Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Kylian
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Kylian » 07 jun 2026, 18:10

Pametnomdosta je napisao/la:
07 jun 2026, 17:51
A je li ne treba dijete da trenira ako mu je neko u UO?

Pitaj na BHbaksetu, nisam ja autor teksta niti mogu pojasniti njegovu namjeru, već sam ga prenio onako kako je objavljen, ali ti nisi ni pročitao tekst, tako da nisi ulovio poentu. Stvar je da selektoru to ne bi trebala biti jedina referenca.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 07 jun 2026, 18:59

Kylian je napisao/la:
07 jun 2026, 18:10
07 jun 2026, 17:51
A je li ne treba dijete da trenira ako mu je neko u UO?
Ko je u ime Vlade ZDK prošle godine pptpisao ugovor o 200k KM pomoći KS BiH?
Imaš na netu, ako meni ne vjeruješ.
Financiranje svih reprez selekcija ne bi smjelo biti po principu sažaljenja ili trenutak nekog ličnog interesa. Time bi se izbjeglo da vam neko posudi a vi mu onda dugujete i samim tim sve gubi smisao.
Imamo mi državnih firmi a i privatnika giganata koji bi lako mogli sve to isfinancirati i time ovakve maliciozne pojave eliminisati

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jun 2026, 17:22

U-18 roster, na širem spisku selektora U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine nalaze se

Spars (4)

* Danis Durmić
* Sergej Vražalica
* Zinadin Bešlagić
* Arman Frljukčić

Igokea (2)

* Mićo Milovanović
* Jovan Radić

Široki (2)

* Marko Ramljak
* Jakov Ljubić

Borac (2)

* Marko Tomić
* Srđan Kurtović

Ostali klubovi (po 1 igrač)

* Dženis Hodović (Munchen Ost)
* Armin Pivac (Porsche BBA Ludwigsburg)
* Drago Božić (Bosna)
* Edin Preldžić (Orlovik)
* Robert Grizelj (Mostar)
* Imran Subašić (Dubai)
* El Emin Mešić (Cedevita Junior)
* Halid Šipković (Realway)
* Malik Skalonjić (Spartak Subotica)
* Josip Pavković (Posušje)
* Muhamed Briština (Paderborn)
* Nedim Tihak (Manresa)
* Ademir Ganija (Rheinstars Köln)
* Uroš Sojić (Radnik)

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 08 jun 2026, 17:26

Opet deba frkljucic, ko je njemu stela?

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 08 jun 2026, 17:29

Pa nema Teletovica najboljeg igraca nam :crazy:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 jun 2026, 17:55

Imao sam neki predosjecaj da Teletovic nece biti tu. Ne znam zbog cega.

Spisak je dosta dobar. Bravo za Pivca i Ganiju. Koliko vidim, obojica su se odazvali i zajedno su na slici jedan do drugog (brojevi 14 i 12). Samo se nadam da vec imaju nas pasos i da nisu pozvani tek onako. Bristina izgleda u medjuvremenu nije nista narastao, tako da mu preostaje da se pokusa isprofilisati kao cetvorka, mada s obzirom na motoricke sposobnosti...
Zanimljivo mi je ovo ime iz Hrvatske (ne samo zbog imena :mrgreen: ), vidim da ima dobre brojke u Cedeviti Jr. (doduse u kadetima). I Milovanovic je tu, za divno cudo. Mislim da ova ekipa, bez obzira na izostanak Teletovica, treba pucati na ulazak u A diviziju. Imaju po 2 kvalitetna igraca gotovo na svakoj poziciji, sto bi trebalo biti dovoljno da se potuku za ulazak.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 08 jun 2026, 18:00

Sto ne igra Teletović, to mu babi ego ne da?

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 08 jun 2026, 18:18

Jel Teletović ikako bio pozvan na kontrolne treninge?

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 jun 2026, 18:19

Je li Subasic ova 17-ka u donjem redu do Preldzica (posto imaju dvije)? :shock: Gledam sliku, pokusavam pohvatati ko je ko i skontam da njega uopste nema. I onda slucajno primijetim da ima neke slicnosti s ovim likom. Momak samo u licu izgleda deblji 10-15 kila, oni koji ga prate od ranije znat ce o cemu govorim.
slika

slika

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 08 jun 2026, 18:22

Ghuraba je napisao/la:
08 jun 2026, 18:19
Je li Subasic ova 17-ka u donjem redu do Preldzica (posto imaju dvije)? :shock: Gledam sliku, pokusavam pohvatati ko je ko i skontam da njega uopste nema. I onda slucajno primijetim da ima neke slicnosti s ovim likom. Momak samo u licu izgleda deblji 10-15 kila, oni koji ga prate od ranije znat ce o cemu govorim.
slika

slika
Vidjelo se na onom ABA U19 turniru da je dosta kila dobio tako da je to vjerovatno on.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 08 jun 2026, 18:29

Mali se ukrmo dobro, govorio sam skoro

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 jun 2026, 18:31

Kod nas u svakoj generaciji ima po jedan top talenat od kojeg ocekujes da 100% postaje seniorski reprezentativac, a onda se uvijek nesto desi i od toga ne bude nista. Iz 01 generacije Biberovic otisao za Tursku, iz 02 Gataric se tesko povrijedio i batalio kosarku zbog toga, iz 03 Huseinovic otisao u Ameriku i tamo se u medjuvremenu presaltao u nekog biznismena, iz 04 Mulica unistile povrede, iz 05 Dzafica unistio nepravilan rad, iz 06 jedino od Hrelje jos uvijek ocekujem nesto, iz 07 Jasarevica takodjer unistio nepravilan rad itd. Sad jos samo fali da i iz te 09 generacije Subasic kao vrhunski potencijal propadne. On je meni na U16 prvenstvu izgledao brutalno i bio sam u fazonu 'ovaj mali je nas novi Musa', ali kad sam vidio kako je izgledao u Dubaiju pola godine nakon toga...

Ascinica
Kontakt:

Post Postao/la Ascinica » 08 jun 2026, 18:34

07 jun 2026, 16:27
Kylian je napisao/la:
07 jun 2026, 14:40
07 jun 2026, 14:32

U tom slučaju ne treba uopće praviti ni trenere ni igrače, ko ima novac samo uplati savezima i potomci jašu na jaslama babinih para. Dok to bude ovako sva djeca i potencijalni talentovani treneri trebaju da se bave nečim drugim, ok legitimno je, meni ovo izgleda iako legitimno katastrofalno i pogubno za bilo koju vrstu sporta a pogotovo za košarku. Moraš brate imati nešto, neki x faktor ili ispadaš, to će se na kraju i desiti sa ovim instant likovima ali ode po momcima...
Nisam ni došao do momenta odabira igrača, kad dodje do te tačke onda uskače Misko, Igor Dodik, Dario Cojić, Mikulić, Octagon, ostali “agenti i menadžeri”…… tada oni zastupaju svoje interese i guraju svoje igrače, pa klubovi, pa bivši košarkaši, njihova djeca, pa roditelji pa poznanici, svako nešto zastupa. Vjerovatno nešto i ponude. To je tržište ponude i potražnje. Ali navikli smo nekako.
Jer tako je godinama, biće tako godinama, sve dok god Savez ne bude mogao biti samostalan i odlučivati o svojoj sudbini, jer koliko loše je bilo finansijski prošle godine tada su rekli da omladinske selekcije neće ni ići na Europsko. Ove godine im pomogao Dejan, prošle godine Dubravko, iduce neki drugi Dejan Dubravko… Na zalost, ali tako je. Trebamo se Dejanu zahvaliti. Dzevad već mjesecima hoda po kantonima i traži donacije.

I da me neko ne shvati pogrešno, ne mislim da je ovo pravedno, ispravno ali je jedini način, za sada, jer već godinama zbog novca ne idemo da se takmičimo za pjesmu Evrovizije, a na Evrobasket omladinskih selekcija idemo svake godine. Kao što rekoh na početku cilj da budu svi sretni se na kraju postigne. Možda ne bas svi…
Nisam ni ja došao do odabira igrača, uopćeno sam stavio igrače i trenere. Dubravko i Dejan nikada nisu pomogli ni jednoj selekciji pri odlasku na neko takmičenje. Prošle godine je Igokea sve platila što se tiče omladinskih selekcija na inicijativu Siniše Kovačevića.
Ove godine ima dosta para na računu saveza i niko ne treba da plača selekcijama da bi otišle na prvenstva. U pitanju je bila samo selekcija U20 jer niko nije htio od predloženih da preuzme selekciju pa je u zadnji tren izabran Prašović, u pitanju nije bio novac.
Ovdje je isključivo plačeno da Irhad bude selektor na tome je akcenat, a da će menadžeri i razni agenti lobirati normalno je svugdje, nije to slučaj samo kod nas, tako funkcioniše sport na svim meridijanima.Odmah da ti kažem da ja nisam sretan kad se plača da neko bude selektor ko nije iz BiH, niti poznaje bilo koga ko se uopće bavi omladinskom košarkom u BiH, imamo mi kadra boljeg od Irhada itekako, ali klubovi iz kojih taj kadar dolazi nemaju 20000 eura.
Ja koliko sam čuo, taj Tinjak je stvarno dobar trener, baš su ga djeca iz Bosne nahvalila. Po vama, ko bi bio bolja opcija od njega? Ja iskreno ne vidim da ima nešto puno boljih opcija, al’ eto očito griješim.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 08 jun 2026, 18:41

Nema na ovoj slici ni Subasica ni Marka Ramljaka, vjerovatno su neki drugi momci koji su tu bili na kontrolnim treninzima ali nisu upali na siri spisak.
Zadnja izmjena: marlostanf1eld, dana/u 08 jun 2026, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.

Ascinica
Kontakt:

Post Postao/la Ascinica » 08 jun 2026, 18:41

Kylian je napisao/la:
08 jun 2026, 17:22
U-18 roster, na širem spisku selektora U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine nalaze se

Spars (4)

* Danis Durmić
* Sergej Vražalica
* Zinadin Bešlagić
* Arman Frljukčić

Igokea (2)

* Mićo Milovanović
* Jovan Radić

Široki (2)

* Marko Ramljak
* Jakov Ljubić

Borac (2)

* Marko Tomić
* Srđan Kurtović

Ostali klubovi (po 1 igrač)

* Dženis Hodović (Munchen Ost)
* Armin Pivac (Porsche BBA Ludwigsburg)
* Drago Božić (Bosna)
* Edin Preldžić (Orlovik)
* Robert Grizelj (Mostar)
* Imran Subašić (Dubai)
* El Emin Mešić (Cedevita Junior)
* Halid Šipković (Realway)
* Malik Skalonjić (Spartak Subotica)
* Josip Pavković (Posušje)
* Muhamed Briština (Paderborn)
* Nedim Tihak (Manresa)
* Ademir Ganija (Rheinstars Köln)
* Uroš Sojić (Radnik)
Beslagic
Milovanovic
Ramljak
Tomic
Hodovic
Pivac
Preldzic
Grizelj
Subasic
Mesic
Skalonjic
Tihak
Pavkovic

Zanimljiv spisak, dosta dobar. Teletovic ima obaveze sa klubom ovog ljeta i iz tog razloga nece igrati (tako se bar prica)
Napokon cemo imati kvalitetnog centra a to me najvise raduje..

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jun 2026, 19:00

marlostanf1eld je napisao/la:
08 jun 2026, 18:41
Nema na ovoj slici ni Subasica ni Marka Ramljaka, vjerovatno su neki drugi momci koji su tu bili na kontrolnim treninzima ali nisu upali na siri spisak.
Tako je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 jun 2026, 20:08

Sta kazu poznavaoci, ko su najboljih 12?
Hvala

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 08 jun 2026, 20:26

Ghuraba je napisao/la:
slika
Ko su 33, 1 i 51 desno?
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jun 2026, 20:38

Maverick je napisao/la:
08 jun 2026, 20:26
Ghuraba je napisao/la:
slika
Ko su 33, 1 i 51 desno?
33- Frljučkić (Spars)
51- Tihak (Realway-sada Manresa)

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 08 jun 2026, 20:41

Maverick je napisao/la:
08 jun 2026, 20:26
Ghuraba je napisao/la:
slika
Ko su 33, 1 i 51 desno?
Muhamed Bistrina i Arman Frkljucic (obojica 33) , Srdjan Kurtovic i Nedim Tihak

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []