Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

guillermo
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la guillermo » 08 jun 2026, 21:05

EdinjoBos je napisao/la:
08 jun 2026, 20:08
Sta kazu poznavaoci, ko su najboljih 12?
Hvala
PG:Mico,Bozic,Grizelj
SG:Hodovic,Subasic
SF:Preldzic,Skalonjic
PF:Ganija,Mesic?
F:Pivac,Bistrina,Tihak?

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 08 jun 2026, 21:18

Je li Omerović postao srbin?

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 jun 2026, 21:24

guillermo je napisao/la:
08 jun 2026, 21:05
EdinjoBos je napisao/la:
Hvala
Hvala

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jun 2026, 21:26

Maverick je napisao/la:
08 jun 2026, 20:26
Ghuraba je napisao/la:
08 jun 2026, 18:19
Je li Subasic ova 17-ka u donjem redu do Preldzica (posto imaju dvije)? :shock: Gledam sliku, pokusavam pohvatati ko je ko i skontam da njega uopste nema. I onda slucajno primijetim da ima neke slicnosti s ovim likom. Momak samo u licu izgleda deblji 10-15 kila, oni koji ga prate od ranije znat ce o cemu govorim.
slika
Ko su 33, 1 i 51 desno?
A broj 1 je Hodović

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 jun 2026, 21:31

PG: Grizelj, Bozic, Beslagic
SG: Sipkovic, Milovanovic, Hodovic
SF: Skalonjic, Preldzic, Subasic
PF: Ganija, Tomic, Durmic
C: Pivac, Bristina, Tihak?, Frljuckic?

Ovo je mojih nekih najboljih 15-ak s prosirenog spiska. Ne znam koliko je Ganija cetvorka, ali mislim da bi i Bristina mogao pomoci na toj poziciji. Na svako poziciji imamo po 2 kvalitetna rjesenja osim na PF, tako da bih bez dileme koristio petorku recimo s Milovanovicem na 1, Sipkovicem na 2, Preldzicem ili Subasicem na 3 i Skalonjicem na 4. Tihak je nepoznanica, ali vjerujem da ce se povesti jer ti njegovi centimetri mogu zatrebati. Frljuckic takodjer upitan, jer ovo su juniori gdje su sva djeca vec uveliko fizicki formirana i gdje ne moze igrati kao u kadetima, ali svejedno mislim da bi mogao dati ruke.

Btw, Hodovic je dole 1, a gore je Kurtovic iz Borca.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 08 jun 2026, 21:34

Kylian je napisao/la:
08 jun 2026, 20:38
Maverick je napisao/la:
08 jun 2026, 20:26
Ghuraba je napisao/la:
Je li Subasic ova 17-ka u donjem redu do Preldzica (posto imaju dvije)? :shock: Gledam sliku, pokusavam pohvatati ko je ko i skontam da njega uopste nema. I onda slucajno primijetim da ima neke slicnosti s ovim likom. Momak samo u licu izgleda deblji 10-15 kila, oni koji ga prate od ranije znat ce o cemu govorim.
slika
Ko su 33, 1 i 51 desno?
33- Frljučkić (Spars)
51- Tihak (Realway-sada Manresa)
Frlja ko bikonja gradjen :lol:
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 08 jun 2026, 21:46

Mićo je tu, sve drugo je nebitno :mrgreen:

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jun 2026, 21:59

Ghuraba je napisao/la:
08 jun 2026, 21:31

Tihak je nepoznanica, ali vjerujem da ce se povesti jer ti njegovi centimetri mogu zatrebati. Frljuckic takodjer upitan, jer ovo su juniori gdje su sva djeca vec uveliko fizicki formirana i gdje ne moze igrati kao u kadetima, ali svejedno mislim da bi mogao dati ruke.
Kakva nepoznanica, zaguglaj, sve će ti se samo reći

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 jun 2026, 22:01

Znaci po vama dvojici, ovi su glavni…:

PG: Grizelj (Mostar), Bozic (Bosna), Beslagic (Spars)

SG: Sipkovic (Realway), Milovanovic (Igokea), Hodovic (B. München)

SF: Skalonjic (Spartak Subotica), Preldzic (Orlovik), Subasic (Dubai)

PF: Ganija (R. Köln), Tomic (Borac), Durmic (Spars), Mesic (Cedevita)

C: Pivac (Ludwigsburg), Bristina (Paderborn), Tihak (Manresa), Frljuckic (Spars)

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 08 jun 2026, 22:28

Kakvo je stanje sa spiskom U16 reprezentacije? Može li Skalonjić pružiti neki dodatni kvalitet ovoj ekipi osim atletskog?

BasketTZ
Kontakt:

Post Postao/la BasketTZ » 08 jun 2026, 22:52

Kylian je napisao/la:
08 jun 2026, 21:59
Ghuraba je napisao/la:

Tihak je nepoznanica, ali vjerujem da ce se povesti jer ti njegovi centimetri mogu zatrebati. Frljuckic takodjer upitan, jer ovo su juniori gdje su sva djeca vec uveliko fizicki formirana i gdje ne moze igrati kao u kadetima, ali svejedno mislim da bi mogao dati ruke.
Momak ima gabarite ,ali ga treba čekati ,mislim da mu treba ozbiljan individualan rad
da bi se u budućnosti moglo računati na njega.Teško da sada može pomoći

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jun 2026, 23:13

Ghuraba je napisao/la:

slika

slika

Gledam sliku pa tek sad primjetim da osim 4 igrača Sparsa, kojih je najviše, vidim i 2 člana stručnog štaba iz Sparsa, od ukupno 5, zanimljiva koincidencija i "slučajnost" . :hmmmmm:

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 jun 2026, 00:16

CAZIN je napisao/la:
08 jun 2026, 22:28
Kakvo je stanje sa spiskom U16 reprezentacije? Može li Skalonjić pružiti neki dodatni kvalitet ovoj ekipi osim atletskog?
U-16 SELEKCIJA (M)
Datum: 10. juni 2026.
Mjesto: Sportska dvorana “Ramiz Salčin”
Vrijeme: 10:30 h

Ja sam ove godine izgleda pogodio samo da će biti iznenađenja. Očekivao sam da jezgro U18 reprezentacije bude iz KK Bosna kao državni prvaci– upali Sparsi. Očekivao sam neke druge igrače Bosne, svi osim Drage – došao opet Drago. Hvalio sam Malika cijele godine – po ovoj mojoj „stručnoj“ procjeni, sad sam mu vjerovatno i presudio.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 jun 2026, 00:37

Kylian je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

Sta da zaguglam? Vijesti u kojima pisu da je zenicki gorostas nasljednik Nurkica ili tako neke gluposti? Ne pratim kosarku na osnovu informacija s gugla, nego pisem ono sto vidim svojim ocima. Svu tu djecu koju sam naveo na 'mom' skracenom spisku izuzev Ganije sam gledao vise puta, ali posto smo najtanji na poziciji krilnog centra - ne sumnjam da ima mjesta i za njega. Tihak je na adidasngt dobio svega par minuta u 4-5 utakmica i bio tanak. Meni je to nedovoljno da mogu procijeniti zasluzuje li mjesto medju 15, a kamoli medju 12. Znam da ima visinu. Ima li jos nesto osim toga - i nisam bas siguran, ali ne mogu tvrditi jer ga nisam dovoljno gledao. Frljuckic je prije 2 godine kao kadet bio jedan od najboljih u ovoj generaciji (uz Halida i Edina), ali je ostao na svojih 197-198 cm i sad kad su ostala djeca mahom izrasla i stasala, on ce tesko ponoviti te brojke na poziciji koju igra. Zbog toga su njih dvojica nepoznanice.

Sta ovo sad kritikujes i ovu selekciju, u U20 su ti smetali Bosnini igraci i njihov strucni stab, a u ovoj ti smetaju Sparsovci? :lol: Ne kritikujes sad Barbarica jer su pozvali samo Bozica iz Bosne, mada vise ni on nije u Bosni?

Kao neko ko solidno prati nasu djecu, mogu reci da odavno nisu bili bolji spiskovi U20 i U18 reprezentacije. Konacno su malo bacili pogled i na Hrvatsku, Sloveniju, Njemacku itd. To sto se neki nece odazvati ni od 'domacih' momaka, nije do ovih trenera. Ostaje jos da vidimo ko ce dobiti pozive za U16 selekciju.

Zivo me zanima ko ce se od Meginih odazvati za Srbiju, jer ih uvijek ima puno u svim uzrastima. Prica da Teletovic ima neke obaveze s klubom bas i ne pije vode. Moje licno misljenje i za njega i za Hrelju je da bi im najbolje bilo da ljeto provedu u individualnom treningu, da se maksimalno posvete tijelu jer obojica imaju odredjenih 'nedostataka', ali kao navijac bih naravno vise volio da imamo sto jace U selekcije. Hrelja je napravio ozbiljan iskorak i ako misli plivati na tom nivou, morat ce dobro zapeti. S druge strane, od Teletovica se ocekuje da bude jedan od lidera u juniorima, vjerovatno ce ponekad biti i u rosteru sa seniorima i takodjer ce morati dobro zapeti ako misli do kraja ispostovati sve to.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 jun 2026, 09:31

Ghuraba je napisao/la:
09 jun 2026, 00:37
Kylian je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

Sta da zaguglam? Vijesti u kojima pisu da je zenicki gorostas nasljednik Nurkica ili tako neke gluposti? Ne pratim kosarku na osnovu informacija s gugla, nego pisem ono sto vidim svojim ocima. Svu tu djecu koju sam naveo na 'mom' skracenom spisku izuzev Ganije sam gledao vise puta, ali posto smo najtanji na poziciji krilnog centra - ne sumnjam da ima mjesta i za njega. Tihak je na adidasngt dobio svega par minuta u 4-5 utakmica i bio tanak. Meni je to nedovoljno da mogu procijeniti zasluzuje li mjesto medju 15, a kamoli medju 12. Znam da ima visinu. Ima li jos nesto osim toga - i nisam bas siguran, ali ne mogu tvrditi jer ga nisam dovoljno gledao. Frljuckic je prije 2 godine kao kadet bio jedan od najboljih u ovoj generaciji (uz Halida i Edina), ali je ostao na svojih 197-198 cm i sad kad su ostala djeca mahom izrasla i stasala, on ce tesko ponoviti te brojke na poziciji koju igra. Zbog toga su njih dvojica nepoznanice.

Sta ovo sad kritikujes i ovu selekciju, u U20 su ti smetali Bosnini igraci i njihov strucni stab, a u ovoj ti smetaju Sparsovci? :lol: Ne kritikujes sad Barbarica jer su pozvali samo Bozica iz Bosne, mada vise ni on nije u Bosni?

Kao neko ko solidno prati nasu djecu, mogu reci da odavno nisu bili bolji spiskovi U20 i U18 reprezentacije. Konacno su malo bacili pogled i na Hrvatsku, Sloveniju, Njemacku itd. To sto se neki nece odazvati ni od 'domacih' momaka, nije do ovih trenera. Ostaje jos da vidimo ko ce dobiti pozive za U16 selekciju.

Zivo me zanima ko ce se od Meginih odazvati za Srbiju, jer ih uvijek ima puno u svim uzrastima. Prica da Teletovic ima neke obaveze s klubom bas i ne pije vode. Moje licno misljenje i za njega i za Hrelju je da bi im najbolje bilo da ljeto provedu u individualnom treningu, da se maksimalno posvete tijelu jer obojica imaju odredjenih 'nedostataka', ali kao navijac bih naravno vise volio da imamo sto jace U selekcije. Hrelja je napravio ozbiljan iskorak i ako misli plivati na tom nivou, morat ce dobro zapeti. S druge strane, od Teletovica se ocekuje da bude jedan od lidera u juniorima, vjerovatno ce ponekad biti i u rosteru sa seniorima i takodjer ce morati dobro zapeti ako misli do kraja ispostovati sve to.

Hajde da i ja nešto kažem, jer vidim da me ne razumiješ ili pogrešno shvataš, pa ću sebe i svoje stavove pojasniti, mada ne moram.

Zaguglaj znači provjeri zvanične statistike, a ne naslove po poratlima, radi se o košarkašima, a ne pjevačima, jer kao što si gledao ti, tako sam i ja gledao adidasngt pa nisam ništa kod njega vidio, jer nije igrao, a kada je igrao, nije ništa pokazao, moje pitanje se logično nameće - kako ga je onda selektor iz Dubaija izvukao kao dobitnu kombinaciju ako ove sezone koja je odlučujuća za odabir- nije ništa pokazao?

Drugo, imam pravo da mi se sviđa ili ne sviđa selektor, ionako se ne pitam ništa, barem mogu da iznesem svoje mišljenje, kad već pratim i volim košarku, ovo je forum, nije odbrana teza za magistarski. Da li se slažeš sa mnom ili ja sa tobom, nije ni važno. Kao odrasli ljudi imamo pravo imati mišljenje, ali ne moraš se ljutiti zbog drugačijeg mišljenja, jer imaš pravo na svoje mišljenje "da su svi u savezu divni i krasni i svi selektori najbolji na svijetu", ja se ne ljutim na to, jer je tvoje pravo.

To što ti misliš da ja trebam da se divim Irhadu (za kojeg nikad čuo ništa posebno- da nije Dejanov...), Prašoviću, Ožegoviću da bi bio sretan i on i ti- ja neću, nego ću reći ono što mislim. Neka djeca u ovoj postavi su pola sezone presjedili na klupama i sad oni sa 5 utakmica ove sezone, kao odjednom neke igračine. Nećemo se sada valjda lagati da nije bilo utjecaja stručnog štaba oko selektora ili treba da ćutimo?

Volio ih ja ili ne volio, činjenica je da je državni prvak ove godine KK Bosna (nije bila prošle godine), pa je valjda logično trebala da bude i činjenica da bude najviše igrača u reprezentaciji-ove godine. Državni prvak, ima li više od toga u jednoj zemlji, dakle moje realno pitanje je- gdje su?

Osim toga, na spisku su neka druga djeca koja su još kadeti po godinama i kategorijama u kojima igraju, čak po visini i kilaži tako izgledaju..... a nije na spisku Džubur iz KK Ilidža ili Kurić iz Realway (pogledaj njihovu statistiku u juniorima).

Inače ne podržavam da mlađi igraju za omladinske reprezentacije, osim ako nisu izvanserijski talenat, pišem o tome godinama. Imaće svoju priliku i svoju generaciju pa neka se pokažu, nikakav problem. Ali očigledno treneri, roditelji, menadžeri, ne mogu čekati daj odmah i sve daj.

Što se tiče Teletovića, ako je to razlog, treba poštovati njegovu odluku, jer trebaće on nama kroz godine koje dolaze a ne samo ove godine. On neće promijeniti ništa u ukupnom stanju reprezentacije, a sebe će izgraditi što je naš zajednički benefit, ne samo njegov.

Na kraju želim da kažem da mislim da će U-20 preći u diviziju A imaju veoma laganu grupu, a imamo dobre možda i odlične igrače (ako se odazovu oni koji su pozvani), a za U-18 ovo je tek roster od 24, jer znam da ih selektor nije upoznao kroz cijelu godinu, nije ni mogao, pa će pokušati sad da od dobijenog spiska napravi final 12, zato ću zadržati svoje mišljenje do objave konačnog spiska.

I na kraju zna li neko gdje je Benjamin Kordić, šta se sa njim desilo?
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 09 jun 2026, 10:29, ukupno mijenjano 3 puta.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 jun 2026, 09:40

guillermo je napisao/la:
08 jun 2026, 21:05
EdinjoBos je napisao/la:
Hvala
Lajkam, mada nisam gledao utakmice koje igraju ovi na poziciji PF

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 jun 2026, 11:13

Kylian je napisao/la:
09 jun 2026, 09:31
Hajde da i ja nešto kažem, jer vidim da me ne razumiješ ili pogrešno shvataš, pa ću sebe i svoje stavove pojasniti, mada ne moram.

Zaguglaj znači provjeri zvanične statistike, a ne naslove po poratlima, radi se o košarkašima, a ne pjevačima, jer kao što si gledao ti, tako sam i ja gledao adidasngt pa nisam ništa kod njega vidio, jer nije igrao, a kada je igrao, nije ništa pokazao, moje pitanje se logično nameće - kako ga je onda selektor iz Dubaija izvukao kao dobitnu kombinaciju ako ove sezone koja je odlučujuća za odabir- nije ništa pokazao?

Drugo, imam pravo da mi se sviđa ili ne sviđa selektor, ionako se ne pitam ništa, barem mogu da iznesem svoje mišljenje, kad već pratim i volim košarku, ovo je forum, nije odbrana teza za magistarski. Da li se slažeš sa mnom ili ja sa tobom, nije ni važno. Kao odrasli ljudi imamo pravo imati mišljenje, ali ne moraš se ljutiti zbog drugačijeg mišljenja, jer imaš pravo na svoje mišljenje "da su svi u savezu divni i krasni i svi selektori najbolji na svijetu", ja se ne ljutim na to, jer je tvoje pravo.

To što ti misliš da ja trebam da se divim Irhadu, Prašoviću, Ožegoviću da bi bio sretan i on i ti- ja neću, nego ću reći ono što mislim. Neka djeca u ovoj postavi su pola sezone presjedili na klupama i sad oni sa 5 utakmica ove sezone, kao odjednom neke igračine. Nećemo se sada valjda lagati da nije bilo utjecaja stručnog štaba oko selektora ili treba da ćutimo?

Volio ili ne volio, činjenica je da je državni prvak ove godine KK Bosna (nije bila prošle godine), pa je valjda logično trebala da bude i činjenica da bude najviše igrača u reprezentaciji. Državni prvak, ima li više od toga u jednoj zemlji, dakle moje realno pitanje je- gdje su?

Osim toga, na spisku su neka druga djeca koja su još kadeti po godinama i kategorijama u kojima igraju, čak po visini i kilaži tako izgledaju..... a nije na spisku Džubur iz KK Ilidža ili Kurić iz Realway (pogledaj njihovu statistiku u juniorima).

Inače ne podržavam da mlađi igraju za omladinske reprezentacije, osim ako nisu izvanserijski talenat, pišem o tome godinama. Imaće svoju priliku i svoju generaciju pa neka se pokažu, nikakav problem. Ali očigledno treneri, roditelji, menadžeri, ne mogu čekati daj odmah i sve daj.

Što se tiče Teletovića, ako je to razlog, treba poštovati njegovu odluku, jer trebaće on nama kroz godine koje dolaze a ne samo ove godine. On neće promijeniti ništa u ukupnom stanju reprezentacije, a sebe će izgraditi što je naš zajednički benefit, ne samo njegov.

Na kraju želim da kažem da mislim da će U-20 preći u diviziju A imaju veoma laganu grupu, a imamo dobre možda i odlične igrače (ako se odazovu oni koji su pozvani), a za U-18 ovo je tek roster od 24, jer nije ih upoznao kroz cijelu godinu pa će pokušati sad da od dobijenog spiska napravi final 12, zato ću zadržati svoje mišljenje do objave konačnog spiska.

I na kraju zna li neko gdje je Benjamin Kordić, šta se sa njim desilo?
Momak nije izvucen kao dobitna kombinacija, nego je tu na prosirenom spisku od 24 igraca. Kao neko ko je otisao u najjacu nacionalnu ligu Evrope, u klub koji igra EC, ko ima idealnu visinu za poziciju na kojoj smo deficitarni, apsolutno zasluzuje poziv na prosireni spisak. Nista od tih stvari ne moze biti slucajno, a za poziv je sasvim dovoljna cinjenica to da ga je primijetio neko iz jedne Manrese. Da li ce na kraju zavrsiti na finalnom spisku, to ce zavisiti od onoga sto pokaze na treninzima, ali je oduvijek bilo normalno da se izrazito visokim centrima malo gleda kroz prste (em kasnije sazrijevaju, em im je Bog dao tijelo i uvijek se potajno nadas da ce se i ostalo poklopiti). Licno nemam osjecaj da ce od njega biti nesto, ali bih ga svejedno pozvao iz razloga koje sam prethodno naveo.

Nije problem drugacije misljenje, nego si totalno kontradiktoran. Nakon U20 spiska, indirektno si prozivao Barbarica, Prasovica i te iz Bosne, dajuci do znanja da oni imaju umijesane prste i da ce odlucivati oko svega u toj selekciji. Onda se odjednom pojavila prica da se vecina Bosninih igraca nece ni odazvati na taj poziv, sto se bas i ne uklapa u tu tvoju teoriju. :hmmmmm: Sad to isto radis i s U18, samo ovaj put nije Bosna nego Sparsi. Svi igraci Bosne na U20 prosirenom spisku su opravdano tu, kao sto su i svi igraci Sparsa na prosirenom U18 spisku opravdano tu. Nema potrebe da se sve gleda s neke negativne strane. Sto se tice juniora Bosne, kako mislis da ih pozove u ovu selekciju kad su je svi prerasli? Dobro ti je poznato da su u nasoj ligi juniori do U19, a kostur Bosnine ekipe su momci koji su 2007. godiste. Mogao je jedino pozvati Bjelopoljaka i Stanisica, ali to bi onda bi spisak od 124, a ne 24 igraca.

Ne mislim ja da je sve u savezu divno i krasno - daleko od toga, ali pratim ove uzraste godinama i znam ko ih je ranije vodio, kakvi su se igraci pozivali itd. Vi ocekujete da ce jedan trener otici recimo iz Sarajeva u Tuzlu ili Bihac svaki vikend, da eto pogleda utakmicu juniora Slobode, koja ima prosjecan roster, ali ce svejedno nabiti 40 razlike tamo neku ekipu iz Kalesije. Te utakmice u omladinskom pogonu ne govore gotovo nista jer je kvalitet ekipa nesrazmjeran. Dovoljno je otici na ove zavrsne turnire gdje iole ima neke kompetencije, da se vidi ima li tu nekog kvaliteta. I zato nije isto sjediti na klupi Manrese i davati 20 ppg za Slobodu, jer je realnost da ce ovaj iz Slobode Manresu gledati samo na TV-u.

Slazem se da je Dzubur mogao biti na ovom prosirenom spisku, ali svejedno ne mislim da zasluzuje mjesto medju 15 najboljih. Doduse, ne mislim ni da je Hodovic neka pljacka (ako cemo ih uporediti jer su slicna pozicija), iako se uz njegovo ime vezu neke ozbiljne brojke iz Njemacke. Zato, opet ponavljam, ne znaci mi puno to sto neko daje 20 poena u prosjeku u A2 ligi, jer znam koji nivo kosarke se tu igra. Sve dok ga ne vidim svojim ocima, a bombasticni naslovi na kojekakvim portalima mi nisu nikakav argument.

Sto se tice Teletovica, dobro se sjecam kad smo ti i ja prosle godine raspravljali sto je on uopste bio pozvan. Ti ovdje godinama zagovaras pricu da za juniore trebaju igrati samo oni koji su vec napunili ili u toj godini pune 18 godina. To je tako besmislena teorija, ali vidim da ni sad ne odstupas od nje, pa ne bih da se ponovo upustam u diskusiju oko toga.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 jun 2026, 13:05

Malo bolji pregled da napravim

KLUBOVI IZ BOSNE I HERCEGOVINE (16)

KK Spars (4)

Danis Durmić, 2008
Sergej Vražalica, 2008
Zinadin Bešlagić, 2008
Arman Frljukčić, 2008

KK Igokea (2)
Mićo Milovanović, 2008
Jovan Radić, 2008

HKK Široki (2)
Marko Ramljak, 2009
Jakov Ljubić, 2009

KK Borac (2)
Marko Tomić, 2008
Srđan Kurtović, 2008

Ostali klubovi u BiH (6)
Drago Božić (KK Bosna), 2008
Edin Preldžić (KK Orlovik), 2008
Robert Grizelj (HKK Mostar), 2008
Halid Šipković (KK Realway), 2008
Uroš Sojić (KK Radnik), 2008
Josip Pavković (HKK Posušje), 2008

Ukupno: 16 igrača

KLUBOVI IZVAN BOSNE I HERCEGOVINE (8)

Njemačka (4)
Dženis Hodović (München Ost), 2008
Armin Pivac (Porsche BBA Ludwigsburg), 2008
Muhamed Briština (Paderborn Baskets), 2009
Ademir Ganija (RheinStars Köln), 2008

Hrvatska (1)

El Emin Mešić (Cedevita Junior), 2009

Srbija (1)
Malik Skalonjić (Spartak Subotica), 2008

Španija (1)
Nedim Tihak (Bàsquet Manresa), 2008

Ujedinjeni Arapski Emirati (1)
Imran Subašić (Dubai Basketball), 2009

Ukupno: 8 igrača

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 09 jun 2026, 16:48

Sad sam pogledao utakmice dostupne na YouTube igraca na PF,te se Bristina br.33 i Mesic br.15 iz Cedevite izdvajaju.
Muhamed je prosle godine uz Subasica bio nas najbolji igrac i suter.I dalje je trom,ali je sezonu odigrao na 4 uz 3,4 trojke po utakmici.
Radi gore navedene konstatacije mislim da barem dvojica iz Sparsa:Beslagic i Frkljucic upadaju u 12,dok ce Hodovic kao najbolji suter ponovo izvisiti kao i predhodne 2g. :D

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 jun 2026, 22:15

CAZIN je napisao/la:
08 jun 2026, 18:18
Jel Teletović ikako bio pozvan na kontrolne treninge?
Pozvan i neće da se pridruži, tako kažu. Tačno se ne sjećam kad je propustio zadnji put od U14 do sada i odlučio da se ne pridruži reprezentaciji, osim sada. Prošle godine je išao sa U18. Mirza nešto zna sto mi ne znamo.

Čak se i Ghuraba sjeća da smo oko toga vodili “polemiku” i prošle i ranijih godina:
Sto se tice Teletovica, dobro se sjecam kad smo ti i ja prosle godine raspravljali sto je on uopste bio pozvan. Ti ovdje godinama zagovaras pricu da za juniore trebaju igrati samo oni koji su vec napunili ili u toj godini pune 18 godina. To je tako besmislena teorija, ali vidim da ni sad ne odstupas od nje, pa ne bih da se ponovo upustam u diskusiju oko toga.”

Istina jesam govorio to, čak i za njega
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 09 jun 2026, 22:48, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []