FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
45
11%
Drugi
41
10%
Treći
135
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
34
8%

Ukupno glasova: 402

HeavyBassBlues
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HeavyBassBlues » 04 jun 2026, 22:58

DoktorXabaras je napisao/la:
04 jun 2026, 21:47
Možemo li sad na druge i bitnije teme?

Evo pošto smo na nekom valu pozitive (Zekić) možda je uprava počela da osluškuje i navijače a ne da se bave samo računajem, brojevima, tržištem, pozicioniranjem, brendingom i ostalim pizdama.materinama i u to ime bih pokrenuo dvije za mene a vjerujem i za većinu navijač, jako bitne teme:

1. Da li je vrijeme da promjeni proizvođać opreme i da se uzme neko ko će biti povoljni i pristupačniji za većinu navijača.

2. Ulaznice, godišnje, pojedinačne koja bi to bila neka optimalna cijena.
Postovanje.
Ja bih ipak malo drugacije pristupio tom problemu. Analogiju crpim iz mobitela. Ako se neko sjeca, jedno vrijeme, na samom pocetku "mobitel-booma" bilo ih je svake vrste. Kao da su se erikson, nokia, lg, simens takmicili ko ce proizvesti manji i jeftiniji uređaj. Sjecam se da sam jedan mobitel kupio na trafici kao poklon za citavih 20bam. Svako je imao po dva tri aparata. A onda, odjednom, mislim samsung, je napravio touch screen i nabio mu cijenu 1000 i vise bam. I tek su onda ljudi poludili za tim i danas nemamo iole normalnog moba za manje od 400bam.
Zato bih ja ulaznicu, paradoksalno, stavio najmanje 30bam. Ko ne zna sta bi se moglo obezbijediti za taj novac, neka prepise od borussije D, ne da mi se sad nabrajati. Od 30 do 50bam. Jbg, ja ne znam niti jedan stadion u europi kojemu je cijena ulaznice 6€.
U opremu se ne razumijem. Ali sto skuplja - to bolja.
Mislim, iako svi imaju besplatnu zdravstvenu uslugu, svi lete privatnicima.

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 04 jun 2026, 23:02

KarlMarx je napisao/la:
04 jun 2026, 22:51
btw. zna li neko kad će se očekivati novi dresovi? Ove godine moraaa vala adidas originals dres FK Sarajeva! Jedan od tri sigurno!
Pa 100% cemo evropu igrati u novim dresovima,znaci nekad prije evrope.
Kada igramo prvo pretkolo?

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 04 jun 2026, 23:12

Kad vec pricamo o dresovima zasto mi ovo nemamo u ponudi?

slika

Fort
Kontakt:

Post Postao/la Fort » 04 jun 2026, 23:12

James1987 je napisao/la:
04 jun 2026, 22:53
Cuj da promijenimo proizvođaca imamo najbolje i sad ga treba promjeniti. Nemojte mislit da ako dodje neki manje poznat brend da ce cijena dresa biti 50KM pa evo ti primjer reprezentacije za dres od Kelme-a 250KM.
Možda misli na neki "manji" brend al da imaš direktan ugovor sa njima. Nesto ko sa Ereom samo da nije loš po klub. Ima bruku tih srednje klase proizvodjača koji su poznati a opet možeš imat direktno ugovor sa njima.

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 04 jun 2026, 23:14

Fort je napisao/la:
04 jun 2026, 23:12
James1987 je napisao/la:
Cuj da promijenimo proizvođaca imamo najbolje i sad ga treba promjeniti. Nemojte mislit da ako dodje neki manje poznat brend da ce cijena dresa biti 50KM pa evo ti primjer reprezentacije za dres od Kelme-a 250KM.
Možda misli na neki "manji" brend al da imaš direktan ugovor sa njima. Nesto ko sa Ereom samo da nije loš po klub. Ima bruku tih srednje klase proizvodjača koji su poznati a opet možeš imat direktno ugovor sa njima.
:thumbup:

AliG
Kontakt:

Post Postao/la AliG » 04 jun 2026, 23:16

Evo pošto smo na nekom valu pozitive (Zekić) možda je uprava počela da osluškuje i navijače a ne da se bave samo računajem, brojevima, tržištem, pozicioniranjem, brendingom i ostalim pizdama.materinama i u to ime bih pokrenuo dvije za mene a vjerujem i za većinu navijač, jako bitne teme:

1. Da li je vrijeme da promjeni proizvođać opreme i da se uzme neko ko će biti povoljni i pristupačniji za većinu navijača.

Ja sam prošle godine uzeo dres za 80km bio na sniženju 50%,jeste da je bio dres za sezonu 2024/25g ali je odličan. Možda i ove godine urade isto kad prestave nove dresove pa iskoristi priliku.
Istina za Vedrana!!!

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 04 jun 2026, 23:16

Što se tiče opreme sanjali smo o Adidasu i fakat su dresovi OK, mozda neke detalje dodati vezano za seher al su OK. Cijena je uvijek problematicna ali…. Neka bolja i kvalitetnija majica kratkih rukava obicna sa beze logom je 70-80 KM… dres voljenog kluba nije skup…

A sto se tice ulaznica e to mislim da se treba drugacije odraditi. OK sve je poskupilo i to treba imati na umu. Znamo kako se to radi u evropi i sve to, kod nas bi trebalo da se cijene formiraju prema protivnicima, pa onda jednu karte za dvije uzastopne utakmice i sl… ovo sto se radi sa osnovnim skolama je super i treba raditi na promociji kluba u drustvu….
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 04 jun 2026, 23:19

Adidas ne mijenjati ni u ludilu. Zadnja dva dresa su najljepša koja smo imali ikad. Nema potrebe, prelijepa oprema. Drugo, ne znam šta vam znači to "direktan ugovor" i koji su benefiti toga u odnosu na ovo? Cijene za dresove su sasvim okej. Hoćete kvalitet, platite kvalitet. Kad su bili HAAD, Errea i slični, tad se kukalo i govorilo "daj nam Nike ili Adidas platićemo nije problem". Nikad ugoditi.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 04 jun 2026, 23:27

Fort je napisao/la:
James1987 je napisao/la:
A direktni ugovor koliko bi mi mogli zaraditi sigurno nista značajno, a nesto bolji dizajn dresova i manje cijene isto je vrlo tesko ocekivati ako bi bili jeftiniji sigurno bi bili i slabije kvaliteta.

Mislim da je ovo sa adidasom sasvim ok i vise od toga imas dresove najboljeg brenda i mislim da se ne treba nista dirati jer se mozes samo zayebat.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 04 jun 2026, 23:34

Ammko99 je napisao/la:
Kad vec pricamo o dresovima zasto mi ovo nemamo u ponudi?

slika
Zato sto ne navijamo za Hajduk, logyy
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 04 jun 2026, 23:37

Ko je bio protiv Širokog nedavno najbolje zna treba li poskupiti kartu. Ovaj što bi stavio 30, neka ide u Dortmund na tekmu. Derbi je prva tekma nakon 8-9 mjeseci da nisam bio u zimskoj jakni.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 04 jun 2026, 23:46

Kad kazemo sebi da smo imali lose dresove, barem neku od tri garniture, a nisu bile sjajne...samo treba pogledati ovu iznad garnituru dresova 'ajduka...i reci - Huh mi smo dobro prosli.
- FKS -

Fort
Kontakt:

Post Postao/la Fort » 04 jun 2026, 23:53

GalileoGalilei je napisao/la:
04 jun 2026, 23:19
Adidas ne mijenjati ni u ludilu. Zadnja dva dresa su najljepša koja smo imali ikad. Nema potrebe, prelijepa oprema. Drugo, ne znam šta vam znači to "direktan ugovor" i koji su benefiti toga u odnosu na ovo? Cijene za dresove su sasvim okej. Hoćete kvalitet, platite kvalitet. Kad su bili HAAD, Errea i slični, tad se kukalo i govorilo "daj nam Nike ili Adidas platićemo nije problem". Nikad ugoditi.
Ma većinu si u pravu, zadnja dva dresa su top to stoji. Direktan ugovor olakšava snabdijevanje opremom akademije, sve to izgleda profesionalnije kad svi imaju istu opremu, vjerovatno je lakše radit i dopunu opreme u toku sezone. Uglavnom nije ovo loše al možda da se još malo potrude i budu malo profesionalniji bilo bi to još dosta bolje.
Jer eto ako već radiš preko posrednika, ako su posrednici ozbiljni, možeš im lagano tražit Trefoil/retro znak adidasa na nekoj od garnitura dresova za iduću sezonu. Čisto da ispoštuješ navijače, plus realno izgleda top a i trend je u svijetu.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 05 jun 2026, 00:13

Eto možemo se i fino igrati :D

PS MAMIĆ IMA PLAN !!!
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

kogmagie46
Kontakt:

Post Postao/la kogmagie46 » 05 jun 2026, 00:35

Jedina zamjena za Adidas moze biti castore, a ne vidim sto bi iko dirao Adidas. Ko ima namjeru da ga uzme uzeće pa makar Legea pravila

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 05 jun 2026, 01:30

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
04 jun 2026, 17:32
ThrillerHz je napisao/la:
04 jun 2026, 16:49
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
04 jun 2026, 15:46

Realno je svima najveća zamjerka igra, jednostavno bez nekih prevelikih ideja, sve je to išlo dosta na silu što se kaže.
Svakako da je uradio sasvim ok posao, shodno očekivanjima mislim da je odradio svoj period na klupi i iznad očekivanja.
A bgt Zekic je imao igru? Osim 3-4 poluvremena, ja ne pamtim da smo nesto vise imali lijepe igre. Identicno je i s Mariom, bilo je trenutaka kad smo licili na nesto, bilo je trenutaka kad smo dobijali na individualni kvalitet, to je fudbal. Nema ekipe na svijetu da igra 365 dana lijep fudbal. Ono sto pamtim je da smo nakon prvih 45 minuta, imali snage za jos 5 minuta drugog pol i da je tu raspad pocinjao. Nadam se ovaj put da ce pripremiti ekipu bar za 70 minuta.
Bilo je isto oscilacija, slažem se, ali ipak sam mišljenja da je ona ekipa više pružala. Ok, treba uzeti u obzir i činjenicu da je Zekić imao i objektivno gledajući kvalitetniji tim.
Nije da ne računam posljednje mečeve Cvitanovića kod nas, ali je činjenica da se igralo bez ikakvog opterećenja, a svaki meč koji smo imali rezultatski pritisak smo podbacili( čitaj dvomeč sa Veležom, superkup.. ).
Najbolje predstave po igri smo realno pružili u prvom dijelu kad smo remizirali sa Zrinjskim, pobjedili Borca i kone.
Ta 3 meča su bila na nivou kakav FKS zaslužuje, a u drugom dijelu sezone je dosta manje takvih predstava bilo.
Opet kažem što sam i napoleonu neki dan napisao, ide se iz ekstrema u ekstrem, pa se od Marija pravi najveći kloc, a od Zekića Guardiola.
Istina je negdje u sredini.
Slazem se s recenim. Ja sam samo oprezan, iz prijasnjeg iskustva s Mirvicem, da dovodjenje Zekica nije samo jedan u nizu populistickih poteza da kupi navijace. Volio bih da imamo kontinuitet s trenerom, da nekog istrpimo 2-3-4 godine, pa da mu onda sudimo, s povratnicima nismo imali nikad srece, od trenera do igraca, i to sve je jednostavno razlog, zasto sam vise bio za opciju da se Mario istrpi, nego vraca Zekic. Posto je sad i zvanicno, Mario hvala ti na svemu, ispao si gospodin, mnoge nase “legende” bi se mogle ugledati na tebe! Zorane sretno, povedi nas u nove pobjede, nadam se da si naucio na greskama iz proslog mandata. Sarajevo sampion!
1946~

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 05 jun 2026, 05:43

HeavyBassBlues je napisao/la:
04 jun 2026, 20:50
TrofejiSuTu je napisao/la:
04 jun 2026, 19:55
Upravo to. Sasvim korektan i normala lik,odnos,pristup i ponasanje za svaku pohvalu.
Struka i znanje u fudbalskom smislu nije nivo za FKS.
I to je sve.

Hvala Mario i sretno dalje u svakom smislu.
Prije svega, izvini molim te. Nemam zelju ni za svađom, a ni za jalovom raspravom, ali me bas interesuje; koji je to nas nivo? Sta ti mislis na kojem smo mi nivou, pa Mario nije mjera za nas? Koja smo to mi i kome mjera i za sta?
Ti mozes reci i bices u pravu: kolju nas, kradu... i sve je to tacno..., ali ko nas u europi kolje? Zasto su Milsami, Slovan i slicne ekipe godinama nepremostiva prepreka za nas? Zasto poslije svakog zrijeba mi kazemo: e jjebiga... Je li to jjebiga nivo FKS?
Hajde da budemo iskreni prije svega prema sebi, pa cemo lako onda naci ko je za nas, a ko nije. Sigurno si svjestan da nas na svakom granicnom prelazu sa EU skeniraju kao stoku. Nakon trideset godina nismo u stanju sebi osigurati dostojanstveno putovanje i kretanje. Ima to itekakve veze sa nogometom. Po toj logici, nasa mjera i nivo su srpski, albanski i crnogorski treneri.
Ja razumijem tvoju poentu i ne zelim joj protivrjeciti, ali sigurno si svjestan da tesko mi imamo kome pravo postavljati letvicu i govoriti je li za nas ili ne. Prvo od sebe krenuti i sebi postaviti standarde kojih cemo se striktno pridrzavati, pa tek onda pricati o struci i znanju koje kod nas uopste ne postoje.
Iako sam.protiv Mamiceve involviranosti u klub, nadam se da ce postaviti upravo te standarde po kojima cemo moci sutra sa pokricem reci ko je za FKS, a ko nije.
Nadam se da mi nisi zamjerio zbog moje opservacije na tvoj post.
Druze fulio si kontekst.
Kad sam spomenuo nivo nisam mislio na privilegovan status gradjana BIH prilikom prelaska granice,FKS nije MIP (ministarstvo ino poslova),a nije ni ministarstvo komunikacija i prometa u vladi iliti vijecu ministara BIH.
Ja pricam o fudbalu i fudbalskom klubu kao takvom prije svega u drzavi kakva jeste i njegovom polozaju u samoj drzavi odnosno ligi.
Mi vec godinama nismo na nivou kao klub unutar drzave pa kako mozes biti onda van iste?
FKS nije Backa Topola,nije Grbalj,ali nije ni Listica,nije ni Sloga Doboj,a pogotovo nije Zrinjski,jer ko je Zrinjski u okvirima one drzave,i gdje je igrao taj klub u to vrijeme i koji su to igraci tamo obitavali??

Nije ni Borac,ali je taj Borac ipak imao svoju rolu u tada priznatoj i cijenjenoj ligi na tlu Evrope.
Upravo ti klubovi sad vedre i oblace u ovoj ligi,a gdje FKS?

Dakle,kao sto vidis ne mislim ja da je FKS uopste i generalno na nivou koji mu pripada kao klubu sa svojom historijom i tradicijom,ali ovdje je sad rijec o treneru i njegovim fudbalskim sposobnostima.

Fudbalski nivo za ovaj klub je recimo tekma protiv rumuna na Kosevu,ali to nije u Rumuniji (drugo pol.),fudbalski nivo ovog kluba je takodje i jedna obicna prvenstvena tekma protiv jedne MZ zvane Radnik (B),ali to takodje nije protiv iste te MZ drugo pol.pomenute utakmice.
Fudbalski nivo za FKS je recimo i onaj mec u B.Luci(uzvrat kupa),a zatim i finale istog,itd…
Ali,isto tako nije nivo FKS sve nakon tog finala,mada ni to nema veze sa strukom i nivoom struke.
Kao sto vidis namjerno navodim primjere za i protiv u kojim je upravo struku predstavljao covjek koji je ponovo tu. Nivo je takodje i ono sto se vjerovatno nece ponoviti ni za 30 godina (4:0) a Mario je predstavljao u tom momentu struku,za kojeg kazem da nema kapacitet da vodi FKS na tom nivou zbog kojeg cemo jedva cekati sljedecu tekmu.

I da ne idem dalje…

Ne svidja ti se involviranost Mamica u klub,ok!
A,jel ti se svidja involviranost Beusa i Vice ne samo u te klubove vec u svaku poru sto ima veze s fudbalom i ovom ligom?
Colpina involviranost,Duriceva….

Zivio
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 05 jun 2026, 08:36

Ima li tog Zekica

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 05 jun 2026, 09:15

boki86 je napisao/la:
05 jun 2026, 08:36
Ima li tog Zekica
Sutra ide objava

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 05 jun 2026, 09:25

05 jun 2026, 05:43
HeavyBassBlues je napisao/la:
04 jun 2026, 20:50
04 jun 2026, 19:55
Upravo to. Sasvim korektan i normala lik,odnos,pristup i ponasanje za svaku pohvalu.
Struka i znanje u fudbalskom smislu nije nivo za FKS.
I to je sve.

Hvala Mario i sretno dalje u svakom smislu.
Prije svega, izvini molim te. Nemam zelju ni za svađom, a ni za jalovom raspravom, ali me bas interesuje; koji je to nas nivo? Sta ti mislis na kojem smo mi nivou, pa Mario nije mjera za nas? Koja smo to mi i kome mjera i za sta?
Ti mozes reci i bices u pravu: kolju nas, kradu... i sve je to tacno..., ali ko nas u europi kolje? Zasto su Milsami, Slovan i slicne ekipe godinama nepremostiva prepreka za nas? Zasto poslije svakog zrijeba mi kazemo: e jjebiga... Je li to jjebiga nivo FKS?
Hajde da budemo iskreni prije svega prema sebi, pa cemo lako onda naci ko je za nas, a ko nije. Sigurno si svjestan da nas na svakom granicnom prelazu sa EU skeniraju kao stoku. Nakon trideset godina nismo u stanju sebi osigurati dostojanstveno putovanje i kretanje. Ima to itekakve veze sa nogometom. Po toj logici, nasa mjera i nivo su srpski, albanski i crnogorski treneri.
Ja razumijem tvoju poentu i ne zelim joj protivrjeciti, ali sigurno si svjestan da tesko mi imamo kome pravo postavljati letvicu i govoriti je li za nas ili ne. Prvo od sebe krenuti i sebi postaviti standarde kojih cemo se striktno pridrzavati, pa tek onda pricati o struci i znanju koje kod nas uopste ne postoje.
Iako sam.protiv Mamiceve involviranosti u klub, nadam se da ce postaviti upravo te standarde po kojima cemo moci sutra sa pokricem reci ko je za FKS, a ko nije.
Nadam se da mi nisi zamjerio zbog moje opservacije na tvoj post.
Druze fulio si kontekst.
Kad sam spomenuo nivo nisam mislio na privilegovan status gradjana BIH prilikom prelaska granice,FKS nije MIP (ministarstvo ino poslova),a nije ni ministarstvo komunikacija i prometa u vladi iliti vijecu ministara BIH.
Ja pricam o fudbalu i fudbalskom klubu kao takvom prije svega u drzavi kakva jeste i njegovom polozaju u samoj drzavi odnosno ligi.
Mi vec godinama nismo na nivou kao klub unutar drzave pa kako mozes biti onda van iste?
FKS nije Backa Topola,nije Grbalj,ali nije ni Listica,nije ni Sloga Doboj,a pogotovo nije Zrinjski,jer ko je Zrinjski u okvirima one drzave,i gdje je igrao taj klub u to vrijeme i koji su to igraci tamo obitavali??

Nije ni Borac,ali je taj Borac ipak imao svoju rolu u tada priznatoj i cijenjenoj ligi na tlu Evrope.
Upravo ti klubovi sad vedre i oblace u ovoj ligi,a gdje FKS?

Dakle,kao sto vidis ne mislim ja da je FKS uopste i generalno na nivou koji mu pripada kao klubu sa svojom historijom i tradicijom,ali ovdje je sad rijec o treneru i njegovim fudbalskim sposobnostima.

Fudbalski nivo za ovaj klub je recimo tekma protiv rumuna na Kosevu,ali to nije u Rumuniji (drugo pol.),fudbalski nivo ovog kluba je takodje i jedna obicna prvenstvena tekma protiv jedne MZ zvane Radnik (B),ali to takodje nije protiv iste te MZ drugo pol.pomenute utakmice.
Fudbalski nivo za FKS je recimo i onaj mec u B.Luci(uzvrat kupa),a zatim i finale istog,itd…
Ali,isto tako nije nivo FKS sve nakon tog finala,mada ni to nema veze sa strukom i nivoom struke.
Kao sto vidis namjerno navodim primjere za i protiv u kojim je upravo struku predstavljao covjek koji je ponovo tu. Nivo je takodje i ono sto se vjerovatno nece ponoviti ni za 30 godina (4:0) a Mario je predstavljao u tom momentu struku,za kojeg kazem da nema kapacitet da vodi FKS na tom nivou zbog kojeg cemo jedva cekati sljedecu tekmu.

I da ne idem dalje…

Ne svidja ti se involviranost Mamica u klub,ok!
A,jel ti se svidja involviranost Beusa i Vice ne samo u te klubove vec u svaku poru sto ima veze s fudbalom i ovom ligom?
Colpina involviranost,Duriceva….

Zivio
mole se pojedini forumasi da procitaju i prouce ovu raspravu, ovako se razgovara sa drugovima sa tribine a ne ebu se majke ako se ne slazes :tokralju:
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []