Samed Baždar

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

DamirT
Kontakt:

Re: Samed Baždar

Post Postao/la DamirT » 31 maj 2026, 15:49

Ovo ce mu biti kljuc u bravu sto se tice reprezentacije. Nadam se samo da ce Barbarez konacno prestati slati pozive pojedinim "onako" i "jer su od prvog dana sa nama". Ima makar 4-5 kandidata za otpisati dok ne pocnu nesto u klubovima pokazivati. Vjerovatno znamo svi otprilike koji su.

Neko se slomi igrajuci i za klub i reprezentaciju, a neki drkaju qrc na klupama i dobiju poziv. Da su to bar neke klase od igraca, kao Pjanic u Barci kad je bio. A ne sve oyebina do oyebine.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 31 maj 2026, 23:03

Realno, ako se ne dozovu, a teško da hoće, Baždar, Mujakić i Tahirović, nemaju šta tražitinu LN. Pa onda nek zapnu i opet zasluže poziv.
Mislim da bi i Barbarez trebao s njima otvoreno o tome popričati poslije prvenstva.
Ipak, i da odu, pitanje je ko će doći umjesto njih i kako će se uklopiti h ekipu. Ako se desi neka truhla jabuka, ode sve u helać.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 31 maj 2026, 23:07

231983 je napisao/la:
31 maj 2026, 23:03
Realno, ako se ne dozovu, a teško da hoće, Baždar, Mujakić i Tahirović, nemaju šta tražitinu LN. Pa onda nek zapnu i opet zasluže poziv.
Mislim da bi i Barbarez trebao s njima otvoreno o tome popričati poslije prvenstva.
Ipak, i da odu, pitanje je ko će doći umjesto njih i kako će se uklopiti h ekipu. Ako se desi neka truhla jabuka, ode sve u helać.
Pa dobro sve je to rizik. Ne mozes ih drzati jer su eto jarani sa igracima. Jedan se mozda i moze tolerisati, ali 3-4 vala puno. Pogotovo sto nemamo sirok bazen igraca.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Blizzard
Kontakt:

Post Postao/la Blizzard » 02 jun 2026, 07:56

mislim da je Baždar idealna meta za odstrel ako bude potrebno da se nekog odstrani da se malo digne disciplina, momak je dobio previše prilika i nijednu nije iskoristio.....

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jun 2026, 09:05

Šta će iskoristi kad je ispodprocječan igrač i ne znam uz pomoć kojih trikova je on uopšte pozvan u reprezentaciju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 jun 2026, 11:09

Samed je vrlo lahko mogao biti “heroj” iz sjene (u odredjenom smislu) i dobra opcija s klupe da je realizovao neke zicere ili birao prava rješenja, bez obzira na status u klubu. Ono sto je pozitivno kod njega jeste da se zna naći u prilici (S.Makedonija stativa, u Rumuniji 1na1 s golmanom, protiv Kipra čista situacija, bilo je jos par situacija u nekim utakmica), protiv San Marina se sam izborio za loptu i pogodio, protiv S. Makedonije se sam izborio za loptu ali nije pogodio, odnosno bio sebičan, protiv Malte upisao odličnu asistenciju itd.
Dakle, zna dobro citati igru, naći se u prilici, vršiti presing i presjeći loptu…ali mu fali kontinuitet igara na klupskom nivou, a i ruku na srce nedostajalo mu je i sreće u reprezentativnom dresu, bez obzira i na blijede minute u polju.

Sameda definitivno ne treba pozvati za LN ako se njegov status na klupskom nivou ne promijeni. Stručni stab mu je dao priliku iako je vjerovatno nije zaslužio. Ali sada je tu i čak u situaciji da dobije minute na SP usljed povrede Tabakovica i ove situacije u vezi s Dzeksonom.
Njemu bi SP moglo pomoći u pronalasku kluba po mjeri.

On na momente pokaže kvalitet. U Zaragozi je dobro išlo do povrede. U Poljskoj nije bilo realno očekivati da forsiraju posuđenog igrača od kojeg sutra neće imati koristi. Bio je tu radi širine. Gledao sam nekoliko utakmica i nije to dobro izgledalo.

Vidjet cemo šta će biti. Nije ga stručni stab bezveze “pripazio” jer ima neki kvalitet. Sada je na njemu da uzvrati u narednoj sezoni ili ga neće biti.
Na raskrsnici je, nimalo zahvalnoj.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 02 jun 2026, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 02 jun 2026, 11:14

hurem je napisao/la:
02 jun 2026, 11:09
Samed je vrlo lahko mogao biti “heroj” iz sjene (u odredjenom smislu) i dobra opcija s klupe da je realizovao neke zicere ili birao prava rješenja, bez obzira na status u klubu. Ono sto je pozitivno kod njega jeste da se zna naći u prilici (S.Makedonija stativa, u Rumuniji 1na1 s golmanom, protiv Kipra čista situacija, bilo je jos par situacija u nekim utakmica), protiv San Marina se sam izborio za loptu i pogodio, protiv S. Makedonije se sam izborio za loptu ali nije pogodio, odnosno bio sebičan, protiv Malte upisao odličnu asistenciju itd.
Dakle, zna dobro citati igru, naći se u prilici, vršiti presing i presjeći loptu…ali mu fali kontinuitet igara na klupskom nivou, ali ruku na srce nedostajalo mu je i sreće u reprezentativnom dresu, bez obzira i na blijede minute u polju.

Sameda definitivno ne treba pozvati za LN ako se njegov status na klupskom nivou ne promijeni. Stručni stab mu je dao priliku iako je vjerovatno nije zaslužio. Ali sada je tu i čak u situaciji da dobije minute na SP usljed povrede Tabakovica i ove situacije u vezi s Dzeksonom.
Njemu bi SP moglo pomoći u pronalasku kluba po mjeri.

On na momente pokaže kvalitet. U Zaragozi je dobro išlo do povrede. U Poljskoj nije bilo realno očekivati da forsiraju posuđenog igrača od kojeg sutra neće imati koristi. Bio je tu radi širine. Gledao sam nekoliko utakmica i nije to dobro izgledalo.

Vidjet cemo šta će biti. Nije ga stručni stab bezveze “pripazio” jer ima neki kvalitet. Sada je na njemu da uzvrati u narednoj sezoni ili ga neće biti.
Na raskrsnici je, nimalo zahvalnoj.
Ako ga sve ovo nije ubilo u pojam,on će napraviti karijeru. Karakteristikama je jako specifičan i nama bi bio strašno koristan da je uspio do sada ostvariti neki nivo,pogotovo u ovoj formaciji sa 2 špica.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Bordo10, Confiance, hurem, LeCoq, Varta i 40 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []