Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

soko
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la soko » 03 jun 2026, 15:39

jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 15:34
RajvoSA03 je napisao/la:
03 jun 2026, 15:26
jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 13:53

Pa svi su ga otjerali.
Ne lupaj gluposti.

Roma ga nije prodala zato što nije vjerovala u njegov kvalitet, nego zbog FFP-a. Tačno je da je kasnije sklonjen u Ajaxu, ali isto se desilo sa još 9 od 12 igrača koje je doveo Sven Mislintat. Dakle, razlog nije bio nedostatak kvaliteta, nego promjena sportske politike i distanciranje od prethodnog sportskog direktora.

Kačite se na ledja igračima i tražite neko žrtveno jagnje, umjesto da se stvari sagledaju kako treba.

Što se tiče njegovog profila, ne mogu da shvatim kako ne vidite da on ne može igrati u duplom pivotu, što u reprezentaciji najčešće i igra. Kad god je imao adekvatnu podršku u veznom redu, bilo kroz jednog defanzivnog veznog i desetku ili kroz dvije osmice pored sebe, uvijek je pružao dobre partije, što za klub, što za repku.

U sistemu koji preferira Barbarez od njega se traži previše različitih stvari. Od spuštanja po loptu, organizacije igre, kontrole tempa, pa do pokrivanja velikog prostora i trčanja od 16 do 16. On da može sve to da radi vrhunskom nivou svih 90 minuta, mi ne bismo čitali o interesu Celtica, nego Real Madrida.

Suma sumarum, Benjo ima odredjene limite, ali isto tako posjeduje kvalitet i trenutno je naš najbolji vezni igrač. Pri tome su mu još uvijek 23 godine.
Jah, pa sto ga onda tjeraju iz yebene Danske lige.
Sta kaze, nas najbolji veznjak. Svaki put kad on izadje iz igre mi proigramo.
Jbt lik je napravio gresku, wales nam zabio gol. On izasao mi proigrali.
Nije poceo protiv Italije, cim je usao napravio je gresku, srecom Italija nam nije zabila gol.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 jun 2026, 15:42

soko je napisao/la:
03 jun 2026, 15:39
jasmin10 je napisao/la:
RajvoSA03 je napisao/la:

Ne lupaj gluposti.

Roma ga nije prodala zato što nije vjerovala u njegov kvalitet, nego zbog FFP-a. Tačno je da je kasnije sklonjen u Ajaxu, ali isto se desilo sa još 9 od 12 igrača koje je doveo Sven Mislintat. Dakle, razlog nije bio nedostatak kvaliteta, nego promjena sportske politike i distanciranje od prethodnog sportskog direktora.

Kačite se na ledja igračima i tražite neko žrtveno jagnje, umjesto da se stvari sagledaju kako treba.

Što se tiče njegovog profila, ne mogu da shvatim kako ne vidite da on ne može igrati u duplom pivotu, što u reprezentaciji najčešće i igra. Kad god je imao adekvatnu podršku u veznom redu, bilo kroz jednog defanzivnog veznog i desetku ili kroz dvije osmice pored sebe, uvijek je pružao dobre partije, što za klub, što za repku.

U sistemu koji preferira Barbarez od njega se traži previše različitih stvari. Od spuštanja po loptu, organizacije igre, kontrole tempa, pa do pokrivanja velikog prostora i trčanja od 16 do 16. On da može sve to da radi vrhunskom nivou svih 90 minuta, mi ne bismo čitali o interesu Celtica, nego Real Madrida.

Suma sumarum, Benjo ima odredjene limite, ali isto tako posjeduje kvalitet i trenutno je naš najbolji vezni igrač. Pri tome su mu još uvijek 23 godine.
Nije poceo protiv Italije, cim je usao napravio je gresku, srecom Italija nam nije zabila gol.
Bukvalno asistirao protivniku i ovi nam zabili. Toliko je bio los da je i selektora bilo sramota da ga stavi u prvih 11 protiv Italije.
Ali dobro, ovdje je jedan pisao da će Benjo biti nas najbolji veznjak narednih 10 godina. :rol:

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 03 jun 2026, 15:48

jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 15:42
soko je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Bukvalno asistirao protivniku i ovi nam zabili. Toliko je bio los da je i selektora bilo sramota da ga stavi u prvih 11 protiv Italije.
Ali dobro, ovdje je jedan pisao da će Benjo biti nas najbolji veznjak narednih 10 godina. :rol:
Ja mislim da je isto trenirati u Brondbyju kao u Real Madridu, sta ti kazes, forumski Ferguson? :rol: :rol: :rol:

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 03 jun 2026, 16:24

jasmin10 je napisao/la:
RajvoSA03 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Pa svi su ga otjerali.
Ne lupaj gluposti.

Inace je u pravilu da kad tjeras igraca tjeras ga u bolji klub i jacu ligu.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 jun 2026, 16:32

RajvoSA03 je napisao/la:
03 jun 2026, 16:24
jasmin10 je napisao/la:
RajvoSA03 je napisao/la:

Ne lupaj gluposti.

Inace je u pravilu da kad tjeras igraca tjeras ga u bolji klub i jacu ligu.
A ne, bio je bas standardan, prekucao je ligu i bas im je zao sto ide.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 jun 2026, 16:51

jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 13:49
Beduin je napisao/la:
03 jun 2026, 13:45
Nista zanimljivo ja ne vidim u toj "analizi".
On i u reprezentaciji igra sa jos jednom veznim nerijetko, a kao najskuplji igrac i uz onakav CV on je promjenom sistema (sa 3 na 2 vezna) trebao biti prvi izvor, a ne 2. ili 3. Problem su lose partije i odnos na terenu, a ne promjena sistema. Problem je njegovo strmovito nazadovanje u karijeri, budimo realni.

Ali da mu treba promjena, itekako treba. Jaca liga i klub, vece ambicije mozda i njemu dadnu novu motivaciju i zelju za napredovanjem.
Ne znam zašto se spominje ta motivacija, kao da mu je to problem.
Lik jednostavno nema kvalitet i tacka.
Pa upravo zato sto kao mladic krenes sa najviseg vrha i iz sezone u sezonu padas, za par godina odes u yebenu Dansku ligu, na kraju i tamo nemaju povjerenja u tebe iz ovog ili onog razloga (nismo ja i ti strucni ima li on kvalitet ili nema, mozemo samo dati neko svoje misljenje ili vidjenje stvari). Naravno da ce ti moral totalno pasti, izgubiti fokus, zelju, razocarenje... pogledaj dokumentarce o fudbalerima i vidices kako su znali totalno psihicki pasti kad ih ne ide, odaju se alkoholu, povuku se, prestanu vjerovati u sebe i svoj kvalitet, a nerijetko ih iz takve situacije izvuce neki trener koji je svjestan njihovih mogucnosti (ne samo kod fudbalera).

Jedan Vardy kad je presao na visi nivo i nije ga islo u prvoj sezoni htio se vratiti u zadnju ligu jer je mislio da nema kvalitet za najvece domete. Nista to ne mora znaciti kod Benje, naravno. Zato kazem da moze biti i do motivacije, nepovjerenja u sebe, ali i ne mora. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 03 jun 2026, 16:58

Barbarezov elvis saric
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 03 jun 2026, 18:23

Edincapitano je napisao/la:
03 jun 2026, 15:48
jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 15:42
soko je napisao/la:

Ja mislim da je isto trenirati u Brondbyju kao u Real Madridu, sta ti kazes, forumski Ferguson? :rol: :rol: :rol:
Klasičan primjer kada mržnja progovara iz nekoga.
Recimo Bašić je napravio dvije kardinalne greške (koje se u pijetlovima ne smiju praviti - poprečni pasovi) i protiv Walesa i protiv Italije - u rangu one Vasilja protiv Italije, ali njegova sreća da nisu kažnjene. Ali to se vješto prešućuje.
Obije greške Bašića su mnogo veće greške nego ta Tahirovica koja se forsira a koja je bila instinktivna prilikom borbe za jednu loptu.
Taj gol je splet nesretnih okolnosti gdje je Vasilj bio loše postavljen i okliznuo se (desi se jednom od milion puta). Protivnički igrač nije bio uopće u poziciji da ugrozi gol nekim trkom, driblinzima i slično jer su tu bila naša dva igrača. Ni onaj šut nikada ne bi ušao da se Vasilj nije okliznuo. Ali i to se vješto prešućuje.

Ništa specijalno nije odigrao Bašić protiv Italije, niti su Bašić i Hadziahmetovic odigrali nešto bolje protiv Walesa, a to najbolje pokazuju produžeci gdje smo u sredini terena stojali mnogo gore nego 1.poluvrijeme, i to njih dvojica koji su kao odmorni igrali na umornu sredinu Walesa.

Tako je, nas najbolji veznjak u narednih 10 godina ako se ne pojavi neki novi talenat ala Kerim u veznom redu. Nemoj izvrtati rijeci i lagati.
Tahirovic jeste bolji veznjak i od Hadziahmetovica, i od Bašića i od Sunjica, Huseinbasica, Šarića, Gigovica, Hajradinovica…bez obzira sto neki nisu njegova pozicija…valjda nisi toliko mutav da ne mozes skontati poentu.

Edit: naravno, ne hejtam ni Bašića ni Amira. Dragi su mi obojica i smatram da nekada protiv nekih protivnika trebaju početi umjesto Benje, i obrnuto. Niti smatram da je ovaj klasa za njih. Ali mučno je citati toliku mržnju i smatrati ga dežurnim krivcem - kao protiv Makedonije recimo. A ono odigrao bolje od obojice, ili može i ovako - bio manje los.
Mrzitelji će svakako uvijek izokrenuti smisao

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 03 jun 2026, 18:36

Bašić je u Velsu odigrao deset puta bolje od Benje.
Benjo je bio ok protiv Italije.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 jun 2026, 18:54

Kakva mržnja druze, šta pričaš ti ?
Čuj neko kao Kerim da se pojavi pa će biti bolji od Tahirovica. Kerim je potencijal svjetske klase. Da bi imali veznjaka boljeg od Tahirovica dovoljno je da se pojavi neko ko neće biti klupa u yebenoj Danskoj ligi.
Doduše prije par godina sam vodio sličnu diskusiju s tobom na temi Cipetic- Dedić, gdje si kao mutav tvrdio da je Cipetic bolja opcija.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 03 jun 2026, 18:55

FerdinandF je napisao/la:
03 jun 2026, 18:36
Bašić je u Velsu odigrao deset puta bolje od Benje.
Benjo je bio ok protiv Italije.
Da nije Kean kanta od igraca, gledao bi ti sada SP s zabarima.

Basic je bukvalno dao loptu Keanu i on otisao 1 vs 1, ne vjerovatno sta je promasio.

Nije ni Benjo neki super igrac ali pusti tog Basica vise, toliko limitiran igrac da boli glava.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 03 jun 2026, 19:13

Jesu li Tahirovićevi iz Sarajeva? Tako mi djeluje kad priča

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 jun 2026, 19:15

LeCoq je napisao/la:
03 jun 2026, 19:13
Jesu li Tahirovićevi iz Sarajeva? Tako mi djeluje kad priča
Jesu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 03 jun 2026, 19:29

jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 18:54
Čuj neko kao Kerim da se pojavi pa će biti bolji od Tahirovica. Kerim je potencijal svjetske klase. Da bi imali veznjaka boljeg od Tahirovica dovoljno je da se pojavi neko ko neće biti klupa u yebenoj Danskoj ligi.
Doduše prije par godina sam vodio sličnu diskusiju s tobom na temi Cipetic- Dedić, gdje si kao mutav tvrdio da je Cipetic bolja opcija.
Iz mnogih tvojih postova se očitavaju tvoj karakter i vrijednosti koje njeguješ.
Pored toga voliš da izvrćeš i preuveličavaš stvari i da ih vadiš iz konteksta. Pa eto kao i to za Cipetica i Dedica.
Niti se sjećam šta sam pisao, niti bih provjeravao. Tada kada je Cipetic dobio priliku je sigurno bio bolji izbor od 18-godišnjeg momčića. Pričamo o datom trenutku. Nisam sigurno nigdje tvrdio da ce Cipetic biti bolji igrač. Tako bih i ja mogao o mnogima ovdje ispreturati njihove “tvrdnje” vadeći stvari iz konteksta. A pogotovo bih ih mogao isprozivati kada bih vadio stare postove i promašaje nevidjene. Ali se trudim da ne budem takav.
Dakle, to je moglo biti samo u kontekstu datog trenutka, bas kao sto sam jedini ili bas medju rijetkima tvrdio da Tahirovic ne smije početi protiv Ukrajine u barazu iako je tada bio redovni prvotimac u jednom Ajaxu - poenta neiskustvo (njega navodim kao primjer jer ga ja kao branim, a mnogi omalovažavaju). U istom ili sličnom kontekstu je sigurno bila i ta priča koju ti želiš drugačije predstaviti.

Edit: poenta price jeste da je Benjo nas najmanje los veznjak kojeg imamo. Nikako dežurni krivac kako mnogi pa i ti tvrdite. A vidim da si i poredjenje s Kerimom bukvalno shvatio. Šta da ti kažem.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 jun 2026, 20:28

hurem je napisao/la:
03 jun 2026, 19:29
jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 18:54
Iz mnogih tvojih postova se očitavaju tvoj karakter i vrijednosti koje njeguješ.
Pored toga voliš da izvrćeš i preuveličavaš stvari i da ih vadiš iz konteksta. Pa eto kao i to za Cipetica i Dedica.
Niti se sjećam šta sam pisao, niti bih provjeravao. Tada kada je Cipetic dobio priliku je sigurno bio bolji izbor od 18-godišnjeg momčića. Pričamo o datom trenutku. Nisam sigurno nigdje tvrdio da ce Cipetic biti bolji igrač. Tako bih i ja mogao o mnogima ovdje ispreturati njihove “tvrdnje” vadeći stvari iz konteksta. A pogotovo bih ih mogao isprozivati kada bih vadio stare postove i promašaje nevidjene. Ali se trudim da ne budem takav.
Dakle, to je moglo biti samo u kontekstu datog trenutka, bas kao sto sam jedini ili bas medju rijetkima tvrdio da Tahirovic ne smije početi protiv Ukrajine u barazu iako je tada bio redovni prvotimac u jednom Ajaxu - poenta neiskustvo (njega navodim kao primjer jer ga ja kao branim, a mnogi omalovažavaju). U istom ili sličnom kontekstu je sigurno bila i ta priča koju ti želiš drugačije predstaviti.

Edit: poenta price jeste da je Benjo nas najmanje los veznjak kojeg imamo. Nikako dežurni krivac kako mnogi pa i ti tvrdite. A vidim da si i poredjenje s Kerimom bukvalno shvatio. Šta da ti kažem.
Drug, tebi je uvjek sve super. Dok su Gigovic i Hajradinovic igrali krila sve mila majka nema veze sto se nismo mogli sa loptom sastaviti. Vidis ne ide, mjenjaj. Hvala bogu Sergej je vidio da mora dati sansu Esmiru, Kerimu i Memicu jer ovi drugi ne znaju. Tako je i sa Benjom, lik ne zna. I Mujakicem i Burnicem .
Ja se nadam da ce makar Seo i Dedic ostati zdrav, i Sunjic svakako inace nas nema.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 03 jun 2026, 21:03

@soko, sve u svoje vrijeme. Neki su glumili krila dok neki drugi nisu postojali na seniorskoj sceni, zatim došli i stasali i kojima je to prirodna pozicija. Pa jedan Pjanic je pravilno doziran od velikog trenerskog lisca Ćire Blaževića.
Tako je pravilno doziran do sada i Alajbegovic recimo.
Dečko enormno napreduje i imat će sve važniju ulogu, a ako se stvari poklope, možda i najvažniju ili jednu od najvažnijih nakon Dzeke.
I naravno da nije uvijek sve super - gdje sam to i kada govorio?! Zapravo nikada niti u jednom prozoru nije bilo sve super. Nije ni sada. Samo sto ja ne ponavljam kao papagaj neke stvari.

Ne bih vise raspravljao. Komentatorska institucija je preselila, Edin Avdić. Makar toliko možemo napraviti u ovom trenutku. Nije vrijedno.

Blizzard
Kontakt:

Post Postao/la Blizzard » 04 jun 2026, 08:23

hurem je napisao/la:
03 jun 2026, 21:03
@soko, sve u svoje vrijeme. Neki su glumili krila dok neki drugi nisu postojali na seniorskoj sceni, zatim došli i stasali i kojima je to prirodna pozicija. Pa jedan Pjanic je pravilno doziran od velikog trenerskog lisca Ćire Blaževića.
Tako je pravilno doziran do sada i Alajbegovic recimo.
Dečko enormno napreduje i imat će sve važniju ulogu, a ako se stvari poklope, možda i najvažniju ili jednu od najvažnijih nakon Dzeke.
I naravno da nije uvijek sve super - gdje sam to i kada govorio?! Zapravo nikada niti u jednom prozoru nije bilo sve super. Nije ni sada. Samo sto ja ne ponavljam kao papagaj neke stvari.

Ne bih vise raspravljao. Komentatorska institucija je preselila, Edin Avdić. Makar toliko možemo napraviti u ovom trenutku. Nije vrijedno.
95% naših navijača ne zna kako funkcioniše jedan tim i šta su sve faktori kod formiranja tima. Ljudi misle ovo je soccer iz 2002. pa stavis R.Carlosa u napad i goni. Ne znači da su oni individualno najbolji primarno najbolji i za tim. Gleda se i sistem, taktika, kako igrač utiče na ekipu, kako se ponaša u svlačionici. Pa PSG od prije par sezona ili nekada Galacticosi su najbolji primjer

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 04 jun 2026, 10:25

RajvoSA03 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Elddar je napisao/la:
03 jun 2026, 13:51
Ljudi zaboravljaju da su i Benji tek 23 godine. Al bitno je pljuvati, valjda tako (ne)ljudi lakše zaspu navečer kad zna da je dobro napljuvo i onda miran san.
Ta će Murinjo, ta će Ajax, ta će Celtic :zzz:
Pa svi su ga otjerali.
Ne lupaj gluposti.

Iskren apel Savezu, uposlenicima, selektoru, stručnom štabu, kapitenu, igračima, fizioterapeutima, medicinarima, FIFI, UEFI, Čeferinu, Trumpu - vratite nas kući i ne dajte nam da učestvujemo ako nam je Tahirović najbolji vezni igrač.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 04 jun 2026, 10:28

RajvoSA03 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Elddar je napisao/la:
03 jun 2026, 13:51
Ljudi zaboravljaju da su i Benji tek 23 godine. Al bitno je pljuvati, valjda tako (ne)ljudi lakše zaspu navečer kad zna da je dobro napljuvo i onda miran san.
Ta će Murinjo, ta će Ajax, ta će Celtic :zzz:
Pa svi su ga otjerali.
Ne lupaj gluposti.

Kakve gluposti. Tip je igrao kod nas u svakoj formaicji i uvijek je bio loš. Jedino još nije igrao desetku u 4-5-1 formaciji .
Glory Glory Man United
4-5-1 je najbolja formacija za našu reprezentaciju. Na forumu.
Mahmiću se ne smije prilagođavati formacija!
Samo 4-4-2!!!
187um Diadora Noćna dama

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 04 jun 2026, 10:41

Ne možete bezuslovno braniti igrača, koji je za dvije godine od Rome došao do klupe osrednjeg Brondbyja. Činjenice se ne mogu negirati.
Njegovi nastupi u reprezentaciji su najmanji problem. Sve dok su rezultati dobri, mjesto mu treba biti sigurno bez obzira šta mi na forumu mislili.
Isto tako sve dok mu na klupskom nivou bude išlo kako mu trenutno ide, normalno je da će biti prozivki i za ono za šta nije kriv.
Realno, godine i veliki potencijal u koji još mnogi vjerujemo, spriječavaju da bude konačno okvalifikoan kao razočarenje.
Po meni ima još jedan transfer i sezonu da pokaže što se očekuje, možda to bude Celtic.
Zadnja izmjena: LeCoq, dana/u 04 jun 2026, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BiH26, Bordo10, FerdinandF, General505, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Kaunas, LeCoq, Marokanci58, Principatus, Trinity74, Uprava i 77 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []