12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

We are 26

Rezultat utakmice Kanada - BiH?

Pobjeda BiH
126
66%
Nerijeseno
53
28%
Pobjeda Kanade
13
7%

Ukupno glasova: 192

viKK
Kontakt:

Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la viKK » 13 jun 2026, 13:18

Ljudi su preglupi naprosto za razumijevanje i ne zanima ih to, ova utakmica je odigrana tacno onako kako je trebalo da se odigra. Rekao sam prije utakmice jedino kako mozemo izvuc bod ili vise je da napravimo ruznu utakmicu, damo im posjed, cekamo prekid ili gresku, prezadovoljan sam jer tako smo i postupili. Jedini put kad smo stvarno bili nadigrani je onda kada je Seo loptu skrenuo na precku, tu su ruku na srce Kanadjani fenomenalno uigranu akciju napravili i izbacili nam dva igraca u pola sekunde. Gol koji smo primili je mozda dijelom greska Tarika u postavljanju (sto mu i ne zamijeram, kada se branis jako dugo greske se neminovno moraju desit + spasio je gol na samom kraju) ali isto tako i Larinu se treba odat priznanje na dobrom gradjenju i okretu (sut je Katic skrenuo u gol ako se ne varam).

Mi smo njima dali dvije velike sanse na utakmici, obje su promasili (sut Davida nekad oko 15. minute i onda ta precka kasnije). Mi smo imali dvije velike sanse, iz jedne gol nastao, drugu Ermedin sjebao. Mozemo i trecu dodat ako racunamo Tarikov sut glavom iz kornera gdje je efektivno kompletno nadskocio protivnika. 1:1 je vise nego posten i predobar rezultat.

Ono jedino sto se jos kao kritika moze navest, sto je i sam Sergej spomenuo, je da smo nakon postignutog gola, pogotovo u drugom poluvremenu, previse smanjili intenzitet i postali pasivni, nismo skoro nikako pritiskali njihovu sredinu, zadnju liniju jesmo donekle, u biti tu nismo trebali popustati. Ali sve se uci.

To je to, ja o ovoj utakmici nemam nit zelim sta vise pisat jer ko konta konta, ko ne konta ili je glup ili ciljano hoce da blati ove momke i najbolji strucni stab koji smo imali u historiji. Idemo dalje, za 5 dana je sljedeca utakmica :opaopa:
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 13 jun 2026, 13:23, ukupno mijenjano 2 puta.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 13 jun 2026, 13:19

Kad će tema o utakmici protiv Švicarske?
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 jun 2026, 13:20

ArtVandelay je napisao/la:
13 jun 2026, 13:19
Kad će tema o utakmici protiv Švicarske?
Na pdf-u reprezentacije je.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 jun 2026, 13:21

napapijri1987 je napisao/la:
13 jun 2026, 13:08
Radnicki1921 je napisao/la:
13 jun 2026, 12:49
Eh nakon prospavane noci, kad su se utisci slegli volio bi da dam neko svoje misljenje
Što se sastava tiče, po meni solidan. Osporavani Lukić žačepio usta hejterima i drago mi je zbog tebe. Demirović standardno borben i to se osporiti ne može međutim momak jednostavno ne može gola dati tako da ostavljati ga u onim opcijama ko jedini napadač nikako a nadam se da iducu neće igrati i da će Lukić opet startati sa Gigom/Mahmićem iza. Tahirović takođe nije toliko loš koliko se ovdje predstavlja. Nije imao grešaka velikih ali ni nekih dobrih poteza (status quo). Sa Šunjićem je to kasnije malo bolje izgledalo u sredini. Odbrana odlična ali eto jedna je morala ući nakon što smo se povukli toliko protiv Kanade koja je nakon našeg gola i povlačenja u defanzivu tek krenula nešto ozbiljnije naprijed. Do tada sporadični napadi i proboji po krilima te centaršutevi koje smo mi zbog visine lako "čistili".
Sve u svemu solidna predstava naših mladih momaka. Ne možemo očekivati da mi igramo ko Englezi ljudi moji. Treba tu iskustva još a Boga mi i srede jer sve je tu rečeno već. Velika je čast, ponos i sreća biti dio Mundijala. Nadam se da će iduću tekmu to biti puno bolje sa Džekom. Ništa nije gotovo ljudiii. Idemo jaaakooooo BIH :bih: :bih: :bih:
Kakva odbrana odlicna a ljudi ti se u 16 dodavali kako su htjeli,2x si loptu spasavao sa linije, imali pored toga jos 2-3x mrtva suta sa 10ak metara.
Evo zamisli da je obrnuto. Da smo mi imali onoliko prilika kao oni a tekma zavrsila 1-1. Ti bi prvi pisao kako smo ih poderali,razvalili da ne znaju gdje su.
Citaj sta pisu neutralni a oni svi kazu da smo sramotno odigrali.
Citaj ti. Imas na redditu par super tema, nisam vidio ni 5% toga sto ti pricas a sve stranci pisu.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 13 jun 2026, 13:24

Veliki uspjeh, veliki bod, dream BIG dream BIH jos uvijek stoji!
CPOJ

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 13 jun 2026, 13:25

Kad se priča o zicerima obje ekipe, svi zaboravljaju šut Katića na početku, realno i ono se trebalo pospremiti
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 13 jun 2026, 13:25

Lynx je napisao/la:
13 jun 2026, 13:06
Nek smo se mi odmah predali pred Švicu. Ako nismo u stanju odigrat ne egal, ali makar dobru utakmicu i izvući bod i ne trebamo ići dalje.

Memić mora od prve startati svaku.
Švicarska je ozbiljna reprezentacija dugi niz godina. Ozbiljni individualci su im u rosteru. Zadnja tri SP rutinski prolaze grupu, na zadnja tri Eura također s tim što tu imaju i jedno 1/4, a sva tri puta su ispali na penale. Naravno da to nisu isti sastavi kroz godine, ali ljudi imaju ozbiljan kontinuitet iza sebe. Dugo godina već nemaju problema s reprezentacijama našeg kalibra, to je njima običan radni dan. S druge strane smo mi koji imamo 6 vezanih remija, ne baš neku igru, s dosta sreće došli na ovo Svjetsko, reprezentacija u nastajanju kojoj nije bio ni plan da zaigra na ovom SP, do jučer nas Luksemburg kantao, s veznim redom koji je jedan od najlošijih na ovom SP, s kratkom klupom itd itd. Na sve to, ako ne izvučemo BAR bod (znači da se očekuje pobjeda), treba to predstaviti kao nacionalnu tragediju i ne trebamo ići dalje.

Ne znam da postoji narod koji više gleda fudbal, a da ga manje poznaje. Nevjerovatni smo
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 13:27

viKK je napisao/la:
13 jun 2026, 13:18
Ljudi su preglupi naprosto za razumijevanje i ne zanima ih to, ova utakmica je odigrana tacno onako kako je trebalo da se odigra. Rekao sam prije utakmice jedino kako mozemo izvuc bod ili vise je da napravimo ruznu utakmicu, damo im posjed, cekamo prekid ili gresku, prezadovoljan sam jer tako smo i postupili. Jedini put kad smo stvarno bili nadigrani je onda kada je Seo loptu skrenuo na precku, tu su ruku na srce Kanadjani fenomenalno uigranu akciju napravili i izbacili nam dva igraca u pola sekunde. Gol koji smo primili je mozda dijelom greska Tarika u postavljanju (sto mu i ne zamijeram, kada se branis jako dugo greske se neminovno moraju desit + spasio je gol na samom kraju) ali isto tako i Larinu se treba odat priznanje na dobrom gradjenju i okretu (sut je Katic skrenuo u gol ako se ne varam).

Mi smo njima dali dvije velike sanse na utakmici, obje su promasili (sut Davida nekad oko 15. minute i onda ta precka kasnije). Mi smo imali dvije velike sanse, iz jedne gol nastao, drugu Ermedin sjebao. Mozemo i trecu dodat ako racunamo Tarikov sut glavom iz kornera gdje je efektivno kompletno nadskocio protivnika. 1:1 je vise nego posten i predobar rezultat.

Ono jedino sto se jos kao kritika moze navest, sto je i sam Sergej spomenuo, je da smo nakon postignutog gola, pogotovo u drugom poluvremenu, previse smanjili intenzitet i postali pasivni, nismo skoro nikako pritiskali njihovu sredinu, zadnju liniju jesmo donekle, u biti tu nismo trebali popustati. Ali sve se uci.

To je to, ja o ovoj utakmici nemam nit zelim sta vise pisat jer ko konta konta, ko ne konta ili je glup ili ciljano hoce da blati ove momke i najbolji strucni stab koji smo imali u historiji. Idemo dalje, za 5 dana je sljedeca utakmica :opaopa:
sve se slazem, fenomenalna borba bas sam se uplasio da nece pruziti ovu borbu nakon baraza, samo se ne bi slozio oko ovoga za tarika i gol. po meni ako cemo traziti krivca u toj situaciji to je gigovic, olako ga kone izbaci

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 13:33

previse mu se priblizio al ono pasivno, a hajd jbg

slika

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 13 jun 2026, 13:35

Ma raja očekuje puno vise nego sto su naše mogućnosti ako gledamo nas talenat. Nas Vezni red je ubjedljivo najslabija tačka i zato igramo na duge lopte. Mi moramo prepustiti inicijativu protivniku. Odbrana juče je bila dobra, nije bila savršena kao protiv Talijana ali je bila veoma dobra. E sad mi očekujemo da razvalimo Kanadu, a recimo naša igra se zasniva na dugim loptama gdje nasi napadači to odlažu na stranu za krila i igra se dalje razvija i desi se da se dva ključna igrača i jedina koja to mogu odigrati na svjetskom nivou Dzeko i Tabakovic povrijede, i samim tim nas najvažniji segment napadače igre je limitira jedno 70%. Cilj je proći grupnu fazu. Remi sa Kanadom ti garantuje 100% uz pobjedu protiv katra da idemo dalje. Naravno imamo utakmicu i sa Švicarskom i tu sta god da napravimo pozitivno bio bi bonus. Realno u ovom momentu ta reprezentacija je klasa iznad nase. I sto se mene tice ja bih ostavio jednog napadača. Mahmica bi uveo umjesto drugog i igrao bih sa Basicem i Sunjicem u veznom redu (dva zadnja vezna) imam osjecaj da bi se moglo tu sta napraviti, a ako nista ima li bi cvrsci i gusci vezni red. Ostalo ne bih mjenjao.

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 13 jun 2026, 13:42

Ljudi hladno od jeb.enih hokejaša koji na SP učešćima imaju učinak 0 pobjeda 0 neriješenih i 6 poraza napraviše velesilu prime Španiju. Ovo je prvi osvojeni bod u historiji Kanade na SP. Nije bod sramotan on je predobar jer je nezaslužen, sramotna je igra gdje mi ne možemo izaci iz svog šesnaesterca.
BRATSTVO GRAČANiCA

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 jun 2026, 13:42

dena24 je napisao/la:
13 jun 2026, 13:27
sve se slazem, fenomenalna borba bas sam se uplasio da nece pruziti ovu borbu nakon baraza, samo se ne bi slozio oko ovoga za tarika i gol. po meni ako cemo traziti krivca u toj situaciji to je gigovic, olako ga kone izbaci
Stoji i to, ja ne bih u sustini htio nikome pripisivati krivicu jer niko od njih nije napravio neku ociglednu kardinalnu gresku niti pokazao nezalaganje. Mogli bismo i reci da je Kolasinac bio prenisko postavljen jer da bio u liniji s tarikom, bio bi ofsajd...

Cinjenica je naprosto da je Kone brzi igrac od Gigovica i bolji veznjak i da mu ga je bilo tesko ispratit, to su limitacije naseg veznog reda, isto kao sto kad bi mu dao da cuva Vitinhu izgledao bi kao amater. Nije potrebno trazit uvijek gresku naseg igraca, nekad te neko posteno nadigra, predribla i to se u sportu mora desavat. Istina da Kanadjani nisu Francuska (da jesu, zabili bi one sanse koje su profulali) ali Kone je jako ozbiljan igrac i klasa iznad ijednog naseg trenutnog veznjaka.
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 13 jun 2026, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 13 jun 2026, 13:43

Sergeja vise nista ne opravdava da gura Benju ovoliko, igrac manje svaku utakmicu. Neki su ovdje govorili on radi "prljav posao" u sredini, ni to ne radi. Loptu ne moze u posjedu zadrzat, nit je agilan, motorika i kombinatorika 0. Ja ne znam odakle lik uopste u reprezentaciji a ne u prvom sastavu konstantno. Da uporedimo Besica i Tahirovica a zadatak im je isti u sredini, pa ne moze se ni uporedit. Mi od Pjanica nemamo kvalitetnog veznjaka, nadam se da ce uskoro negdje neki veznjak izletit, ne smijemo se bojat davati priliku djeci u slucaju da nam se u ligi nacija prikljuci Catovic odma bi vezni red igrao sa trojicom Mahmic Catovic Sunjic ili Basic jer je mladji.
Huseinbasic je napravio odlican transfer, nije ista situacija kao sa Anelom trebalo bi se porazgovarat sa momkom ako zeli neka igra dobro ce doc ako ne onda nista jbg.

Jos jedna stvar sto je Esmir igrao u prvoj ako smo se planirali branit u niskom bloku njega krasi igra 1 na 1 i taj prvi korak on je maestralan na 20/30 metara od protivnickog gola, mi smo malog potrosili s tim vracanjem nazad svaki put kad je primio loptu primio je na nasoj polovini on nema brzinu ko Memic i tu je greska najveca sinoc.
I plan je bio igrati na tranzicije a stavio si najsporiji vezni red u historiji repke i to Basic ljevak igro na desnoj strani a Tahirovic desnjak igro na lijevoj.
Ostaje gorak okus za pobjedom, al ni bod nismo zasluzili. Treba bit realan nije Kanada neka ekipa koliko je Barba masio sa svime formacija, taktika i izmjene.
Al niko im ne smije nista zamjerit predstavili su Bosnu onakvu kakvi smo zapravo, borbeni do zadnje minute pokazali su karakter i inat, svaka im cast ja im poslije onakve utakmice ne bi zamjerao i ni poraz.
Na Švicu izac ko da je finale nisu Francuska mogu se dobit.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 13:43

viKK je napisao/la:
13 jun 2026, 13:18

Bravo. Samo steta sto nisi caps lockom sve pisao, mozda bi to stoki upalilo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 13:47

viKK je napisao/la:
13 jun 2026, 13:42
dena24 je napisao/la:
13 jun 2026, 13:27
Stoji i to, ja ne bih u sustini htio nikome pripisivati krivicu jer niko od njih nije napravio neku ociglednu kardinalnu gresku niti pokazao nezalaganje. Mogli bismo i reci da je Kolasinac bio prenisko postavljen jer da bio u liniji s tarikom, bio bi ofsajd...

Cinjenica je naprosto da je Kone brzi igrac od Gigovica i bolji veznjak i da mu ga je bilo tesko ispratit, to su limitacije naseg veznog reda, isto kao sto kad bi mu dao da cuva Vitinhu izgledao bi kao amater. Nije potrebno trazit uvijek gresku naseg igraca, nekad te neko posteno nadigra, predribla i to se u sportu mora desavat. Istina da Kanadjani nisu Francuska (da jesu, zabili bi one sanse koje su profulali) ali Kone je jako ozbiljan igrac i klasa iznad ijednog naseg trenutnog veznjaka.
ma ono, cisto objektivno bez pljuvanja, vjerovatno je gigovic hteo da zatvori pas prema krilu, da je ostao malo prema sredini ili malkice vise udaljen ne bi se desio ovaj gol , bez obzira koliko je brz kone. ali jbg desavaju su takve greske , nego ne mislim da je tarik tu kriv u toj sceni.
Zadnja izmjena: dena24, dana/u 13 jun 2026, 13:51, ukupno mijenjano 2 puta.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 jun 2026, 13:47

Edincapitano je napisao/la:
13 jun 2026, 11:36
harry_90 je napisao/la:
13 jun 2026, 11:33
Realno mi nemamo nikakve igre,ako sta uspijemo,uspjet cemo na neki individualni kvalitet i to je to..

Bitno je da je benDZamin igrao 90 minuta :rol:
Nas sreca prati neka luda od Rumunije kuci. Prije crvenog su nas ubili kad je Malic igrao.

Vels nas pojeo u svemu, zabare jedva uzeli na penale s igracem vise 80 minuta ili nesto, i jucer smo trebali izgubiti najmanje 2-3 razlike. Katic i Seo dvije lopte s linije skinuli..

Igra nula, svak se boji lopte i dalje svi se nadamo Dzeki sto ima 40 godina. Preskacemo sredino pa bude sta bude u zracnim duelima u napadu. Ali dobro, fino je, otisli smo na SP i jedna pobjeda protiv Katara nas vodi dalje i to je super ali nemamo igre nikako.
Puno gluposti u jednom tekstu, mi da nemamo plan i filozofiju ne bi na ”srecu” dosli na SP. To sto ti jos nisi skonto nas stil igre to je tvoj problem. Mi igramo stil koji najvise pase nasem rosteru. Jest to treba izgledat bolje u iznosenju lopti ali doce i to. Uzivaj te ba uzeli smo 1 bod domacinu. Meni su bitniji bodovi nego lijepa igra.

AmorVincitOmnia
Kontakt:

Post Postao/la AmorVincitOmnia » 13 jun 2026, 13:53

Marokanci58 je napisao/la:
Ljudi hladno od jeb.enih hokejaša koji na SP učešćima imaju učinak 0 pobjeda 0 neriješenih i 6 poraza napraviše velesilu prime Španiju. Ovo je prvi osvojeni bod u historiji Kanade na SP. Nije bod sramotan on je predobar jer je nezaslužen, sramotna je igra gdje mi ne možemo izaci iz svog šesnaesterca.
Nije to vise ta stara Kanada. Kod njih je fudbal bio popularan kao kod nas hokej, a sada im je pola drzave imigranti koje zanima samo jedan sport, a to je fudbal.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 13 jun 2026, 13:56

Marokanci58 je napisao/la:
A mi smo sila
Imamo jedno sp 2014gdje smo otisli u nikad laksoj grupi i ovo sad sp

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 jun 2026, 13:58

coelho41 je napisao/la:
13 jun 2026, 10:10
Ne znam jeste li ovo dijelili. Ne mogu čitat sva pljuvanja, evo jedne dobre analize :bih:

To je to….

Mada se ne slazem s njim u drugom postu da je dobro izgledalo jucer. Kod njihovog gola smo napravili identicnu gresku kao kad nam je Austrija zabila za 1-0 u Zenici previse smo se duboko spustili i niko od veznjaka nije izlazio na igraca s loptom. To se desilo par puta a taj segment je ranije izgledao puno bolje.

Isto tako u prvom su Muharemovic i Kolasinac par puta stajali bas daleko jedan od drugog. Da je bila neka bolja repka napravili bi ozbiljne sanse.

Falio je Dzeko kao target igrac da nam da vremena da izadjemo prema naprijed i da se mobilisemo. Isto tako Dedic i Esmir su ofanzivno bili dosta losi i nijednom nisu uspjeli nesto ozbiljnije napravit…. Od njih ocekujem puno vise.
Zadnja izmjena: Sindikat12, dana/u 13 jun 2026, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 jun 2026, 13:59

Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 13:43
Bravo. Samo steta sto nisi caps lockom sve pisao, mozda bi to stoki upalilo.
Ma care ja udjem na ove teme i 50% postova mi vec sakriveno, stoku ni ne citam vise, pisem radi par ljudi ovdje s kojim se moze normalno prodiskutovat i od kojih nesto fino mozes procitat. Foe lista mi se utrostrucila vec od prijateljske s Panamom. Kakve stvari ovdje covjek moze da procita, pitas se ponekad mozda demokracija nije ispravno rjesenje...

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, maho_sa, unavita, Wilshere10 i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []