IN MEMORIAM: Edin Avdić

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna

Kaunas
Kontakt:

Re: IN MEMORIAM: Edin Avdić

Post Postao/la Kaunas » 04 jun 2026, 12:13

akisarajevo92 je napisao/la:
04 jun 2026, 11:37
NerminFatic je napisao/la:
04 jun 2026, 10:50
DRHAUSE je napisao/la:
04 jun 2026, 10:22

Srčani u stanu u Beogradu. Bio je bolestan barem dvije sedmice, vidjelo se u podkastu da gubi kilograme i teško priča. Nije živio zdrav život, volio je hranu i izlaske ali opet je bio svjetski čovjek i da ovako umre u ovim godinama potpuni šok.
Jedna zena na twitteru pise kako ga je posljednjih dana vidjala u skolskom dvoristu u Beogradu gdje je dovodio i uzimao sina iz skole i da je fino, normalno izgledao. Ne vidim u podcastu da je izgubio kilograme i neke ozbiljne promjene. Srce je ipak nepredvidivo, ako mu preventivno ne posvetis paznju.
Mi koji smo redovno pratili podcast itekako smo mogli primijetiti, vidno smrsao glas bez snage i bez njegovog tipicnog smijeha i raspolozenja, tacno se vidi da nosi neki teret, tri puta je to i spomenuo zdravlje u samom podcastu

vidi se razlika u odnosu na prije mjesec-dva, ali evo uporedi ga kako je djelovao u utorak i kako je bio na isti dan prije prosle godine

2. juni 2025
slika
2. juni 2026
slika
Ja ovdje iskreno ne vidim neku ogromnu razliku osim sto si screenshot na prvoj napravio dok se smije a na drugoj ozbiljan. U oba podcasta si mogao naci oba ta trenutka ne vidim potrebu da se sad pokusava nesto kao dokazati. Cak i ako ima razlike kako kazes u glasu to je normalno kod svih nas, jedan dan si raspolozen, sutra ti nije do zivota i tako u krug. Ne iskljucujem mogucnost da je bio bolestan al ne mora da znaci na osnovu ovoga sto vidimo.
Jedina razlika mozda par kilograma manje a to je moglo biti i svjesno jer je Edo prosle godine bio bas jak na tom polju sjecam se na Eurobasketu.

Uglavnom, rahmet mu dusi i sabura familiji. :salut:

Ljudi uzivajte u zivotu i cuvajte se koliko mozete, danas te ima sutra te nema.

Edit: sad sam se sjetio da je Dirk na Bosninoj temi rekao da je imao problema zdravstvenih, on je upucen vjerujem.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 04 jun 2026, 12:18

Malo je ruzno komentarisati necije zdravstveno stanje i ulaziti u te privatne stvari, ali ne mogu da se ne zapitam sta mu je bilo. Negdje pisu srce, negdje jetra. Ne znam. Prateci podcaste primjetio sam da se jako udebljao zadnjih godina. Iznenadilo me kad sam ga vidio na prvenstvu, a u ovim posljednjim podcastima je izgledao bas slabo. Ne znam. Tuga. Najveci poznavatelj kosarke i najbolji sportski novinar na Balkanu uopste, laka mu zemlja.

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 04 jun 2026, 12:25

Nadam se da će Miloš, Kole i Ivan nekada, negdje, uraditi zadnji podcast koji će se zvati baš kao i ova tema i gdje će se 2 sata pričati samo o Edinu.
Vi ste svoju nafaku posrkali, sad je na nas red.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 12:26

Edo je strašno volio košarku i život. Živio je iskreno i potpuno, volio je i bio voljen. Normalno je da se raja koja ga je pratila svih ovih godina zanima za uzrok smrti jednog tako mladog čovjeka koji nije skidao osmijeh sa lica.

Edo je u zadnjem podkastu dva puta sam naglasio da ima zdravstvenih problema, kao i uvijek bio je otvoren, pričao je o svemu. Njegova iskrenost i otvorenost ga je na kraju koštala i posla koji je toliko volio a možda i samog života kroz stres koji mu je izazvala.

Kako da pričamo o bilo čemu a to zaobiđemo?
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 12:37

Uz Edina sam se zaljubio i u Spansku košarku, zadnjih godina mi je glavni faktor hoću li gledati neku utakmicu ili ne ko je radi, Edo ili neko drugi.

Zamjerio sam mu bio smanjen obim posla u zadnjih par godina potpuno nesvjestan mogućih zdravstvenih posljedica od brojnih noćnih smjena u njegovoj karijeri.

Mislim da se radi o istinskoj veličini ovog grada prije svega i volio bih da lokalne vlasti u Sarajevu čuvaju sjećanje na Edina Avdica koji je odselio na Ahiret kad je bio na vrhu, na Edina Avdica koji je bio veći od života iskren i jedinstven u vremenu laži i klonova.

Dr. Gregory House

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 jun 2026, 12:59

Kaunas je napisao/la:
04 jun 2026, 12:13
04 jun 2026, 11:37
NerminFatic je napisao/la:
04 jun 2026, 10:50

Jedna zena na twitteru pise kako ga je posljednjih dana vidjala u skolskom dvoristu u Beogradu gdje je dovodio i uzimao sina iz skole i da je fino, normalno izgledao. Ne vidim u podcastu da je izgubio kilograme i neke ozbiljne promjene. Srce je ipak nepredvidivo, ako mu preventivno ne posvetis paznju.
Mi koji smo redovno pratili podcast itekako smo mogli primijetiti, vidno smrsao glas bez snage i bez njegovog tipicnog smijeha i raspolozenja, tacno se vidi da nosi neki teret, tri puta je to i spomenuo zdravlje u samom podcastu

vidi se razlika u odnosu na prije mjesec-dva, ali evo uporedi ga kako je djelovao u utorak i kako je bio na isti dan prije prosle godine

2. juni 2025
slika
2. juni 2026
slika
Ja ovdje iskreno ne vidim neku ogromnu razliku osim sto si screenshot na prvoj napravio dok se smije a na drugoj ozbiljan. U oba podcasta si mogao naci oba ta trenutka ne vidim potrebu da se sad pokusava nesto kao dokazati. Cak i ako ima razlike kako kazes u glasu to je normalno kod svih nas, jedan dan si raspolozen, sutra ti nije do zivota i tako u krug. Ne iskljucujem mogucnost da je bio bolestan al ne mora da znaci na osnovu ovoga sto vidimo.
Jedina razlika mozda par kilograma manje a to je moglo biti i svjesno jer je Edo prosle godine bio bas jak na tom polju sjecam se na Eurobasketu.

Uglavnom, rahmet mu dusi i sabura familiji. :salut:

Ljudi uzivajte u zivotu i cuvajte se koliko mozete, danas te ima sutra te nema.

Edit: sad sam se sjetio da je Dirk na Bosninoj temi rekao da je imao problema zdravstvenih, on je upucen vjerujem.
Upali oba videa jedan pored drugog pa reci da ne vidis drasticnu razliku i u fizickom i psihickom smislu, nije to sad ni toliko vazno da bi se razvlacilo po temi, prilicno jasno je da imao zdrastvenih problema

Evo imas i primjer matuzalema Spirica koji 10 godina izgleda kao zivi mrtvac i Bog ga ne uzima sebi, ali zato ljudine kao Edin odlaze dok kazes keks
Don't believe the hype.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 13:04

Edin Avdic je svojom smrću sam potopio teoriju da smijeh produžava život ali i da svak dobije ono što zaslužuje barem na ovom svijetu. On osmijeh sa lica nikad nije skidao, smijao se i kad treba i kad ne treba i toliko mi je lično radosti donio u život svojom pojavom, radom i dijelom.

Volim te Edine Avdicu da ti Allah drage podari sve najbolje na onom svijetu kad već ideš tako rano sa ovog.

Dr. Gregory House

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 jun 2026, 13:08

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 04 jun 2026, 13:25

Čovjek je bio omiljeni komentator, mnogim generacijama.
Znanjem je došao do tog. Enormno znanje o košarci.

Arena i vučko nek puše qurac što su ga sklonili.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 13:32

Vidljivo je da je imao puno neprijatelja u Srbiji, prije svega u korpusu Crvene Zvezde ali i u upravi Partizana.

Misko Ražnatovic koji je vrlo aktivan na Xu i koji komentarise sve i svašta je također ignorisao Edinovu smrt a znao ga je jako jako dobro.

Nije mi jasno da se Nenad Kostic Kole još nije oglasio kao Edinov dugogodišnji saradnik.

Dr. Gregory House

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 13:36

Mirza ga je volio kao i svi mi

Dr. Gregory House

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jun 2026, 14:05

DRHAUSE je napisao/la:
04 jun 2026, 13:32
Vidljivo je da je imao puno neprijatelja u Srbiji, prije svega u korpusu Crvene Zvezde ali i u upravi Partizana.

Misko Ražnatovic koji je vrlo aktivan na Xu i koji komentarise sve i svašta je također ignorisao Edinovu smrt a znao ga je jako jako dobro.

Nije mi jasno da se Nenad Kostic Kole još nije oglasio kao Edinov dugogodišnji saradnik.
Misko je objavio ;)

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 14:11

lumani je napisao/la:
04 jun 2026, 14:05
DRHAUSE je napisao/la:

Misko je objavio ;)
A gdje objavio kad nema ništa na X i na Instagramu?

Dr. Gregory House

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 jun 2026, 14:15

DRHAUSE je napisao/la:
04 jun 2026, 13:04
Edin Avdic je svojom smrću sam potopio teoriju da smijeh produžava život ali i da svak dobije ono što zaslužuje barem na ovom svijetu. On osmijeh sa lica nikad nije skidao, smijao se i kad treba i kad ne treba i toliko mi je lično radosti donio u život svojom pojavom, radom i dijelom.

Volim te Edine Avdicu da ti Allah drage podari sve najbolje na onom svijetu kad već ideš tako rano sa ovog.
Što rekao jedan pjesnik (kojeg istina ne cijenim baš), smijehom strah pokrijem...tako nekako to dođe.
Nisu uvijek ljudi koji se smiju istovremeno i sretni.
No, tim osmjehom pokušavaju sakriti ono što ih muči, što ih uništava iznutra.

Čovjek koji je bio sinonim za košarku ne može ostati ravnodušan na nepravdu koja mu je učinjena.
Nažalost, to se odrazilo na njegovo zdravlje i prerani odlazak.
Koševo Zapad

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 jun 2026, 14:20

DRHAUSE je napisao/la:
04 jun 2026, 14:11
lumani je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:

Misko je objavio ;)
Na insta story
Don't believe the hype.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 14:21

04 jun 2026, 14:20
DRHAUSE je napisao/la:
04 jun 2026, 14:11
lumani je napisao/la:

Misko je objavio ;)
Na insta story
Nisam vidio, hvala.

Dr. Gregory House

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 15:08

Iz zadnjeg podkasta ni čitav dan prije nego što je umro

Dr. Gregory House

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 04 jun 2026, 15:12

Lik je takav bio da nije trebao privući pažnju znanjem o košarci(a imao je znanje veliko, enciklopedija velika), privlačio je pažnju sa svojom bojom glasa, energijom i samom pojavom.

Pa mislim da ne postoji čovjek koji nije bar jednom upitao dok traži tekmu na TVu "Jel Edin prenosi?"

Sinoć sam sa takvom tugom zaspao kao da je neki član familije otišao mi, nevjerovatna je ta pojava koja učini ljude da gledaju tekme, podcaste pa bez obzira ko igra i ko gostuje, samo nek je Edin tu

Kralj, legenda, neponovljiv, pa i najmanja djeca danas koriste onu čuvenu " S parkinga"

:(
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 jun 2026, 15:16

DRHAUSE je napisao/la:
04 jun 2026, 15:08
Kemoterapija?

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 04 jun 2026, 15:24

samoposmatram je napisao/la:
04 jun 2026, 15:16
DRHAUSE je napisao/la:
04 jun 2026, 15:08
Kemoterapija?
Navodno masnoća u jetri koja je za posljedicu imala zatajenje srca.
Čitavu sezonu "Udvajanja" su obilježile smrti velikih košarkaši h i nekosarkaskih asova koje je Edin sa Milošem ispratio na sebi svojstven način uz te često pričajući o samoj smrti. Nakon smrti Duleta Vujoševića je često ponavljao onu "nije me strah smrti već umiranja" I na kraju sve završi njegovom tragičnom smrću.
Tuga golema, ogroman čovjek nešto najbolje što ovaj grad ima, sad već imao.

Dr. Gregory House

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []