45

Već se pominje Nenad Stefanović kao novi trener Bosne.
Ja bih svakako dao Pašaliću i narednu sezonu.
Dupla kruna, zaslužio je.
Koševo Zapad

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 01 jun 2026, 09:15

Sve pohvale na duploj kruni,dobrom nastupu u ABA ligi. Mađari su se mogli proći( to je jedini kiks).
A za narednu sezonu definitivno da je potreban potpuni remont ekipe.
Atić,Plummer,Joesaar,Young ,Manojlović da ostanu.
Ostalima se zahvaliti.
Muha kao trener je OK lik,mada najveću zamjerku mu stavljam na vađenje igrača koji uđu u seriju koševa. Sve i jednog koji pogodi 3-4 koša zaredom najčešće izvadi iz igre.
BosnaE

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 jun 2026, 10:00

Ja bih bio savrseno ok s tim da Muha ostane i zasluzio je.Samo onda mu filtrirati roster da ne bude ovih dvaba ligasa kamenajra.Hajmo ensto moderno napravit da mogu pogadjati za 3 i slobodna

Ako vec nece ostati gledao bih nekog mladjeg modernijeg trenera

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Amirutah1988 i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []