Ma nema od toga ništa, Demirović koji je već ustaljen za boljeg napadača u BL ne bi imao mjesto u Elfu. Malo mi previše volimo vazdizati pojedine igrače, kao što smo se bojali da nam Huseinbašića ne uzmu švabe...DzaniMehmet je napisao/la: ↑01 jun 2026, 23:12You never know , oni su se godinama oslonili na igrace tips Fullkruga i Kleindiensta.Iceplayer je napisao/la: ↑01 jun 2026, 22:56To mu je glupo, ako i dobije poziv u elf odigrat će jedan ciklus gdje će ulaziti sa klupe u slabijim utakmicama i više neće dobiti poziv. Već viđeno kod švaba 100 puta. Mi smo mu jedina realna opcija da napravi reprezentativnu karijeru...DzaniMehmet je napisao/la: ↑01 jun 2026, 22:49do njegovog 22. rođendana mi kao BiH ne možemo ništa značajno povući.
Dženan ima Njemačku kao primarni cilj. Jedino pitanje je da li smo mi ili Crna Gora opcija broj dva. I tu mislim da smo mi ispred Crne Gore , s njima ćeš rjeđe igrati turnire nego s nama. Do nedavno smo bili na sličnom nivou, ali danas je ta razlika vidljiva.
Normalno je i ljudski da između 21 i 24 godine drži vrata otvorena prema Njemačkoj. Mi bismo na njegovom mjestu uradili isto. Ne treba nam to biti uvreda.
Pokazati mu da ga želimo, dati mu do znanja da je cijenjen, ali bez ponižavanja ni savijanja.
Mlad je i vec se dokazao u bundesligi.
Nebi me cudilo da zavrsi u Dortmund, Leverkusen, Leipzig , Frankfurtu . Ako se tamo probiji garantirana mjesto u Elfu
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
A vala i ova Njemačka je postala prava legija stranaca. Sad gledam, od ovih 26 pozvanih, njih 12 nisu čistokrvne žute Švabe. Svega ima, od Pavlovica do Thiawa.
Covjdce, tolika zemlja, takva fudbalska nacija, i pola reprezentacije im čine naturalizovani Nijemci.
Hajd za Francusku, Englesku ili Holandiju je jasno zašto je tako. Ali Nijemci...
Covjdce, tolika zemlja, takva fudbalska nacija, i pola reprezentacije im čine naturalizovani Nijemci.
Hajd za Francusku, Englesku ili Holandiju je jasno zašto je tako. Ali Nijemci...
Pa upravo zbog same historije. Generacije koje su dosle nakon pada berlinskog zida trebalo je dvije generacije da dodju do izrazaja. Sada se to pokazuje. Nije samo u nogometu tako, u svakom segmentu drustva sad je u Njemackoj tako.....231983 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 23:24A vala i ova Njemačka je postala prava legija stranaca. Sad gledam, od ovih 26 pozvanih, njih 12 nisu čistokrvne žute Švabe. Svega ima, od Pavlovica do Thiawa.
Nisam bio u Njemackoj nikad pa nemam bas uvid u stvarno stanje. Ali bit ce da su u ozbiljnom problemu.Kljukusar je napisao/la: ↑01 jun 2026, 23:27Pa upravo zbog same historije. Generacije koje su dosle nakon pada berlinskog zida trebalo je dvije generacije da dodju do izrazaja. Sada se to pokazuje. Nije samo u nogometu tako, u svakom segmentu drustva sad je u Njemackoj tako.....231983 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 23:24A vala i ova Njemačka je postala prava legija stranaca. Sad gledam, od ovih 26 pozvanih, njih 12 nisu čistokrvne žute Švabe. Svega ima, od Pavlovica do Thiawa.
-
DzaniMehmet
- Kontakt:
Demirović je imao svoju prvu dobru sezonu prije 2 godine kod Augsburga, tada je imao 25-26 godina. Kod nas je debitovao 2021. i prošao je sve mlađe reprezentacije. Pejčinović je sada vec tamo gdje je Demir bio sa 25-26. Prije toga, Demir je bio nezapažen napadač kod Freiburga i Augsburga. Situacija i polazna pozicija su potpuno drugačije. Ako Dženan bude zabijao golove na početku sezone, bit će pozvan od NagelsmanaIceplayer je napisao/la: ↑01 jun 2026, 23:15Ma nema od toga ništa, Demirović koji je već ustaljen za boljeg napadača u BL ne bi imao mjesto u Elfu. Malo mi previše volimo vazdizati pojedine igrače, kao što smo se bojali da nam Huseinbašića ne uzmu švabe...DzaniMehmet je napisao/la: ↑01 jun 2026, 23:12You never know , oni su se godinama oslonili na igrace tips Fullkruga i Kleindiensta.
Mlad je i vec se dokazao u bundesligi.
Nebi me cudilo da zavrsi u Dortmund, Leverkusen, Leipzig , Frankfurtu . Ako se tamo probiji garantirana mjesto u Elfu
A što mu je glupo? Hajmo objektivno gledati. Čovjek je već sada i bez reprezentacije očito u najvećem izlogu. Ako on bude otišao u stabilnog bundesligaša i tamo bude imao dobru minutažu, njemu reprezentacija BiH ništa posebno ne može donijeti. Nije kao da smo mi neko s kim može titulu osvojiti. Zato mu se nema šta ni zamjeriti. Reprezentacija ga u tom slučaju ne bi unaprijedila i vjerovatno zbog toga i čeka da vidi kakve su mu šanse u njemačkoj.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Samo što nije on nikakav wonder kid već prosječan napadač i tek treba dokazati da može izdržati 2-3 sezone u kontinuitetu da dobije poziv u Elf. A kod nas već može igrati 2-3 sezone u prvih 11. On trenutačno nije u ničem bolji od Demirovića, kažem više je hipe oko njega i to samo kod nas nego sto je zaista tako...DeeWa je napisao/la: ↑02 jun 2026, 00:02A što mu je glupo? Hajmo objektivno gledati. Čovjek je već sada i bez reprezentacije očito u najvećem izlogu. Ako on bude otišao u stabilnog bundesligaša i tamo bude imao dobru minutažu, njemu reprezentacija BiH ništa posebno ne može donijeti. Nije kao da smo mi neko s kim može titulu osvojiti. Zato mu se nema šta ni zamjeriti. Reprezentacija ga u tom slučaju ne bi unaprijedila i vjerovatno zbog toga i čeka da vidi kakve su mu šanse u njemačkoj.
Mislim da je Pejcinovic previse navikan i da nece zaigrati za Njemacku.
Njemci imaju sljedece opcije za napadaca:
Woltemade 24 €65m
Havertz 26 €50m
Undava 29 €22m
Osim ovih sto su pozvani za svjetsko prvenstvo imaju ove rezerve:
Beier 23 €45m
Burkardt 25 €30m
Lemperle 24 €17m
Tresoldi 21 €13m
Tek onda dolazi Pejcinovic.
Njemci imaju sljedece opcije za napadaca:
Woltemade 24 €65m
Havertz 26 €50m
Undava 29 €22m
Osim ovih sto su pozvani za svjetsko prvenstvo imaju ove rezerve:
Beier 23 €45m
Burkardt 25 €30m
Lemperle 24 €17m
Tresoldi 21 €13m
Tek onda dolazi Pejcinovic.
Tebi onda ni Modric nije talenatHelemnejse je napisao/la: ↑01 jun 2026, 21:58Jak talenat pa ide u raspali HajdukElAn10 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 21:38Pisao sam neki mjesec o njemu, mora ga se pod hitno pratiti, interesantan igrac i talenat. Pise da ga prate i klubovi iz njemacke i italije.rukometubih23 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 21:23Ensar Mušić koji ima pravo igrati i za nas i koji je ovdje spominjan, blizu transfera u Hajduk.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Modric je penzioner nije talenat.
I kakve veze ima Modrić sa hajdukom osim sto je skinuo junf na rivi?
ConclusionDonRamiz je napisao/la: ↑02 jun 2026, 11:32Detaljna takticka analiza za Catovica![]()
https://totalfootballanalysis.com/playe ... is-tactics
At the young age of just 18, Mirza Ćatović is arguably the best holding midfielder in 3. Liga this season so far.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
-
rukometubih23
- Kontakt:
I mladi odbrambeni iz FK Sarajevo Redžić je prešao u Vojvodinu, prošle godine je stigao u Sarajevo iz Slobode.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Gledaj klauna i roze maramice
- bavariapivo
- Kontakt:
svaka mu cast, gdje ga je utopio...
#onlyskyisthelimit
#onlyskyisthelimit
Pa Modrić je sa 20 godina igrao u Interu iz Zaprešić, a ovaj je upitan talenat jer sa 18 ide u Hajduk. Hahahahaha ti nemaš pojma o fudbalu, ne sramoti se.Helemnejse je napisao/la: ↑02 jun 2026, 08:15Modric je penzioner nije talenat.
Previse vi filozofirate, jel covjek ima kvalitet ili nema?
Ako ima kvalitet moze ko Khusanov u roku od 2 godine od bjeloruske lige do transfera u City za 40 milki
A kamoli iz HNL u jace lige
Ako ima kvalitet moze ko Khusanov u roku od 2 godine od bjeloruske lige do transfera u City za 40 milki
A kamoli iz HNL u jace lige
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
-
Helemnejse
- Kontakt:
Halima kuhaj pituHalima je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:24Pa Modrić je sa 20 godina igrao u Interu iz Zaprešić, a ovaj je upitan talenat jer sa 18 ide u Hajduk. Hahahahaha ti nemaš pojma o fudbalu, ne sramoti se.Helemnejse je napisao/la: ↑02 jun 2026, 08:15Modric je penzioner nije talenat.
Ma ja prije svega mislim na nešto drugo. Evo za primjer uzeti onog Buljubašića. Kad je počeo da igra ljudi su mislili da on ima sve. Gleda prije nego što dobije loptu, ima mehku nogu, lahak pas... Medjutim sve to pada u vodu kad brzina igre postane x2, da ne kažem x5.PeppermintSA je napisao/la: ↑29 maj 2026, 09:43Ovdje ima jako puno tačnog. Naročito ovo vezano za brzinu bih apostrofirao.
Previše se kod nas ona zanemaruje. Previše se dubina ili okomitost zanemaruje. To je očito i kad se čitaju postovi na ovoj temi, pa će neko hladno reći da smo tehnički slabi sad. Zašto? Jer tehničku kvalitetu doživljava jedino kao prefinjenost pasa, a u mom viđenju fudbala ne postoji veća tehnička prefinjenost od one koju naprimjer ima Bajraktarević.
Mi smo generalno ubili naš domaći fudbal na milion načina, ali jedan od njih je ubijanjem driblinga i dubine. Kad gledaš sve naše omladinske klupske kategorije, od Sarajeva, preko Želje, Zrinjskog, Borca, pa do svih omladinskih reprezentacija, sve je šablon. Guardiola fudbal za temua i prije Guardiole. Golman štoperu, štoper beku, bek štoperu, zadnji vezni se spusti, pa štoper njemu, on beku. Build up play radi build up playa. Dajem banalan primjer. To se počelo forsirati kao filozofija kroz Edukacioni centar FSBiH prije 25 godina. Sve je u šablonu - kako se ekipe zagrijavaju, u kojoj formaciji igraju, kako se igrači “selektuju” itd.
I to je dovelo do mišljenja da biti tehnički kvalitetna i visoko potkovana ekipa znači imati igrače ala Misimović, Pjanić, Medunjanin jer oni mogu držati 70% posjeda protiv Latvije, Litvanije, Slovačke, možda čak i oslabljene Francuske nekih 65 minuta.
Međutim, mi kao da živimo u nekom paralelnom univerzumu u kojem, evo recimo u ovom času, po svijetu ne igraju Yamal, Olisse, Kvaratskhelia, Dembele, Kenan Yildiz itd. To su glavni tehničari na dunjaluku. A ako ćemo o centralnim ili ofanzivnim veznim, onima koji su najbolji, poput De Bruynea, Joao Neves, Bellinghama itd, ili ranije Inieste, petog, desetog - nisu oni najbolji samo zato što mogu lijepo dodati, već zato što stvaraju višak 1 na 1. De Bruyne kad udari anfas na defenzivca i pregazi ga kroz sredinu ili Iniesta birvaktile kad na maramici išifta svog igrača i osvoji 50 metara prostora driblingom i dubinskim prodorom, dolazi do izražaja tehnička kvaliteta.
Stoga, hoću reći - nije Pjanić ništa tehnički kvalitetniji igrač od Bajraktarevića i nije Misimović ništa bio tehnički kvalitetniji igrač od Alajbegovića.
I komšijin mali ima lahak pas, mehku nogu i može gledati okolo dok ne primi loptu al' kad protivniku treba godina da dodje do njega. Kad je protivnik uvijek za vratom onda se pokaže ko ima lahak pas, mehku nogu i dobar pregled igre. I tu se sve iluzije naših igrača porazbijaju.
To je par ključnih stvari. Prva je ishrana. Mi kao liga još uvijek ne plaćamo igrače da oni mogu živjeti izolovano od svijeta i onda i oni jedu hranu koju i mi jedemo na ovakav ili onakav način. Zbog nepravilne ishrane tijelo je tromije, reakcijsko vrijeme sporije i oporavak organizma traje duže.
Sledeće je kondicija koja je dijelom povezana sa ishranom. A drugim dijelom slabim intenzitetom lige gdje te igra u samoj ligi ne tjera da trčiš. Nekompetetivnost lige, nizak prag za premijerligaškog igrača i ja koliko mogu da vidim na slikama ponekad kod nas su vježbe kondicije u sklopu treninga.
Da se ja pitam ja bih na treninzima imao samo mjerenja kroz koja igrač mora proći. Igračeva dužnost bi bila da je u kondiciji. I neka trči prije i poslije treninga.
To je dobro primijetio Fedja Dudić čija filozofija se uglavnom zasniva na dobroj kondicionoj pripremi. I onda njegovi igrači isporuče rezultat iznad očekivanja.
Onda na to dolazi tehnika ali tek kada je brzina igre prava.
A to da li će se graditi ritam kroz spori napad, igrati okomito ili dugim loptama... Mi smo prirodno skloni ovom prvom jer smo kao narod u prosjeku visoki i volimo tu boksersku filozofiju da se navalimo na kosti ali i sve Guardioline ekipe jednom kad postave ritam i krenu u napad to sjeva i grmi.
Trenutno korisnika/ca: AlenHalilovic, Beduin, Godfather, rio_Ferdy88, StevieG8, Sveti, TefalTava i 53 gosta.