Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Slato je otkrio da Željezničar već razmišlja o narednoj fazi rekonstrukcije, koja podrazumijeva obnovu zapadne tribine.
"Kada se finalizira stadion će imati kapacitet od 21.000 gledatelja sa novom zapadnom tribinom jer i to imamo u planu rekonstrukcije tribine."
To znači da će završetkom južne tribine Grbavica dobiti kapacitet od približno 14.000 mjesta, što će predstavljati značajan iskorak u odnosu na trenutne uslove. Međutim, konačni cilj kluba je mnogo ambiciozniji.
Nakon eventualne rekonstrukcije zapadne tribine, kapacitet stadiona trebao bi porasti na čak 21.000 sjedećih mjesta, čime bi Grbavica postala jedan od najvećih i najmodernijih stadiona u Bosni i Hercegovini.
"Kada se finalizira stadion će imati kapacitet od 21.000 gledatelja sa novom zapadnom tribinom jer i to imamo u planu rekonstrukcije tribine."
To znači da će završetkom južne tribine Grbavica dobiti kapacitet od približno 14.000 mjesta, što će predstavljati značajan iskorak u odnosu na trenutne uslove. Međutim, konačni cilj kluba je mnogo ambiciozniji.
Nakon eventualne rekonstrukcije zapadne tribine, kapacitet stadiona trebao bi porasti na čak 21.000 sjedećih mjesta, čime bi Grbavica postala jedan od najvećih i najmodernijih stadiona u Bosni i Hercegovini.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- Combattente87
- Kontakt:
Da jako me je pogodilo, evo išao sam stravu da saljevam :SThreeplanetrees je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:27Šta ima Dražo pogodilo te što sam ti neki dan **** roditelje za ono postavljanje četničkih pjesama. Ali dobro sluša se 357 i onda se perete da ne navijate za beogradske blizance i da Borac nije tek treći klub u toj selendri. Mlinarić, Oreč, Bruno Oliveira evo sada ponude neke za Karića, Spahića i Babića. Kada uzmeš nešto besplatno i zaradiš pola miliona šta je drugo nego proizvodnja. I opet ti se najebem majke za ono što si postavio neki dan![]()
Druga stvar, meni je bitno da ti znaš ko je 357
I treća. Banja Luka je za Mostar Las Vegas ! Bukvalno dvije mjesne zajednice u BL su kao cijeli Mostar
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
-
bordobijeli
- Kontakt:
Koliki ce biti kapacitet juzne tribine na grbavici ?
4968... zaokruži na 10.000 kad se bude pisalo koliko je bilo raje na utakmici
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Skoro 4000, nazalost smanjili su ga, valjda zbog tih dodatnih radova oko sigurnosti, ali eto dobro je i to
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Kada će se znati konačni sastav klubova u novoj sezoni?
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Mukiblek 
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Mozes li nam ti napisati nesto o tome zasto stadion u Vrapcicima ne ispunjava uslove za igranje Evrope, te da li je izgradnja juzne tribine u potpunosti zavrsena i koliko je trajala ta gradnja?rishovski je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:36Značajno javno finansiranje –Za projekat je osigurano najmanje 4,7 miliona KM, a naknadno je dodijeljen još milion KM za nepredviđene radove. Kada se ulaže toliki javni novac, očekuje se efikasna organizacija i stroga kontrola dinamike izvođenja radova.
Kako se bacaju pare iz budžeta..tribina trebala biti gotova u februaru![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prije ce izgradit novi stadion u Zenici nego sto ce Grbavicu zavrsit![]()
![]()
Mislim da bi ti kao pravi navijac, koji se izdvojio od ostalih podanika time sto je postavio Velezov grb kao profilnu sliku, trebao da znas sve ovo
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Zato sto se cekaju ova 2 miliona sto ce kapnut iz budžeta pa ce se zavrsitKONTRASVIH je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:57Mozes li nam ti napisati nesto o tome zasto stadion u Vrapcicima ne ispunjava uslove za igranje Evrope, te da li je izgradnja juzne tribine u potpunosti zavrsena i koliko je trajala ta gradnja?rishovski je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:36Značajno javno finansiranje –Za projekat je osigurano najmanje 4,7 miliona KM, a naknadno je dodijeljen još milion KM za nepredviđene radove. Kada se ulaže toliki javni novac, očekuje se efikasna organizacija i stroga kontrola dinamike izvođenja radova.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da bi ti kao pravi navijac, koji se izdvojio od ostalih podanika time sto je postavio Velezov grb kao profilnu sliku, trebao da znas sve ovo![]()
Zadnja izmjena: rishovski, dana/u 05 jun 2026, 12:04, ukupno mijenjano 2 puta.
E čuj 5,5 miliona KM novca poreskih obveznika, a Željkan će platiti stolice...
i onda će već sutra početi sa pričom kako su sami sve sebipravili, boreći se paralelno protiv sistema, režima i partija. Pressice im u salonu više drže Magoda i Benjamina nego zadnjih 10 trenera zajedno.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Ovo mi zvuči poznato"Želimo Ligu prvaka na Grbavici, želimo evropske utakmice. Dobit ćemo na reputaciji nove Grbavice.", rekao je direktor Slato.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Jedna je to majka rodila, da ne uptrijebim onaj izraz za oca.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
Idi ganjaj lisice po gradskomZeko87 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 12:03E čuj 5,5 miliona KM novca poreskih obveznika, a Željkan će platiti stolice...i onda će već sutra početi sa pričom kako su sami sve sebipravili, boreći se paralelno protiv sistema, režima i partija. Pressice im u salonu više drže Magoda i Benjamina nego zadnjih 10 trenera zajedno.
- Threeplanetrees
Ne kontam o čemu se radi sa izgradnjom tribine filijale Zrinjskog? Kakav se još jedan milion daje ako je izvođač na javnom natječaju pogodio cijenu
Pojavila se potreba za izdvajanjem novih finansija u prosjeku do 10% više koliko to zakon dozvoljava. Taj je iznos oko milion maraka, potpisali smo aneks sporazuma, ministar je obezbijedio sredstva. Projekat tribine nije više 4,7 miliona maraka, nego prelazi sada 5,5 miliona maraka"
Jeli ovo za plate švrakino J*** ti miša
Mi napravili za 1,5 milion tribinu dužinom čitavog terena vama za od kornera do kornera četri puta više para. Nemoj mi samo ja sam iz švrakinog ne razumijem se sigurno su beton i mate poskupile 
Pojavila se potreba za izdvajanjem novih finansija u prosjeku do 10% više koliko to zakon dozvoljava. Taj je iznos oko milion maraka, potpisali smo aneks sporazuma, ministar je obezbijedio sredstva. Projekat tribine nije više 4,7 miliona maraka, nego prelazi sada 5,5 miliona maraka"
Jeli ovo za plate švrakino J*** ti miša
Ko god da si, kapa do poda hulahopka.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Igore pa sta ti neljudi rade
Na Grbavici se mogu igrati evropske utakmice, ne trebaju ni zuriti a ocekivano i nece zurit kako je izborna godina. I pored novca gradjana, opet je to ok, bolje tu nego u nadzorne, upravne odbore i sl izmisljanje gdje politicari u godinu dana kupe sebi dva stana.
Na Grbavici se mogu igrati evropske utakmice, ne trebaju ni zuriti a ocekivano i nece zurit kako je izborna godina. I pored novca gradjana, opet je to ok, bolje tu nego u nadzorne, upravne odbore i sl izmisljanje gdje politicari u godinu dana kupe sebi dva stana.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Samo se nadam da nece prije izgraditi novi stadion u Zenici nego arenu u Vrapcicimarishovski je napisao/la: ↑05 jun 2026, 12:01Zato sto se cekaju ova 2 miliona sto ce kapnut iz budžeta pa ce se zavrsitKONTRASVIH je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:57Mozes li nam ti napisati nesto o tome zasto stadion u Vrapcicima ne ispunjava uslove za igranje Evrope, te da li je izgradnja juzne tribine u potpunosti zavrsena i koliko je trajala ta gradnja?rishovski je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:36Značajno javno finansiranje –Za projekat je osigurano najmanje 4,7 miliona KM, a naknadno je dodijeljen još milion KM za nepredviđene radove. Kada se ulaže toliki javni novac, očekuje se efikasna organizacija i stroga kontrola dinamike izvođenja radova.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da bi ti kao pravi navijac, koji se izdvojio od ostalih podanika time sto je postavio Velezov grb kao profilnu sliku, trebao da znas sve ovo![]()
![]()
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
To ja Švrakino zezam,da malo vidi da se ne gradi tek tako od budžetskih para.. vazda neki problem. A po pitanju stadiona Grbavica,mene sto se tice nek ga 100 godina gradeKONTRASVIH je napisao/la: ↑05 jun 2026, 12:32Samo se nadam da nece prije izgraditi novi stadion u Zenici nego arenu u Vrapcicimarishovski je napisao/la: ↑05 jun 2026, 12:01Zato sto se cekaju ova 2 miliona sto ce kapnut iz budžeta pa ce se zavrsitKONTRASVIH je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:57
Mozes li nam ti napisati nesto o tome zasto stadion u Vrapcicima ne ispunjava uslove za igranje Evrope, te da li je izgradnja juzne tribine u potpunosti zavrsena i koliko je trajala ta gradnja?
![]()
![]()
Nisi jasno postavio pitanje.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:50Kada će se znati konačni sastav klubova u novoj sezoni?
Ako misliš na rostere timova,prelazni rok traje do 19.9.
Ako misliš koji klubovi učestvuju u sezoni 26/27 ,e to je nešto drugo
Allianz Arena Sarajevo 
Trenutno korisnika/ca: Arma00, Balorda, Burberry46, laszlo, roccosiffredi, Venom, Zigazaga i 22 gosta.

.png)