ThrillerHz je napisao/la: ↑04 jun 2026, 16:49
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 jun 2026, 15:46
luckystrike je napisao/la: ↑04 jun 2026, 15:31
Mario Cvitanović je za moj pojam korektno odradio svoj posao. Čak je i mimo terena imao finih, gospodskih poteza. Da li su to bile iskrene namjere ili jeftini populizam, to ne bih cjenio.
U momentu kad nas je preuzeo jasno je bilo svima da je najveći domet 3. mjesto i Evropa, što je i uspješno ostvario. Ljepote u igri možda i nije bilo ali je ipak rješavao protivnike na ovaj ili onaj način. Negativan skor ima samo sa borcem i sirokim, kada se uračuna Kup onda je još i sa Veležom na nuli.
Što se tiče Kupa, mogao je bolje ali po meni isto tako krivica nije samo njegova. Zavaljeni smo na Koševu, a stvari su dobro počele u Mostaru međutim ekipa je doživjela strmoglav pad.
Najveća zamjerka mi je Superkup. Da je isti osvojio možda bi i ostao još neko vrijeme na kormilu.
Ovako, zahvalnost na entuzijazmu i predanom radu te iskrene želje za sretniju budućnost.
Realno je svima najveća zamjerka igra, jednostavno bez nekih prevelikih ideja, sve je to išlo dosta na silu što se kaže.
Svakako da je uradio sasvim ok posao, shodno očekivanjima mislim da je odradio svoj period na klupi i iznad očekivanja.
A bgt Zekic je imao igru? Osim 3-4 poluvremena, ja ne pamtim da smo nesto vise imali lijepe igre. Identicno je i s Mariom, bilo je trenutaka kad smo licili na nesto, bilo je trenutaka kad smo dobijali na individualni kvalitet, to je fudbal. Nema ekipe na svijetu da igra 365 dana lijep fudbal. Ono sto pamtim je da smo nakon prvih 45 minuta, imali snage za jos 5 minuta drugog pol i da je tu raspad pocinjao. Nadam se ovaj put da ce pripremiti ekipu bar za 70 minuta.
Bilo je isto oscilacija, slažem se, ali ipak sam mišljenja da je ona ekipa više pružala. Ok, treba uzeti u obzir i činjenicu da je Zekić imao i objektivno gledajući kvalitetniji tim.
Nije da ne računam posljednje mečeve Cvitanovića kod nas, ali je činjenica da se igralo bez ikakvog opterećenja, a svaki meč koji smo imali rezultatski pritisak smo podbacili( čitaj dvomeč sa Veležom, superkup.. ).
Najbolje predstave po igri smo realno pružili u prvom dijelu kad smo remizirali sa Zrinjskim, pobjedili Borca i kone.
Ta 3 meča su bila na nivou kakav FKS zaslužuje, a u drugom dijelu sezone je dosta manje takvih predstava bilo.
Opet kažem što sam i napoleonu neki dan napisao, ide se iz ekstrema u ekstrem, pa se od Marija pravi najveći kloc, a od Zekića Guardiola.
Istina je negdje u sredini.