Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Ghuraba
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Ghuraba » 25 maj 2026, 04:50

Mislim da je vakat da Dario danas objavi siri spisak, jer je ostalo vjerovatno i manje od mjesec dana do okupljanja. Osim toga, on je vec na svom prvom obracanju najavio okupljanje momaka s koledza jos ranije u junu, te nagovijestio da ce pripreme trajati nesto duze nego inace. Ako to 'nesto duze' znaci barem 10-ak dana, onda bi okupljanje trebalo biti oko 20-22. juna. Srbija vec ima dogovoren jedan prijateljski mec prije ovog prozora, a dva prije augustovskog (ako se ne varam, oba protiv Francuza). Nadam se da su i nasi razmisljali u tom smjeru.

Volio bih da se sad razjasni prica oko Kondica za sva vremena - da se selektor javno ocituje po pitanju toga, ali i da se razjasni status Campare, Mutica i Marica - da se jasno kaze zele li igrati za reprezentaciju, kao i status Pjanica koji nije imao nas pasos - da li se sta uradilo po tom pitanju.

Ovo je, po meni, trenutno najbolje sto moze stati na siri spisak (20 igraca + 5 potencijalnih - po jedan na svakoj poziciji):

Atic, Talic, Campara, Arslanagic, Trnka
Musa, Gegic, Hrelja, Sertovic, Saric
Lazic, Vrabac, Mutic, Pjanic, Zrno
Alibegovic, Sulejmanovic, Penava, Durmo, Makitan
Garza, Kamenjas, Maric, Simanic, Dzafic

Medjutim, od Djerdje ocekujem Gutica, Delalica i slicne, a da se ponovo ne sjeti Durme, Sertovica itd. Campara, Mutic, Maric (mada se oko njega jos nista zvanicno ne zna, ali mislim da je on nakon utakmice sa Srbijom zavrsio s nama) i Pjanic vjerovatno nece biti na spisku, a od novih ocekujem mozda Zubca. Btw, boldirane bih ostavio na skracenom spisku, ali i tu ponovo ne ocekujem ni Camparu (upast ce Arslanagic), ni Mutica (upast ce Hrelja, a njega bih volio vidjeti u U20, jer mu je bolje pokazati dominaciju na tom prvenstvu, nego da ovdje sjedi na tribinama jer je prekobrojan), ni Zrnu (upast ce Gutic ili Delalic), ni Durmu (upast ce Simanic), a vjerovatno ni Marica.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 maj 2026, 09:38

Zar to nije mogao reci odmah, a ne da nas 2 godine vuce za nos?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 25 maj 2026, 09:44

DamirT je napisao/la:
25 maj 2026, 09:38
Mozda je i rekao ali smo se nadali :mrgreen:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 maj 2026, 09:45

Nije ga trebalo više ni zvati nakon što je drugi put odbio.
Sad neko čuđenje, a tip je već saigračima govorio kako ne želi igrati za BiH.
Koševo Zapad

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 25 maj 2026, 09:59

Kakva je to mrznja u Kostinoj kuci i familiji prema BiH da mu ni benefiti u karijeri od tih nastupa ne znace nista, nastupi s Dzananom i kamenim u Dubaiju ne znace nista i sl.. Mrsh **** zauvijek.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 maj 2026, 10:02

Meni je od svih najgori Kamenjašević hinja i smrad.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 maj 2026, 10:05

Kakva je nepravda učinjena Kondiću sada ako neko može pitati Kamenjaševića?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 maj 2026, 10:10

Kosta ne mora, nek krepa. U Srbiji nikad nece moci a ovdje je zavrsio.
A definitivno treba sa Kamenjasevice intervju da cujemo sta je u pitanju sada.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 25 maj 2026, 10:47

Ako nista, bar je Djerdja nazvao stvari pravim imenom i jasno rekao da ne zeli. I u vezi Nurkica je rekao da je zbog ugovora, a ne jer je 'povrijedjen'. Jusuf bi nam mogao valjati pogotovo ako budemo igrali protiv Litvanije u augustu, mada je i sad jedini od nasih koji moze pruziti otpor Jokicu i Sengunu. Garza im moze parirati u napadu, ali da odbrani nesto - skroz tesko.

Btw, takodjer bih volio da neko pita/prozove Kamenjasevica zbog Kondica, mada ne sumnjam da bi opet prosuo neku patetiku i okrivio druge. Zamjeram i Adisu sto je toliko razvlacio s Kondicem. Nije mi jasno samo kako je njemu poslije govorio da zeli igrati (barem je tako Beciragic govorio), a sad djeluje da nikad nije ni pomisljao na to.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 25 maj 2026, 14:34

Ja koliko sam upoznat, Dario je kontaktirao reprezentativce i potencijalne reprezentativce kada je tek došao.

Osim toga, Kondić je bio uvršten i na širem spisku u novembru pa je neko očekivanje da je i tada bio kontaktiran. Bez obzira sad na zavrzlamu koja je uslijedila sa Dubaijem.

Ako nije i Darija zavlačio, valjda bi mu još prošle godine prilikom tih razgovora rekao da nema ništa od toga.

Uostalom, i sam Dario je u februaru izjavio da je obavio ne jedan, nego više razgovora sa njim.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 25 maj 2026, 15:53

DamirT je napisao/la:
25 maj 2026, 09:38
I treba nas vuci kad smo glupi i naivni. Vjerujem, da ce se nakon godinu dana naci par teletabisa i opet ovdje pisati, da bi se trebalo popricati sa Kondicem, da zaigra ipak za nas. Naci ce krivca i u Gjorgji, Savezu, navijačima samo on nece biti kriv.
Trebalo ga je otjerati u pm vec nakon prvog odbijenca. Tako se gradi kult reprezentacije.

Ko sto gledamo u fudbalu zadnje vrijeme. Ali i tamo imas evo dosta teletabisa koji sad piskarju, da se pozove nazad Ahmehodzic, a on nas tad odyebao i birao koje ce igrati utakmice.
Pa Vranjes i njegove tetovaže one. Nakon godinu dana od incidenta isto se pocelo sve vise pisati,pa trebamo ga zvati nazad ipak je isao glavom na kopacku i slicne gluposti.

Jednostavno takva nacija. Lako se sve oprosti i zaboravi.

Nah1ddd
Kontakt:

Post Postao/la Nah1ddd » 25 maj 2026, 23:51

TripleThreat je napisao/la:
25 maj 2026, 14:34
Ja koliko sam upoznat, Dario je kontaktirao reprezentativce i potencijalne reprezentativce kada je tek došao.

Osim toga, Kondić je bio uvršten i na širem spisku u novembru pa je neko očekivanje da je i tada bio kontaktiran. Bez obzira sad na zavrzlamu koja je uslijedila sa Dubaijem.

Ako nije i Darija zavlačio, valjda bi mu još prošle godine prilikom tih razgovora rekao da nema ništa od toga.

Uostalom, i sam Dario je u februaru izjavio da je obavio ne jedan, nego više razgovora sa njim.
Pa izgleda da je dečko vagao, a nama je ta pozicija baš kritična i razumno. Miško mu je menadžer, namazani je on. Očito je dogovor bio nešto tipa da se nas zavlači dok mu on ne otvori vrata u Srbiji, a da nas ima ko rezervnu opciju. Ne bi me čudilo da se nađe na spisku Srbije. Mada kakvu sezonu igra, teško. Nama je najbitnije da smo to raspetljali i završili tu priču.
Imamo neki stvarno dobar osjećaj sa ovim selektorom. Čini mi se da zna šta radi i da je malo probudio ove nesposobne ljude u savezu. Očito da oni većinom ne znaju, nije da ne bi neke stvari uradili.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 27 maj 2026, 16:17

NerminFatic je napisao/la:
25 maj 2026, 09:59
Kakva je to mrznja u Kostinoj kuci i familiji prema BiH da mu ni benefiti u karijeri od tih nastupa ne znace nista, nastupi s Dzananom i kamenim u Dubaiju ne znace nista i sl.. Mrsh **** zauvijek.
Ne može smrad i familija mu mrzit koliko mi možemo volit!
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

Choma
Kontakt:

Post Postao/la Choma » 03 jun 2026, 09:21

Dario objavio siri spisak.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 03 jun 2026, 09:25

Choma je napisao/la:
03 jun 2026, 09:21
Selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dario Gjergja saopštio je širi spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Turske i Srbije.

Spisak čine sljedeći košarkaši: Adnan Arslanagić, Darko Talić, Edin Atić, Amar Gegić, Džanan Musa, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Asim Gutić, Vojin Ilić, Tarik Hrelja, Alen Pjanić, Harun Zrno, Sani Čampara, Eman Šertović, Amar Alibegović, Stefan Simanić, Ajdin Penava, Alija Islamović, Lazar Mutić, Amsal Delalić, Kenan Kamenjaš, Luka Garza, Nikola Marić, Reuf Livadić, Haris Delalić i Markus Lončar.

Choma
Kontakt:

Post Postao/la Choma » 03 jun 2026, 09:28

Kylian je napisao/la:
03 jun 2026, 09:25
Choma je napisao/la:
03 jun 2026, 09:21
Selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dario Gjergja saopštio je širi spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Turske i Srbije.

Spisak čine sljedeći košarkaši: Adnan Arslanagić, Darko Talić, Edin Atić, Amar Gegić, Džanan Musa, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Asim Gutić, Vojin Ilić, Tarik Hrelja, Alen Pjanić, Harun Zrno, Sani Čampara, Eman Šertović, Amar Alibegović, Stefan Simanić, Ajdin Penava, Alija Islamović, Lazar Mutić, Amsal Delalić, Kenan Kamenjaš, Luka Garza, Nikola Marić, Reuf Livadić, Haris Delalić i Markus Lončar.
Alija Islamović, Lazar Mutić su meni licno nepoznati, jedino ako ih nisam vidio na prijasnjim spiskovima repke. Ostalo manje vise ocekivano

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 jun 2026, 09:31

Ima li Alen Pjanic pravo nastupa ili je uvrsten na siri spisak tek onako?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 jun 2026, 09:31

Nema Sulejmanovica. Bice da je povrijedjen i da zbog toga nije igrao za Unikahu. :(

Spisak je odlican (fali Durmo opet :roll: ), pod uslovom da je obavio razgovor sa svima i da svi zele (Campara, Mutic itd) i mogu (Pjanic) igrati za reprezentaciju. Da ne bude da na kraju opet ostanemo na Guticu, Ilicu i slicnima, koji ce se pojaviti na pripremama...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []