FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
77
18%
2. Borbu za Evropu
182
42%
3. Sredinu tabele
78
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 436

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 jun 2026, 13:06

momci sta vam je, repka igra, sabura malo, bit cemo svi sretni opet
nek crknu dusmani, najjaci smo

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 jun 2026, 13:17

Alipasino je napisao/la:
10 jun 2026, 12:59
Sta ba preko noci.To preko noci traje 10 godina.Koga folirate.Cuj nemoze preko noci.Joj supljaka ovdje.
Ponuda ovog lika kao investicionog partnera je prihvacena na sjednici skupstine 26. decembra. To znaci da on ne moze ispravljati zulume koji su se desili ranije.

Medjutim, od 26.12 do danas nisu napravljeni nikakvi konkretni koraci, za to velikim dijelom bih okrivio probleme oko usvajanja statuta i aferu sa Nijazom ukoliko je istina. U protekloj polusezoni je napravljen niz gresaka koje su se mozda i mogle izbjeci.

Meni licno najveca nelogicnost je odabir Marica na poziciju sportskog direktora koji je u Dinamu odradio katastrofa posao. Mislim da bi i eventualni odabir Preleca na poziciju trenera bila greska, barem po onome sto je dosad uradio u trenerskoj karijeri.

S obzirom da je otislo bruku igraca, rekao bih da bar 6 igraca treba biti dovedeno prije pocetka priprema, al eto njih par tvrdi da ce se sve znati sljedece sedmice, nadam se da je tacno.

Na sve to moramo vidjeti ima li uopste i smisla ici van nekog budzeta sa igrackim kadrom dok je sudjenje ovakvo kakvo jeste, i dok nemamo uporiste u savezu.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 10 jun 2026, 14:17

Koje gluposti se moraju citati. Zamisli mi ne znamo da treba vremena, nije problem u tome, problem je sto ti za šest mjeseci se nisi pomjerio s mrtve tačke, a na takav način neces nikad.
Nastavio samo istim putem Huskovic,Pejic, Galcev, Prokop, ne zna se koje gori od kojeg. Dva trenera, uprava ne postoji, neki nebitni likovi u klib dovedeni. Nama neko dodje da napise treba vremena.

lexluthor
Kontakt:

Post Postao/la lexluthor » 10 jun 2026, 14:34

Žao mi je što će mnogi ostati razočarani, ali ovaj navodni investitor je, po svemu što se trenutno može vidjeti, jedna velika prevara. Od samog dolaska prati ga niz nelogičnosti, nedorečenosti i obećanja bez konkretnih rezultata.

Od decembra prošle godine nije napravljen nijedan ozbiljan iskorak. Jedan od rijetkih poteza bio je imenovanje sportskog direktora s platom od 15.000 eura neto mjesečno, i to osobe čiji dosadašnji rezultati teško mogu biti preporuka za takvu funkciju. Podsjetimo, upravo je on bio sportski direktor u sezoni kada Dinamo, nakon deset godina dominacije, nije završio na prvom mjestu.

U međuvremenu, plate kasne već tri mjeseca. Omladinski pogon je pred raspadom, a pojedini treneri odbijaju dolaziti na posao zbog situacije u kojoj se nalaze. U klubu je praktično ostalo vrlo malo ljudi koji se aktivno bave njegovim funkcionisanjem. Osim Slate, koji djeluje kao puki izvršilac investitorovih odluka i koji do sada nije pokazao da posjeduje znanje niti viziju potrebnu za vođenje kluba, te Lejle, koja je očigledno fokusirana na druge obaveze(odlazak na SP) teško je pronaći bilo koga ko se ozbiljno bavi svakodnevnim problemima kluba.

Sve ovo izgleda poražavajuće.

Dodatnu zabrinutost izazivaju najnovije informacije prema kojima je gospodin „investitor“ podigao kredit u iznosu od 380.000 KM bez odluke Upravnog odbora.

Situacija je, u najmanju ruku, veoma sumnjiva. Ono što najviše zabrinjava jeste činjenica da se sve ovo još uvijek može zaustaviti, ali Skupština trenutno zijeva i posmatra kako klub polako klizi prema ambisu.

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 10 jun 2026, 14:40

lexluthor je napisao/la:
10 jun 2026, 14:34
Žao mi je što će mnogi ostati razočarani, ali ovaj navodni investitor je, po svemu što se trenutno može vidjeti, jedna velika prevara. Od samog dolaska prati ga niz nelogičnosti, nedorečenosti i obećanja bez konkretnih rezultata.

Od decembra prošle godine nije napravljen nijedan ozbiljan iskorak. Jedan od rijetkih poteza bio je imenovanje sportskog direktora s platom od 15.000 eura neto mjesečno, i to osobe čiji dosadašnji rezultati teško mogu biti preporuka za takvu funkciju. Podsjetimo, upravo je on bio sportski direktor u sezoni kada Dinamo, nakon deset godina dominacije, nije završio na prvom mjestu.

U međuvremenu, plate kasne već tri mjeseca. Omladinski pogon je pred raspadom, a pojedini treneri odbijaju dolaziti na posao zbog situacije u kojoj se nalaze. U klubu je praktično ostalo vrlo malo ljudi koji se aktivno bave njegovim funkcionisanjem. Osim Slate, koji djeluje kao puki izvršilac investitorovih odluka i koji do sada nije pokazao da posjeduje znanje niti viziju potrebnu za vođenje kluba, te Lejle, koja je očigledno fokusirana na druge obaveze(odlazak na SP) teško je pronaći bilo koga ko se ozbiljno bavi svakodnevnim problemima kluba.

Dodatnu zabrinutost izazivaju najnovije informacije prema kojima je gospodin „investitor“ podigao kredit u iznosu od 380.000 KM bez odluke Upravnog odbora.

Situacija je, u najmanju ruku, veoma sumnjiva. Ono što najviše zabrinjava jeste činjenica da se sve ovo još uvijek može zaustaviti, ali Skupština trenutno zijeva i posmatra kako klub polako klizi prema ambisu.
Prestao sam citati od ovoga sto plate kasne 3 mjeseca, a dao sam ti sansu i za ovo sd sto pises, mozda si dobio samo pogresnu info, al ipak je nesto drugo u pitanju 😁 dobar si momak, mozes bolje.

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 10 jun 2026, 14:44

Hahaha čuj kasne plate 3 mjeseca e svašta, od kog si tu informaciju dobio?

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 10 jun 2026, 14:45

Stigao gibra magija iz rajlovca da nam objasni, mozda miske da uleti, ups on neće jer nema para, da ima na guti 5 6 miliona dosao bi on.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 10 jun 2026, 14:50

lexluthor je napisao/la:
10 jun 2026, 14:34

:urnebes:

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 jun 2026, 15:00

MukiBek je napisao/la:
10 jun 2026, 14:17
Koje gluposti se moraju citati. Zamisli mi ne znamo da treba vremena, nije problem u tome, problem je sto ti za šest mjeseci se nisi pomjerio s mrtve tačke, a na takav način neces nikad.
Nastavio samo istim putem Huskovic,Pejic, Galcev, Prokop, ne zna se koje gori od kojeg. Dva trenera, uprava ne postoji, neki nebitni likovi u klib dovedeni. Nama neko dodje da napise treba vremena.
Je*b*emo ti seku svi redom smradu

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 10 jun 2026, 15:14

Anpa je napisao/la:
10 jun 2026, 13:17
Alipasino je napisao/la:
Sta ba preko noci.To preko noci traje 10 godina.Koga folirate.Cuj nemoze preko noci.Joj supljaka ovdje.
Ponuda ovog lika kao investicionog partnera je prihvacena na sjednici skupstine 26. decembra. To znaci da on ne moze ispravljati zulume koji su se desili ranije.

Medjutim, od 26.12 do danas nisu napravljeni nikakvi konkretni koraci, za to velikim dijelom bih okrivio probleme oko usvajanja statuta i aferu sa Nijazom ukoliko je istina. U protekloj polusezoni je napravljen niz gresaka koje su se mozda i mogle izbjeci.

Meni licno najveca nelogicnost je odabir Marica na poziciju sportskog direktora koji je u Dinamu odradio katastrofa posao. Mislim da bi i eventualni odabir Preleca na poziciju trenera bila greska, barem po onome sto je dosad uradio u trenerskoj karijeri.

S obzirom da je otislo bruku igraca, rekao bih da bar 6 igraca treba biti dovedeno prije pocetka priprema, al eto njih par tvrdi da ce se sve znati sljedece sedmice, nadam se da je tacno.

Na sve to moramo vidjeti ima li uopste i smisla ici van nekog budzeta sa igrackim kadrom dok je sudjenje ovakvo kakvo jeste, i dok nemamo uporiste u savezu.
Ama nista konkretno se nece ni desiti sve dok se ne usvoji statut, covjek nece da glumi investitora dok se ne zastiti, nije on zgrnuo lovu na pijaci arizona nego u americi. Rekao je ne mozemo ostaviti klub na vjetrometini i to ti znači sve što treba da ne krepa, to je ok, ali za nesto ozbiljno sigurno nece bacati pare tek tako

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 10 jun 2026, 15:24

perodeformero je napisao/la:
10 jun 2026, 15:14
Anpa je napisao/la:
10 jun 2026, 13:17
Alipasino je napisao/la:

Ama nista konkretno se nece ni desiti sve dok se ne usvoji statut, covjek nece da glumi investitora dok se ne zastiti, nije on zgrnuo lovu na pijaci arizona nego u americi. Rekao je ne mozemo ostaviti klub na vjetrometini i to ti znači sve što treba da ne krepa, to je ok, ali za nesto ozbiljno sigurno nece bacati pare tek tako
Pojedini očekuju da je odmah dao 100 mil i da mi raspolažemo s tim.
Lakše je pljuvati i biti nezadovoljan, nego pogledati istini u oči.
Ne možemo znati šta bi bilo kad bi bilo, ali vjerovatno sve zavisi od tog **** statuta.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 jun 2026, 15:26

Opet masinerija radi.Sve u talasima. :lol:
Brko iz druge galaksije!

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 10 jun 2026, 15:28

Zaista nemam nikakvih insajderskih informacija ali moja intuicija mi govori da je ovaj Mirvić prevara. Volio bih da griješim ali mi ne djeluje ovo dobro zasad. Mi smo šansu sa pravim investitorom propustili sa onim Diglisićem. Čova ozbiljan bio, kada je dogovor propao, on nam gospodski uplatio donaciju i otiša, a ta donacija nam je tada vjerovatno značila i opstanak kluba.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 jun 2026, 15:37

12tiigrac21 je napisao/la:
10 jun 2026, 15:28
Zaista nemam nikakvih insajderskih informacija ali moja intuicija mi govori da je ovaj Mirvić prevara. Volio bih da griješim ali mi ne djeluje ovo dobro zasad. Mi smo šansu sa pravim investitorom propustili sa onim Diglisićem. Čova ozbiljan bio, kada je dogovor propao, on nam gospodski uplatio donaciju i otiša, a ta donacija nam je tada vjerovatno značila i opstanak kluba.
Njega je Misimovic otjerao u saradnji sa Adisom Hadzicem.
On i njegov magijski dd. Madzionicar iz Rajlovca.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 jun 2026, 15:40

1921boy je napisao/la:
10 jun 2026, 15:26
Opet masinerija radi.Sve u talasima. :lol:
Da li si ti zadovoljan sa uradjenim do sada?

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 10 jun 2026, 15:49

bhsport je napisao/la:
10 jun 2026, 15:37
12tiigrac21 je napisao/la:
10 jun 2026, 15:28
Njega je Misimovic otjerao u saradnji sa Adisom Hadzicem.
On i njegov magijski dd. Madzionicar iz Rajlovca.
Kad je u pitanju naš Željo, samo je jedno sigurno nažalost. Da se prepliću razni interesi preko giganta, a nikako da se neko pojavi kome će isključivo jak Željo biti interes.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 jun 2026, 16:16

zeljovolimte je napisao/la:
10 jun 2026, 15:40
Nisam sa svim al nema potrebe da se laze bezveze.Kako si dobio licencu ako dugujes tri plate?Sve moras poravnat da budes cist da bi dobijo licencu.Ako je dobijes a neporavnas sve,mogu ti je ukinit,nemas pravo igrat premijer ligu.Ovo za kredit necu ni komentarisat.Pet razliciti cifri vrte valda nisu stigli da usklade cifre.Nebi bilo prvi put da se dize revolving kredit koji se kasnije namiri iz tekuceg poslovanja.Od juce nam poceli oci otvarat,samo budala vjeruje da je slucajno.Zanemivnost je da se prozivaju svi samo se neprozivaju oni sto su kamarili igrace koda sutra ne postoji.Sto se tice trenera u omladinskoj,jest ono tesko radit kad znas da neces ostat kad dodze novi direktor.Men bi isto bilo mrsko dolazit na poso,najlakse druge krivit.

Ja sam prosle sedmice reko da mi imamo trenera,ko hoce nek vjeruje,ko nece nemora.Postoji razlog sto jos nije objavljeno.Svoj komentar o treneru cu zadrzat zasebe dok nevidim rad,rezultate,strucni stab,odluke.Ako nisam zadovoljan,to je moje pravo,ko svakog odnas.Moje komentare za Marica mores nac na forumu,procitaj sta sam piso vise put.Zbog stvari ko je sam cuo,ja cu se suzdrzat od komentara dok nevidim jel istina,ako bude tacno,brzo ce te vi njega u zvjezde zakivat.Vise igraca je dogovoreno,bit ce predstavljeni do pocetka priprema koje krecu vjerojatno sledece sedmice.

Sa Slatom nisam zadovoljan al nemogu ga ja promijenit.Doveo ga je investitor,to je njegova odluka,ako radi kako treba,bas me briga sto je novinar,sto prica ko na televiziji,sto je odbojan,sto men nepase.

Uglavnom nit je stanje vrhunsko,idealno,al nije ni potop kako se pise,istina je na sredini.Uvijek moze bolje,uvijek moze gore.Sacekajte nova desavanja imamo dva mjeseca da komentarisemo jel dobro nijel.
Brko iz druge galaksije!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 jun 2026, 16:22

1921boy je napisao/la:
10 jun 2026, 16:16
zeljovolimte je napisao/la:
10 jun 2026, 15:40
Nisam sa svim al nema potrebe da se laze bezveze.Kako si dobio licencu ako dugujes tri plate?Sve moras poravnat da budes cist da bi dobijo licencu.Ako je dobijes a neporavnas sve,mogu ti je ukinit,nemas pravo igrat premijer ligu.Ovo za kredit necu ni komentarisat.Pet razliciti cifri vrte valda nisu stigli da usklade cifre.Nebi bilo prvi put da se dize revolving kredit koji se kasnije namiri iz tekuceg poslovanja.Od juce nam poceli oci otvarat,samo budala vjeruje da je slucajno.Zanemivnost je da se prozivaju svi samo se neprozivaju oni sto su kamarili igrace koda sutra ne postoji.Sto se tice trenera u omladinskoj,jest ono tesko radit kad znas da neces ostat kad dodze novi direktor.Men bi isto bilo mrsko dolazit na poso,najlakse druge krivit.

Ja sam prosle sedmice reko da mi imamo trenera,ko hoce nek vjeruje,ko nece nemora.Postoji razlog sto jos nije objavljeno.Svoj komentar o treneru cu zadrzat zasebe dok nevidim rad,rezultate,strucni stab,odluke.Ako nisam zadovoljan,to je moje pravo,ko svakog odnas.Moje komentare za Marica mores nac na forumu,procitaj sta sam piso vise put.Zbog stvari ko je sam cuo,ja cu se suzdrzat od komentara dok nevidim jel istina,ako bude tacno,brzo ce te vi njega u zvjezde zakivat.Vise igraca je dogovoreno,bit ce predstavljeni do pocetka priprema koje krecu vjerojatno sledece sedmice.

Sa Slatom nisam zadovoljan al nemogu ga ja promijenit.Doveo ga je investitor,to je njegova odluka,ako radi kako treba,bas me briga sto je novinar,sto prica ko na televiziji,sto je odbojan,sto men nepase.

Uglavnom nit je stanje vrhunsko,idealno,al nije ni potop kako se pise,istina je na sredini.Uvijek moze bolje,uvijek moze gore.Sacekajte nova desavanja imamo dva mjeseca da komentarisemo jel dobro nijel.
Morate razumjeti i druge..

Ja nemam licno nikakvih informacija. Sve su mahalske i prvi put da se desavaa da nista ni obecavajuce ne cujem.

Tako da ljudi vide samo ono sto im zvanicna objavljuje. A ona trenutno osim raskida ugovora nista drugo i ne pise.

Taj investitor zar je tesko pres odrzati bar zbog posjete, clanova. Da neko nesto kaze..

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 10 jun 2026, 16:28

Nisi ti otkrio toplu vodu. Svake sezone smo mi imali raskida, svake sezone čekali igrace, svake sezone dobili licencu osim onda zbog gluposti. Uvijek smo imali nekog novog Slatu, samo je ovo prvi put da šatro imamo investitora. Nije otkriti toplu vodu da imamo trenera, jok eto uci cemo u sezonu bez trenera. Mislim da realno jedni i drugi i treći pišete gluposti. Nemam nikakvih info za bilo sta osim da vidim da smo u golom kurcu na svim nivoima i poslije šest mjeseci šatro investitora. Cuj doveo covjeka da investira u klub, a on digao kredit kao to je normalno radilo se i ranije. Pa koji ce mi **** investitor mogao je Slato dici kredit(ako je uopce istina, a vrlo moguce). Mislim more nebuloze se ovdje piše čisto da bi se napisalo, i kao ispalo da ste insajderi. Al izgleda uopće ne razmišljate sta pišete. Sanin ima 200 milijardi pisalo se cifru karikiram, on sad dosao ovdje da digne kredit 300 hiljada lupam. Pa to nema u pm, strašan investitor. Užas sta se mora citati, a još tuznije to opravdavati kao kredit pa to je ok i Miske je digo, razmišljate li uopće nije mi jasno fakat sta pisete.

Nuuq
Kontakt:

Post Postao/la Nuuq » 10 jun 2026, 16:47

Nema veze sa raspravama koje su u toku, ali da javim da 21.6. igramo ZA ŽIVOT CIJELI posljednji put pred ljetnu pauzu. Znači ko sada ne uhvati, čeka septembar.
Vidimo se 💙🤍
https://karter.ba/order-flow/75cc4fed-4 ... 075f480c3e

slika

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nuuq i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []