Izgleda da jedino tako možemo da igramo ofanzivno, kad nas muka natjera.
06.06.2026. Panama - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
rossonero85
- Kontakt:
Re: 06.06.2026. Panama - Bosna i Hercegovina
Možda bi najbolje bilo da Kanada prva povede pa da opet ganjamo rezultat kao protiv Velsa i Italije kad smo na kraju jurišali sa 5 napadača.
Nije svaki dan Bajram, realno ne znači da će uvijek uspjeti to. Da je da smo stabilniji u odbrani i ne primamo brzo, pa da im ga zabijemo mi. Mi bi trebali zabiti gol ili više sa Demirovićem - Džekom ili Alajbegovicem - Bajraktarevićem, sasvim dovoljno imamo opcija da ih ugrozimo. Kontam ako jednog ne ide kao npr Demirovića prije, neko drugi će uskočiti od ostalih 3 koje sam nabrojao, ili čak Lukić/Mahmić mogu bit pretnja za gol...rossonero85 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 20:47Možda bi najbolje bilo da Kanada prva povede pa da opet ganjamo rezultat kao protiv Velsa i Italije kad smo na kraju jurišali sa 5 napadača.![]()
Zadnja izmjena: random11, dana/u 02 jun 2026, 20:59, ukupno mijenjano 2 puta.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Pisao sam otprilike isto prije 40 dana. Jedino je problem što će ti grupa na evropskom biti tri puta teža od ove na svjetskom, zato vlada euforija. Igramo katastrofalno, a vezni red je najlošiji u historiji reprezentacije, jedan od najlošijih na mundijalu.PasodelMar je napisao/la: ↑02 jun 2026, 20:42Naravno da je tako. Golovi protiv Walesa i Italije su plod individualnog kvaliteta i postavljanja igrača, nikakve igre i akcije tu nema. Svaka akcija i započinje iz kreativnog i cvrstog veznog reda, a mi tu gledamo dvije godine Tahirovica na najosjetljivijoj poziciji kako pegla loptu prvom do sebe. Protiv Makedonije dva slaba poluvremena bez ikakvih ideja, drugo pv bez veze i nepotrebna formacija iz LN. Nismo mi nikakvi favoriti ni za šta. Ako nešto uradimo, to će biti na individualni kvalitet. Švicarska je u našoj grupi jasan favorit, to je ozbiljna reprezentacija. Mi smo još u fazi pronalaženja pravih igrača za prvih 11 i još uvijek imamo previše polovnih, tj ispodprosjecnih igrača u rosteru. Vjerujem da ćemo nakon SP promijeniti formaciju u 4-3-3 ili 4-2-3-1. Na SP treba gledati kao na bonus prije realizacije pravog plana a to je EP, sve su prilike da ćemo tada biti respektabilna reprezentacija.Rio12345 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 20:11Sinoć sam gledao Austrija - BiH ponovo, a prije neku noć našu utakmicu sa Welsom i Italijom. Suma sumarum mi nemamo neke igre, protiv Austrije smo se samo branili, Wels nas je ubio do pred kraj nekih zadnjih 20 minuta kad smo malo proigrali, sa Italijanima smo igrali sa igračem više. Mislim da treba biti realan pa reći da mi nismo favoriti u grupi i da bi prolaz u noksut fazu bio bonus. Bezveze se diže euforija ko da cemo do polufinala dogurati, msm lijepo je maštati al treba biti realan da ce nas prva iole ozbilnjija reprezentacija otresti.
- Beduin
- Kontakt:
Mozda bih cak probao protiv Paname 433 sa Memicem desno uz jos 2 veznjaka pa da on ulazi desno sa Dedicem, a Bajraktarevic bi se mogao pomjerati u sredinu kad napadamo i otvara im prostor.
Ili 4213 sa 2 vezna pozadi i ispred njih Mahmic na AMF.
Ili 4213 sa 2 vezna pozadi i ispred njih Mahmic na AMF.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
rossonero85
- Kontakt:
Iskreno ja sam očekivao čak i veću euforiju hahahaha vidjećemo kakvo će ih ludilo dočekati u vjekovnom bosanskom gradu St. Louisu. 
Grupa je sasvim solidna, prolazna, izbjegli smo na startu one najveće zvijeri, a s obzirom da čak i kao trećeplasirani možemo proći dalje, optimizam je sasvim realan i utemeljen.
Grupa je sasvim solidna, prolazna, izbjegli smo na startu one najveće zvijeri, a s obzirom da čak i kao trećeplasirani možemo proći dalje, optimizam je sasvim realan i utemeljen.
Malo i zabrinjava taj naš pristup kod 0:0. Posebno se vidjelo u teškoj pobjedi protiv San Marina. I protiv Makedonije se vidjelo da baš ne gajimo igru za pobjedu i da smo više reaktivni. Kanada igra brzo i agresivno. Ako ih krene mogu nas lijepo nakantati. Zato se nadam malo drugačijem pristupu. Pristup sa karakterom pobjednika.rossonero85 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 20:47Možda bi najbolje bilo da Kanada prva povede pa da opet ganjamo rezultat kao protiv Velsa i Italije kad smo na kraju jurišali sa 5 napadača.
Izgleda da jedino tako možemo da igramo ofanzivno, kad nas muka natjera.![]()
4-IN-A-ROW
Sad ce me 90% foruma napasti al ja bi opet Kerima sacuvao protiv Kanade bar kao dzokera sa klupe. Mnogo vise energije unese u igru tako. Ako pocne, ne napravimo nista do 60te, on vec umoran , koga mozemo uvesti da nam doda boost energije? Ne vidim nikog iskreno 
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
rossonero85
- Kontakt:
Sjećaš se utakmice protiv Austrije kad smo poveli, odmah smo se povukli, tako da je to jedna druga krajnost. Kod nas nema sredine, ili davimo loptu ili napadamo kao sumanuti.emir_ je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:07Malo i zabrinjava taj naš pristup kod 0:0. Posebno se vidjelo u teškoj pobjedi protiv San Marina. I protiv Makedonije se vidjelo da baš ne gajimo igru za pobjedu i da smo više reaktivni. Kanada igra brzo i agresivno. Ako ih krene mogu nas lijepo nakantati. Zato se nadam malo drugačijem pristupu. Pristup sa karakterom pobjednika.rossonero85 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 20:47Možda bi najbolje bilo da Kanada prva povede pa da opet ganjamo rezultat kao protiv Velsa i Italije kad smo na kraju jurišali sa 5 napadača.
Izgleda da jedino tako možemo da igramo ofanzivno, kad nas muka natjera.![]()
Volio bih protiv Kanade vidjeti jednu borbenu i rastrčanu Bosnu i Hercegovinu koja se neće ustručavati napasti Kanađane iako su domaćini, ali i njima koliko vidim fali dosta igrača, tako da nisu nepobjedivi. Otvaranje protiv Kanade je za nas ključna utakmica Mundijala.
-
signalidunapark
- Kontakt:
Bunkeranje do 60te i onda Kerim, Jovo (nema Tabaka) i Mahmić...i kreće dernek.soccerfan je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:09Sad ce me 90% foruma napasti al ja bi opet Kerima sacuvao protiv Kanade bar kao dzokera sa klupe. Mnogo vise energije unese u igru tako. Ako pocne, ne napravimo nista do 60te, on vec umoran , koga mozemo uvesti da nam doda boost energije? Ne vidim nikog iskreno![]()
Onoga umjesto koga upada Kerim u prvu. Plus Mahmic, Lukic.soccerfan je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:09Sad ce me 90% foruma napasti al ja bi opet Kerima sacuvao protiv Kanade bar kao dzokera sa klupe. Mnogo vise energije unese u igru tako. Ako pocne, ne napravimo nista do 60te, on vec umoran , koga mozemo uvesti da nam doda boost energije? Ne vidim nikog iskreno![]()
signalidunapark je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:15Bunkeranje do 60te i onda Kerim, Jovo (nema Tabaka) i Mahmić...i kreće dernek.soccerfan je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:09Sad ce me 90% foruma napasti al ja bi opet Kerima sacuvao protiv Kanade bar kao dzokera sa klupe. Mnogo vise energije unese u igru tako. Ako pocne, ne napravimo nista do 60te, on vec umoran , koga mozemo uvesti da nam doda boost energije? Ne vidim nikog iskreno![]()
![]()
Eh vidiš ja lično ne dijelim tvoje mišljenje, zašto moramo prvih 60 minuta se braniti odnosno biti monotoni u napadu i potencijalno na konto toga primati gol, umjesto što mozemo iskoristiti momka(alajbegovića) odmah da postignemo mi prvi koji gol pa se posle branimo. Mogu i bajraktarrvic ili memic takodjer dati svoj doprinos sa klupe kad zatreba.soccerfan je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:09Sad ce me 90% foruma napasti al ja bi opet Kerima sacuvao protiv Kanade bar kao dzokera sa klupe. Mnogo vise energije unese u igru tako. Ako pocne, ne napravimo nista do 60te, on vec umoran , koga mozemo uvesti da nam doda boost energije? Ne vidim nikog iskreno![]()
Blickrigsignalidunapark je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:15Bunkeranje do 60te i onda Kerim, Jovo (nema Tabaka) i Mahmić...i kreće dernek.soccerfan je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:09Sad ce me 90% foruma napasti al ja bi opet Kerima sacuvao protiv Kanade bar kao dzokera sa klupe. Mnogo vise energije unese u igru tako. Ako pocne, ne napravimo nista do 60te, on vec umoran , koga mozemo uvesti da nam doda boost energije? Ne vidim nikog iskreno![]()
![]()
Ali realno evo gledam, osim Kerima nemas igraca preokret na terenu da napravi sem Tabaka
-
rossonero85
- Kontakt:
Ja se uzdam u Demirovića da konačno pročepi. Ovo bi moglo biti njegovo Svjetsko prvenstvo.
Mislim da su oni sigurica u prvih 11 obojica.Rio12345 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:19Eh vidiš ja lično ne dijelim tvoje mišljenje, zašto moramo prvih 60 minuta se braniti odnosno biti monotoni u napadu i potencijalno na konto toga primati gol, umjesto što mozemo iskoristiti momka(alajbegovića) odmah da postignemo mi prvi koji gol pa se posle branimo. Mogu i bajraktarrvic ili memic takodjer dati svoj doprinos sa klupe kad zatreba.soccerfan je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:09Sad ce me 90% foruma napasti al ja bi opet Kerima sacuvao protiv Kanade bar kao dzokera sa klupe. Mnogo vise energije unese u igru tako. Ako pocne, ne napravimo nista do 60te, on vec umoran , koga mozemo uvesti da nam doda boost energije? Ne vidim nikog iskreno![]()
Mozda rotacija Kerim I Memic pa Memic naknadno da udje.
Esmir je vec uigran sa Amarom desno
-
rossonero85
- Kontakt:
Volio bih vidjeti Mahmića od početka protiv Paname. Ako se pokaže i nametne u 60-ak minuta, možda ne bi bilo loše čak i da počne protiv Kanade.
pa evo Makedonija nam je pokazala da smo mi zaoravo jako losi, nakon pocetnih 15tak min i pritiska, ostatk utakmice nas ljudi iskontrolisali bez vecih problema.
ali niko to nece da prizna, vec se vrti prica o 30k ljudi na Kosevu, satro nakva isprobavanja.
Panama ce nam pokazati gdje smo i sta smo, a cep na sve ce biti kad ne dobijemo ni Qatar
ali niko to nece da prizna, vec se vrti prica o 30k ljudi na Kosevu, satro nakva isprobavanja.
Panama ce nam pokazati gdje smo i sta smo, a cep na sve ce biti kad ne dobijemo ni Qatar
Ja vise u Lukica. Demirovic ima energiju I fakat tri ko lud, al u repci ima neku blokadu kad treba zabiti go. Cisto sumnjam da se toga rjesio do sad. Ja bi najvise volio da jesterossonero85 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:23Ja se uzdam u Demirovića da konačno pročepi. Ovo bi moglo biti njegovo Svjetsko prvenstvo.
Mada Sam misljenja da nas trio Mahmic, Kerim, Esmir nose ovo prvenstvo.
Napasti Kanadu kao da je baraž protiv Italije. Teško će biti ganjati popravni protiv Švice. Dobijemo li Kanadu imamo osjećaj da onda tučemo i Švicu aBd.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Zamisli sta je tek Belgija Hrvatskoj danas pokazala ljudi ih lagano uzeli 2-0.SHZ82 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 21:27pa evo Makedonija nam je pokazala da smo mi zaoravo jako losi, nakon pocetnih 15tak min i pritiska, ostatk utakmice nas ljudi iskontrolisali bez vecih problema.
Momci igrali sa pola snage da izbjegnu povrede i to je sad kao relevantno? Boze sacuvaj
Zadnja izmjena: soccerfan, dana/u 02 jun 2026, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: dedo26, General505, GG3, Goalgetter, Google Adsense [Bot], random11 i 48 gostiju.