HeavyBassBlues je napisao/la: ↑04 jun 2026, 20:50
TrofejiSuTu je napisao/la: ↑04 jun 2026, 19:55
Upravo to. Sasvim korektan i normala lik,odnos,pristup i ponasanje za svaku pohvalu.
Struka i znanje u fudbalskom smislu nije nivo za FKS.
I to je sve.
Hvala Mario i sretno dalje u svakom smislu.
Prije svega, izvini molim te. Nemam zelju ni za svađom, a ni za jalovom raspravom, ali me bas interesuje; koji je to nas nivo? Sta ti mislis na kojem smo mi nivou, pa Mario nije mjera za nas? Koja smo to mi i kome mjera i za sta?
Ti mozes reci i bices u pravu: kolju nas, kradu... i sve je to tacno..., ali ko nas u europi kolje? Zasto su Milsami, Slovan i slicne ekipe godinama nepremostiva prepreka za nas? Zasto poslije svakog zrijeba mi kazemo: e jjebiga... Je li to jjebiga nivo FKS?
Hajde da budemo iskreni prije svega prema sebi, pa cemo lako onda naci ko je za nas, a ko nije. Sigurno si svjestan da nas na svakom granicnom prelazu sa EU skeniraju kao stoku. Nakon trideset godina nismo u stanju sebi osigurati dostojanstveno putovanje i kretanje. Ima to itekakve veze sa nogometom. Po toj logici, nasa mjera i nivo su srpski, albanski i crnogorski treneri.
Ja razumijem tvoju poentu i ne zelim joj protivrjeciti, ali sigurno si svjestan da tesko mi imamo kome pravo postavljati letvicu i govoriti je li za nas ili ne. Prvo od sebe krenuti i sebi postaviti standarde kojih cemo se striktno pridrzavati, pa tek onda pricati o struci i znanju koje kod nas uopste ne postoje.
Iako sam.protiv Mamiceve involviranosti u klub, nadam se da ce postaviti upravo te standarde po kojima cemo moci sutra sa pokricem reci ko je za FKS, a ko nije.
Nadam se da mi nisi zamjerio zbog moje opservacije na tvoj post.
Druze fulio si kontekst.
Kad sam spomenuo nivo nisam mislio na privilegovan status gradjana BIH prilikom prelaska granice,FKS nije MIP (ministarstvo ino poslova),a nije ni ministarstvo komunikacija i prometa u vladi iliti vijecu ministara BIH.
Ja pricam o fudbalu i fudbalskom klubu kao takvom prije svega u drzavi kakva jeste i njegovom polozaju u samoj drzavi odnosno ligi.
Mi vec godinama nismo na nivou kao klub unutar drzave pa kako mozes biti onda van iste?
FKS nije Backa Topola,nije Grbalj,ali nije ni Listica,nije ni Sloga Doboj,a pogotovo nije Zrinjski,jer ko je Zrinjski u okvirima one drzave,i gdje je igrao taj klub u to vrijeme i koji su to igraci tamo obitavali??
Nije ni Borac,ali je taj Borac ipak imao svoju rolu u tada priznatoj i cijenjenoj ligi na tlu Evrope.
Upravo ti klubovi sad vedre i oblace u ovoj ligi,a gdje FKS?
Dakle,kao sto vidis ne mislim ja da je FKS uopste i generalno na nivou koji mu pripada kao klubu sa svojom historijom i tradicijom,ali ovdje je sad rijec o treneru i njegovim fudbalskim sposobnostima.
Fudbalski nivo za ovaj klub je recimo tekma protiv rumuna na Kosevu,ali to nije u Rumuniji (drugo pol.),fudbalski nivo ovog kluba je takodje i jedna obicna prvenstvena tekma protiv jedne MZ zvane Radnik (B),ali to takodje nije protiv iste te MZ drugo pol.pomenute utakmice.
Fudbalski nivo za FKS je recimo i onaj mec u B.Luci(uzvrat kupa),a zatim i finale istog,itd…
Ali,isto tako nije nivo FKS sve nakon tog finala,mada ni to nema veze sa strukom i nivoom struke.
Kao sto vidis namjerno navodim primjere za i protiv u kojim je upravo struku predstavljao covjek koji je ponovo tu. Nivo je takodje i ono sto se vjerovatno nece ponoviti ni za 30 godina (4:0) a Mario je predstavljao u tom momentu struku,za kojeg kazem da nema kapacitet da vodi FKS na tom nivou zbog kojeg cemo jedva cekati sljedecu tekmu.
I da ne idem dalje…
Ne svidja ti se involviranost Mamica u klub,ok!
A,jel ti se svidja involviranost Beusa i Vice ne samo u te klubove vec u svaku poru sto ima veze s fudbalom i ovom ligom?
Colpina involviranost,Duriceva….
Zivio
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!