Ma jasno sve, evo ne moramo igrati prelijepo nek su tu rezultati svi cemo mi biti zadovoljni na kraju, samo mi je zao to sto nekako mislim da bi u drugacijoj postavci bili bolji jer ova formacija ti ne nudi da izvuces 100% od onog sto imas na raspolaganju.. Okej hajde da vidimo, mozda strucni stab ima plan kako da se vremenom presaltamo na nesto drugo, nesto sto ce nam ponuditi u situacijama kad te pritisnu onako da nadju nacin kako da izadjemo naprijed da protivniku razbijemo ritam..invincible1921 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 01:47Sve se slazem...tolko je ocigledno da opcenito fali jos jedan u veznoj a kamol jos ako je jedan sto igra tahirovic...ajd ako ganjamo rezultat uvedi sve ali realno dva spica nepotrebna totalnoQUARTERBACK je napisao/la: ↑13 jun 2026, 01:44Hajmo ovako gledati, moras imati bas klasne veznjake da mozes igrati samo s dvojicom na sredini u danasnjem fudbalu, ja ne znam evo svaka bolja ekipa igra s 3 veznjaka ako gledamo i klubove i repke.. Malo ko uopste igra s dva napadaca ko mi. Eh tu mi nailazimo na problem zvani jel stvarno treba svaku da igramo 442 ili se jednostavno treba saltati na 4321/4231 jer pod:invincible1921 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 01:27Reko sam dosta puta necu da kritikujem, covjek tu dje jeste i ide ga..ali eto mislim da bi sa jos jednim u sredini puno bolje izgledali
Ustvari kritikovacu jednu stvae...ja stvarno ne shavtam
tahirovica da drzi svaku...nije sto je los nego realno covjek je mrtav igrac..sve ok mlad je mozda se vrati ali do tad ljudino sjedi malo, odmori
Par prilika za kotnru...pogresan pas
Par puta pokuso prodor tj povuc loptu..izgubio ko amater
U odbrani..bilo je i dobrih reakcija al lok je los u svemu
1. nasi veznjaci nisu nikakve klase da mogu iznijeti u paru utakmicu a da pri tome pokazu neku kvalitetu prema naprijed, toliko vremena oni provedu ganjajuci i vracajuci se nazad da cak i ono malo sto mozda i umiju ne mogu zbog same postavke da pokazu..
2. ne vidim potrebu da se tvrdoglavo igra 442 ako nam igrac vise u sredini moze donijeti neku drugu dimenziju mozda, nesto sto mozda nismo do sad ni vidjeli od ove ekipe jer 90% vremena igramo s dva napadaca, a mislim da vecini veznjaka profila koje mi imamo pase da imaju osigurac iza sebe (citaj Sunjic), onda bi MOZDA veliko mozda pokazali neke svoje kvalitete koje u ovoj 442 ne mozemo vidjeti..
3. limitiranost nasih veznjaka je svima poznata, problem je sto ne mogu da pomognu krilima prema naprijed niti da im pridju i odigraju nesto jer ne umiju, niti da im gurnu loptu u prostor jer su prespori s reakcijama i tu ta sekunda na najvecem nivou pravi razliku..
Protiv Svicarske ne ocekujem puno promjena, Barbarez nije sklon tome, mada bih ja licno dao Mahmicu sansu u formaciji 4231, sa Sunjicem i Hadziahmetovicem iza i Demirovicem u spicu ako ostali nisu spremni..
Jasno mi je da od toga nema nista, vjerovatno nama treba i vremena da naucimo igrati drugu formaciju jer ono s 2 napadaca igramo zadnjih x godina a realno je da nam se sva igra svodi na nabijanje lopte i kreiranje sansi iz prekida sto je legitimno ali na duze staze ne pije vode.
Medjutim ponavljam covjek je na pragu plasmana u drugi krug..ide ga, sta cu mu ja sad pametovat![]()
Meni je zalosno bilo u pojedinim momentima veceras da ne mozemo da zadrzimo loptu, ili kad je izbijemo nekoliko puta niko od nasih ni ne ide na loptu, ne pomisljaju preci centar, ne vidim potrebu za tim toliko, al hajde eto mozda se trazimo jos..