12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

We are 26

Rezultat utakmice Kanada - BiH?

Pobjeda BiH
126
66%
Nerijeseno
53
28%
Pobjeda Kanade
13
7%

Ukupno glasova: 192

invincible1921
Kontakt:

Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2026, 10:27

Zutti je napisao/la:
13 jun 2026, 10:23
rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 00:27
Zutti je napisao/la:
13 jun 2026, 00:20
Sve super. Ovo je naš maksimum i ko misli drugačije nije normalan. Utakmica dosta slična onoj u Austriji. Da smo imali ovakvu sreću s Papetom i Ćirom, kao što Barbarez ima od početka kvalifikacija za ovo Svjetsko, prvaci Evrope bismo postali. Katar dobiti i u 1/16 smo, a to je već vrhunski rezultat.
Naravno da je maksimum kad lik od Beča nije napravio baš ništa da poveže tu sredinu terena i da na nešto liči.. Mrtvi smo na sredini a on ne želi da mijenja bilo sta i tu je najveća tragedija ove reprezentacije,što vidiš odmah na prvu gdje škripi i ti i dalje forsiraš ista 2 igrača do iznemoglosti..
Ne mogu mu zamjeriti. Čovjek prvenstveno nije trener. Kockar je po zanimanju. Prvi mu je posao u karijeri i normalno je da će imati probleme koje ne zna rješiti. Drugo, koliko god se i ja ne slagao s Barbarezom, ima rezultat, dok god ima nema mu se pravo srati. Što se tiče maksimuma, nema to veze da li Barbarez nešto forsira ili ne forsira, realno kad pogledaš - ovo je apsolutni plafon ove trenutne reprezentacije. Ne kažem da nema potencijala i ogromnog prostora za napredak. Za 8 godina možda budemo očekivali medalju sa Svjetskog, ali trenutno, apsolutni plafon je sam odlazak na SP, a bod jučer, uz pobjedu protiv Katra i prolazak grupe, to je sve bonus u kojem treba uživati.
Ako vec nece na SP, onda ocekujem u iducem ciklusu

---Demirovic/Tabakovic

Kerim---Mahmic----Memic/Esmir

Tahirovic(kad vec mora)----Sunjic

Ja mislim da bi sa ovim bili jedno 30/40% ako nista kompatniji i puno vise prostora bi zatvarali na sredini i kao prvo i osnovno manje lopti gubili...sinoc smo ih prodali sigurno 10tak bez ikakve potrebe....Dok i prema naprijed ne bi bila rupa od 30 metara vazda izmedju zadnjeg veznog i bilo koga u napadu
=\_1921_/=

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 13 jun 2026, 10:29

Summa summarum jucerasnje utakmice je to da mi ne mozemo,a oni ne znaju.

Vasilj - prolazna ocjena definitivno, odbranio sta je morao, kod gola nista nije mogao.

Odbrana - Sejo na visini zadatka,spasio gol, potrosio se max, stoperi solidni, moglo je i bolje, fizicki jaki igraci ne pasu Muharemovicu,oni crnci su ga vrtili par puta,na kraju nas je i on spasio. Katic neprimjetan,to je valjda dobro za stopera,nije grijesio,svoje obavio. Dedic naprijed nevidljiv,ali samo se utopio u ofanzivni izgled ekipe.

Za vezni red nemam sta reci, nisam ih uopste primjetio da su nesto odigrali.

Memic sve pohvale stvarno, Esmir jos nije na ovom nivou,ali Esmiru treba ofanzivni fudbal,a mi se 90 posto vremena branimo vodili ili ne. Napadaci osim gola Lukica takodjer nemam sta bitnije reci,ali i oni zive od veznog reda,tako da nema zamjerke puno. Njima treba pripremiti priliku,kreirati,a mi to nemamo i ne znamo. Nas vezni red je najbezopasniji napadacki na prvenstvu.
Izmjene nisu uspjele nista konkretno odigrati,zao mi je sto je Kerim dobio malo vremena,ali bit ce prilika.
I zao mi je sto svjesno ulazimo u svaku utakmicu hajmo se braniti,stati iza lopte svi,pa gore sta bude.
Po meni treba biti zadovoljan bodom, ali ni ova Kanada nije nista specijalno.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 13 jun 2026, 10:30

invincible1921 je napisao/la:
13 jun 2026, 10:27
Zutti je napisao/la:
13 jun 2026, 10:23
rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 00:27

Naravno da je maksimum kad lik od Beča nije napravio baš ništa da poveže tu sredinu terena i da na nešto liči.. Mrtvi smo na sredini a on ne želi da mijenja bilo sta i tu je najveća tragedija ove reprezentacije,što vidiš odmah na prvu gdje škripi i ti i dalje forsiraš ista 2 igrača do iznemoglosti..
Ne mogu mu zamjeriti. Čovjek prvenstveno nije trener. Kockar je po zanimanju. Prvi mu je posao u karijeri i normalno je da će imati probleme koje ne zna rješiti. Drugo, koliko god se i ja ne slagao s Barbarezom, ima rezultat, dok god ima nema mu se pravo srati. Što se tiče maksimuma, nema to veze da li Barbarez nešto forsira ili ne forsira, realno kad pogledaš - ovo je apsolutni plafon ove trenutne reprezentacije. Ne kažem da nema potencijala i ogromnog prostora za napredak. Za 8 godina možda budemo očekivali medalju sa Svjetskog, ali trenutno, apsolutni plafon je sam odlazak na SP, a bod jučer, uz pobjedu protiv Katra i prolazak grupe, to je sve bonus u kojem treba uživati.
Ako vec nece na SP, onda ocekujem u iducem ciklusu

---Demirovic/Tabakovic

Kerim---Mahmic----Memic/Esmir

Tahirovic(kad vec mora)----Sunjic

Ja mislim da bi sa ovim bili jedno 30/40% ako nista kompatniji i puno vise prostora bi zatvarali na sredini i kao prvo i osnovno manje lopti gubili...sinoc smo ih prodali sigurno 10tak bez ikakve potrebe....Dok i prema naprijed ne bi bila rupa od 30 metara vazda izmedju zadnjeg veznog i bilo koga u napadu
Catovic mijenja Tahirovica

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 13 jun 2026, 10:34

Ja bi samo umesto Bašića počeo Hadžiahmetovića ili još bolje Mahmića. Stavio da ne igramo sa dva špica dok se Edin ili Haris ne vrate. Nešto imam ruzan osjećaj da će na kraju Barbarez krenut slijedeću sa Baždarom i Lukićem.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 jun 2026, 10:36

E čuj Šreka čist crveni, pa da igra njegov Mutavi United na Teatru mora onda bi bio crveni i penal :urnebes:, kako je lik operisan od realnosti... Hoće to kad si čitavu karijeru imao sudijsku pomoć, yebi ga navika...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 jun 2026, 10:39

Kaze mogao ga nokautirati, mogao je ali nije, moglo je svasta nesto ali nije

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 13 jun 2026, 10:40

Mi cemo zayebati i Italijane iz 90ih sa ovakvom igrom. Bajraktarevic skroz podbacio juce, a i odbranu je bas slabo igrao i pomagao Dedicu. Samim tim je Dedic vise puta ispadao pogotovo u drugom poluvremenu su tamo par puta opasno probijali.
Iducu Bajraktarevic out Alajbegovic in.
I mora poceti neko od dvojca Mahmic/Hadziahmetovic koji bar malo znaju sa loptom. Ovi juce u vezi su bili odron iskreno.

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 13 jun 2026, 10:42

VensanKasel je napisao/la:
13 jun 2026, 10:36
E čuj Šreka čist crveni, pa da igra njegov Mutavi United na Teatru mora onda bi bio crveni i penal :urnebes:, kako je lik operisan od realnosti... Hoće to kad si čitavu karijeru imao sudijsku pomoć, yebi ga navika...
Bivši igrači Uniteda su ubjedljvo najvece neznalice u svijetu sokera. :yawn:
Vi ste svoju nafaku posrkali, sad je na nas red.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 jun 2026, 10:47

enobarca je napisao/la:
13 jun 2026, 10:39
Kaze mogao ga nokautirati, mogao je ali nije, moglo je svasta nesto ali nije
Ne mogu da vjerujem šta lik priča, Vasilij izbija loptu jer je prvi došao do nje, pa nije Matrix da vrati ruke u milisekundi :mrgreen:

Kao što sam napisao, navika je čudo...

Lopta metar u golu, čitav stadion vidi samo dvije osobe koje trebaju da vide zažmire i tako godinama..

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 13 jun 2026, 10:50

Najbolji je Sergej bio kada izvede Lukića..i mi svi kontamo E
evo Mahnmća ili nekog veznjaka a on ubaci Baždara....izbaci plastični tanjir i ubaci limeni tanjir...mi smo jedina repka koja napravi 5 izmjena i sve ostane apsolutno isto...ama bukvalno sve samo su frizure malo drugačije...
Zadnja izmjena: aqarius, dana/u 13 jun 2026, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 jun 2026, 10:50

Wilshere10 je napisao/la:
13 jun 2026, 10:42
VensanKasel je napisao/la:
13 jun 2026, 10:36
Bivši igrači Uniteda su ubjedljvo najvece neznalice u svijetu sokera. :yawn:
Pa, moraš ih shvatiti. Projekat Velike Britanije, svi su stali iza njih. Čak 4 pune godine nije sviran penal protiv njih, na Teatru mora... Oni su operisan od realnosti, mitomani.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 13 jun 2026, 10:53

Čitam i ne vjerujem da niko ne spomene da smo igrali na gostujućem terenu u navijačkom grotlu gdje su oči svijeta uprte u tebe.
Klima, hava, dnevni termin i mnogo drugih faktora koji utiču na utakmicu.
Da se igralo u BiH, stvari bi bile drugačije 100%

Druga stvar kad se kaže nismo mogli dodavanja uvezati, pa valjda se nešto pita i protivnik. Mi bi htjeli ali ovi su bili preagresivni.

Naravno da nije nikakav izgovor za naš vezni red, Tahirovic i kompanija su ispod prosjeka ALI i Pjanić u svom prajmu je često izgledao očajno u dresovima reprezentacije

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 13 jun 2026, 10:59

Samo bahate neznalice ne analiziraju vlastite poteze i ne gledaju kriticki na uradjeno, pa i kod dobrog konacnog rezultata.
Itekako moze i mora bolje, pogotovo kad imas 3 sedmice pripremama i 2 prijateljske da isprobas mnogo stvari. Takva prilika se rijetko kad pruzi kod reprezentacija, obicno imaju 2-3 treninga skupa i idu igrati. Cak se sinoc tokom utakmice moglo mijenjati kad se vidjelo da je igra s 2 napadaca i 2 (vrlo tanka) vezna promasaj. Zanimljivo da medju vecini navijaca vlada isti osjecaj iako znamo koliko razlicitih misljenja bude. Igracima svaka cast na borbenosti.

Sigurno je da ce doci sva ova kolicina srece jednom na naplatu, nadati se samo da ce se to desiti tek kad prodjemo grupu.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 13 jun 2026, 11:01

aqarius je napisao/la:
13 jun 2026, 10:50
evo Mahnića ili nekog veznjaka a on ubaci Baždara....izbaci plastični tanjir i ubaci limeni tanjir...mi smo jedina repka koja napravi 5 izmjena i sve ostane apsolutno isto...ama bukvalno sve samo su frizure malo drugačije...
Ja mislim da je moderni fudbal odavno postao drugačija priča u odnosu na ono na šta smo navikli. Ako je napadač onda je napadač.
Danas imaš da ti bek igra lažnog veznog u fazi napada i slične kombinacije.
Formacija je toliko fluidna i nema rigidnih pozicija.

I ja sam se iznervirao sa Baždarom, ali momak je fizički baš spreman i igrao je malo niže u odnosu na Demirovića. Dosta pravio pritisak, mislim da je ideja bila da igra defanzivnog napadača koji će praviti pritisak na njihove kreatore igre

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 13 jun 2026, 11:05

Wisey je napisao/la:
13 jun 2026, 10:59
Samo bahate neznalice ne analiziraju vlastite poteze i ne gledaju kriticki na uradjeno, pa i kod dobrog konacnog rezultata.
Itekako moze i mora bolje, pogotovo kad imas 3 sedmice pripremama i 2 prijateljske da isprobas mnogo stvari. Takva prilika se rijetko kad pruzi kod reprezentacija, obicno imaju 2-3 treninga skupa i idu igrati. Cak se sinoc tokom utakmice moglo mijenjati kad se vidjelo da je igra s 2 napadaca i 2 (vrlo tanka) vezna promasaj. Zanimljivo da medju vecini navijaca vlada isti osjecaj iako znamo koliko razlicitih misljenja bude. Igracima svaka cast na borbenosti.

Sigurno je da ce doci sva ova kolicina srece jednom na naplatu, nadati se samo da ce se to desiti tek kad prodjemo grupu.
To i jest steta sto smo obje prijateljske iskoristili samo da se niko ne povrijedi i da raja vidi nase igrace. Cak je i Hrvatska isprobala formaciju s 3 pozadi i uvijek pred prvenstvo probaju nesto za plan B, jedino mi nista.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 13 jun 2026, 11:07

JimmyPage je napisao/la:
13 jun 2026, 10:53
Čitam i ne vjerujem da niko ne spomene da smo igrali na gostujućem terenu u navijačkom grotlu gdje su oči svijeta uprte u tebe.

Druga stvar kad se kaže nismo mogli dodavanja uvezati, pa valjda se nešto pita i protivnik. Mi bi htjeli ali ovi su bili preagresivni.

Naravno da nije nikakav izgovor za naš vezni red, Tahirovic i kompanija su ispod prosjeka ALI i Pjanić u svom prajmu je često izgledao očajno u dresovima reprezentacije
Ti ko u mene žena. A što ne igramo sve utakmice u Zenici osvojili bi svjetsko. I još me pita kad će uzvrat na Bilinom polju.

Kakav hava, kakva klima 25 stepeni, vjetar dere sve nas nspuhalo ko stoku.
BRATSTVO GRAČANiCA

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 jun 2026, 11:08

Wisey je napisao/la:
13 jun 2026, 10:59

Kakva kolicina srece?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 13 jun 2026, 11:08

JimmyPage je napisao/la:
13 jun 2026, 11:01
aqarius je napisao/la:
13 jun 2026, 10:50
evo Mahnića ili nekog veznjaka a on ubaci Baždara....izbaci plastični tanjir i ubaci limeni tanjir...mi smo jedina repka koja napravi 5 izmjena i sve ostane apsolutno isto...ama bukvalno sve samo su frizure malo drugačije...
Ja mislim da je moderni fudbal odavno postao drugačija priča u odnosu na ono na šta smo navikli. Ako je napadač onda je napadač.
Danas imaš da ti bek igra lažnog veznog u fazi napada i slične kombinacije.
Formacija je toliko fluidna i nema rigidnih pozicija.

I ja sam se iznervirao sa Baždarom, ali momak je fizički baš spreman i igrao je malo niže u odnosu na Demirovića. Dosta pravio pritisak, mislim da je ideja bila da igra defanzivnog napadača koji će praviti pritisak na njihove kreatore igre
Naravno...sve je što kažeš fluidno,tečno...i bilo bi dobro ali da je ispred Baždara Džeko koji će dobiti 5 od 6 duela uzeti loptu pa distribuirati na bok ili njemu kao povučenoj špici...ovako nam je opet bila rupa u sredini a nije ni napred...mislim možda je ideja bila dobra ali smo izgledali i poslije izmjena loši..5 minuta da je bilo primili bi i drugi 99%

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 13 jun 2026, 11:18

Marokanci58 je napisao/la:
13 jun 2026, 11:07
JimmyPage je napisao/la:
13 jun 2026, 10:53

Ti ko u mene žena. A što ne igramo sve utakmice u Zenici osvojili bi svjetsko. I još me pita kad će uzvrat na Bilinom polju.

Kakav hava, kakva klima 25 stepeni, vjetar dere sve nas nspuhalo ko stoku.
Da li si ikada čuo za termin “prednost domaćeg terena”?

Mislim ako pratiš fudbal trebalo bi da jesi.
E, ako jesi onda trebaš biti svjestan da je to sinoć Kanada imala. I ne samo to nego i dosta drugih faktora koje niko ne spominje

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Jurica95, Venom i 29 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []