Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Barbarez je stekao ogroman kredit ovim plasmanom, pa čak i da ne pobijedimo Katar nema mu se sta prigovoriti. Ali, izvjesno je da će mu se ovaj fudbal obiti o glavu i to u vrlo kratkom periodu nakon Mundijala. Vezni red nije pretjerano kvalitetan, ali nije ni toliko loš pa da se tim može pravdati ova bezidejnost i anemičnost prema naprijed. Postoje i reprezentacije sa neuporedivo lošijim kadrom pa odigraju nešto u napadu. Dečka od 21 godine, koji je proglašen za najboljeg veznjaka u češkom prvenstvu, nema ni na mapi. Rotiraj, mijenjaj, prilagodi ekipu Alajbegoviću i Mahmiću. Ovako nećemo daleko, to je svima jasno.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Ja im cestitam. Velika stvar. Bili su penali, ali ok. Ne podcjenjujem, samo sam realan.signalidunapark je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:57Tu smo jer smo se izborili na fudbalskom terenu, i to u dvije teške utakmice. Kako vam se više da pisat gluposti?
AMAR OSIM
-
spolacentra
- Kontakt:
Madal je napisao/la: ↑13 jun 2026, 11:03Ne vide oni prst pred nosom a ne nas vezni red. Svoje jadne zivote protrace u pracenju fudbala a o fudbalu veze o zivotu nemaju.Atlanta je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:59spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:56Covjek im napise dva romana i obrazlozi sve, oni o kitama pricaju i vrijedjaju. Nepismenost i neznanje je unistilo ovo drustvo. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Hajde momci, nema potrebe dalje. Budite mi pozdravljeni.
Ja stvarno ne znam sta ti, a i svi ostali koji razmisljaju kao ti ocekujete? Druze, vidis li ti nas vezni red?
-
Edincapitano
- Kontakt:
Spahic samo treba jos jedno dva veznjaka rijesiti za EP i bit ce to bas dobro. Tesko igrati utakmice kad niko ne zna smirit loptu nego odma poklone protivniku loptu.
Pjanic kreten sto se oprostio prije 5 godina a mogao je igrati jos, on bi nam sada valjao kao samara budali.
Pjanic kreten sto se oprostio prije 5 godina a mogao je igrati jos, on bi nam sada valjao kao samara budali.
-
spolacentra
- Kontakt:
To je to. Drago mi je da neko razumije.Herson je napisao/la: ↑13 jun 2026, 11:09Barbarez je stekao ogroman kredit ovim plasmanom, pa čak i da ne pobijedimo Katar nema mu se sta prigovoriti. Ali, izvjesno je da će mu se ovaj fudbal obiti o glavu i to u vrlo kratkom periodu nakon Mundijala. Vezni red nije pretjerano kvalitetan, ali nije ni toliko loš pa da se tim može pravdati ova bezidejnost i anemičnost prema naprijed. Postoje i reprezentacije sa neuporedivo lošijim kadrom pa odigraju nešto u napadu. Dečka od 21 godine, koji je proglašen za najboljeg veznjaka u češkom prvenstvu, nema ni na mapi. Rotiraj, mijenjaj, prilagodi ekipu Alajbegoviću i Mahmiću. Ovako nećemo daleko, to je svima jasno.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Ma ovo je kao Rumunija u Bukurestu. Kako prigovoriti nekome ko,iako je igra nikakva i bez glave i repa, ima rezultat? To sam govorio i nakon Rumunije, to kazem i sada. Vidimo mi svi da je ovo sve lose ali mi skupljamo bodove. Sta ako i Svicu ostavimo na jednom bodu? Hocemo li i tada kritikovati?
Meni je bitan odgovor ekipe na ovu tekmu. Hocemo li reci :" Eh top uzeli smo bod, idemo dalje". Ili cemo biti razocarani i sami sebe ugasiti. Ja se nadam da ce biti ovo prvo.
Drugo interesantno je to da Barbarez otkako je trener obranio je samo jedno vodstvo. A to je bilo upravo u Bukurestu. Mada su i Rumuni imali prilika da nas zavrse.
Ja sam svjestan da ce nama svako napraviti barem 4 sanse na tekmi ali isto tako cemo i mi napravit 2-3 sanse svakoj ekipi na terenu. Nazalost lose se branimo iako nam je cilj da igramo defanzivno u niskom bloku sa brzom tranzicijom naprijed. Sinoc je to bilo lose i nismo pokazali neku dobru odbranu.
Idemo po bod protiv Svice i neko poradjanje 3 boda protiv Katara.
Meni je bitan odgovor ekipe na ovu tekmu. Hocemo li reci :" Eh top uzeli smo bod, idemo dalje". Ili cemo biti razocarani i sami sebe ugasiti. Ja se nadam da ce biti ovo prvo.
Drugo interesantno je to da Barbarez otkako je trener obranio je samo jedno vodstvo. A to je bilo upravo u Bukurestu. Mada su i Rumuni imali prilika da nas zavrse.
Ja sam svjestan da ce nama svako napraviti barem 4 sanse na tekmi ali isto tako cemo i mi napravit 2-3 sanse svakoj ekipi na terenu. Nazalost lose se branimo iako nam je cilj da igramo defanzivno u niskom bloku sa brzom tranzicijom naprijed. Sinoc je to bilo lose i nismo pokazali neku dobru odbranu.
Idemo po bod protiv Svice i neko poradjanje 3 boda protiv Katara.
Barbarez izvlaci maksimum iz ovoga sto ima. Jucer jedina greska Gigovic
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- QUARTERBACK
- Kontakt:
[spoiler][quote=HeavyBassBlues post_id=10622232 time=1781330651 user_id=54515]
[quote=QUARTERBACK post_id=10622014 time=1781305622 user_id=30928]
[quote=GG3 post_id=10621934 time=1781303605 user_id=50003]
Ma da ih stavimo 6 u vezi mi ne bi bili bolji, pojačao je vezu sa gigovicem gdje smo imali 3 umjesto 2 i primili smo gol.
[/quote]
Primili smo ga jer se Muharemovic zaletio ko sivonja bez potrebe i jer Tahirovic ne zna dje goni ko muha bez glave, eto pogledajte njegovu kretnju kod gola Kanade, ja ne mogu da vjerujem koliko je taj lik los, nerealno je da ga je nekad Mourinho igrao.
Nisam dosao da kenjam po Barbarezu, ali ako niko od preostalih veznjaka koje imamo nije bolji od Tahirovica, onda traziti svih novih 5 od jeseni jer ovo nema smisla nikakvog.
Mozda su izmjene malo kasnile, zao mi je jer su se u pojedinim momentima ovi nudili i mogli smo ih dobiti da smo malo hrabrije odigrali naprijed, ali ne moze, ovi koji su igrali nisu ponudili prema naprijed nista.
[/quote]
Druze, ta formacija i nije toliko bitna. Ona je samo strategija za neju utakmicu. Mi smo takticki podbacili sinoc zestoko. Djeci je bilo jasno, pa i kanadskom selektoru da ce Memic biti taj koji ce istrcavati kontre. A te kontre mu je trebao isporucivati Tahirovic. I tu smo odmah izgorili. Osim ono malo pretkraj, mi nismo smirili loptu niti jednog momenta. Iskreno, poslije naseg gola sam ocekivao katastrofu. Uvukli smo se sami sebi u krilo i kako iko moze ocekivati da ce se tako izdrzati? Dupli blok u vlastitom sesnaestercu i Tahirovic distr8buter dugih lopti u kontru??
Isto bi bilo tako i sa bilo kojom firmacijom, jer takticki nisi odgovorio na zadanu formaciju.
U 442 je kljucno da se sve linije istovremeno pomjeraju naprijed-nazad neophodna sinhronizacija istih radi ofsajd zamke. Da su nasi igrali takticki kako treba tu 442, njihov strijelac bi bio duboko u ofsajdu. Kod 442 gol se brani na 30m od istog, a to nasi ocigledno ne znaju ili nisu naucili.
Ostale formacije koje si spomenuo, takticki zahtjevaju tzv.motor ekipe. Bez njega su samo na papiru ok, a u praksi raspustena banda.
[/quote]
[/spoiler]
Pa dobro, dajes sebi drugaciju takticku pripremu s razlicitom formacijom, kontam i razumijem sta hoces reci podbacili jesmo ali za mene je bolje imati tog igraca vise u sredini pa makar i s jednom nogom nego dva napadaca koji ce se istrositi od tih defanzivnih zadataka i onda nemaju koncentracije kad zatreba u napadu.. sad ispada ironicno jer primili smo gol dok smo igrali s 3 u sredini, ali to me ne cudi jer nasi nisu uigravali takvu formaciju i takticku postavku.. eto gledam Tahirovica kod tog gola, on ne zna gdje da stoji bukvalno se decko izgubio na par sekundi
[quote=QUARTERBACK post_id=10622014 time=1781305622 user_id=30928]
[quote=GG3 post_id=10621934 time=1781303605 user_id=50003]
Ma da ih stavimo 6 u vezi mi ne bi bili bolji, pojačao je vezu sa gigovicem gdje smo imali 3 umjesto 2 i primili smo gol.
[/quote]
Primili smo ga jer se Muharemovic zaletio ko sivonja bez potrebe i jer Tahirovic ne zna dje goni ko muha bez glave, eto pogledajte njegovu kretnju kod gola Kanade, ja ne mogu da vjerujem koliko je taj lik los, nerealno je da ga je nekad Mourinho igrao.
Nisam dosao da kenjam po Barbarezu, ali ako niko od preostalih veznjaka koje imamo nije bolji od Tahirovica, onda traziti svih novih 5 od jeseni jer ovo nema smisla nikakvog.
Mozda su izmjene malo kasnile, zao mi je jer su se u pojedinim momentima ovi nudili i mogli smo ih dobiti da smo malo hrabrije odigrali naprijed, ali ne moze, ovi koji su igrali nisu ponudili prema naprijed nista.
[/quote]
Druze, ta formacija i nije toliko bitna. Ona je samo strategija za neju utakmicu. Mi smo takticki podbacili sinoc zestoko. Djeci je bilo jasno, pa i kanadskom selektoru da ce Memic biti taj koji ce istrcavati kontre. A te kontre mu je trebao isporucivati Tahirovic. I tu smo odmah izgorili. Osim ono malo pretkraj, mi nismo smirili loptu niti jednog momenta. Iskreno, poslije naseg gola sam ocekivao katastrofu. Uvukli smo se sami sebi u krilo i kako iko moze ocekivati da ce se tako izdrzati? Dupli blok u vlastitom sesnaestercu i Tahirovic distr8buter dugih lopti u kontru??
Isto bi bilo tako i sa bilo kojom firmacijom, jer takticki nisi odgovorio na zadanu formaciju.
U 442 je kljucno da se sve linije istovremeno pomjeraju naprijed-nazad neophodna sinhronizacija istih radi ofsajd zamke. Da su nasi igrali takticki kako treba tu 442, njihov strijelac bi bio duboko u ofsajdu. Kod 442 gol se brani na 30m od istog, a to nasi ocigledno ne znaju ili nisu naucili.
Ostale formacije koje si spomenuo, takticki zahtjevaju tzv.motor ekipe. Bez njega su samo na papiru ok, a u praksi raspustena banda.
[/quote]
[/spoiler]
Pa dobro, dajes sebi drugaciju takticku pripremu s razlicitom formacijom, kontam i razumijem sta hoces reci podbacili jesmo ali za mene je bolje imati tog igraca vise u sredini pa makar i s jednom nogom nego dva napadaca koji ce se istrositi od tih defanzivnih zadataka i onda nemaju koncentracije kad zatreba u napadu.. sad ispada ironicno jer primili smo gol dok smo igrali s 3 u sredini, ali to me ne cudi jer nasi nisu uigravali takvu formaciju i takticku postavku.. eto gledam Tahirovica kod tog gola, on ne zna gdje da stoji bukvalno se decko izgubio na par sekundi
Ono je trebalo biti 4-3-3 Tako je i Hrgovic pokazivao kad Se je izmjena pravila.zeljovolimte je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:44Gigovic je igrao desno krilo umjesto Bajraktarevica.
Kerim - Dema - Bazdar
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
pa tako je i bilo na kraju bazdar desno , kerim lijevo , i tri vezna . rekao je barba, unijelo nam to malo sigurnost, ali iz te sigurnost primismo golGG3 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 11:48Ono je trebalo biti 4-3-3 Tako je i Hrgovic pokazivao kad Se je izmjena pravila.zeljovolimte je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:44Gigovic je igrao desno krilo umjesto Bajraktarevica.
Kerim - Dema - Bazdar
Problem je sto se Barba zadovoljio te ogranicio sebe i igrace hrkljus stilom.U press analizi nedostataka utakmice vidi defanzivne propuste i zatvaranja do samog kraja bez obzira sto nismo dva pasa sastavili citavu utakmicu.
Zaboravili ste da mi nismo Brazil, Argentina ili Francuska...
Ovo je maksimum trenutno, mislim da bi i selektor volio da ima igrača za tehnički dobar fudbal. Podcjenjuje se Kanada ali pogledajte gdje sve igraju ti igrači a gdje naši. Dvije povrede i mi smo duplo slabija ekipa. Isto tako Kanada je fizički moćna ekipa, sa brzim igračima, tehnički potkovani
Ovo je maksimum trenutno, mislim da bi i selektor volio da ima igrača za tehnički dobar fudbal. Podcjenjuje se Kanada ali pogledajte gdje sve igraju ti igrači a gdje naši. Dvije povrede i mi smo duplo slabija ekipa. Isto tako Kanada je fizički moćna ekipa, sa brzim igračima, tehnički potkovani
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
zeljovolimte je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:52"Ovaj Memic" moze napisati neko ko prati fudbal preko portala. Memic ima ucinak na igru nase repke bolji od njih dvojice zajedno. Memic ne igra lijevo krilo, niti je bek pa uskace svako malo jer ga ovaj salta.rossonero85 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 06:12Najveći problem ove reprezentacije je to što nije izbalansirana. Alajbegović i Bajraktarević su odlični u igri naprijed, ali prilično skromni u odbrani, zbog čega ovaj Memić uvijek mora da uskače, popunjava rupe i počinje u startnih 11 umjesto jednog od njih dvojice. U međuvremenu imaš totalno sterilan i nekreativan, da ne kažem nevidljiv srednji vezni red na čelu s ovim Tahirovićem, a istovremeno forsiraš 4-4-2 sa dva špica koji su odsječeni jer ne postoji distribucija lopte iz sredine i jedino što čekaju su centaršutevi, odbijanci, korneri i slobodni udarci. Zbog toga smo primorani na ovu hrkljuš igru iz prošlog vijeka i preskakanje sredine, čime na neki način sputavamo i gušimo naša dva najveća talenta Bajraktarevića, a naročito Alajbegovića, jer Memić mora da pokriva Kolašinca, zbog čega Kerim ne igra u prvih 11, a Tahirović Šunjić i Gigović su operisani od bilo kakve kreativnosti. Zato se stiče dojam kao da uvijek fali jedan igrač ili si nekoga žrtvovao što i jeste najveći problem ove ekipe koja ima napadački potencijal, naročito po krilima, ali je i dalje veoma neizbalansirana, kao da uvijek imamo jednog igrača manje na terenu.
Pa upravo to je i napisao.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Barbarezu ne treba zamijerati stil igre. Prvo zato sto sa ovim veznim redom je skroro i nemoguce igrati bilo sta drugacije. To je njegov potpis i on stoji iza toga, ako nista barem imamo identitet u igri.
Ali cinjenica je da se kao trener slabo prilagođava sitacijama na terenu i previse pusta da sve ide svojim tokom. Sinoc je mirne duse mogao izvesti jednog napadaca i ubacit dodatnog veznog da se lakse upija pritisak Kanade.
Ali cinjenica je da se kao trener slabo prilagođava sitacijama na terenu i previse pusta da sve ide svojim tokom. Sinoc je mirne duse mogao izvesti jednog napadaca i ubacit dodatnog veznog da se lakse upija pritisak Kanade.
Srce, čast i ponos!
Jel realno da u neko vrijeme u ovoj Barbinoj taktici proba se sa Mahmicem I Sunjicem u paru. Nesto kao sto su sinoć Benjo I Bašić bili.. Mislim da li bi to funkcionisalo
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.
Ljudi moji ovaj bod je kao kuća sta mračite, pa prošlo svjetsko Argentina izgubila od Saudijske Arabije prvu utakmicu pa osvojili svjetsko. Mora raja shvatiti da i druga ekipa igra fudbal nismo sami na terenu...
Zadnja izmjena: Iceplayer, dana/u 13 jun 2026, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.
-
JohannWolfgang
- Kontakt:
Igra nam je odvratna ali jasno je svakome da je jedina koja nama moze donjeti rezultat. Kanada duplirala bokove svaki put kad Esmir ili kasnije Kerim krenu u sredinu i oko njih odmah tri igraca. To je inace sav napadacki arsenal koji mi imamo, osim prekida, bunarenja na dva visoka napadaca kad gubimo, i te neke druge lopte kao sansa Demirovica sinoc. Zato i igramo kako igramo, zato i igramo s dva napadaca da bi mogli isceprkati nesto jer sami kreirati ne znamo. Pa evo dajte loptu Benji, Sunjicu i Gigovicu da odigraju garantujem da bi za deset minuta stvorili tri 100% sanse ali za protivika. Tako da ovo je nas plafon
spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:48Kako nije eksperiment dovesti za selektora nekoga ko prije toga nije 20 godina imao veze s fudbalom ? Apsolutno nikakav trenerski CV nema. Taj isti strucnjak nije htio uopce da zove momke koji su mu donijeli ovaj plasman. Nije problem, dobio je podrsku. Nisam bio protiv toga ali ako vec 2 godine nisi u stanju dalje od hrkljusa dogurati, onda ne treba da se zavaravamo i da mislimo da cemo iskorak napraviti sa njim.
Plasman na veliko takmicenje vise nije uspjeh, pogledaj koliko danas igra drzava na tim takmicenjima. Daleko tezi posao su imali Dzeko i klapa prije 10 godina, kada smo igrali fudbal sa Francuskom, Spanijom, Portugalom i to ravnopravno. Argentina, Nigerija, Brazil. Kakav najveci uspjeh, jesi li dobar ? Tebi je uspjeh braniti se ko Zepa protiv reprezentacije koja je bas sinoc osvojila historijski bod ?
Lijepo se slaze kostur ekipe, pojavljuju se mladi i talentovani igraci niotkuda i mi bi tek u sljedecih nekoliko godina trebali imati perspektivnu ekipu ali s ovim nacinom vodjenja ekipe, sve to pada u vodu. Gusi se potencijal ove djece. U tom smislu je tracenje, antifudbal koji igramo te neznanje i Sergejov ego ce jednostavno unistiti ovu generaciju.
Ako ti stvarno treba jos nesto crtati, nemam snage. Nekima je lakse metar u guzicu nego cenat u glavu. Kritike ne da su pozitivna stvar, nego pozeljna. Nas hebe kompleks patuljka i nize vrijednosti, to je najveci problem. Nismo svjesni nasih fizickih predispozicija i dometa. Ugledati se na Hrvate, svako takmicenje pucaju na najvise. Bronca, srebro, bronca. Nikad im nije dosta. Bosnjo utuvio sebi u glavu da je dovoljno da se pojavi negdje. I Curacao ga igra. Zelenoortska ostrva. Vise Sarajevo stanovnika ima.
Evo da se ne brukas, lakse bilo otici Papetovoj generaciji, jer je grupa bila lagana, a ekipa duplo jaca od ove po svemu svi igraci na vrhuncu karijere, sa mnogo utakmica i iskustva u nogama. Proci Vels i Italiji kroz baraz tesko bi uspjela i ta generacija, tako da te price kretenske vise reprezentacija koliko je to EUROPA dala vise reprezentacija, ukupno je vise repki ali odnosi se i na druge kontitente, ne znam kako se mozete toliko brukati, hebo vas onaj pop. Postujete malo legende ove drzave ....
- Wilshere10
- Kontakt:
A jest im fra Mario Kordic isprao brain jbte ponjava. 
Vi ste svoju nafaku posrkali, sad je na nas red.
Trenutno korisnika/ca: darker10, nebeskasila, Soli i 85 gostiju.