12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- GoldenLilies
- Kontakt:
Re: 12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Nije problem igrati niski blok i braniti se kompaktno. Problem je što nemamo igrače za opasnu kontru ni za kontrolu lopte. Vidim mnogi pisu da Arsenal i Atletico itd igraju na ovaj nacin. Da, znaju igrati low block, a i isto tako su opasni u tranziciji i jaki na sredini. BiH trenutno nije ni blizu toga, ne znam o cemu pričamo. Sinoć nismo nista kreativno napravili.
Kad sve saberemo, poen kao kuca. Vazno je bilo ne izgubiti. Sada imamo sve u svojim rukama, i ja cak mislim da cemo bolje odigrati tehnicki protiv Svice, a sa pobjedom protiv Qatara prolazimo dalje.
Kad sve saberemo, poen kao kuca. Vazno je bilo ne izgubiti. Sada imamo sve u svojim rukama, i ja cak mislim da cemo bolje odigrati tehnicki protiv Svice, a sa pobjedom protiv Qatara prolazimo dalje.
-
KosevoZove
- Kontakt:
Nisi ti ljudino dobar, idi odspavaj.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 09:48Po čemu je to Kolašinac bio dobar?sagitarius je napisao/la: ↑13 jun 2026, 09:41Druze moras doktoru podhitno…GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 08:52Zrela igra..![]()
Sve mogu razumiti, oni domaćini, prva tekma, vrucina, neiskustvo, trema i ostalo, ali da ne odigras nijednu akciju za 90 minuta to ne mogu. Uspjeli smo tek pred kraj utakmice loptu zadrzati duze od minutu u svom posjedu. Za poluvrijeme napravili devet kornera. Ispadali nazad, sredina suplja, naprijed izuzev sanse za Demirovica i suta Memica na pocetku, nismo uradili nista. Kolasinac spasio cist gol, poslije toga i Katic, a sreca pa je bio offside kod onog sudara Vasilja i igraca Kanade. Kolasinac i Bajraktarevic i Tahirovic ocajni, Muharemovic tanko, Demirovica i Bazdara suvisno komentarisati. Vasilj neka nauci da ispuca loptu, svaka u aut.
Imali smo samo srecu pa su ovi bogalji u zavrsnici. Strasno su brzi i eksplozivni i na to sve jaki bas fizicki. Bajraktarevic izgledao kao beba naspram njih. Malo kad nam izadju presing, mi ne znamo sta cemo pa ide napucavanje u prazno.
Nadam se da ce biti bolje, ali.. Mirni su svi zato sto znaju da se moze lako proci ova grupa, da nije tako, bilo bi drvlje i kamenje.
- sagitarius
- Kontakt:
Evo, pošto često čitam u komentarima da " nemamo igru" to nije tačno...
Mi imamo jasnu igru koja je usmjerena na to da teret stavi na najbolji dio ekipe a to je kod nas zadnja linija.
Ova odbrana bi (maltene bez ijedne izmjene) mogla igrati za mnogo bolje reprezentacije. Naprimjer: Belgija bi sa ovakvom odbranom mogla kroz turnir bez ikakvih problema ili Norveška ili čak Argentina ili ili..
To nas vraća na pitanje: šta igramo?
- Igramo kompaktnu i organizovanu odbranu u niskom ili srednjem bloku
- Igramo selektivni presing.
- Ganjamo prekide (dali smo gol nakon prekida protiv Austrije, Walesa, danas Kanade… to nije slučajnost).
- Imamo taktičku inteligenciju na visokom nivou čak smo se sasvim dobro snašli i u „dark arts“ kojima bi se divio i prime Atletico.
Uzmimo primjer iz današnje utakmice: Katić hrvanjem faulira (mislim da je bio Larin) da spriječi čistu kontru ili Kolašinac krade vrijeme + kad je shvatio da će morati izaći van terena na minut (zbog novog pravila) u ključnom momentu (1:1 je u 88. minuti) glumi povredu da ostanemo s 11 igrača.
Može se to nekome svidjeti ili ne svidjeti, to je u redu.
Ali taj stil igre (nema neko fancy ime kao tiki-taka gegenpressing ili šta već) je potpuno legitimna i dokazano uspješna filozofija.
Tako igra Atletico već deceniju, tako igra Arsenal, Brentford, prime Inter i šta ja znam.
Neće nas niko razbiti, niko nas neće nadigrati. Ma bolan rekao bih da skoro nikome nije drago igrati protiv Bosne i Hercegovine.
Uvijek smo tu, imamo mentalitet da se mozemo vratiti u utakmicu, napraviti od tekme totalni haos ako nam to odgovara (primjer: Wales).
Protivnici se dooooooobroo moraju oznojiti da daju gol protiv BiH.
Često im treba i dosta sreće i/ili naša baš amaterska greška. Austrija nam je dala gol u Zenici nakon što se lopta odbila od 18 igrača, u Beču je prošla više sretno nego spretno kroz 8 tijela, pa na prečku i Gregoritschu pred noge. U Walesu frajer opali sa 30 metara (neće više nikad u zivotu) a Vasilj se u toj sekundi oklizne.
Vasilj pokloni loptu Barelli koji nadje samog Moisea Keana. Danas lopta koja ide čisto u gol se odbije od Katića u mrežu… itd.
Ne sjećam se kada smo primili gol da se protivnik baš razigrao tipa "ahhhh evo ih, dupli pas u 16 metara, vidi šta nam rade"
Dooooobroooo se treba oznojiti protiv ove reprezentacije, ko god da si.
I na to sam vrlo ponosan.
Dobar komentar na X-u
Mi imamo jasnu igru koja je usmjerena na to da teret stavi na najbolji dio ekipe a to je kod nas zadnja linija.
Ova odbrana bi (maltene bez ijedne izmjene) mogla igrati za mnogo bolje reprezentacije. Naprimjer: Belgija bi sa ovakvom odbranom mogla kroz turnir bez ikakvih problema ili Norveška ili čak Argentina ili ili..
To nas vraća na pitanje: šta igramo?
- Igramo kompaktnu i organizovanu odbranu u niskom ili srednjem bloku
- Igramo selektivni presing.
- Ganjamo prekide (dali smo gol nakon prekida protiv Austrije, Walesa, danas Kanade… to nije slučajnost).
- Imamo taktičku inteligenciju na visokom nivou čak smo se sasvim dobro snašli i u „dark arts“ kojima bi se divio i prime Atletico.
Uzmimo primjer iz današnje utakmice: Katić hrvanjem faulira (mislim da je bio Larin) da spriječi čistu kontru ili Kolašinac krade vrijeme + kad je shvatio da će morati izaći van terena na minut (zbog novog pravila) u ključnom momentu (1:1 je u 88. minuti) glumi povredu da ostanemo s 11 igrača.
Može se to nekome svidjeti ili ne svidjeti, to je u redu.
Ali taj stil igre (nema neko fancy ime kao tiki-taka gegenpressing ili šta već) je potpuno legitimna i dokazano uspješna filozofija.
Tako igra Atletico već deceniju, tako igra Arsenal, Brentford, prime Inter i šta ja znam.
Neće nas niko razbiti, niko nas neće nadigrati. Ma bolan rekao bih da skoro nikome nije drago igrati protiv Bosne i Hercegovine.
Uvijek smo tu, imamo mentalitet da se mozemo vratiti u utakmicu, napraviti od tekme totalni haos ako nam to odgovara (primjer: Wales).
Protivnici se dooooooobroo moraju oznojiti da daju gol protiv BiH.
Često im treba i dosta sreće i/ili naša baš amaterska greška. Austrija nam je dala gol u Zenici nakon što se lopta odbila od 18 igrača, u Beču je prošla više sretno nego spretno kroz 8 tijela, pa na prečku i Gregoritschu pred noge. U Walesu frajer opali sa 30 metara (neće više nikad u zivotu) a Vasilj se u toj sekundi oklizne.
Vasilj pokloni loptu Barelli koji nadje samog Moisea Keana. Danas lopta koja ide čisto u gol se odbije od Katića u mrežu… itd.
Ne sjećam se kada smo primili gol da se protivnik baš razigrao tipa "ahhhh evo ih, dupli pas u 16 metara, vidi šta nam rade"
Dooooobroooo se treba oznojiti protiv ove reprezentacije, ko god da si.
I na to sam vrlo ponosan.
Dobar komentar na X-u
Zadnja izmjena: sagitarius, dana/u 13 jun 2026, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Užasna igra. Imamo stručni stab u kojem sjedi osam ljudi, i ako svih osam misli da je normalno braniti se 70 i vise minuta, onda smo dno dna. Nije onda ni čudo sto nijedan od njih osim Bajramovica nema trenerskog staza proje reprezentacije.
X je dobar jos pobjeda protiv Qatara i prolaz, ali igra je zabrinjavajuca nerealno mi je da se mi 90 minuta moramo braniti protiv Kanade koja nije nista specijalno i to igraju bez najboljeg igraca.
Alajbegovic mora igrat umjesto Bajraktarevica!
Alajbegovic mora igrat umjesto Bajraktarevica!
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Ma pustite te price kakav arsenal i atletico, nasim igracima treba tri dana da se oporave i dodju sebi od one invazije sinoc, pa mi nismo centra mogli preci, nismo mogli pet sekundi zadrzati loptu, sve to ide ali pitanje koliko dugo jos.
Al gigovic basic bazdar, pa ljudi kakvi su ono panjevi, ljudi ih obilaze ko čunjeve posebno gigovica i basica spori tromi, a pas igra da ne govorim
Bazdar neandrtalac
Bazdar neandrtalac
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Meni je ovdje najinteresantniji da je svako upiso tri boda protiv katara unaprijed . Ljudi trče vise nego ovi Kanađani ..
Odlično, momci su odigrali gotovo savršenu defanzivnu tekmu u gostima kod domaćina Mundijala,koja je uzgred jako dobra ekipa, gdje su naši momci u niskom bloku maksimalno koristili svoju fizičku nadmoć i pokušali ugroziti gol kanađana iz prekida što nam je i uspjelo iz očigledno uigranog izvođenja kornera.
Ovdje ljudi pišu nešto u stilu, nismo mogli preći centra. To nam nije bio ni cilj drugovi. Kanada je isuviše brza ekipa sa mnogo automatizama u igri da bi riskirali. Svjesno je prepušten posjed lopte kanađanima, zatvorili smo sredinu i prisilili ih da igraju preko krila i tako im neutralizirali najjače oružje.
Na svjetskom su najbitniji osvojeni bodovi u grupnoj fazi i još treba imati na umu da ovaj Mundijal traje 40 dana. Treba sačuvati svježinu i igrače od ozljeda za nastavak turnira.
Igramo na svjetskom prvenstvu, radujte se, uživajte.
Ovdje ljudi pišu nešto u stilu, nismo mogli preći centra. To nam nije bio ni cilj drugovi. Kanada je isuviše brza ekipa sa mnogo automatizama u igri da bi riskirali. Svjesno je prepušten posjed lopte kanađanima, zatvorili smo sredinu i prisilili ih da igraju preko krila i tako im neutralizirali najjače oružje.
Na svjetskom su najbitniji osvojeni bodovi u grupnoj fazi i još treba imati na umu da ovaj Mundijal traje 40 dana. Treba sačuvati svježinu i igrače od ozljeda za nastavak turnira.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Da su igrali Dzeko, Tabakovic, Sunjic popili bi ga i oni. Uvijek je kod nas sta bi bilo kad bi bilo.
Da ga je Demirovic zabio mi bismo sada sigurno imali tri boda, ali kurkko drug moj kurko.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Na Džeku možete zaboraviti, lik jedva hoda
Trce malo sutra. Jedina reprezentacija u historiji koja kao domacin nije uspjela uzeti nijedan bod na mundijalu. Reprezentacija sastavljena uglavnom iz domaceg prvenstva, ne znam imaju li ikoga iz evrope. Ako ne mozes njih uzet, onda realno ne zasluzujes knockout fazu.
Željezničar über alles
Ti i jos par ljudi mozda (na prste jedne ruke nabrojat) su ovdje jedino realno opisali stvar kakva jeste ali dzaba pisat kad ovdje na forumu vecina ljudi ne moze nit zeli razumjeti ista oko fudbala, sve je crno i bijelo, sve se uvijek ogoljeva do kosti i fudbalsku ekipu ispada moze svako od njih da vodi jer je tako prosto.perun je napisao/la: ↑13 jun 2026, 11:23Odlično, momci su odigrali gotovo savršenu defanzivnu tekmu u gostima kod domaćina Mundijala,koja je uzgred jako dobra ekipa, gdje su naši momci u niskom bloku maksimalno koristili svoju fizičku nadmoć i pokušali ugroziti gol kanađana iz prekida što nam je i uspjelo iz očigledno uigranog izvođenja kornera.
Ljudi su preglupi naprosto za razumijevanje i ne zanima ih to, ova utakmica je odigrana tacno onako kako je trebalo da se odigra. Rekao sam prije utakmice jedino kako mozemo izvuc bod ili vise je da napravimo ruznu utakmicu, damo im posjed, cekamo prekid ili gresku, prezadovoljan sam jer tako smo i postupili. Jedini put kad smo stvarno bili nadigrani je onda kada je Seo loptu skrenuo na precku, tu su ruku na srce Kanadjani fenomenalno uigranu akciju napravili i izbacili nam dva igraca u pola sekunde. Gol koji smo primili je mozda dijelom greska Tarika u postavljanju (sto mu i ne zamijeram, kada se branis jako dugo greske se neminovno moraju desit + spasio je gol na samom kraju) ali isto tako i Larinu se treba odat priznanje na dobrom gradjenju i okretu (sut je Katic skrenuo u gol ako se ne varam). Ono jedino sto se jos kao kritika moze navest, sto je i sam Sergej spomenuo, je da smo nakon postignutog gola, pogotovo u drugom poluvremenu, previse smanjili intenzitet i postali pasivni, nismo skoro nikako pritiskali njihovu sredinu, zadnju liniju jesmo donekle, u biti tu nismo trebali popustati. Ali sve se uci.
To je to, ja o ovoj utakmici nemam nit zelim sta vise pisat jer ko konta konta, ko ne konta ili je glup ili ciljano hoce da blati ove momke i najbolji strucni stab koji smo imali u historiji. Idemo dalje, za 5 dana je sljedeca utakmica
Fudbalski liliputanci koje moramo dobit ako hocemo nastavit bit ozbiljna ekipa i svi to znaju. Ljudi koji spominju kao kontraargument da su dva puta prvaci Azije trebaju uzet u obzir da su skoro sve ekipe u kupu Azije fudbalski liliputanci s izuzetkom Japana i J. Koreje koje su na srecu dobili prije 7 godina a koje su u potpunosti izbjegli prije 4 godine. S pravim pristupom lagano ih rjesavamo. Vjerujem strucnom stabu da nece zabrljat tu.lakilone je napisao/la: ↑13 jun 2026, 13:04Trce malo sutra. Jedina reprezentacija u historiji koja kao domacin nije uspjela uzeti nijedan bod na mundijalu. Reprezentacija sastavljena uglavnom iz domaceg prvenstva, ne znam imaju li ikoga iz evrope. Ako ne mozes njih uzet, onda realno ne zasluzujes knockout fazu.
viKK je napisao/la: ↑13 jun 2026, 13:15Ti i jos par ljudi mozda (na prste jedne ruke nabrojat) su ovdje jedino realno opisali stvar kakva jeste ali dzaba pisat kad ovdje na forumu vecina ljudi ne moze nit zeli razumjeti ista oko fudbala, sve je crno i bijelo, sve se uvijek ogoljeva do kosti i fudbalsku ekipu ispada moze svako od njih da vodi jer je tako prosto.perun je napisao/la: ↑13 jun 2026, 11:23Odlično, momci su odigrali gotovo savršenu defanzivnu tekmu u gostima kod domaćina Mundijala,koja je uzgred jako dobra ekipa, gdje su naši momci u niskom bloku maksimalno koristili svoju fizičku nadmoć i pokušali ugroziti gol kanađana iz prekida što nam je i uspjelo iz očigledno uigranog izvođenja kornera.
Ljudi su preglupi naprosto za razumijevanje i ne zanima ih to, ova utakmica je odigrana tacno onako kako je trebalo da se odigra. Rekao sam prije utakmice jedino kako mozemo izvuc bod ili vise je da napravimo ruznu utakmicu, damo im posjed, cekamo prekid ili gresku, prezadovoljan sam jer tako smo i postupili. Jedini put kad smo stvarno bili nadigrani je onda kada je Seo loptu skrenuo na precku, tu su ruku na srce Kanadjani fenomenalno uigranu akciju napravili i izbacili nam dva igraca u pola sekunde. Gol koji smo primili je mozda dijelom greska Tarika u postavljanju (sto mu i ne zamijeram, kada se branis jako dugo greske se neminovno moraju desit + spasio je gol na samom kraju) ali isto tako i Larinu se treba odat priznanje na dobrom gradjenju i okretu (sut je Katic skrenuo u gol ako se ne varam). Ono jedino sto se jos kao kritika moze navest, sto je i sam Sergej spomenuo, je da smo nakon postignutog gola, pogotovo u drugom poluvremenu, previse smanjili intenzitet i postali pasivni, nismo skoro nikako pritiskali njihovu sredinu, zadnju liniju jesmo donekle, u biti tu nismo trebali popustati. Ali sve se uci.
To je to, ja o ovoj utakmici nemam nit zelim sta vise pisat jer ko konta konta, ko ne konta ili je glup ili ciljano hoce da blati ove momke i najbolji strucni stab koji smo imali u historiji. Idemo dalje, za 5 dana je sljedeca utakmica
Glupom se može i oprostiti jer ne zna da je glup ali ovu ekipu Husarinih nargilaša koji trolaju i pljuju najuspješnijeg selektora i njegov stručni štab od momenta kad je zabranio pristup menadžerima treba ignorisati i ne citirati a administrator da ga ima bi ih trebao banovati
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Austrija, Vels i Italija nisu ozbiljne reprezentacije ili?spolacentra je napisao/la: ↑12 jun 2026, 23:39Ma Barbarez veze nema. Bajraktarevic je krilo, sta ocekivati od njega kad mi nismo imali vezni red veceras. 5 pasova nismo povezali. Ovo je kriticno. Ozbiljna reprezentacija ce nam minimum 5 golova dati. Neko strucnjaku mora objasniti da Alajbegovic mora igrati. Super smo mi prosli protiv ovih amatera. Sreca pa ne znaju. Ja ne znam sta se mora desiti da ne primimo barem tricu od Svice. Ja sam stvarno mislio da Sergeju treba dati malo vremena ali nakon vecerasnje utakmice i izmjena, ocito je da njegova selektorska i trenerska pocinje i zavrsava sa nasom reprezentacijom. ****. Cuj Bazdar i Gigovic.![]()
- signalidunapark
- Kontakt:
Ma ne valjamo, kažu stručnjaci s foruma. Oni su upravu. Je.beš ove ljude koji žive od nogometa i koji kažu da smo odigrali odličnu utakmicu.
Znaju bubuljičavi balavci sa sportaport.ba foruma.
Na kraju bod odlican ispade, da ima prostora za napredak ima ali sve u svemu treba biti zadovoljan.
Prva je utakmica, sem Kolasincu, ostalim svima i prva na SP ikada, bit ce to bolje sve vremenom.
I protiv Svicarske imamo sigurno sansi, ne velikih ali dovoljnih s obzirom da ova ekipa ima karakter.
Prva je utakmica, sem Kolasincu, ostalim svima i prva na SP ikada, bit ce to bolje sve vremenom.
I protiv Svicarske imamo sigurno sansi, ne velikih ali dovoljnih s obzirom da ova ekipa ima karakter.
To je to.signalidunapark je napisao/la: ↑13 jun 2026, 18:16
Ma ne valjamo, kažu stručnjaci s foruma. Oni su upravu. Je.beš ove ljude koji žive od nogometa i koji kažu da smo odigrali odličnu utakmicu.
Znaju bubuljičavi balavci sa sportaport.ba foruma.
-
spolacentra
- Kontakt:
Ozbiljne reprezentacije su Njemacka, Francuska, Engleska, Spanija.Pasharoni je napisao/la: ↑13 jun 2026, 18:07Austrija, Vels i Italija nisu ozbiljne reprezentacije ili?spolacentra je napisao/la: ↑12 jun 2026, 23:39Ma Barbarez veze nema. Bajraktarevic je krilo, sta ocekivati od njega kad mi nismo imali vezni red veceras. 5 pasova nismo povezali. Ovo je kriticno. Ozbiljna reprezentacija ce nam minimum 5 golova dati. Neko strucnjaku mora objasniti da Alajbegovic mora igrati. Super smo mi prosli protiv ovih amatera. Sreca pa ne znaju. Ja ne znam sta se mora desiti da ne primimo barem tricu od Svice. Ja sam stvarno mislio da Sergeju treba dati malo vremena ali nakon vecerasnje utakmice i izmjena, ocito je da njegova selektorska i trenerska pocinje i zavrsava sa nasom reprezentacijom. ****. Cuj Bazdar i Gigovic.![]()
Trenutno korisnika/ca: al87, bh22, FerdinandF, Fouzi1, greenwood, LeCoq, lisander, Matterhorn22, Mostarska, Nakata, Rio12345, s4mke, soxx, tuzlanskinacin, VivaLaLiberta, Zeko87 i 129 gostiju.