PG:Mico,Bozic,Grizelj
SG:Hodovic,Subasic
SF:Preldzic,Skalonjic
PF:Ganija,Mesic?
F:Pivac,Bistrina,Tihak?
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
A broj 1 je HodovićMaverick je napisao/la: ↑08 jun 2026, 20:26Ko su 33, 1 i 51 desno?Ghuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 18:19Je li Subasic ova 17-ka u donjem redu do Preldzica (posto imaju dvije)?Gledam sliku, pokusavam pohvatati ko je ko i skontam da njega uopste nema. I onda slucajno primijetim da ima neke slicnosti s ovim likom. Momak samo u licu izgleda deblji 10-15 kila, oni koji ga prate od ranije znat ce o cemu govorim.
Frlja ko bikonja gradjenKylian je napisao/la: ↑08 jun 2026, 20:3833- Frljučkić (Spars)Maverick je napisao/la: ↑08 jun 2026, 20:26Ko su 33, 1 i 51 desno?Ghuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 18:19Je li Subasic ova 17-ka u donjem redu do Preldzica (posto imaju dvije)?Gledam sliku, pokusavam pohvatati ko je ko i skontam da njega uopste nema. I onda slucajno primijetim da ima neke slicnosti s ovim likom. Momak samo u licu izgleda deblji 10-15 kila, oni koji ga prate od ranije znat ce o cemu govorim.
51- Tihak (Realway-sada Manresa)
Kakva nepoznanica, zaguglaj, sve će ti se samo rećiGhuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 21:31
Tihak je nepoznanica, ali vjerujem da ce se povesti jer ti njegovi centimetri mogu zatrebati. Frljuckic takodjer upitan, jer ovo su juniori gdje su sva djeca vec uveliko fizicki formirana i gdje ne moze igrati kao u kadetima, ali svejedno mislim da bi mogao dati ruke.
Momak ima gabarite ,ali ga treba čekati ,mislim da mu treba ozbiljan individualan radKylian je napisao/la: ↑08 jun 2026, 21:59Kakva nepoznanica, zaguglaj, sve će ti se samo rećiGhuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 21:31
Tihak je nepoznanica, ali vjerujem da ce se povesti jer ti njegovi centimetri mogu zatrebati. Frljuckic takodjer upitan, jer ovo su juniori gdje su sva djeca vec uveliko fizicki formirana i gdje ne moze igrati kao u kadetima, ali svejedno mislim da bi mogao dati ruke.
U-16 SELEKCIJA (M)
Sta da zaguglam? Vijesti u kojima pisu da je zenicki gorostas nasljednik Nurkica ili tako neke gluposti? Ne pratim kosarku na osnovu informacija s gugla, nego pisem ono sto vidim svojim ocima. Svu tu djecu koju sam naveo na 'mom' skracenom spisku izuzev Ganije sam gledao vise puta, ali posto smo najtanji na poziciji krilnog centra - ne sumnjam da ima mjesta i za njega. Tihak je na adidasngt dobio svega par minuta u 4-5 utakmica i bio tanak. Meni je to nedovoljno da mogu procijeniti zasluzuje li mjesto medju 15, a kamoli medju 12. Znam da ima visinu. Ima li jos nesto osim toga - i nisam bas siguran, ali ne mogu tvrditi jer ga nisam dovoljno gledao. Frljuckic je prije 2 godine kao kadet bio jedan od najboljih u ovoj generaciji (uz Halida i Edina), ali je ostao na svojih 197-198 cm i sad kad su ostala djeca mahom izrasla i stasala, on ce tesko ponoviti te brojke na poziciji koju igra. Zbog toga su njih dvojica nepoznanice.Kylian je napisao/la: ↑08 jun 2026, 21:59Kakva nepoznanica, zaguglaj, sve će ti se samo rećiGhuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 21:31
Ghuraba je napisao/la: ↑09 jun 2026, 00:37Sta da zaguglam? Vijesti u kojima pisu da je zenicki gorostas nasljednik Nurkica ili tako neke gluposti? Ne pratim kosarku na osnovu informacija s gugla, nego pisem ono sto vidim svojim ocima. Svu tu djecu koju sam naveo na 'mom' skracenom spisku izuzev Ganije sam gledao vise puta, ali posto smo najtanji na poziciji krilnog centra - ne sumnjam da ima mjesta i za njega. Tihak je na adidasngt dobio svega par minuta u 4-5 utakmica i bio tanak. Meni je to nedovoljno da mogu procijeniti zasluzuje li mjesto medju 15, a kamoli medju 12. Znam da ima visinu. Ima li jos nesto osim toga - i nisam bas siguran, ali ne mogu tvrditi jer ga nisam dovoljno gledao. Frljuckic je prije 2 godine kao kadet bio jedan od najboljih u ovoj generaciji (uz Halida i Edina), ali je ostao na svojih 197-198 cm i sad kad su ostala djeca mahom izrasla i stasala, on ce tesko ponoviti te brojke na poziciji koju igra. Zbog toga su njih dvojica nepoznanice.Kylian je napisao/la: ↑08 jun 2026, 21:59Kakva nepoznanica, zaguglaj, sve će ti se samo rećiGhuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 21:31
Sta ovo sad kritikujes i ovu selekciju, u U20 su ti smetali Bosnini igraci i njihov strucni stab, a u ovoj ti smetaju Sparsovci?Ne kritikujes sad Barbarica jer su pozvali samo Bozica iz Bosne, mada vise ni on nije u Bosni?
Kao neko ko solidno prati nasu djecu, mogu reci da odavno nisu bili bolji spiskovi U20 i U18 reprezentacije. Konacno su malo bacili pogled i na Hrvatsku, Sloveniju, Njemacku itd. To sto se neki nece odazvati ni od 'domacih' momaka, nije do ovih trenera. Ostaje jos da vidimo ko ce dobiti pozive za U16 selekciju.
Zivo me zanima ko ce se od Meginih odazvati za Srbiju, jer ih uvijek ima puno u svim uzrastima. Prica da Teletovic ima neke obaveze s klubom bas i ne pije vode. Moje licno misljenje i za njega i za Hrelju je da bi im najbolje bilo da ljeto provedu u individualnom treningu, da se maksimalno posvete tijelu jer obojica imaju odredjenih 'nedostataka', ali kao navijac bih naravno vise volio da imamo sto jace U selekcije. Hrelja je napravio ozbiljan iskorak i ako misli plivati na tom nivou, morat ce dobro zapeti. S druge strane, od Teletovica se ocekuje da bude jedan od lidera u juniorima, vjerovatno ce ponekad biti i u rosteru sa seniorima i takodjer ce morati dobro zapeti ako misli do kraja ispostovati sve to.
Lajkam, mada nisam gledao utakmice koje igraju ovi na poziciji PF
Momak nije izvucen kao dobitna kombinacija, nego je tu na prosirenom spisku od 24 igraca. Kao neko ko je otisao u najjacu nacionalnu ligu Evrope, u klub koji igra EC, ko ima idealnu visinu za poziciju na kojoj smo deficitarni, apsolutno zasluzuje poziv na prosireni spisak. Nista od tih stvari ne moze biti slucajno, a za poziv je sasvim dovoljna cinjenica to da ga je primijetio neko iz jedne Manrese. Da li ce na kraju zavrsiti na finalnom spisku, to ce zavisiti od onoga sto pokaze na treninzima, ali je oduvijek bilo normalno da se izrazito visokim centrima malo gleda kroz prste (em kasnije sazrijevaju, em im je Bog dao tijelo i uvijek se potajno nadas da ce se i ostalo poklopiti). Licno nemam osjecaj da ce od njega biti nesto, ali bih ga svejedno pozvao iz razloga koje sam prethodno naveo.Kylian je napisao/la: ↑09 jun 2026, 09:31Hajde da i ja nešto kažem, jer vidim da me ne razumiješ ili pogrešno shvataš, pa ću sebe i svoje stavove pojasniti, mada ne moram.
Zaguglaj znači provjeri zvanične statistike, a ne naslove po poratlima, radi se o košarkašima, a ne pjevačima, jer kao što si gledao ti, tako sam i ja gledao adidasngt pa nisam ništa kod njega vidio, jer nije igrao, a kada je igrao, nije ništa pokazao, moje pitanje se logično nameće - kako ga je onda selektor iz Dubaija izvukao kao dobitnu kombinaciju ako ove sezone koja je odlučujuća za odabir- nije ništa pokazao?
Drugo, imam pravo da mi se sviđa ili ne sviđa selektor, ionako se ne pitam ništa, barem mogu da iznesem svoje mišljenje, kad već pratim i volim košarku, ovo je forum, nije odbrana teza za magistarski. Da li se slažeš sa mnom ili ja sa tobom, nije ni važno. Kao odrasli ljudi imamo pravo imati mišljenje, ali ne moraš se ljutiti zbog drugačijeg mišljenja, jer imaš pravo na svoje mišljenje "da su svi u savezu divni i krasni i svi selektori najbolji na svijetu", ja se ne ljutim na to, jer je tvoje pravo.
To što ti misliš da ja trebam da se divim Irhadu, Prašoviću, Ožegoviću da bi bio sretan i on i ti- ja neću, nego ću reći ono što mislim. Neka djeca u ovoj postavi su pola sezone presjedili na klupama i sad oni sa 5 utakmica ove sezone, kao odjednom neke igračine. Nećemo se sada valjda lagati da nije bilo utjecaja stručnog štaba oko selektora ili treba da ćutimo?
Volio ili ne volio, činjenica je da je državni prvak ove godine KK Bosna (nije bila prošle godine), pa je valjda logično trebala da bude i činjenica da bude najviše igrača u reprezentaciji. Državni prvak, ima li više od toga u jednoj zemlji, dakle moje realno pitanje je- gdje su?
Osim toga, na spisku su neka druga djeca koja su još kadeti po godinama i kategorijama u kojima igraju, čak po visini i kilaži tako izgledaju..... a nije na spisku Džubur iz KK Ilidža ili Kurić iz Realway (pogledaj njihovu statistiku u juniorima).
Inače ne podržavam da mlađi igraju za omladinske reprezentacije, osim ako nisu izvanserijski talenat, pišem o tome godinama. Imaće svoju priliku i svoju generaciju pa neka se pokažu, nikakav problem. Ali očigledno treneri, roditelji, menadžeri, ne mogu čekati daj odmah i sve daj.
Što se tiče Teletovića, ako je to razlog, treba poštovati njegovu odluku, jer trebaće on nama kroz godine koje dolaze a ne samo ove godine. On neće promijeniti ništa u ukupnom stanju reprezentacije, a sebe će izgraditi što je naš zajednički benefit, ne samo njegov.
Na kraju želim da kažem da mislim da će U-20 preći u diviziju A imaju veoma laganu grupu, a imamo dobre možda i odlične igrače (ako se odazovu oni koji su pozvani), a za U-18 ovo je tek roster od 24, jer nije ih upoznao kroz cijelu godinu pa će pokušati sad da od dobijenog spiska napravi final 12, zato ću zadržati svoje mišljenje do objave konačnog spiska.
I na kraju zna li neko gdje je Benjamin Kordić, šta se sa njim desilo?
Pozvan i neće da se pridruži, tako kažu. Tačno se ne sjećam kad je propustio zadnji put od U14 do sada i odlučio da se ne pridruži reprezentaciji, osim sada. Prošle godine je išao sa U18. Mirza nešto zna sto mi ne znamo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.