Onda hocemo li nakantati svicarsku?spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 19:43Ozbiljne reprezentacije su Njemacka, Francuska, Engleska, Spanija.Pasharoni je napisao/la: ↑13 jun 2026, 18:07Austrija, Vels i Italija nisu ozbiljne reprezentacije ili?spolacentra je napisao/la: ↑12 jun 2026, 23:39Ma Barbarez veze nema. Bajraktarevic je krilo, sta ocekivati od njega kad mi nismo imali vezni red veceras. 5 pasova nismo povezali. Ovo je kriticno. Ozbiljna reprezentacija ce nam minimum 5 golova dati. Neko strucnjaku mora objasniti da Alajbegovic mora igrati. Super smo mi prosli protiv ovih amatera. Sreca pa ne znaju. Ja ne znam sta se mora desiti da ne primimo barem tricu od Svice. Ja sam stvarno mislio da Sergeju treba dati malo vremena ali nakon vecerasnje utakmice i izmjena, ocito je da njegova selektorska i trenerska pocinje i zavrsava sa nasom reprezentacijom. ****. Cuj Bazdar i Gigovic.![]()
12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
rimljanin90
- Kontakt:
Re: 12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Vi petardu ocekujete od Rumunije u Bukurestu. A barem tricu ste ocekivali na domacem terenu.spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 19:43Ozbiljne reprezentacije su Njemacka, Francuska, Engleska, Spanija.Pasharoni je napisao/la: ↑13 jun 2026, 18:07Austrija, Vels i Italija nisu ozbiljne reprezentacije ili?spolacentra je napisao/la: ↑12 jun 2026, 23:39Ma Barbarez veze nema. Bajraktarevic je krilo, sta ocekivati od njega kad mi nismo imali vezni red veceras. 5 pasova nismo povezali. Ovo je kriticno. Ozbiljna reprezentacija ce nam minimum 5 golova dati. Neko strucnjaku mora objasniti da Alajbegovic mora igrati. Super smo mi prosli protiv ovih amatera. Sreca pa ne znaju. Ja ne znam sta se mora desiti da ne primimo barem tricu od Svice. Ja sam stvarno mislio da Sergeju treba dati malo vremena ali nakon vecerasnje utakmice i izmjena, ocito je da njegova selektorska i trenerska pocinje i zavrsava sa nasom reprezentacijom. ****. Cuj Bazdar i Gigovic.![]()
Pa, Vels da nemamo sta traziti. A i da prođemo, bolje da nismo jer tek protiv Italije nemamo sta traziti.
Kolega, ti tvrdis da primamo tricu ko keks. U slucaju da Dzeko bude spreman, ja sam uvjeren da ce i ta mocna Svi jedva do gola protiv nas. Eto, mozda ce dva gola postici ako budu ganjali preokret.
A ja i ti se cujemo ...
Pa sta je problem onda, te reprezentacije jedna drugoj mogu zabit 5 komada, sto ne bi i nama mogli.spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 19:43Ozbiljne reprezentacije su Njemacka, Francuska, Engleska, Spanija.Pasharoni je napisao/la: ↑13 jun 2026, 18:07Austrija, Vels i Italija nisu ozbiljne reprezentacije ili?spolacentra je napisao/la: ↑12 jun 2026, 23:39Ma Barbarez veze nema. Bajraktarevic je krilo, sta ocekivati od njega kad mi nismo imali vezni red veceras. 5 pasova nismo povezali. Ovo je kriticno. Ozbiljna reprezentacija ce nam minimum 5 golova dati. Neko strucnjaku mora objasniti da Alajbegovic mora igrati. Super smo mi prosli protiv ovih amatera. Sreca pa ne znaju. Ja ne znam sta se mora desiti da ne primimo barem tricu od Svice. Ja sam stvarno mislio da Sergeju treba dati malo vremena ali nakon vecerasnje utakmice i izmjena, ocito je da njegova selektorska i trenerska pocinje i zavrsava sa nasom reprezentacijom. ****. Cuj Bazdar i Gigovic.![]()
- PeppermintSA
- Kontakt:
To je to. Treba ovaj post pinovati.GoldenLilies je napisao/la: ↑13 jun 2026, 09:53Nije problem igrati niski blok i braniti se kompaktno. Problem je što nemamo igrače za opasnu kontru ni za kontrolu lopte. Vidim mnogi pisu da Arsenal i Atletico itd igraju na ovaj nacin. Da, znaju igrati low block, a i isto tako su opasni u tranziciji i jaki na sredini. BiH trenutno nije ni blizu toga, ne znam o cemu pričamo. Sinoć nismo nista kreativno napravili.
Kad sve saberemo, poen kao kuca. Vazno je bilo ne izgubiti. Sada imamo sve u svojim rukama, i ja cak mislim da cemo bolje odigrati tehnicki protiv Svice, a sa pobjedom protiv Qatara prolazimo dalje.
Uzeo sam zvaničnu statistiku obje ekipe, https://www.fifa.com/en/tournaments/men ... vina/stats , i zamolio Claude da mi napravi analizu:
Bosna i Hercegovina — Duboka analiza statistike
Pasovanje — kompaktnost umjesto dominacije
279 dodavanja, samo 186 završenih — 66% tačnost. To je 11% manje od Kanade i jasno pokazuje da BiH nije tražila kontrolu igre. Ovo nije slučajno — ovo je svjesna taktička odluka. Barbarez je postavio tim da bude kompaktan, čeka protivnika i udara iz kontre.
Golman Vasilj s 33 dodavanja vodi tim — što znači da je distribucija počinjala od pozadi, ali kratko i uz pritisak. Nije to moderan build-up play, više je to preživljavanje pod pritiskom.
Efikasnost — tu je prava priča
Ovo je najimpresivniji dio BiH statistike:
8 pokušaja, 3 u okvir — i 1 gol = 33% konverzija šuteva u okvir
Kanada je imala 13 pokušaja, 4 u okvir, 1 gol
BiH je uradila isto s upola manje materijala
Ovo je klasična kontranapadačka efikasnost. Manje lopte, manje šansi — ali svaka šansa je bila opasna. Lukić je sam imao 3 pokušaja i postigao gol. Čisto.
Pressing — iznenađujuće agresivan
203 pritiska — više nego Kanada (160)! Ovo je kontra-intuitivno za tim koji je igrao defanzivno, ali ima logiku. BiH je primijenila pressing visokog intenziteta u određenim zonama, ne kontinuirano, nego u momentima kad su htjeli prekinuti Kanadin build-up.
51 iznuđen turnover — ovo je ogroman broj. Znači da je BiH krala loptu aktivno, a ne samo čekala greške.
Linijski proboji — kontranapadi koji su zaboljeli
154 pokušana linijska proboja, 70 završenih (45% uspješnost). Kolasinac je lično završio 13 od tih proboja — što je fascinantno za 38-godišnjeg lijevog beka. On nije samo odbrana, on je motor kontri.
Samo 33 ponude za prijem iza leđa odbrane (Kanada imala 128!) — BiH nije tražila dubinu, tražila je prostor između linija. Demirović s 14 recepcija između linija bio je ključna figura u veznom redu kao "lažna devetka" ili pivot napadač.
Individualni biseri
Jovo Lukić — gol, 3 pokušaja. Centarfor koji živi za tu jednu šansu.
Sead Kolasinac — asistencija, 13 završenih linijskih proboja. Veteran koji je srušio godinu i odigrao utakmicu karijere na Mundijalu.
Benjamin Tahirović — 10.91 km pređene distance i 28 pritisaka. Motor u sredini terena, fizički dominantan.
Nikola Vasilj — 29 pokušanih linijskih proboja (golman!), što znači da je čitao igru i pokretao kontre dugim loptama iza leđa Kanadske odbrane.
Usporedba timova — pravi duel stilova
Kategorija
Kanada
BiHDodavanja412279Tačnost dodavanja77%66%Pokušaji138Goli11Linijski proboji110/19070/154Pritiski160203Iznuđeni turnoveri5051
Krajnji zaključak
BiH je odigrala taktički savršenu utakmicu za tim koji je autsajder. Nisu pokušali igrati Kanadinu igru — pustili su ih da imaju loptu, ostali kompaktni, i kaznili ih prvom ozbiljnom šansom.
Jedini problem: nisu zatvorili meč. Sa 1:0 u 79. minuti, propustili su ubiti utakmicu. Gol Larina iz kontre u 78. minuti bio je kazna za trenutak opuštanja.
Ipak, ova statistika kaže jednu jasnu stvar — BiH je tim koji zna šta radi. Barbarez ima plan, igrači ga izvršavaju. Za naredne utakmice u Grupi B, to može biti opasno po Švicarsku i Katar.

279 dodavanja, samo 186 završenih — 66% tačnost. To je 11% manje od Kanade i jasno pokazuje da BiH nije tražila kontrolu igre. Ovo nije slučajno — ovo je svjesna taktička odluka. Barbarez je postavio tim da bude kompaktan, čeka protivnika i udara iz kontre.
Golman Vasilj s 33 dodavanja vodi tim — što znači da je distribucija počinjala od pozadi, ali kratko i uz pritisak. Nije to moderan build-up play, više je to preživljavanje pod pritiskom.
Ovo je klasična kontranapadačka efikasnost. Manje lopte, manje šansi — ali svaka šansa je bila opasna. Lukić je sam imao 3 pokušaja i postigao gol. Čisto.
203 pritiska — više nego Kanada (160)! Ovo je kontra-intuitivno za tim koji je igrao defanzivno, ali ima logiku. BiH je primijenila pressing visokog intenziteta u određenim zonama, ne kontinuirano, nego u momentima kad su htjeli prekinuti Kanadin build-up.
51 iznuđen turnover — ovo je ogroman broj. Znači da je BiH krala loptu aktivno, a ne samo čekala greške.
154 pokušana linijska proboja, 70 završenih (45% uspješnost). Kolasinac je lično završio 13 od tih proboja — što je fascinantno za 38-godišnjeg lijevog beka. On nije samo odbrana, on je motor kontri.
Samo 33 ponude za prijem iza leđa odbrane (Kanada imala 128!) — BiH nije tražila dubinu, tražila je prostor između linija. Demirović s 14 recepcija između linija bio je ključna figura u veznom redu kao "lažna devetka" ili pivot napadač.
Sead Kolasinac — asistencija, 13 završenih linijskih proboja. Veteran koji je srušio godinu i odigrao utakmicu karijere na Mundijalu.
Benjamin Tahirović — 10.91 km pređene distance i 28 pritisaka. Motor u sredini terena, fizički dominantan.
Nikola Vasilj — 29 pokušanih linijskih proboja (golman!), što znači da je čitao igru i pokretao kontre dugim loptama iza leđa Kanadske odbrane.
Kategorija
BiH je odigrala taktički savršenu utakmicu za tim koji je autsajder. Nisu pokušali igrati Kanadinu igru — pustili su ih da imaju loptu, ostali kompaktni, i kaznili ih prvom ozbiljnom šansom.
Jedini problem: nisu zatvorili meč. Sa 1:0 u 79. minuti, propustili su ubiti utakmicu. Gol Larina iz kontre u 78. minuti bio je kazna za trenutak opuštanja.
Ipak, ova statistika kaže jednu jasnu stvar — BiH je tim koji zna šta radi. Barbarez ima plan, igrači ga izvršavaju. Za naredne utakmice u Grupi B, to može biti opasno po Švicarsku i Katar.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Bravo i hvala!maho_sa je napisao/la: ↑13 jun 2026, 20:29Uzeo sam zvaničnu statistiku obje ekipe, https://www.fifa.com/en/tournaments/men ... vina/stats , i zamolio Claude da mi napravi analizu:
Pasovanje — kompaktnost umjesto dominacije
Efikasnost — tu je prava priča
Pressing — iznenađujuće agresivan
Linijski proboji — kontranapadi koji su zaboljeli
Individualni biseri
Usporedba timova — pravi duel stilova
KategorijaKanada
BiHDodavanja412279Tačnost dodavanja77%66%Pokušaji138Goli11Linijski proboji110/19070/154Pritiski160203Iznuđeni turnoveri5051
Krajnji zaključak
Ipak, ova statistika kaže jednu jasnu stvar — BiH je tim koji zna šta radi. Barbarez ima plan, igrači ga izvršavaju. Za naredne utakmice u Grupi B, to može biti opasno po Švicarsku i Katar.![]()
![]()
![]()
Most passes: Nikola Vasilj 
čuj Benjamin Tahirović motor
-
adrenaline323
- Kontakt:
Ovi stoperi Qatara 180cm i 185 cm, lijevi bek im je 188cm garant je spor kao puz. Nadam se da protiv njih idemo sa Džekom, Tabakovicem, Bajraktarevicem i Alajbegovicem.
-
KockarVicin007
- Kontakt:
Ne brinite se za radna mjesta.
-
spolacentra
- Kontakt:
Ja se iskreno nadam da cu pojesti ****.Drum je napisao/la: ↑13 jun 2026, 19:53Vi petardu ocekujete od Rumunije u Bukurestu. A barem tricu ste ocekivali na domacem terenu.spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 19:43Ozbiljne reprezentacije su Njemacka, Francuska, Engleska, Spanija.
Pa, Vels da nemamo sta traziti. A i da prođemo, bolje da nismo jer tek protiv Italije nemamo sta traziti.
Kolega, ti tvrdis da primamo tricu ko keks. U slucaju da Dzeko bude spreman, ja sam uvjeren da ce i ta mocna Svi jedva do gola protiv nas. Eto, mozda ce dva gola postici ako budu ganjali preokret.
A ja i ti se cujemo ...
.
Zadnja izmjena: delija, dana/u 14 jun 2026, 03:18, ukupno mijenjano 1 put.
Gledajući ponovo snimak utakmice sticem dojam da gdje god smo imali fizički slabijeg igraca da je bio igrac manje za nas. Bazdarevic, Alajbegovic nemaju sta ovdje da traže. Cim prime loptu zavrse na zemlji. Dedic mislim da je sve duele 1 na 1 izgubio u drugom poluvremenu.
Tahirovic vam toliko upada u oči jer je lik zujao po cijelom terenu. Gdje je god je Kanadjanin sa loptom eto ti i njega. Zato i upadaju u oči njegove nekvalitete u pas igri. Pa Muharemovic puno bolje proigrava i ima "mekšu nogu".. To je nas novi Rahimic i jbg moras imati i jednog takvog.
Ali ja ne mogu vjerovati da niko ne spominje Ivana Bašića. Pa taj lik se ne vidi nikako na terenu. Ko da nije ni igrao. U 45 minuti provuče igraču kroz noge i to je to da se sjetim da ga je komentator i spomenuo uopšte.
Treba napomenuti da Sunjic kako udje u igru prvi put se i desi da smo držali loptu duže od 10 sec i puno bolje smo izgledali na terenu.
Tahirovic vam toliko upada u oči jer je lik zujao po cijelom terenu. Gdje je god je Kanadjanin sa loptom eto ti i njega. Zato i upadaju u oči njegove nekvalitete u pas igri. Pa Muharemovic puno bolje proigrava i ima "mekšu nogu".. To je nas novi Rahimic i jbg moras imati i jednog takvog.
Ali ja ne mogu vjerovati da niko ne spominje Ivana Bašića. Pa taj lik se ne vidi nikako na terenu. Ko da nije ni igrao. U 45 minuti provuče igraču kroz noge i to je to da se sjetim da ga je komentator i spomenuo uopšte.
Treba napomenuti da Sunjic kako udje u igru prvi put se i desi da smo držali loptu duže od 10 sec i puno bolje smo izgledali na terenu.
Pozivanje Tahira I basica prije sarica je kriminal. Kao I nepozivanje karica.delija je napisao/la: ↑14 jun 2026, 03:17Gledajući ponovo snimak utakmice sticem dojam da gdje god smo imali fizički slabijeg igraca da je bio igrac manje za nas. Bazdarevic, Alajbegovic nemaju sta ovdje da traže. Cim prime loptu zavrse na zemlji. Dedic mislim da je sve duele 1 na 1 izgubio u drugom poluvremenu.
Pogledaj statistiku koja će te demantovati. Bašić je imao 4 kreirane prilike i bio je naš najkreativniji igrač. Sa druge strane Tahirović koji je zadužen za defanzivnu nije napravio NITI JEDNAN faul na cijeloj utakmici. Po meni najbolji kombinacije je Bašić i Šunjić kao što smo krenuli protiv Italijedelija je napisao/la: ↑14 jun 2026, 03:17Gledajući ponovo snimak utakmice sticem dojam da gdje god smo imali fizički slabijeg igraca da je bio igrac manje za nas. Bazdarevic, Alajbegovic nemaju sta ovdje da traže. Cim prime loptu zavrse na zemlji. Dedic mislim da je sve duele 1 na 1 izgubio u drugom poluvremenu.
Pogledaj jarane utakmicu ponovo, ali je pogledaj, bas kao i čovjek iznad sto je ponovo pogledao, pa ćeš vidjeti kako ćeš ti biti demantovan. Mani se statistike i kornera i bla bla.
Tahirovic je u lošoj igri našeg veznog reda ipak bio bar duplo bolji igrač od Bašića u svim parametrima fudbalske igre. Cijelo vrijeme to trubim zajedno s još par forumaša.
Gledajte fudbal majka mu stara. Manite se ćorava posla i predrasuda, zlobe.
Tahirovic je u lošoj igri našeg veznog reda ipak bio bar duplo bolji igrač od Bašića u svim parametrima fudbalske igre. Cijelo vrijeme to trubim zajedno s još par forumaša.
Gledajte fudbal majka mu stara. Manite se ćorava posla i predrasuda, zlobe.
Bašić je indirektno za nas gol zaslužan jer je poslao dobar pas u prostor Esmiru iz kojeg je nastao korner za gol. Također, njegov odličan centaršut iz kornera je Kolašinac proslijedio na Lukića.
Šunjić nam je definitivno falio i mora startovati sljedeće utakmice ali daj popustite sa blaćenjem Bašića koji je bio korektan.
Šunjić nam je definitivno falio i mora startovati sljedeće utakmice ali daj popustite sa blaćenjem Bašića koji je bio korektan.
Normalno da hurem prica mani se statistike kad ga sama ona demantuje. I to ne malo.
Da je Tahirovic bio duplo bolji od bilo koga, mi bi izgubili utakmicu jer bi to znacilo da je taj igrac od koga je on duplo bolji zabio autogol i dobio crveni.
Da je Tahirovic bio duplo bolji od bilo koga, mi bi izgubili utakmicu jer bi to znacilo da je taj igrac od koga je on duplo bolji zabio autogol i dobio crveni.
Kao sto sam rekao, pogledajte utakmicu i vidjet cete koja je to razlika u polju bila!!! Nije teško.
Da smo imali Sunjica umjesto njega od prve minute bilo bi to dosta bolje.
Utakmica protiv Kanade nije utakmica za Bašića.
Neke sporije kao protiv Švicarske ili pogotovo Katara možda jesu za njegov profil.
Po stoti put, pogledajte utakmicu ponovo i pratite samo Tahirovica i Bašića - progledat cete.
Da smo imali Sunjica umjesto njega od prve minute bilo bi to dosta bolje.
Utakmica protiv Kanade nije utakmica za Bašića.
Neke sporije kao protiv Švicarske ili pogotovo Katara možda jesu za njegov profil.
Po stoti put, pogledajte utakmicu ponovo i pratite samo Tahirovica i Bašića - progledat cete.
Diadora je napisao/la: ↑14 jun 2026, 06:27Pozivanje Tahira I basica prije sarica je kriminal. Kao I nepozivanje karica.delija je napisao/la: ↑14 jun 2026, 03:17Gledajući ponovo snimak utakmice sticem dojam da gdje god smo imali fizički slabijeg igraca da je bio igrac manje za nas. Bazdarevic, Alajbegovic nemaju sta ovdje da traže. Cim prime loptu zavrse na zemlji. Dedic mislim da je sve duele 1 na 1 izgubio u drugom poluvremenu.
Glory Glory Man United
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, rossonero85, Sheyi i 40 gostiju.